Mener

Monday, 16 May, 23:55

Nyheter om Mener

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 timer siden

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Oslo 20220311. 
Tor Bukkvoll, sjefsforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).
Foto: Ole Berg-Rusten / NTBDet er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - 04 maj 22 kl. 09:25

Seks av ti Mener det er for store forskjeller på lønn

En ny undersøkelse viser at 58 prosent av de spurte Mener forskjellene er for store, ifølge Ipsos. De lager meningsmålinger.John Spilling er senior-konsulent hos Ipsos.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 10 maj 22 kl. 08:38

Mener folk som kjører bil med bensin eller diesel må betale mer

Oslo kommune har et mål om å slippe ut mindre klimagasser. Gassene påvirker temperaturen på jorda. Desto mer gass vi slipper ut, desto varmere kan det bli.

Klartale - 14 timer siden

Mer enn en av fire nordmenn frykter Russland

Noen folk i Norge er redde for Russland. Det viser en ny undersøkelse. Nesten tre av ti av de spurte sier at trusselen fra Russland er «stor eller «svært stor».

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

MAT: Jonas Modell lager noe som kanskje er litt uvanlig på et frokostbord. Nemlig bao. Det er en luftig deig. Han fyller den med hoisinmajones, rødkål, kyllinglår og urter. Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

Klartale - 10 apr 22 kl. 07:00

Dette påskegodtet kan du trygt unne deg

EGG: Påskeegg fra Freia.– Åh, denne var fersk og god, sier Arnfinn Storsveen.Er du nysgjerrig på hva han snakker om? Les videre.

NRK - 16 timer siden

– Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, Mener eksperter. Generalen, som tidligere har vært CIA-direktør og sjef for Nato-styrkene i Afghanistan, Mener Sverige og Finland er gode kandidater til å bli Nato-medlemmer.

Klartale - 09 maj 22 kl. 14:21

Anbefaler å droppe all skjermtid for de minste barna

Mandag la Helsedirektoratet fram sine nye råd om fysisk aktivitet. De er basert på råd Verdens helseorganisasjon (WHO) kom med i 2019 og 2020. Men rådene er tilpasset til Norge.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Klartale - 26 apr 22 kl. 16:24

Mener det meste av pandemien ble håndtert på en god måte

Korona har stort sett blitt håndtert på en god måte, Mener korona-kommisjonen. Men det har hatt følger for barn og unge, selv om det skulle unngås. Norge hadde også for få intensivplasser.

Klartale - 26 apr 22 kl. 08:57

Tre av ti synes det bør være lov å brenne religiøse symboler

Enkelte folk fra Norge vil at vi skal få lov til å brenne religiøse symboler. Blant annet koranen og bibelen. Tre av ti sier i hvert fall at de vil at det.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 10 maj 22 kl. 20:06

Tidligere stortingsdirektør avviser påstand om automatisk godkjenning av tjenestereiser

Tidligere stortingsdirektør Ida Børresen Mener det ikke stemmer at politikere kunne få dekket reiser av Stortinget uten å levere reiseregning. – Jeg er overrasket. Jeg Mener forutsetningen også den gang var at alle måtte levere reiseregning, og jeg trodde det ble gjort.

NRK - 04 maj 22 kl. 17:16

Mener fosterfar bør få fire år i fengsel

Aktor Mener en mann som er tiltalt for overgrep mot sine daværende fostersønner bør i fengsel i fire år. Det skriver Budstikka. De to brødrene var seks og syv år gamle da overgrepene startet.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:38

Tror på styrket forsvarsevne med Nato-medlemskap

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist Mener at Nordens samlede forsvarsevne vil bli styrket hvis Sverige og Finland går inn i Nato. Han Mener det vil være svært nyttig at de nordiske landene får på plass en felles forsvarsplanlegging. – Grovt sett vil effekten bli at vi utnytter hverandres styrker og utfyller hverandre fullt ut og dessuten gjennomfører en operativ planlegging.

