Mener

Sunday, 04 December, 23:02

Nyheter om Mener

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere Mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, Mener FAO.

Klartale - 17 timer siden

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

Klartale - 15 nov 22 kl. 13:35

Mange asylsøkere er lei av å vente

Mange har flyktet til Storbritannia de siste årene. Og mange av dem mangler fortsatt svar på asylsøknaden sin.Over ti tusen venter fortsatt på svar etter ett år.

Klartale - 25 nov 22 kl. 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

NRK - 30 nov 22 kl. 22:53

KrF Mener regjeringen svikter de eldre

KrF-leder Olaug Bollestad Mener at regjeringen svikter de eldre når de foreslår å legge ned eldreombudet fra 1. juli neste år. – Det er paradoksalt at regjeringen sier de ønsker et aldersvennlig samfunn, samtidig som de fratar de eldre deres vaktbikkje.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

Klartale - 23 nov 22 kl. 15:33

Ber domstol om å avvise nok stemmer til at han vinner valget

Marcelo de Bessa er advokat og jobber for Bolsonaro. Han sendte inn klagen på vegne av presidenten tirsdag. De Bessa sa da at Bolsonaro vil vinne valget om stemmene blir avvist.

Klartale - 29 nov 22 kl. 12:19

Forsker kritisk mot vaksineråd

Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner. Hun er blant dem som har reagert på regjeringen avgjørelse. Det skriver avisa Dagbladet.

NRK - 5 timer siden

Siktet etter trusselsituasjon i Klæbu er løslatt

Mannen som er siktet etter trusselsituasjonen i Klæbu lørdag, ble løslatt ved 13-tiden søndag, melder Nidaros. – Vi Mener at hendelsen framsto situasjonsbetinget og Mener at det ikke er gjentakelsesfare, sier jourhavende i Trøndelag politidistrikt, Aleksander Tokle, til avisen. Mannen er siktet for trusler.

NRK - 16 timer siden

Trump foreslår å oppheve grunnloven

Tidligere president Donald Trump skriver på Truth Social at den amerikanske grunnloven bør oppheves slik at han kan innsettes som president, skriver CNN. Han Mener fortsatt at han vant valget i 2020 og hevder det var omfattende valgfusk. Trumps utbrudd kom etter at interne e-poster fra Twitter ble kjent, der ansatte diskutere hvordan de skulle behandle en historie i New York Post om innhold som skal ha blitt funnet på laptopen til Joe Bidens sønn Hunter.

Klartale - 28 nov 22 kl. 08:29

Mann skutt og drept på Grønland i Oslo

Politiet tror det var et kriminelt oppgjør. Mannen som ble skutt er i slutten av 20-årene. Han ble først tatt vare på av helsepersonell.

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

NRK - Igår: 17:12

De konservative ute av danske regjeringsforhandlinger

Det Konservative Folkeparti går ut av regjeringsforhandlingene i Danmark, opplyser partileder Søren Pape Poulsen. Etter en måned med forhandlinger er regjeringsspørsmålet fortsatt uavklart i Danmark. Valget ble holdt 1.

E24 - Igår: 11:49

Rødt Mener Ap ikke er i stand til å håndtere økende forskjeller

Verken Arbeiderpartiet eller Høyre er i stand til å møte forskjellskrisen vi nå ser, Mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

VG - Igår: 06:25

De overlevde massakren: Mener kinesernes sinne kan eksplodere på nytt

Flere tusen studenter ble drept under det massive opprøret i Kina i 1989. Nå buldrer folkets sinne igjen under overflaten, Mener to av de overlevende VG har snakket med..

E24 - I førrgår: 16:40

Økt strømforbruk og havvind: Mener kraftnettet i sør må forsterkes

Kraftnettet i sørlige Norge må forsterkes for å håndtere havvindproduksjon og raskt økende forbruk, Mener Statnett. – På Sør- og Østlandet planlegger vi for en tilnærmet dobling av dagens forbruk, sier konserndirektør..

NRK - I førrgår: 12:51

Ung mann siktet for medvirkning til drapet på gravid kvinne i Danmark

En 18 år gammel mann ble torsdag siktet for medvirkning til drapet på en 37 år gammel gravid kvinne i Holbæk vest for København 3. november. Tenåringen ble pågrepet torsdag morgen og brakt til avhør, men senere løslatt.

