Melder

Torsdag, 29 Juli, 10:44

Nyheter om Melder

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 22:52

Google og Apple i pluss

Flere av USAs store teknologiselskaper Melder om gode resultater i andre kvartal. Googles eierselskap Alphabet Melder om nær en tredobling av overskuddet fra samme periode i fjor. Økte reklameinntekter fra søkemotoren og på Youtube trekkes fram som noe av forklaring, Melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 14 timer siden

Bergensbanen stengt pga. flom

Bergensbanen er stengt ved Bolstadøyri i Voss på grunn av flom, Melder Bane Nor. – Dette tar tid, skriver selskapet. Strekningen Dale–Evanger er stengt for togtrafikk.

NRK - 1 time siden

Kraftig styrtregn til Østlandet

Torsdag kan bli den våteste dagen i flere deler av landet. I Vestfold og Østfold er det utstedt oransje farevarsel på styrtregn. – Det er observert svært kraftig styrtregn i kyststrøkene i Ytre Oslofjord og det er sendt ut oransje varsel, Melder Meteorologisk institutt på Twitter i 8-tiden torsdag.

NRK - 2 timer siden

Iran skal produsere cubansk vaksine

Neste uke starter Iran å masseprodusere cubanske koronavaksiner, Melder cubanske statlige medier, ifølge Reuters. Dermed blir Iran det første landet utenfor Cuba til å produsere de cubanske koronavaksinene..

NRK - 2 timer siden

Frittalende milliardær fengselsdømt

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel. Han leder et av Kinas største jorbruksselskap og er en offentlig skikkelse, Melder BBC. Dawu har tidligere uttalt seg om menneskerettigheter og sensitive, politiske temaer.

NRK - 3 timer siden

OL-utøvere isolerer seg

Flere utøvere fra det australske friidrettslaget som deltar i OL i Tokyo isolerer seg på nå rommene sine, etter at den amerikanske stavhopperen Sam Kendricks testet positivt for COVID-19. Det opplyser den australske olympiske komiteen torsdag, Melder Reuters. Utøverne gjennomgår nå testprosedyrer i tråd med OL-prrotokollen..

NRK - 6 timer siden

Lite smitte blant OL-utøvere

Kun ni OL-deltakere har testet positivt for koronaviruset de første seks dagene under lekene, Melder NTB. Over 10.000 utøvere er samlet i Tokyo.

NRK - 7 timer siden

Kjempeoverskudd for Samsung

Den sørkoreanske teknologigiganten Samsung Melder om 74 prosent økt overskudd i andre kvartal fra samme tid i fjor. Økningen skyldes i stor grad høyere priser på minnebrikker, opplyser selskapet. Overskuddet ble på 8,4 milliarder dollar, om lag 74 milliarder kroner, for perioden april til juni..

NRK - 10 timer siden

Kinesisk rikmann dømt til fengsel

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha «framprovosert trøbbel», Melder NTB/AFP. Ifølge domstolen i byen Gaobeidian har Sun samlet en folkemengde for å gå til angrep på statlige organer, blokkert myndighetene og skapt krangler og framprovosert trøbbel. Milliardæren ble pågrepet i november i fjor sammen med 20 slektninger og forretningspartnere etter at selskapet hans havnet i konflikt med en statseid konkurrent.

NRK - 9 timer siden

Enige om Bidens infrastrukturpakke

Republikanere og demokrater i Senatet er blitt enige om de viktigste gjenstående delene av President Bidens støttepakke for infrastruktur på 1000 milliarder dollar. Den endelige voteringen kan skje onsdag kveld lokal tid, Melder NTB/AP. For å bli vedtatt trenger pakken støtte fra 60 av de 100 senatorene.

NRK - 9 timer siden

Einige om Bidens infrastrukturpakke

Republikanarar og demokratar i Senatet er samde om dei viktigaste delane av president Joe Bidens støttepakke for infrastruktur på 1000 milliardar dollar. Den endelege voteringa kan skje onsdag kveld lokal tid, Melder AP. For å bli vedtatt treng pakka støtte frå 60 av dei 100 senatorane.

NRK - 10 timer siden

Mathias Calmeyer er død

Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, Melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer.

NRK - 11 timer siden

Bergensbanen gjenåpnet etter flom

Bergensbanen er åpnet igjen etter at den ble stengt på grunn av flom ved Bolstadøyri. det Melder Bane Nor..

NRK - 12 timer siden

Bil kjørte av veien i Troms

En bil har kjørt av veien i 60-sona ved Rognså i Salangen. Politiet Melder på Twitter at det er en person i bilen, og at skadeomfanget er ukjent. Nødetater er på stedet..

VG - 13 timer siden

Bergensbanen stengt etter flom: – Dette tar tid

Bergensbanen er stengt ved Bolstadøyri stasjon på grunn av flom. Det Melder BaneNOR onsdag kveld..

NRK - 14 timer siden

Bergensbanen stengt etter flom

Bergensbanen er stengt ved Bolstadøyri i Voss på grunn av flom. Det Melder Bane Nor på sine nettsider. – Dette tar tid, skriver selskapet..