Klartale - 12 timer siden

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

NRK - 19 timer siden

Analytikere: Russland endrer planer i Donbas

Tankesmien Institute for the Study of War, ISW, Mener at Russland gir opp planene om en storstilt omringing av ukrainske styrker i Donbasregionen. I stedet for å prøve å sikre et gigantisk område i en tenkt linje fra byene Donetsk til Izium, Mener ISW at russiske styrker heller vil prøve å ta hele Luhansk-regionen. ISW anslår at Russland snart vil rette oppmerksomheten mot kampen om byen Sievjero-donetsk i Luhansk..

Klartale - 21 apr 22 kl. 13:24

Slik lever russere nå

STENGT: Slik ser alle 847 McDonalds-restauranter ut i Russland. Alle er stengt som følge av krigen i Ukraina. Russiske Aslan sender et bilde til Klar Tale. Bildet er tatt med en mobiltelefon på butikken et sted i Russland. Det viser en hylle med ost.

Klartale - 09 maj 22 kl. 12:16

Putin Mener at Nato nektet å lytte

I dag er det den russiske seiersdagen. Russlands president Vladimir Putin holdt tale. Putin sier i talen at russiske styrker i Ukraina forsvarer fedrelandet.

Klartale - 20 apr 22 kl. 16:30

Artister Mener mye god, norsk musikk får for lite oppmerksomhet

Marthe Valle skrev mandag kveld et innlegg på Facebook. Der skrev Valle hva hun mente om at de fleste prisene blir delt ut utenom selve sendingen av prisutdelingen på TV. Valle er en norsk artist som også har vunnet Spellemannspris før.

Klartale - 02 maj 22 kl. 16:30

Hva skjer med Lewis Hamilton og Mercedes?

Det er allerede kjørt fire runder med Formel 1 denne sesongen. Formel 1 er en motorsport hvor det kjøres på bane med veldig raske biler. Lewis Hamilton er en av sportens største stjerner.

NRK - I førrgår: 15:53

Ekstern granskning av varslersak i Sørvest politidistrikt

Politidirektoratet har bedt et eksternt advokatfirma om å granske Sørvest politidistrikts håndtering av en varslingssak. Fra før har direktoratet bedt Spesialenheten for politisaker granske varslingssaken. Politidistriktets egne granskere konkluderte i 2018 med at en betrodd politileder kunne ha begått bedrageri, men saken ble ikke sendt videre.

VG - I førrgår: 13:40

Mener Ukraina har vunnet kampen om Kharkiv: – Nå er det rolig

Russiske styrker skal ha trukket seg tilbake i Kharkiv. – Et enormt nederlag for Putin, Mener Russland-ekspert..

VG - I førrgår: 13:40

Mener Ukraina har vunnet slaget om Kharkiv: – Nå er det rolig

Russiske styrker har trukket seg tilbake fra Kharkiv. – Et enormt nederlag for Putin, Mener Russland-ekspert..

NRK - I førrgår: 10:39

Høyeste russiske inflasjon på 20 år

Russlands årlige inflasjon lå på 17,8 prosent i april, det høyeste nivået på to tiår. Siden landet invaderte Ukraina 24. februar, har Russland blitt ilagt en rekke økonomiske sanksjoner.

NRK - 08 maj 22 kl. 02:51

Oslo etterlyser statlige koronapenger

Finansbyråd Einar Wilhelmsen Mener Oslo har gått glipp av over 1 milliard kroner i statlig koronahjelp. Nå ber han regjeringen bla opp. Oslo var nedstengt lengst og ble hardt rammet av pandemien.

Klartale - 25 apr 22 kl. 13:07

Hva skjer med Frankrike nå?

Emmanuel Macron vant valget i Frankrike søndag. Han er den første franske presidenten som blir gjenvalgt på 20 år. Han konkurrerte mot Marine Le Pen, men hun fikk igjen for få stemmer.

E24 - 13 maj 22 kl. 14:29

Norgesgruppen Mener leverandører utnytter krisetidene

Norgesgruppen hevder leverandørene har fremmet rekordhøye priskrav før forhandlingene i dagligvarebransjen. Priskampen vil ramme norske forbrukere, Mener ekspert..