Klartale - I førrgår: 10:40

Ber om fengsel for kvinne etter hundeangrep

Det har pågått en rettssak mot en kvinne etter at hunden hennes drepte et barn. Kvinnen var farmoren til barnet på ett og et halvt år. Aktor ber om at kvinnen dømmes til seks måneder i fengsel.

NRK - I førrgår: 10:01

Nye Oslo-sykehus vedtatt

Styret i Oslo universitetssykehus (OUS) vedtok fredag formiddag de endelige planene for nytt Rikshospital på Gaustad, nytt Aker sykehus og nedleggelse av Ullevål. De ansatte representanter i styret stemte imot planene. Fagforeningene Mener at risikoen i prosjektet knyttet til pasientbehandling og økonomi er uforsvarlig høy.

Klartale - I førrgår: 06:00

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

Klartale - 01 dec 22 kl. 10:45

Hva gjør dårlig økonomi med barn i Norge?

115.000 barn vokser opp i familier med lite penger. Flere har fått mye dårligere råd i 2022.

NRK - 25 nov 22 kl. 12:53

Spionsiktet ved UiT fengsles i fire nye uker

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø 24. oktober varetektsfengsles i fire nye uker, slår Oslo tingrett fast. Hans forsvarer Marijana Lozic fortalte til NRK tidligere denne uken at han fortsatt ikke ønsker å la seg avhøre av politiet.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:35

Krever 120 dagers fengsel for dronetiltalte Yakunin

Påtalemyndigheten la i Nord-Troms og Senja tingrett torsdag ned påstand om 120 dagers ubetinget fengsel for britisk-russiske Andrey Yakunin. Han er tiltalt for brudd på sanksjonene som forbyr russiske statsborgere å fly droner i norsk luftrom. Yakunin hevder selv at han ikke var klar over reglene, og anser seg selv for å ha mest tilknytning til Storbritannia.

Klartale - 25 nov 22 kl. 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 30 nov 22 kl. 12:43

EU-kommisjonen vil fortsatt holde tilbake penger fra Ungarn

EU-kommisjonen Mener Ungarn har ikke gjort nok fremskritt til at landet skal få utbetalt EU-midler. Pengene det er snakk om, kommer fra EUs gjenopprettingsfond. – Ingen midler blir frigjort før de essensielle milepælene er nådd, sier EUs økonomikommissær, Valdis Dombrovskis, på en pressekonferanse i Brussel onsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:58

Vedum må svare Stortinget etter LO-refs

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avklare om regjeringen har fulgt opp stortingsvedtaket om lønnsstøtte til ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Fellesforbundet i LO, NHO Reiseliv og NHO Service og Handel er blant organisasjonene som Mener regjeringen har brutt med intensjonene i lønnsstøtteordningen. Stridens kjerne er om bedrifter som under pandemien betalte ut lønn etterskuddsvis til ansatte som de valgte å ikke permittere, har rett til lønnsstøtte eller ikke.

NRK - 30 nov 22 kl. 08:49

Fylkesnes Mener han har fulgt regelverket

SVs nestleder, Torgeir Knag Fylkesnes Mener han ikke har gjort noe feil i pendlerbolig-saken, og han stiller spørsmål ved Skatteetatens nye regler. Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner.

NRK - 29 nov 22 kl. 14:39

IMF-sjefen ber Kina endre covid-politikk

Det internasjonale pengefondet (IMF) Mener det er på tide at Kina slår inn på en annen vei i arbeidet med å demme opp for covidsmitte. IMF-direktør Kristalina Georgieva ber Kina justere sin bastante politikk for nullsmitte og unngå isolasjon og nedstengning av millionbyer. Georgieva Mener at politikken må rekalibreres på grunn av de følgene som tiltakene får for enkeltmennesker og økonomien i sin helhet.

