Memorial

Tuesday, 16 July, 14:38

Nyheter om Memorial

NRK - 26 maj 24 kl. 19:40

Verste kinoåpning på 29 år på Memorial Day-helg i USA

I USA er mandag 27. mai offentlig fridag for å hedre falne miliitærpersonell, Memorial Day. Normalt betyr det en god kinohelg.

Klartale - 11 nov 22 kl. 14:00

Russland vil stoppe dem

Memorial er en gruppe som kjemper for menneske-rettigheter i Russland. Russiske myndigheter prøver å bryte ned organisasjonen. Spesielt etter Memorial fikk Nobels fredspris.

NRK - 28 feb 24 kl. 11:13

Nobelkomiteen: – Russland forsøker å stilne Memorial

Den norske nobelkomiteen skriv i ei pressemelding at fengselsstraffa til menneskerettsaktivist Oleg Orlov er politisk motivert. – Putin-regimet har i mange år forsøkt å stilne leiarskapet i Memorial og andre viktige organisasjonar i sivilsamfunnet i Russland. No bruker dei krigen i Ukraina som unnskyldning for å fullføre jobben, seier komiteen sin nye leiar Jørgen Watne Frydnes.

Aftenposten - 08 jun 24 kl. 00:21

Viktor Hovland med ny god runde i The Memorial

Det norske golfesset ligger på 2. plass i storturneringen..

VG - 08 jun 24 kl. 00:20

Viktor Hovland med ny god runde i The Memorial

Det norske golfesset ligger på 2. plass i storturneringen..

Aftenposten - 06 jun 24 kl. 20:34

Hovland med i tetstriden i The Memorial

Nordmannen er regjerende mester i turneringen. Nå mener han alvor i 2024 også..

VG - 06 jun 24 kl. 20:34

Hovland med i tetstriden i The Memorial

Nordmannen er regjerende mester i turneringen. Nå mener han alvor i 2024 også..

NRK - 27 feb 24 kl. 10:32

Reuters: Menneskerettsaktivisten Oleg Orlov er dømt til to og et halvt års fengsel i Russland

Mangeårig Memorial-leder Oleg Orlov er dømt til to og et halvt år i fengsel for å ha kritisert Russlands væpnede styrker. 70 år gamle Orlov er en av lederne i Memorial, den nå forbudte menneskerettighetsorganisasjonen som ble tildelt Nobels fredspris i 2022, skriver NTB. I retten mandag fordømte Orlov russiske myndigheter for undertrykkelsen av politiske meningsmotstandere, Aleksej Navalnyjs død og krigføringen I Ukraina..

NRK - 26 feb 24 kl. 12:38

Russland: Krever nesten 3 års fengsel for menneskerettsaktivist

I Moskva ba en russisk påtalemyndighet mandag om en fengselsstraff på to år og elleve måneder for den erfarne menneskerettsaktivisten Oleg Orlov (70), melder Reuters. Orlov står tiltalt for å ha krenket Russlands væpnede styrker, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Memorial. Aktivisten har i over to tiår vært en av lederne for Memorial, som vant en del av Nobels fredspris i 2022, ett år etter at organisasjonen ble forbudt og oppløst i Russland.

NRK - 02 feb 24 kl. 20:37

Russisk Nobelpris-vinner erklært «utenlandsk agent»

Det russiske utenriksdepartementet har erklært menneskerettsaktivisten Oleg Orlov som «utenlandsk agent», melder NTB. 70 år gamle Orlov er en av lederne bak menneskerettighetsorganisasjonen Memorial, som nå er forbudt i Russland. Memorial delte Nobels fredpris med to andre vinnere i 2022..

Klartale - 27 feb 24 kl. 12:03

Oleg Orlov er dømt fengsel i Russland

Oleg Orlov er dømt til to og et halvt år i fengsel i Russland. Orlov er en av lederne i Memorial. Organisasjonen jobber med menneske-rettigheter.

VG - 27 feb 24 kl. 10:32

Reuters: Menneskeretts­aktivisten Oleg Orlov er dømt til to og et halvt års fengsel i Russland

Mangeårig Memorial-leder Oleg Orlov er dømt til to og et halvt år i fengsel for å ha kritisert Russlands væpnede styrker..

NRK - 16 feb 24 kl. 10:43

Ny rettssak mot russisk menneskerettighetsaktivist

Den russiske menneskerettighetsaktivisten Oleg Orlov ble fredag på nytt stilt for retten i Moskva for kritikk av krigen i Ukraina. Orlov, som er en av få menneskerettighetsforkjempere som ikke er i fengsel i Russland, risikerer en dom på fem år for å fordømme den russiske krigen i Ukraina. – Jeg venter ikke at det kommer noe godt ut av dette, sa Orlov før rettssaken ble åpnet i tinghuset i Moskva fredag.

NRK - 22 mar 23 kl. 16:19

Nobelkomiteen kritiserer nye russiske aksjoner mot fredsprisvinnere

Den norske nobelkomiteen beklager pågripelsen av styreleder Jan Ratsjinskij og flere andre ledende medlemmer av den russiske fredsprisvinneren Memorial. Memorial er en anerkjent menneskerettsorganisasjon i Russland og mottok i desember Nobels fredspris sammen med belarusiske Aljes Bjaljatski og ukrainske CCL. Tirsdag gikk russiske myndigheter igjen til aksjon mot Memorial, blant dem Ratsjinskij og nestleder Oleg Orlov.

Klartale - 10 dec 22 kl. 06:00

Dette mener vinnerne av fredsprisen om krigen

Årets Nobels fredspris går til russiske Memorial og ukrainske Center for Civil Liberties. Begge organisasjonene jobber med menneskerettigheter.Ales Bjaljatski fra Belarus vant også prisen.

Klartale - 21 aug 23 kl. 08:24

Hovland tok karrierens største seier

Viktor Hovland har konkurrert i PGA-turneringen. Det er en stor golfturnering. Hovland brukte 61 slag på søndagens runde.

Aftenposten - 04 jun 23 kl. 21:00

Følg Viktor Hovlands seiersjakt i storturneringen The Memorial

Den norske golfstjernen Viktor Hovland (25) er med helt i toppen før avslutningen av storturneringen The Memorial..

VG - 04 jun 23 kl. 21:00

Følg Viktor Hovlands seiersjakt i storturneringen The Memorial

Den norske golfstjernen Viktor Hovland (25) er med helt i toppen før avslutningen av storturneringen The Memorial..

VG - 03 jun 23 kl. 00:54

Hovland så vidt under par på dag to av Memorial-turneringen

Viktor Hovland så lenge ut til å klatre på listene under andre dag av Memorial-turneringen i Ohio, men hadde en tung avslutning på det 18. hullet..

NRK - 21 mar 23 kl. 13:48

Razzia mot tidligere Memorial-ansatte i Russland

Russiske sikkerhetsstyrker har ransaket boligene til flere tidligere ansatte i menneskerettsgruppen Memorial, opplyser organisasjonen. Noen av dem som har fått hjemmet sitt ransaket, er også tatt inn til avhør, sier den nobelprisvinnende gruppen, som i dag er forbudt. Politiet beslagla gjenstander og utstyr med Memorials logo, sier gruppen om tirsdagens razzia.

NRK - 04 jul 23 kl. 08:45

Russisk journalist innlagt på sykehus etter å ha blitt banket opp

En undersøkende journalist fra avisen Novaya Gazeta er innlagt på sykehus etter å ha blitt slått ned og banket av væpnede overfallsmenn under en reise til Tsjetsjenia. Dette ifølge menneksrettighetsorganisasjonen Memorial. De opplyser om at journalistens fingre skal ha blitt brukket og at hun har blåmerker flere steder på kroppen.

NRK - 05 jun 23 kl. 00:20

Viktor Hovland med seier i Ohio etter omspill

Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren etter å ha vunnet Memorial i Ohio. Seieren kom etter omspill mot Denny McCarthy. Begge to endte på sju slag under par etter 72 spilte hull, og det hele måtte avgjøres i omspill.

VG - 03 jun 23 kl. 22:22

Hovland med ellevill avslutning på dag tre: – Melder seg på

Viktor Hovland (25) så ut til å gå mot en runde helt på det jevne på dag tre av storturneringen The Memorial, men golfstjernen leverte en strålende avslutning med et birdie-kjør..