Klartale - 13 maj 22 kl. 08:52

Over 200.000 har nedsatt arbeidsevne i Norge

Det er 6.000 flere enn ett år tidligere. Det er 17.

E24 - 12 maj 22 kl. 20:55

Finanskomiteen Mener reglene for exit-skatt bør endres

Komiteen Mener at SVs forslag om umiddelbar skatteplikt ved utflytting ikke bør vedtas. Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski er likevel fornøyd med innstillingen..

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:11

Russland sier de føler seg truet av Finland

Finland og Sverige nærmer seg å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Sauli Niinistö sier at Finland er klar for å melde seg inn. Det sa han torsdag.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:47

Bistands-Norge Mener de ikke ble hørt

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurderer å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp. I mars skrev et samlet bistands-Norge et åpent brev til Jonas Gahr Støre med bønn om at regjeringen legger frem en krisepakke til Ukraina hvor både kostnader knyttet til bosetting av flyktninger i Norge og humanitær hjelp til Ukraina og nabolandene ikke tas fra dagens bistandsbudsjett, men kommer som en egen krisepakke, skriver Kirkens Nødhjelp. – Mange land opplever nå et press på sine budsjetter.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:54

Høyre: - Oljepengebruken er for høy

Finanspolitisk talsperson for Høyre, Tina Bru, er kritisk til regjeringens oljepengebruk. – Oljepengebruken er for høy og står ikke i stil med bekymringene finansminister Vedum har uttrykket de siste dagene. En for stor oljepengebruk kan på sikt føre til at rentene må heves mer, sier Bru.

Klartale - 12 maj 22 kl. 07:00

Du må regne med å få mindre for pengene dine

Du går på jobb og tjener penger. Men viktige ting som mat, strøm, drivstoff og tjenester koster mer. Du må regne med å få mindre for lønna di.

E24 - 11 maj 22 kl. 16:03

Advarer bankene: – Kan bidra til hvitvasking

Norske banker står i fare for å bidra til hvitvasking av kryptovaluta, Mener Økokrim-etterforsker. DNB Mener dagens regelverk ikke holder mål..

Klartale - 11 maj 22 kl. 15:25

Sverige er sikret hjelp fra Storbritannia ved et angrep

– I dag tar vi et nytt steg for å få et bedre samarbeid om forsvar. Det sa Magdalena Andersson onsdag. Hun er statsminister i Sverige.

NRK - 30 minutter siden

Konflikt etter jordbruksoppgjøret

Da staten og bøndene kom til enighet om 10,9 milliard i jordbruksoppgjøret, skal det ha blitt gjort uten godkjenning fra styret i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Det hevder Ola Fiskvik, organisatorisk nestleder i småbrukarlaget. Han sier avtalen ikke var godkjent av styret, noe han Mener er et brudd på vedtektene.

VG - 1 time siden

Tyrkias ambassadør: Håper Sverige og Finland «revurderer sine posisjoner»

President Erdogans mann i Norge, Fazlı Çorman, Mener at Sverige kan få plass i NATO dersom de «endrer holdninger»..

Dagbladet - 2 timer siden

- Norge er naive

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at Norge nylig ga klar beskjed til Taliban i et møte. Frp-leder Sylvi Listhaug Mener at Norge er naive som opprettholder kontakten..

Klartale - 10 maj 22 kl. 16:30

Slik gjør du bunaden klar til 17. mai

BUNAD: Bunad fra Hardanger. 17. mai nærmer seg. Etter to år med pandemi skal mange børste støvet av bunaden.

E24 - 5 timer siden

Gass-selskap krever flere hundre millioner kroner av Hurtigruten

Gass-selskapet Gasnor krever over 300 millioner kroner av Hurtigruten for det de Mener er et avtalebrudd om gasslevering..

VG - 6 timer siden

Mann som utga seg for å jobbe i E-tjenesten tiltalt for grovt bedrageri: Erkjenner ikke straffskyld

Mannen erkjenner imidlertid at han har løyet om prestisjefylte jobber i Økokrim og Etterretningstjenesten – men Mener det ikke var for å lure til seg penger..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt