Mehl

Wednesday, 17 August, 03:02

Nyheter om Mehl

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 jul 22 kl. 17:09

19 «hatpredikanter» har innreiseforbud i Norge

19 religiøse forkynnere blir nektet å slippe inn i Norge, opplyser justisminister Emilie Mehl (Sp). De fleste av dem er muslimske. Danmark innførte i 2017 innreiseforbud for seks religiøse forkynnere som ble betegnet som hatpredikanter.

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig dataangrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

Dagbladet - 01 jul 22 kl. 22:19

Langer ut: - Holder ikke mål

Justisminister Emilie Enger Mehl blir sterkt kritisert for en vurdering hun gjorde fredag formiddag. Mehl sier til Dagbladet at hun ble lei seg da hun leste kritikken..

Klartale - 01 jul 22 kl. 13:26

Flere land godtar bruk av utgåtte norske pass

Passet må ha utløpt mindre enn tre år før innreise hvis du er over 16 år. For barn under 16 år må passet ha utløpt for mindre enn ett år siden.– Det er viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med å reise til utlandet uten vanlig gyldig legitimasjon, sier Emilie Enger Mehl.

Klartale - 01 jul 22 kl. 07:00

Mister stemmeretten sin på Svalbard

Regjeringen har innført nye krav for å kunne stemme på Svalbard. Alle må ha bodd i en norsk kommune på fastlandet først. Det gjelder også for å være valgbar til lokalstyret.

Klartale - 30 jun 22 kl. 08:48

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

NRK - 29 jun 22 kl. 19:30

Ambassade avviser at russiske myndigheiter er involvert i dataangrep

Den russiske ambassaden i Oslo avviser at russiske myndigheiter er involvert i dataangrepet mot Noreg. Dei skriv på Facebook at dei synest det er upassande å kommentere handlingane til uidentifiserte personar som ikkje har noko med russiske myndigheiter å gjere. Fleire norske nettstadar har blitt utsette for dataangrep onsdag.

E24 - 29 jun 22 kl. 18:49

Mehl om hackerangrepet: – Viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet

Angrepet har delvis lyktes i å ta ut viktige tjenester i kortere perioder og viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet, sier justisministeren onsdag..

NRK - 29 jun 22 kl. 18:31

Mehl om dataangrep: – Alt tyder på angrep frå russisk, kriminelt miljø

Justisminister Emilie Enger Mehl har orientert om dataangrepet og trusselsituasjonen på ein pressekonferanse i kveld. – Alt tyder på at angrepet kom frå eit russisk, kriminelt mjiljø. Eit slikt angrep er heilt uakseptabelt.

NRK - 29 jun 22 kl. 18:12

Mehl: Framleis høg terrortrussel

– Det er viktig å presisere at terrortrusselen framleis er høg. Derfor vil eg gjenta PST si oppfordring til folk om å vere litt ekstra aktsame. Sjølv om trusselnivået er justert, er vi framleis i en situasjon som er alvorleg, seier justisminister Emilie Enger Mehl på kveldens pressekonferanse om trusselvurderinga og dataangrepet..

VG - 29 jun 22 kl. 18:11

Mehl etter hackerangrep: – Alt tyder på at angrepet kommer fra et russisk kriminelt miljø

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør i Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet møter onsdag kveld pressen..

NRK - 29 jun 22 kl. 17:55

Følg direkte: Justisministeren orienterer om dataangrep og trusselvurdering

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har kalla inn til pressekonferanse om trusselvurdering og dataangrep. Saman med politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vil ho orientere om situasjonen klokka 18. Følg pressekonferansen direkte her:.

NRK - 28 jun 22 kl. 21:50

Mehl sier hun forstår at politiets varierende råd om pride er frustrerende

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun forstår at det er frustrerende at det gis ulike råd om pridemarkeringer i forskjellige politidistrikt. Politidirektøren har gått ut med et nasjonalt råd om at alle pridearrangementer utsettes på grunn av terrortrusselen. Likevel åpner enkelte politidistrikt for lokale pridemarkeringer.

NRK - 28 jun 22 kl. 14:59

Oslo-politikarar ber om hastemøte med justisminister

Gruppeleiarane i Oslo sitt bystyre ber om et hastemøte med justisministeren og politidirektøren. Bakteppet er pride-avlysingane etter Oslo-skytinga i helga. Brevet vart sendt til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og politidirektør Benedicte Bjørnland tysdag ettermiddag, skriv Filter Nyheter..

VG - 27 jun 22 kl. 13:28

Mehl om masseskytingen: Viktig at politiet og PST tar læring

NYDALEN (VG) Justisministeren vil evaluere PST og politiet etter masseskytingen i Oslo. Høyre-leder Erna Solberg sier PST har gjort en åpenbar feilvurdering..

VG - 27 jun 22 kl. 13:28

Mehl om masseskytingen: Skal evaluere PST og politiet

NYDALEN (VG) Justisministeren vil evaluere PST og politiet etter masseskytingen i Oslo. Høyre-leder Erna Solberg sier PST har gjort en åpenbar feilvurdering..

Klartale - 27 jun 22 kl. 10:26

Mehl vil ha svar om jobben politet gjorde før angrepet

Emilie Enger Mehl har vært justisminister i under ett år. På den tiden har det skjedd to angrep der gjerningspersonen har vært psykisk syk. Nå vil hun ha svar på hva politiet gjør når de følger opp folk som kan være så syke at de er til fare for andre.

NRK - 27 jun 22 kl. 09:05

Justisminister varsler evaluering av PST

Justisminister Emilie Enger Mehl melder at det vil bli en evaluering av både PST og politiet etter den skytingen i Oslo natt til lørdag, skriver TV2..

Dagbladet - 26 jun 22 kl. 22:52

- Rystende og veldig vondt

Justisminister Emilie Enger Mehl fikk et sterkt møte med de ansatte og gjestene på den masseskytingrammede puben Per på hjørnet..

Klartale - 25 jun 22 kl. 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest.

Klartale - 25 jun 22 kl. 13:30

Dette sier regjeringen om skytingen

Minst to personer er drept. 21 andre er skadd. En mann angrep og skjøt på utestedet Per På Hjørnet og puben London.

NRK - 25 jun 22 kl. 13:02

Regjeringens pressekonferanse utsatt til 15.00

Statsminister Jonas Gahr Støre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal holde pressekonferanse på Statsministerens kontor kl. 15.00.

NRK - 25 jun 22 kl. 04:06

Justisministeren orientert om skytingen

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om hendelsen i Oslo – Jeg holdes løpende orientert om skytingen i Oslo. Dette er en svært alvorlig hendelse som ryster oss alle. Mine tanker går til de drepte og skadde, og alle berørte.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:07

Advokatstriden over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til den årlige reguleringen av den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 21 jun 22 kl. 21:01

Mehl får skattesmell på 50.000

Justisminister Emilie Enger Mehl får skattesmell på rundt 50.000, skriver VG. Den skal stamme fra ni måneder med skattefri pendlerbolig i 2017 og 2018, samtidig som Mehl var folkeregistrert på pikerommet og ikke hadde utgifter hjemme, skriver avisen..

VG - 21 jun 22 kl. 20:53

Justisministeren får skattesmell på rundt 50.000 – lover å betale

Mens nesten alle politikerne som har fått varsel om skattesmell er tause om saken, dro justisminister Emilie Enger Mehl til VG-huset med et 17 sider langt brev fra Skatteetaten. Og et løfte om å betale..

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Klartale - 16 jun 22 kl. 09:01

Nå kan du reise til Tyrkia uten pass

– Vi har fått lov til å innføre et midlertidig tiltak. Det sier Shervindokt Najafpour til Nettavisen. Han jobber ved den tyrkiske ambassaden.

Klartale - 13 jun 22 kl. 08:44

Skadde soldater fra Ukraina har kommet til Norge

De ukrainske soldatene skal få behandling ved norske sykehus. De kom med fly til Gardermoen nær Oslo og på Værnes i Trøndelag søndag.– Der sto norske ambulanser klare til å transportere dem videre til forskjellige sykehus, skriver Steinar Olsen i Helsedirektoratet til Adresseavisen.

NRK - 12 jun 22 kl. 17:55

Sårede ukrainske soldater har ankommet Norge

Tre sårede soldater landet på Gardermoen søndag ettermiddag, skriver Justisdepartementet i en pressemelding. –Norge er nå et av åtte land som evakuerer sårede ukrainske soldater gjennom et samarbeid. Norske myndigheter anser bidrag gjennom denne ordningen som en viktig måte å avhjelpe situasjon i Ukraina, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

Dagbladet - 10 jun 22 kl. 06:13

- Ufattelig naivt

Personer har forsøkt å ta seg inn i Norge under dekke av å være ukrainere. - Alarmerende, sier Erlend Wiborg (Frp). Justisminister Emilie Enger Mehl slår tilbake..

NRK - 09 jun 22 kl. 23:16

Politiet vraker ny visjon

To dager etter at Politidirektoratet (POD) varslet at politiet skulle få en visjon, kommer kontrabeskjeden: Den nye visjonen – som politiets øverste ledelse, alle politimestrene og fagforeningene var enige om at de trengte – er avlyst. Det får Aftenposten bekreftet fra politisk ledelse i Justis- og beredskapsdepartementet. Justisminister Emilie Enger Mehl skriver i en SMS til avisen at departementet har hatt dialog med POD de siste dagene.

NRK - 08 jun 22 kl. 09:46

Tilsyn etter Sjøvold-saken

Justisminister Emile enger Mehl iverksetter tilsyn med klareringsmyndigheten etter Sjøvold-saken, skriver VG. Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold fikk beholde sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i flere år. Justisministeren ber nå Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om å gjennomføre tilsyn med klareringsmyndighetene for å undersøke eventuell forskjellsbehandling.

VG - 08 jun 22 kl. 09:44

Justisministeren iverksetter tilsyn med klareringsmyndighetene

Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold beholdt sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i syv år. Nå iverksetter justisminister Emilie Enger Mehl tilsyn med norske klareringsmyndigheter..

VG - 08 jun 22 kl. 09:44

Justisministeren iverksetter tilsyn med klarerings-myndighetene

Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold beholdt sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i syv år. Nå iverksetter justisminister Emilie Enger Mehl tilsyn med norske klareringsmyndigheter..

NRK - 02 jun 22 kl. 16:48

Stortinget ber om hastetiltak mot passkrisen

Stortingets justiskomité har i dag formelt levert inn sin innstilling om at regjeringen må komme med strakstiltak for å redusere passkøene. Innstillingen ble vedtatt mot et mindretall bestående av stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene Sp og Ap forrige uke. Opposisjonen mener regjeringen ikke har gjort nok for å hindre passkrisen.

Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:58

Sjøvold går av som PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold går av som sjef for PST, det skriver regjeringen i en pressemelding. - Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 22:03

Kontrollkomiteen ber Mehl undersøke PST-sjefens sikkerhetsklarering

En samlet kontrollkomité på Stortinget ber justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) redegjøre om PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds sikkerhetsklarering. Det skjer etter at VG har skrevet om hvordan den daværende politimesteren oppbevarte våpen ulovlig i flere år. Oppbevaringen førte til en bot på 50.

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:10

Passrot begrenser friheten vår

Nordmenn gråter i fortvilelse. Folk kan reise igjen etter pandemien. Men etter to år er en halv million uten gyldig pass.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Mehl hasteinnkalt til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Høyre bekrefter overfor NRK at presidentskapet har imøtekommet anmodningen fra partiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Høyre vil hasteinnkalle Mehl til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Stortingets presidentskap skal nå ta stilling til Høyres forslag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com