Mener

Sunday, 03 March, 20:08

Nyheter om Mener

Klartale - I førrgår: 15:30

Fra 1. mars Mener hun at du jobber «gratis»

– Det tar i snitt 61 dager for landets rikeste å tjene like mye som vanlige folk gjør. Det er et eksempel på den voksende ulikheten i Norge.Det sier Kari Elisabeth Kaski til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 16 feb 24 kl. 09:00

Breivik tapte i retten

Breivik soner lovens strengeste straff. Han er dømt til 21 år forvaring. Han soner straffen sin i Ringerike fengsel.

Klartale - 21 feb 24 kl. 11:35

Vet vi nok om skjermbruk til å fjerne mobilene?

Folk, politikere og forskere har ulike svar på hvordan mobil påvirker elever på skolen. Noen sier de liker at skolene bruker digitale verktøy. Mens andre vil helt tilbake til penn og blyant.

NRK - 28 feb 24 kl. 17:27

VG og Nettavisen: Sakkyndige Mener terrordømte Philip Manshaus var psykotisk i gjerningsøyeblikket

I april i fjor ble det kjent at Philip Manshaus' advokat, Unni Fries, ba om gjenåpning av straffesaken mot ham. Fris begjærte saken gjennopptatt fordi det var kommer nye bevis som hun Mener retten burde vurdere. Derfor ble det oppnevnt sakkyndige som skulle vurdere Mannshaus nåværende tilstand og i gjerningsøyeblikket.

NRK - 15 feb 24 kl. 09:48

Økokrim sier millionbot gir reduksjon i fengselsstraff – ber om tre år og syv måneders fengsel

– Vi Mener at en differensiering i form av bot og fengsel vil ha en større allmennpreventiv effekt mot personer med en viss formue, sier medaktor Marthe Stømner Smestad. Økokrim Mener at Anders Besseberg også skal bøtelegges. – Samlet sett så Mener påtalemyndigheten at det vil være riktig i denne saken å idømme en bot i størrelsesorden én million kroner, sier Smestad.

Klartale - 28 feb 24 kl. 12:31

Erna Solberg får sterk kritikk

Politikk og habilitet har lenge vært et tema. Flere politikere har brutt regler som har ført til at de har måttet slutte. Mens andre har brutt regler og valgt å fortsette.

NRK - Igår: 03:57

Strømselskap saksøkt for skogbrann

I Texas blir strømselskapet Xcel saksøkt fordi en av selskapets strømmaster skal ha startet den største skogbrannen i delstatens historie. En huseier i Texas Mener brannen nordøst for byen Amarillo startet fordi en av Xcels strømmaster kollapset. Masten var i dårlig stand, ifølge huseier Melanie McQuiddy Selskapet har unnlatt å inspisere og reparere mastene, Mener hun.

NRK - Igår: 22:51

Nicaragua anklager Tyskland for medvirkning til folkemord

Nicaragua Mener at Tyskland har medvirket til folkemord ved å gi økonomisk og militær støtte til Israel. De har nå tatt Tyskland til Den internasjonale domstolen (ICJ). Det skriver NTB, og Mener at at landet bryter både Folkemordkonvensjonen og Genèvekonvensjonen..

NRK - I førrgår: 14:34

Løten-saken: Anken forkastes

Eidsivating lagmannsrett har forkastet anken i Løten-saken, og Mener at den siktede kvinnen skal sitte varetektsfengslet de neste fire ukene, skriver Hamar arbeiderblad. Den 23. februar ble den siktede kvinnen fengslet i fire nye uker av Østre Innlandet tingrett.

NRK - I førrgår: 13:32

Høyre krever svar om CO2-lagring

Høyres Nikolai Astrup har stilt skriftlig spørsmål til energiminister Terje Aasland (Ap) om når regjeringen skal bestemme seg for m EUs lov om nullutslippsindustri, den såkalte Net Zero Industry Act (NZIA), skal innføres i Norge. Loven ble nylig vedtatt i EU. Målet er at 50 millioner tonn CO2 skal lagres innen 2030.

Klartale - I førrgår: 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

Dagbladet - I førrgår: 11:43

Ny plan for jordmorkrisa

Regjeringen Mener å ha funnet en del av løsningen på jordmorkrisa. Også Jordmorforbundet er fornøyd, og Mener løsningen kommer både kvinner og helsepersonell til gode..

NRK - 24 feb 24 kl. 10:49

Funn av «meget betydelige mengder» narkotika på danskebåten

Lørdag fremstilles to norske borgere i 20-årene for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De er siktet for særlig grov narkotikaovertredelse. – Det er snakk om innførsel av en meget betydelig mengde av narkotika til Norge, sier politiadvokat Øyvind Røyneberg.

Klartale - 29 feb 24 kl. 15:30

Vil iranere bruke stemmeretten sin?

Fredag 1. mars er det valg i Iran. De skal velge ny nasjonalforsamling og ekspertforsamling.