Aftenposten - 03 jun 23 kl. 22:22

Hovland med i tetkampen i storturnering etter ellevill avslutning

Viktor Hovland (25) så ut til å gå mot en runde helt på det jevne på dag tre av storturneringen The Memorial, men….

VG - 01 jun 23 kl. 16:58

Hovland under par halvveis på åpningsrunden

Viktor Hovland er ett slag under par halvveis på åpningsrunden i Memorial-turneringen på PGA-touren i golf..

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 08:32

Hovland kritiserer baneendringer

Viktor Hovland (25) liker ikke endringene golflegenden Jack Nicklaus har gjort på sin bane foran Memorial Tournament….

VG - 01 jun 23 kl. 08:32

Hovland kritiserer baneendringer

Viktor Hovland (25) liker ikke endringene golflegenden Jack Nicklaus har gjort på sin bane foran Memorial Tournament på PGA-touren denne uken..

VG - 30 maj 23 kl. 20:03

Hovland spiller med verdenseneren i Ohio

Viktor Hovland skal gå de to første rundene av Memorial Tournament på PGA-touren sammen med verdensener Scottie Scheffler og Emiliano Grillo denne uken..

NRK - 09 nov 22 kl. 06:28

Memorial har fått det tøffere i Russland

Russiske myndigheter har økt forfølgelsen av Memorial etter at de fikk Nobels fredspris i høst. Men menneskerettsorganisasjonen gir ikke opp kampen for frihet. Prisen har imidlertid ikke gjort det lettere for Memorial, tvert imot har russiske myndigheters økt presset for å bryte ned organisasjonen, skriver NTB.

NRK - 30 maj 23 kl. 05:17

Flere barn såret i skyting ved en strand i Florida

Ni personer, deriblant tre barn, er såret i en skyteepisode ved en strand i Florida i USA. En antatt gjerningsperson er pågrepet, mens det letes etter en annen. Tre av de sårede er barn og seks er voksne, ifølge myndighetene i Florida.

NRK - 11 dec 22 kl. 11:26

Fredsprisvinner bedt om å takke nei

Fredsprisvinner Jan Ratsjinskij, leder av menneskerettighetsorganisasjonen Memorial, sier til BBC at myndighetene i Russland ba ham takke nei til prisen. Til NRK sier Ratsjinskij at han ikke vurderte å følge rådet. – Jeg sa det samme rådet ble gitt til Pasternak og mange andre som i dag er kjent over hele verden, mens de som ga dem dette rådet er helt glemt.

NRK - 03 mar 23 kl. 15:26

Nobelkomiteens leder reagerer på Bjaljatski-dom

Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen reagerer sterkt på den ti år lange fengselsdommen mot den belarusiske fredsprisvinneren Ales Bjaljatski. – Saken og dommen mot ham er en tragedie for ham rent personlig, sier Reiss-Andersen til Reuters. Reiss-Andersen sier videre at både anklagene og dommen er politisk motivert, og at saken viser at president Aleksandr Lukasjenkos regime ikke tolerer ytringsfrihet eller opposisjon.

NRK - 07 okt 22 kl. 11:56

Memorial: Styrker arbeidet i Russland

Memorials kontor i Tyskland sier fredsprisen styrker dem i arbeidet med å støtte kollegaene i Russland. Memorial er en russisk menneskerettighetsorganisasjon grunnlagt i 1987 av menneskerettighetsaktivister i det tidligere Sovjetunionen. Etter Sovjetunionens sammenbrudd utviklet Memorial seg til å bli den største menneskerettighetsorganisasjonen i Russland..

Klartale - 12 dec 22 kl. 08:50

Nobel-helg for vinnerne

Det ble en travel helg for vinnerne av Nobels fredspris. Lørdag formiddag var det utdeling av prisen. Den skjedde i Oslo rådhus i en høytidelig seremoni.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 07 okt 22 kl. 16:36

Memorial: – Vi fredsarbeiderne kommer til å vinne denne krigen

Den russiske menneskerettighetsorganisasjonen Memorial holdt i ettermiddag en pressekonferanse i Moskva får å kommentere fredsprisen. – Nobels fredspris er ikke en sikkerhetsgaranti for oss i den krigen som vi nå står midt i, sier Oleg Orlov, en av lederne for gruppen. Han håper samarbeidet med ukrainske aktører ikke vil svekkes av krigen.