NRK - 29 nov 22 kl. 13:36

PST ber om 90 dagers fengsel for dronetiltalt russer

PST ber om at den russiske mannen i 50-årene som står tiltalt for brudd på sanksjonsloven gjennom å ha flydd drone i Kirkenes 13. oktober, dømmes til ubetinget fengsel i 90 dager. Rettssaken går i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø denne uken.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg Mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 29 nov 22 kl. 11:10

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Klartale - 29 nov 22 kl. 09:04

VM-sjefen innrømmer hundrevis av dødsfall i Qatar

Hassan Al-Thawadi er sjefen for fotball-VM i Qatar. Han innrømmet dødsfallene i et intervju med Piers Morgan.– Beregningene er på mellom 400 og 500 døde.

Klartale - 19 okt 22 kl. 06:00

Kan Truss skape ny tillit?

5. september ble det kjent at Liz Truss vant kampen om å bli ny statsminister i Storbritannia. Da ble hun valgt til vinner i kampen om å bli leder for Det konservative partiet (toryene).

NRK - 29 nov 22 kl. 08:11

Mener nytt parti er udemokratisk

Industri- og næringspartiet (INP), ledet av Owe Ingemann Waltherzøe, opplever vekst i medlemmer. Men partiet er skrudd sammen på en udemokratisk og autoritær måte, Mener to eksperter Stavanger Aftenblad har snakket med. Blant annet viser vedtektene og omtale på nettsidene at partilederen er valgt for seks år, sentralstyret er utpekt av partilederen, og alle valglister må godkjennes av sentralstyret.

Dagbladet - 45 minutter siden

Politiet jaktet svar - brukte høreapparat

Politiets intensive jakt for å kartlegge drapstiltaltes slekt, ga tidlig utfordringer. Forsvarerne Mener man burde lagt ned like mye innsats for å finne andre mulige gjerningsmenn..

Aftenposten - 2 timer siden

Brukte over 1,7 millioner på coaching: – Vel anvendte penger

To departementer stoppet coaching til over en halv million kroner. Statens vegvesen Mener 1,7 millioner var vel anvendte….

Dagbladet - 9 timer siden

- Russerne vil lide i «kjøttkverna»

De russiske styrkene som nå kjemper en «meningsløs» kamp i Bakhmut vil gå en knallhard og iskald vinter i møte i skyttergravene, med «et nytt nivå av lidelser», Mener den amerikanske militærstrategen John Spencer..

Dagbladet - 11 timer siden

- Russland har mistet all tillit

Forbundskansler Olaf Scholz Mener at når krigen i Ukraina tar slutt, er det mulig å gjenskape en fredelig tilstand i Europa, dersom Russland er villige til det. Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug vurderer det som lite realistisk nå..

Dagbladet - 14 timer siden

Slår alarm: - Lider massivt

Generalsekretær for Flyktninghjelpen, Jan Egeland, forteller rystende historier fra Ukraina. Han Mener at Russland driver med forbrytelser mot menneskeheten..

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

VG - 16 timer siden

Regjeringen sa nei til «billig-løsning» for kommune-skilsmisse

Ålesund frykter millionregning for omregistrering av biler og nye IT-avtaler, som de Mener i stor grad kunne vært unngått med et kreativt grep. Regjeringen svarte kategorisk nei..

NRK - 16 timer siden

Møte i Opec+ om oljekutt

De 13 medlemmene i oljekartellet Opec, samt Opecs 10 samarbeidsland, møtes i Wien søndag for å gjennomgå beslutningen fra oktober om å kutte produksjonen med 2 millioner fat olje per dag. I forkant av dagens møte er det ventet at det nåværende produksjonsnivået kommer til å videreføres, men noen analytikere Mener at Opec+ også kan velge å varsle ytterligere kutt. (NTB).

NRK - 28 nov 22 kl. 08:12

Australia nedjusterer terrorfarenivået for første gang på åtte år

Australsk etterretning Mener det er mindre trolig at landet blir rammet av et terrorangrep enn tidligere og nedjusterer farenivået for første gang siden 2014. De åtte-ni siste årene har det vært elleve terrorangrep på australsk jord, samt 21 tilfeller av det myndighetene omtaler som betydelige terrorplaner. Så langt i år har det imidlertid ikke vært et eneste angrep, opplyste Mike Burgess, sjef for landets sikkerhetspoliti ASIO, på en pressekonferanse mandag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com