Klartale - 29 feb 24 kl. 10:29

Shein får Gullbarbie

Shein vinner årets Gullbarbie. Shein er et nettsted som selger klær. Det skriver Press - Redd Barna Ungdom i en pressemelding.

NRK - 29 feb 24 kl. 09:00

Klesgiganten Shein vinner årets Gullbarbie

Det skriver Press – Redd Barna Ungdom i en pressemelding. De nominerte til årets pris var Meta, Good For Me og Shein. Sistnevnte stikker av med seieren.

Klartale - 23 feb 24 kl. 16:30

Aleksej Navalnyj utfordret Putin

Ljudmila Navalnaja fikk til slutt se sønnens døde kropp. Aleksej Navalnyj skal ha falt om mens han var ute og gikk nylig. Politikeren ble bare 47 år gammel.

NRK - 28 feb 24 kl. 15:42

Støre: Full tillit til Brenna

– Jeg har full tillitt til Tonje Brenna. Hun har vært åpen om denne saken, og det var jo hun som løftet den fram, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Støre er på besøk i Warszawa og kommenterer innstillingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen derfra.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:54

Derfor gir Høyre Brenna «sterk kritikk»

Høyre Mener det er grunn til å fremme sterk kritikk mot egen partileder Erna Solberg, men også mot Ap-politikerne Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt. Her er Høyre ikke på linje med flertallet i kontrollkomiteen, som kun gikk inn for «kritikk» mot Tonje Brenna. – Hun har ikke vurdert egen habilitet på tross av direkte oppfordring.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:40

Frp Mener Brenna kan ha holdt tilbake informasjon

Fremskrittspartiet retter sterk kritikk mot både Høyre-leder Erna Solberg, tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt og mot nåværende arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. – Fremskrittspartiet Mener det er grunn til å rette sterk kritikk mot nåværende statsråd Tonje Brenna, for håndteringen av støtte til, som indirekte omfatter støtte til Utøya AS, hvor Brenna var inhabil da hun var Kunnskapsminister. Opplysningene i Dagens Næringsliv som kom rett før komiteens avgivelse, kan tyde på at Brenna har valgt å holde tilbake informasjon fra Stortinget, sier Limi.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:26

Almeland: Vestre-saken mindre alvorlig

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Mener habilitetssaken til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre skiller seg ut fra de øvrige sakene som komiteen har hatt til behandling. – Vi Mener saken i all hovedsak stiller seg annerledes enn de andre sakene i denne innstillingen, og er av en langt mindre alvorlig karakter, sa saksordfører Grunde Almeland fra Venstre..

NRK - 28 feb 24 kl. 11:56

Navalnyjs enke: Usikker om begravelsen vil bli fredelig

Fredag 1. mars vil Aleksej Navalnyj bli begravet i Moskva. Hans enke, Julia Navalnaja, sier under en tale til EU-parlamentet at hun frykter hva som vil skje.

NRK - 28 feb 24 kl. 11:56

Navalnyjs enke: Frykter uro under begravelsen

Fredag 1. mars vil Aleksej Navalnyj bli begravet i Moskva. Hans enke, Julia Navalnaja, sier under en tale til EU-parlamentet at hun frykter hva som vil skje.

NRK - 22 feb 24 kl. 09:49

Påstand om 14 år fengsel etter spikerpistol-drapet

30-åringen som er tiltalt for drapet på Marcus Unsal, bør dømmes til 14 år fengsel. Det sier aktor, statsadvokat Kirsti Jullum Jensen. Hun Mener drapet var torturlignende og bar preg av en ren henrettelse.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:54

WTO Mener Houthi-angrepene kun har moderat påvirkning på verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, Mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:49

WTO Mener Houthi-angrepene har moderat påvirkning på verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, Mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

Aftenposten - 1 time siden

Dette Mener VM-sjefen om mulig comeback for skilegenden

Therese Johaug fristes av femmila på hjemmebane neste år..

VG - 3 timer siden

Tysk forsvarsminister Mener Russland vil destabilisere Tyskland med avlytting av flyvåpenoffiserer

Forsvarsminister Boris Pistorius sier søndag at «avlyttingen er en del av Putins informasjonskrig», som tar sikte på å «skape splid innad i Tyskland»..

Aftenposten - 6 timer siden

Oversikt: Disse kommunene vurderer kjernekraft

Ni norske kommuner ønsker kjernekraft velkommen. Flere ordførere Mener energiformen vil spille en viktig rolle i….

E24 - 6 timer siden

Oversikt: Disse kommunene vurderer kjernekraft

Ni norske kommuner ønsker kjernekraft velkommen. Flere ordførere Mener energiformen vil spille en viktig rolle i fremtiden..

Klartale - 21 feb 24 kl. 06:00

Dette tenker elever om å bruke mobil på skolen

Elever må legge fra seg mobiltelefoner. Det Mener Utdanningsdirektoratet. De anbefaler at telefonene må ut av alle klasserom.