NRK - 14 timer siden

Sentralbank viderefører krisetiltak

Tross økonomisk bedring vil USAs sentralbank videreføre økonomiske krisetiltak som ble innført i starten av pandemien. Etter et to dager langt møte fastslo banken onsdag at det er tegn til bedring i USAs økonomi.Men tendensen er ikke sterk nok til at krisetiltakene kan oppheves, Melder NTB..

NRK - 14 timer siden

Gutt (12) drept på Vestbredden

En palestinsk gutt ble skutt og drept av israelske styrker tirsdag, Melder Reuters, som siterer palestinske helsemyndigheter. 12-åring ble skutt i brystet mens han satt i en bil hans far kjørte på Vestbredden nær byen Hebron. Han døde noen timer senere på et lokalt sykehus..

NRK - 14 timer siden

Truet med machete

Flere gutter i alderen 12-14 år ble truet med machete av to gutter på 12 og 13 år ved Ormestad skole i Sandefjord. En av dem hadde også stjålet en sparkesykkel fra en tiåring. De mistenkte guttene er tatt med til barnevernsvakta, Melder politiet..

NRK - 15 timer siden

Vaksine-effekt ned 12% på 6 måneder

Effekten av koronavaksinen fra Pfizer og BioNTech faller fra 96 til 84 prosent over seks måneder. Det viser tallmateriale fra en pågående studie som ble offentliggjort onsdag, Melder nettstedet Stat. Funnene er foreløpig ikke fagfellevurdert, og forskerne oppgir at studien er støttet økonomisk av Pfizer og BioNTech.

NRK - 15 timer siden

Vaksine-effekten faller etter 6 mnd

Effekten mot alvorlig infeksjon med koronavaksinen fra Pfizer faller fra 96 til 84 prosent etter seks måneder. Det viser tallmateriale fra en pågående studie som ble offentliggjort onsdag, Melder nettstedet Stat. Funnene er foreløpig ikke fagfellevurdert, og forskerne oppgir at studien er støttet økonomisk av Pfizer/BioNTech.

NRK - 15 timer siden

Fortsatt rasfare etter jordskred

Ingen ble skadd da et jord- og steinskred gikk over E16 ved Vang i Valdres onsdag morgen. Det er fortsatt rasfare i området, Melder Innlandet politidistrikt på Twitter. – Det skal regne fram til fredag morgen, så vegen og evakuering av et fåtall beboere blir opprettholdt til da, skriver politiet rett før klokken 18..

NRK - 16 timer siden

Skogbrann truer tyrkisk ferieby

Redningsmannskaper evakuerte onsdag flere hundre mennesker fra den tyrkiske middelhavsbyen Manavgat, som er truet av skogbrann. Feriebyen ligger rundt 75 kilometer øst for Antalya. Fjernsynskanalen NTV Melder at 20 hus har brent ned til grunnen i én del av byen.

NRK - 18 timer siden

Milliarder dømt til 18 års fengsel

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha «framprovosert trøbbel». Milliardæren ble pågrepet i november i fjor etter at selskapet hans havnet i konflikt med en statseid konkurrent. Ifølge domstolen i byen Gaobeidian har Sun samlet en folkemengde for å gå til angrep på statlige organer, blokkert myndighetene og skapt krangler, Melder NTB..

NRK - 17 timer siden

Tatt etter gullsmedran i Paris

To mistenkte er pågrepet av fransk politi etter at gullsmedbutikken Chaumet i Paris ble ranet for verdier på rundt 20 millioner kroner tirsdag. Det Melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge AFP er mesteparten av tyvegodset kommet til rette etter ranet..

NRK - 19 timer siden

Storbritannia fjerner karantenekrav

Fullvaksinerte EU-borgere og amerikanske statsborgere må ikke i karantene når de ankommer Storbritannia. Endringen trer i kraft 2. august, Melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 19 timer siden

Jord- og flomskredfare i Innlandet

Varsom Melder at det er gult nivå for jord- og flomskredfare i Innlandet. Det betyr at utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Varsom råder til å følge med på været og unngå bratte skråninger, samt bekker og elver med stor vannføring..

NRK - 20 timer siden

Belgia starter flometterforskning

Påtalemyndigheten i Belgia har startet en etterforskning av de dødelige flommene som herjet i flere byer og tok livet av 37 personer. Påtalemyndighetens kontor i Liege opplyser onsdag at en dommer i byen skal lede etterforskningen for å se om det er grunnlag for å sikte noen for uaktsomt drap på grunn av manglende vedlikehold eller forbehold, Melder NTB..

E24 - 20 timer siden

Første overskudd for Boeing siden 2019

Den amerikanske produsenten av fly og romfartsmateriell forbedret resultatet kraftig i andre kvartal, og Melder samtidig om bedre utsikter for sitt omstridte 737 Max-fly..

NRK - Igår: 08:28

Koronasmitten øker i OL-byen

Det er registrert over 3.000 korona-smittede i Tokyo siste døgn, Melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo..