NRK - 07 okt 22 kl. 13:33

Memorial: Enorm støtte for oss

– Vi er veldig glade nå, sier Natalia Petrova, pressesekretær i Memorial til NRK. – Det er jo en enorm støtte for oss. Vi føler at dette er en anerkjennelse fra verdenssamfunnet om arbeidet vårt.

NRK - 07 okt 22 kl. 11:51

Norges fredsråd: – Veldig verdige vinnere

Daglig leder i Norges Fredsråd, Oda Andersen Nyborg, er glad for at fredsprisen gikk til russiske, belarusiske og russiske fredsorganisasjoner. – Jeg tenker det er veldig verdige vinnere. Så må jeg ta et forbehold om at jeg ikke er så kjent med de ukrainske og belarusiske vinnerne, men jeg kjenner veldig godt Memorial, sier Andersen Nyborg til NTB.

NRK - 07 okt 22 kl. 11:25

SV nominerte Memorial i 2020

– Dette er en riktig og god tildeling, og SV gratulerer vinnerne med prisen for deres viktige arbeid. Å dele prisen mellom belarusisk, russiske og ukrainske menneskerettighetsforkjempere og sivilsamfunn er et veldig riktig valg, sier SV-leder Audun Lysbakken i en pressemelding. – SV nominerte Memorial for deres viktige arbeid i 2020.

NRK - 07 okt 22 kl. 11:30

Erna Solberg har tidligere nominert vinner

– Gratulerer til den russiske organisasjonen Memorial, den ukrainske organisasjonen Senteret for sivile rettigheter, og aktivist Ales Bjaljatski fra Belarus, med Nobels fredspris, skriver Erna Solberg i en pressemelding. – Høyre ga Sjur Lindebrække-prisen til Memorial ved leder Svetlana Gannusjkina i 2012, og jeg har faktisk nominert dem til Nobels fredspris flere ganger. I 2015 ga vi samme pris til Senteret for sivile rettigheter.

Aftenposten - 07 okt 22 kl. 10:24

Fredsprisen går til Ales Bjaljatski, Memorial og Center for Civil Liberties

Memorial, Center for Civil Liberties og den belarussiske menneskerettighetsadvokaten Ales Bjaljatski får Nobels….

NRK - 11 dec 22 kl. 18:15

Fredsprisutstillingen har åpnet

Årets fredsprisutstilling «Nobody plans to give up» vil løfte fram enkeltmenneskers og sivilsamfunnets betydning for frihet, rettferdighet og demokrati. Utstillingen, som forteller historien om de tre fredsprisvinnerne og deres arbeid, har fått navnet etter ordene som ble uttalt av styrelederen til den russiske menneskerettsorganisasjonen Memorial. Dette er en av årets tre vinnere av Nobels fredspris.

NRK - 11 dec 22 kl. 05:03

Fredsprisvinner: – Russland ba meg takke nei

Jan Ratsjinskij, leder av menneskerettighetsorganisasjonen Memorial, en av årets fredsprisvinnere, sier myndighetene i Russland ba ham takke nei til prisen. Årsaken var at russiske myndigheter anså det som upassende å ta imot prisen sammen med de to andre vinnerne, den ukrainske organisasjonen Senteret for borgerrettigheter (CCL) og den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatski. I et eksklusivt intervju med BBC sier Ratsjinskij at organisasjonen hans naturlig nok ikke tok rådet til følge.

NRK - 10 dec 22 kl. 19:19

Fredsprisvinnarane hylla av fakkeltoget

Årets fredsprisvinnarar blei laurdag kveld hylla av det tradisjonelle fakkeltoget utanfor Grand Hotel i Oslo. Prisen er i år delt mellom den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatski, den russiske menneskerettsorganisasjonen Memorial og den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL). Bjaljatski sit fengsla og risikerer opp mot tolv års fengsel.

NRK - 10 dec 22 kl. 14:46

Utdelingen er avsluttet

Den høytidelig utdeling av fredsprisen i Oslo rådhus er nå over. Vinnerne fikk et diplom, en medalje i gull og rundt 10 millioner svenske kroner. Årets pris ble delt mellom den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatski, den russiske menneskerettsorganisasjonen Memorial og den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com