NRK - 11 timer siden

Drapsdømt kvinne må fortsatt ha tvungent psykisk helsevern

En kvinne, som i mars 2020 drepte naboen sin på Gjøvik med 26 knivstikk, er dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern. Det har Ringerike, Asker og Bærum tingrett avgjort, melder Ringerikes Blad. Kvinnen var psykotisk under drapet.

NRK - 15 feb 24 kl. 09:34

Økokrim Mener saken kvalifiserer til «noe over fire år» i fengsel for Besseberg

– Påtalemyndigheten Mener at straffen i vår sak, fengselsstraffen, som et utgangspunkt kvalifiserer til fengsel i noe over fire år, sier medaktor Marthe Stømner Smestad i Buskerud tingrett. – Da har vi særlig hensyn tatt det som vi har vært innom. Hans faste og langvarige korrupsjonsforsett over tolv år.

NRK - 26 feb 24 kl. 12:45

Sverige: Flaggkamp i Riksdagen før Nato-medlemskap

En flaggkamp har brutt ut i forkant av Sveriges nært forestående inntreden i Nato. Mandag skal Ungarns parlament behandle den svenske Nato-søknaden. Etter all sannsynlighet blir det da det siste medlemslandet som stemmer ja til Sverige i Nato.

NRK - 20 timer siden

Israel lover grundig gransking av matkø-drapene

Det israelske forsvaret lover en grundig etterforskning etter at 118 palestinere ble drept i en matkø på Gazastripen på torsdag, skriver Reuters. Hendelsen har vakt sterke reaksjoner fra omverdenen. Palestinske helsemyndigheter har kalt det en massakre, og hevder at israelske soldater åpnet ild mot folkemengden.

VG - 22 timer siden

Mistet Ole etter fødsel: - Noen må ta ansvar

Foreldrene Mener sykehuset er ansvarlig for at Ole, Ella og Haralds døde etter og under fødsel. Mandag starter den første av tre rettssaker..

NRK - Igår: 18:56

Advokatstreik kan ramme PST

Advokatforeningen går måndag ut i ny streik, i protest mot det de Mener er et løftebrudd fra regjeringen. Justisministeren avviser påstandende. Streiken kan gi konsekvenser for PST og E-tjenesten, ettersom samfunnsadvokatene blir tatt ut.

E24 - Igår: 14:47

Den beste alderen for å bli gründer: – Gjør at du kan ta smartere valg

Harald Olderheim Mener alderen hans gir mange fordeler som har vært avgjørende for suksessen til selskapet han startet..

Aftenposten - Igår: 13:44

Aker BP får oljetillatelse: – Nok er nok

Flere av partiene på Stortinget Mener tillatelsene Aker BP har fått på Yggdrasil-feltet er ulovlige..

E24 - Igår: 13:44

Aker BP får oljetillatelse: – Nok er nok

Flere av partiene på Stortinget Mener tillatelsene Aker BP har fått på Yggdrasil-feltet er ulovlige. MDG-leder Arild Hermstad ber om at arbeidet på oljefeltet stanses umiddelbart..

NRK - Igår: 12:17

Varetektsfengsles i fire uker

Kvinnen som er pågrepet, siktet for drapet på sin egen far, er varetektsfengslet i fire uker: – Vi har bedt om fire uker fordi vi Mener det er gjentagelsesfare, forteller politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim. Kvinnen i 40-årene skal ha drept sin far, en mann i 80-årene på Sandaker i Oslo, torsdag 29. februar.

VG - Igår: 12:00

Etterlyser demokratisk valg for russen

Utdanningsbyråden i Oslo ønsker å få til et russestyre stemt frem av elevene. «Urealistisk» Mener Russens Hovedstyre..

NRK - I førrgår: 19:41

Nicaragua klager inn Tyskland til Den internasjonale domstolen

Nicaragua har klaget inn Tyskland til Den internasjonale domstolen (ICJ). De anklager landet for å ha unnlatt å forhindre et folkemord på palestinere i Gaza, men også for å ha bidratt til det de Mener er et folkemord. – Tyskland har gitt politisk, økonomisk og militær støtte til Israel, fullt klar over at det militære utstyret ville bli brukt i store brudd på folkeretten fra denne statens side, heter det i klagen.

Dagbladet - I førrgår: 19:10

Sønnen i sjokk: - Grusomt

Bistandsadvokat for familien til den avdøde mannen i Vardø Mener det var riktig av politiet å endre siktelsen..

Aftenposten - I førrgår: 18:57

Erna Solberg etter sterk kritikk fra kontrolkomiteen: – Vil fortsatt være Høyres statsministerkandidat

Flertallet i Stortingets kontrollkomité Mener Erna Solbergs håndtering av aksjesaken ikke er forenelig med å være….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com