Meduza

Monday, 06 February, 04:59

Nyheter om Meduza

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 jan 23 kl. 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:06

Russland forbyr kritisk nettavis

Russiske myndigheter har i dag betegnet det regimekritiske nyhetsnettstedet Meduza som en «uønsket organisasjon». Det melder Reuters. I praksis betyr det at det blir ulovlig for nettavisen å operere i Russland.

NRK - 25 sep 22 kl. 12:55

Meduza: Russland vil stenge grensen for alle menn i tjenestedyktig alder

Russiske myndigheter vil stenge grensen for alle menn i tjenestedyktig alder fra 28. september, melder nettavisen Meduza. Meduza siterer en ikke navngitt kilde som skal være tett knyttet til russiske myndigheter.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

NRK - 27 sep 22 kl. 05:19

Frykter at Russland stenger grensene onsdag

Russiske myndigheter vil stenge grensen for alle menn i tjenestedyktig alder fra 28. september, melder dem opposisjonelle russiske nettavisen Meduza. Meduza siterer en ikke navngitt kilde som skal være tett knyttet til russiske myndigheter.

NRK - 28 maj 22 kl. 03:28

Meduza: Russland planlegger ny fullskala offensiv i Ukraina

Kreml vurderer en ny offensiv mot Kyiv, selv om de ikke klarte å kapre den ukrainske hovedstaden i starten av krigen, ifølge den uavhengige nettavisa Meduza. Kilder nære Kreml og den russiske regjeringen sier at lederskapet i Putins parti Forent Russland har blitt sikre på at en fullskala seier i Ukraina er mulig innen året er omme, skriver The Guardian. – Vi kommer til å slitte dem ut til slutt.

Dagbladet - 15 okt 22 kl. 03:13

Russisk avis: Avslører Putins plan

Ifølge kilder til det uavhengige russiske nettstedet Meduza har Russlands president Vladimir Putin ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina, og pønsker isteden på en avledningsmanøver for å forbedre en ny offensiv..

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

Dagbladet - 25 sep 22 kl. 13:16

Russisk avis: Stenger grensene

Det uavhengige russiske nettstedet Meduza melder at myndighetene i Russland vil stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder..

Klartale - 23 sep 22 kl. 14:52

Russere er livredde for å bli sendt i krigen

Det er travelt på grensa mellom Russland og Finland. Russere krysser grensa. Finland vurderer å stanse flere av dem.

NRK - 11 sep 22 kl. 13:37

Tsjetsjenias leder kritiserer Russlands krigføring

Ramzan Kadyrov, lederen for den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, kritiserer russiske militære lederes håndtering av krigen i Ukraina. – De har gjort feil, og jeg tror de vil trekke de nødvendige konklusjonene, sier Kadyrov, ifølge nyhetsbyrået AP. Han varsler at han blir nødt til å kontakte forsvarsdepartementet i Moskva og forklare hvordan situasjonen er på bakken, hvis det ikke gjøres endringer i strategien i løpet av en dag eller to.

NRK - 13 aug 22 kl. 08:11

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

VG - 28 maj 22 kl. 15:26

Tror ikke Russland kan ta Kyiv: – Malt seg inn i et hjørne

Ifølge kildene til den russiske avisen Meduza har ikke Putin gitt opp målet om å innta Kyiv. Russland har verken kapasitet eller kompetansen, mener norsk militærekspert..

VG - 28 maj 22 kl. 02:23

Kilder til russisk avis: Hevder Kreml ikke har gitt opp Kyiv

Ifølge kildene til det uavhengige russiske nettstedet Meduza skal ikke Russlands president Vladimir Putin ha lagt fra seg tanken om den ukrainske hovedstaden Kyiv..

Dagbladet - 24 maj 22 kl. 18:06

Hevder «Putin-exit» diskuteres

Ifølge en rapport og kilder til den uavhengige avisa Meduza, diskuteres det en framtid for Russland uten president Putin i førersetet..

NRK - 10 maj 22 kl. 08:29

Fritt Ord-pris til russisk nettavis

Den russiske nettavisa Meduza får Fritt ords pris for 2022, skriv Stiftelsen Fritt Ord i ei pressemelding..

NRK - 27 apr 22 kl. 04:50

Eksplosjoner hørt i Luhansk

Det er hørt eksplosjoner fra et ammunisjonslager i den russisk-okkuperte Luhansk-regionen i Ukraina, melder avisa Kyiv Independent. Ifølge avisa har den russiske nyhetstjenesten Meduza meldt at beboere forteller om flere timer med eksplosjoner i byen Irmino som har vært under russisk kontroll siden 2014..

NRK - 27 aug 21 kl. 11:49

Ber Putin stanse journalistangrep

Flere russiske medier ber i et åpent brev president Vladimir Putin om å stanse angrepene mot uavhengige journalister i landet. – Vi, journalister og redaktører i russiskspråklige medier, krever en umiddelbar slutt på den statlige kampanjen mot den uavhengige pressen, står det i brevet signert av nettsiden Meduza, TV-kanalen Dozhd, Forbes i Russland og flere andre lokale medier..

NRK - 29 maj 21 kl. 06:27

Politi plantet narko på journalist

Fem tidligere russiske politibetjenter er kjent skyldige i å ha plantet narkotika på en kjent gravejournalist. De er idømt bøter og fengselsstraffer. I tillegg til dommene på mellom fem og tolv år i fengsel, må betjentene også betale fem millioner rubler, tilsvarende knappe 570.

P4 - 10 jun 19 kl. 14:37

Støtter narkosiktet journalist

Tre av Russlands mest populære aviser publiserte mandag en støtteerklæring på sine forsider til den narkotikasiktede gravejournalisten Ivan Golunov. Journalisten ble pågrepet i forrige uke, siktet for narkotikahandel. Ifølge nyhetsnettstedet Meduza, der Golunov jobbet, ble han lurt i en felle og deretter banket opp av politi.

NRK - 08 jun 19 kl. 21:30

Rett frå sjukehus til retten

Den russiske journalisten som er skulda for alvorleg narkotikakriminalitet blei sendt rett frå sjukehuset og til retten. Forsvarsadvokatane hans fekk berre femten minutt på å førebu seg før høyringa, skriv Meduza. Det er usikkert kva straff han får..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com