NRK - Igår: 08:28

Smitterekord i OL-byen

Det er for første gang registrert over 3.000 korona-smittede i Tokyo siste døgn, Melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo. Japan har så langt sluppet unna de store utbruddene av koronaviruset, men «den femte bølgen» anført av delta-varianten av viruset legger nå press på sykehus i Tokyo..

NRK - Igår: 08:13

Jakob Ingebrigtsen løper kun 1500

Jakob Ingebrigtsen har besluttet at han kun løper 1500 meter under OL i Tokyo. Det Melder Norges friidrettsforbund i en pressemelding. Sandnes-løperen er også kvalifisert for 5000 meter, men tidsprogrammet i OL har hele tiden vanskeliggjort en dobling og Ingebrigtsen har derfor besluttet at han kun løper 1500 meter.

NRK - Igår: 23:10

Gulltyv rømte på sparkesykkel

En bevæpnet mann som ranet en gullsmedbutikk i Paris, rømte med ransutbyttet på en elsparkesykkel. Han fikk med seg gullsmedvarer for 20 millioner kroner, og er fortsatt på frifot, Melder fransk politi..

NRK - Igår: 18:31

Må i retten i Vatikanstaten

Den romersk-katolske kardinalen Giovanni Angelo Becciu må i retten i Vatikanstaten, etter anklager om at han skal ha brukt 350 millioner euro av kirkens penger på eiendomsutvikling i London, Melder BBC. Ni andre personer er også tiltalt i saken. Alle nekter straffskyld..

NRK - Igår: 16:40

Dømt for brudd på sikkerhetsloven

Leon Tong Ying-kit ble tirsdag den første personen som er funnet skyldig i terrorisme og å ha oppildnet til løsrivelse, etter den nye sikkerhetsloven som ble innført i Hongkong i fjor, Melder blant annet South China Morning Post. Dommen kommer med bakgrunn i en hendelse under en demonstrasjon 1. juli i fjor, da Ying-kit kjørte en motorsykkel inn i en gruppe politifolk.

NRK - Igår: 15:27

Arrestert etter skyting i Sverige

Den 25 år gamle mannen som er mistenkt for involvering i skytingen i Flemingsberg i Huddinge kommune sør for Stockholm er arrestert, mistenkt for alvorlig våpenforbrytelse og alvorlig årsak til kroppsskade. Det Melder SVT. To barn ble skadet i skytingen 17.

NRK - Igår: 13:27

Skogbrann i Athen

Nyheitsbyrået AFP Melder at det skal vera skogbrann i dei nordlege områda i Athen..

NRK - Igår: 13:14

Tyskland: Ein død og fem sakna

Ein person død, fire er hardt skadde og fem er sakna etter eksplosjonen i Leverkusen i Tyskland, skriv Welt. Eksplosjonen skjedde på området til verksemda Curenta, og ikkje Bayer, slik tidlegare meld. Currenta Melder no at brannen er sløkt, og at leitinga etter dei sakna held fram..

NRK - Igår: 12:12

Eksplosjonen gir farlege utslipp

Den kraftige eksplosjonen i den tyske byen Leverkusen har utløyst åtvaringar om ekstrem fare for luftforureining, skriv NTB. Politiet i Leverkusen seier det er fleire skada. Reuters Melder om fem sakna.

NRK - Igår: 11:57

Fem personar sakna etter eksplosjon

Reuters Melder at fem personar er sakna etter eksplosjonen på industriområdet til Beyer i Leverkusen i Tyskland..

NRK - I førrgår: 08:10

14 nye smittede på Nord-Jæren

Stavanger Melder om ti nye smittetilfeller i kommunen siste døgn. Det er flest smittede i aldersgruppen 20-29 år. I Sandnes er det registrert tre nye smittetilfeller.

NRK - I førrgår: 03:14

Over 10.000 lynnedslag

Uværet over Sør-Norge har ført til over 10.000 lynnedlsag mandag, Melder Meteorologisk institutt. Verst har det gått utover Rogaland, Agder og Østlandet.

NRK - I førrgår: 03:14

Over 20.000 lynnedslag

Uværet over Sør-Norge har ført til over 24.000 lynnedslag de siste 12 timene, Melder Meteorologisk institutt. Verst har det gått utover Rogaland, Agder og Østlandet.

NRK - I førrgår: 01:28

Havnet på taket etter vannplaning

En bil havnet på taket på E18 i Bærum etter at sjåføren trolig mistet styringen på grunn av store vannmengder i veien mellom Strand og Lysaker. Føreren og passasjeren kom seg selv ut av bilen, men er kjørt til sykehus for kontroll, Melder politiet..

NRK - I førrgår: 01:24

To skadd i kollisjon i Mosjøen

To personer ble skadet da en bil kjørte i et tre på Halsøya i Mosjøen, Melder politiet i Nordland. Det var tre personer i bilen. De to skadde blir undersøkt av ambulansepersonell på stedet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt