Mars

Monday, 15 July, 17:36

Nyheter om Mars

NRK - 03 jul 24 kl. 14:58

Skal ha rekonstruksjon etter dødsulykke i Torridalsveien

Politiet skal ha rekonstruksjon etter dødsulykken på Torridalsveien i Mars, ifølge Fædrelandsvennen. For litt over en måned siden sa politiet at det ikke ville bli en rekonstruksjon, nå har de snudd. Rekonstruksjonen vil skje i løpet av førstkommende fredag.

NRK - 02 jul 24 kl. 14:46

Mann siktet for drap i Nord-Odal, vil ikke forklare seg til politiet

Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap i Nord-Odal i Mars, vil ikke forklare seg til politiet. Han varetektsfengsles i fire nye uker. Det ble klart i Romerike og Glåmdal tingrett mandag, skriver Glåmdalen.

NRK - 01 jul 24 kl. 15:21

Advokatstreik avblåses – enighet med regjeringen om avtale

Advokatforeningen avblåser streiken som har pågått siden Mars. De er enige med regjeringen om en avtale. Rettshjelpssatsen økes ytterligere neste år.

Klartale - Igår: 06:00

– Altfor få har hørt om endometriose

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - Igår: 18:16

To dømt til fengsel for tyverier verdt 180 000 koner

To rumenere ble pågrepet i Mars ved Utne camping. I hytta de holdt til, ble det funnet store mengder tyvegods, skriver Sarpsborg arbeidsblad. Den ene personen er dømt til fengsel i ett år, mens kompanjongen er dømt til ett år og tre måneder i fengsel.

NRK - Igår: 17:54

Mobile vinningskriminelle dømt

To rumenske menn er dømt til henholdsvis 12 og 15 måneders fengsel for mobil vinningskriminalitet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Da politiet sjekket bilen deres under en trafikkontroll i Mars, ble det klart at bilen var stjålet i utlandet. En ransaking av campinghytta de to leide fulgte, der ble det funnet tyvegods til en verdi av nesten 190.

NRK - I førrgår: 02:14

Bloomberg: Elon Musk donerer penger til Trump-valgkampen

Elon Musk har donert penger til en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump, ifølge Bloomberg. Bloomberg, som siterer ikke navngitte kilder, oppgir ikke hvor stort beløp det dreier seg om, annet enn å skrive at det er «en betydelig sum». Mottakeren er aksjonsgruppen America PAC, en av flere aksjonsgrupper som driver valgkamp for Trump.

NRK - 12 jul 24 kl. 14:25

Finland nekter asylsøkere å ta seg over grensen fra Russland

Riksdagen i Finland har vedtatt en ny innvandringslov som vil gi grensevakter lov til å sende asylsøkere som kommer over grensen fra Russland, tilbake. Loven ble vedtatt med 167 mot 31 stemmer fredag. – Hvis Russland vil, så har de muligheten til å mobilisere og sluse hundretusenvis av såkalte asylsøkere til vår grense på bare noen dager eller uker, sier riksdagsmedlem for Samlingspartiet, Ben Zyskowicz.

NRK - 12 jul 24 kl. 09:47

FN ber Russland gi kontrollen over atomkraftverk tilbake til Ukraina umiddelbart

FNs hovedforsamling har stemt for en resolusjon som ber Russland gi kontrollen over atomkraftverket i Zaporizjzja tilbake til Ukraina. Resolusjonen ble godkjent med 99 stemmer mot 9, mens 60 land avsto fra å stemme. Den uttrykker sterk bekymring for sikkerhetssituasjonen ved atomkraftverket i Zaporizjzja.

Klartale - 12 jul 24 kl. 06:00

Uføre har mistet bostøtte

Fra desember 2021 til og med Mars i år fikk flere bostøtte. Det er en økonomisk hjelp til å betale for et hjem. Nå er satsene justert tilbake.

Klartale - 10 jul 24 kl. 14:55

Er nyheten om prisveksten gode nyheter?

Prisvekst er et begrep som brukes mye. Enten du hører det fra Norges Bank, Statistisk sentralbyrå (SSB) eller fra eksperter på økonomi.Onsdag er et godt eksempel.

NRK - 21 jun 24 kl. 03:38

155 hetedødsfall i Mexico siden Mars

Mexico har registrert 155 dødsfall knyttet til heten i landet siden den varme årstiden startet i Mars. Bare denne uken har 30 mennesker mistet livet. I tillegg opplyser helsemyndighetene at det er registrert minst 1567 sykdomstilfeller knyttet til varmen.

NRK - 09 jul 24 kl. 15:15

Ny rekord for Oljefondet

Oppgang i aksjemarkedet og en svak krone har bidratt til at oljefondet nådde en ny toppnotering på 18.000 milliarder i dag, skriver E24. Til sammenligning rundet fondet 17.

Dagbladet - 08 jul 24 kl. 16:44

Mystisk dødsfall: Nye avhør

Mannen ble funnet død utenfor et bolighus i Åsnes i Mars. Politiet ønsker å gjennomføre flere avhør i jakten på svar..

Aftenposten - 06 jul 24 kl. 13:45

Skadene ødela EM-drømmen: – Tungt å gå glipp av

I Mars var RBK-stopper Tomas Nemcik med i Slovakias landslagstropp. Så kom skadene som ødela drømmen om en plass….

NRK - 05 jul 24 kl. 11:57

Levningene i Kamboskogen var fra savnet mann

Det var den savnede Petter Nordhagen som ble funnet død i Kamboskogen 25. juni. Turgåere fant levninger, og den siste uken har det pågått arbeid med å identifisering.

NRK - 04 jul 24 kl. 22:13

Mann kjørte i 161 km/t i 60-sone – dømt til fengsel

En 20 år gammel mann fra Rogaland er dømt til 120 dagers fengsel for flere fartsovertredelser i Vigrestad i Mars i år. Mannen, som aldri har hatt førerkort, kjørte langt over fartsgrensene på trafikkerte småveier gjennom tettstedet Vigrestad i Hå kommune, skriver TV 2. Den sivile patruljebilen fra Utrykningspolitiet la seg på hjul og målte mannen til 161 kilometer i timen i 60-sone, 100 km/t i 40-sone, 118 km/t i en ny 60-sone, 150 km/t i 80-sone og 162 km/t 80-sone på riksvei 44..

NRK - 04 jul 24 kl. 14:26

25 druknet på flukt fra kampene i Sudan

– Rundt 25 borgere, de fleste av dem kvinner og barn, døde da en båt sank i Den blå Nilen, sier en representant for en aktivistgruppe. Det finnes hundrevis av slike grupper i Sudan. Personene druknet mens de flyktet fra delstaten Sennar, der det har vært harde kamper mellom den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) og den sudanske hæren.

Klartale - 04 jul 24 kl. 12:27

Matapour blir dømt til 30 års forvaring

To personer ble drept. Flere ble skadet. Zaniar Matapour skjøt mot folk på utestedene Per på Hjørnet og London Pub.

NRK - 04 jul 24 kl. 09:31

Milliardbot til GM for å rapportere for lave utslippstall

Bilprodusenten General Motors må betale 1,5 milliarder kroner etter at det ble kjent at millioner av biler slipper ut mer klimagasser enn rapportert. I gjennomsnitt slipper ut 10 prosent mer klimagasser enn selskapet selv har rapportert, ifølge det amerikanske miljøvernbyrået (EPA). Også i fjor måtte GM betale en lignende bot.

VG - 04 jul 24 kl. 06:36

Medier: Vanessa Hudgens har blitt mamma

Den 35 år gamle skuespilleren viste frem magen på rød løper i Mars..

VG - 04 jul 24 kl. 03:28

SFO-medarbeider drept av et tre – seks unge tiltalt

En 55 år gammel mann døde i Mars etter et tre veltet over bilen han kjørte. Dansk politi mener det ble gjort med vilje..

NRK - 03 jul 24 kl. 10:30

Harde kamper i Sudan - tusenvis har flyktet fra Singa

Den paramilitære opprørsmilitsen Rapid Support Forces (RSF) sa lørdag at de hadde tatt byen Singa, sørøst i Sudan. Fortsatt pågår det harde kamper mellom RSF og den sudanske hæren, skriver NTB. Over 55.

NRK - 02 jul 24 kl. 22:42

Harde kamper i Sudan – over 55.000 har flyktet fra én by

Over 55.000 mennesker har flyktet fra byen Sinja, sørøst i Sudan. Det pågår harde kamper mellom opprørsmilitsen RSF og den sudanske hæren.

NRK - 02 jul 24 kl. 15:25

Avslutter etterforskning av mistenkelig dødsfall

I en pressemelding skriver politiet at de nå avslutter etterforskningen etter det som ble betegnet som et mistenkelig dødsfall i Åfjord i Trøndelag 9. Mars. Et ektepar i 80-årene ble funnet død ved en hytte.

NRK - 02 jul 24 kl. 15:25

Avslutter etterforskning av mistenkelige dødsfall

I en pressemelding skriver politiet at de nå avslutter etterforskningen etter det som ble betegnet som mistenkelige dødsfall i Åfjord i Trøndelag 9. Mars. Et ektepar i 80-årene ble funnet død ved en hytte.

NRK - 02 jul 24 kl. 13:39

FN-panel: Russland har vilkårleg arrestert WSJ-journalist

Jussforskarane i det FN-utnemnde panelet viser til ein «påfallande mangel på noko faktabasert eller lovmessig grunnlag» for spionasjeskuldingane mot Evan Gershkovich, som har vore fengsla i Russland sidan Mars i fjor. Dei meiner han blei vilkårleg arrestert av russisk politi. Funna er publiserte av Wall Street Journal, som er Gershkovich sin arbeidsgivar.

NRK - 13 jun 24 kl. 15:38

Russland: Mener fengslet amerikaner jobbet for CIA

Russiske påtalemyndigheter har sendt saken mot den fengslede amerikanske journalisten Evan Gershkovich til retten. Gershkovich har sittet i russisk fangenskap siden Mars 2023. De russiske myndighetene påstår nå at journalisten har jobbet for CIA for å skaffe informasjon fra en russisk stridsvognfabrikk.

NRK - 02 jul 24 kl. 11:31

Drapet i Nord-Odal: Fengsles i fire nye uker

Mannen som er siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal i Mars i år, er varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. Det opplyser politiadvokat Christine Lundstein til NRK. Politiet ba om at mannen skulle bli varetektsfengslet i åtte uker.

VG - 01 jul 24 kl. 15:23

Advokatstreik avblåses: Enig med regjeringen

Advokatforeningen avblåser streiken som har pågått siden Mars..

Aftenposten - 01 jul 24 kl. 15:16

Advokatene avslutter streik. Enige med regjeringen om ny avtale.

Den 4. Mars startet Advokatforeningen en ny streik. Bakgrunnen for aksjonen er det foreningen mener er markante kutt i….

NRK - 01 jul 24 kl. 13:07

USAs militære hever beredskapsnivå for baser i Europa

Det amerikanske militæret har hevet beredskapen til det nest høyeste nivået for flere baser i Europa, opplyser kilder til flere amerikanske medier. USAs Europa-kommando USEUCOM har ikke bekreftet opplysningene, som blant annet er omtalt av CNN og ABC News. Det amerikanske forsvarsdepartementet sier imidlertid at en kombinasjon av flere ulike faktorer har ført til at Europa-kommandoen har valgt å skjerpe beredskapen i sommermånedene, skriver NTB.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:27

Drapsdømt tapte ankesak i lagmannsretten – får 15 års forvaring for drap på trebarnsmor

En mann er dømt til 15 års forvaring i ankesaken hvor han var tiltalt for å ha drept sin 40 år gamle kjæreste i Grue i Innlandet. Det melder Glåmdalen. Lisa Iren Karlsen (40) ble funnet drept i boligen sin i Kirkenær i Grue kommune i Innlandet 1.

NRK - 29 jun 24 kl. 12:42

EU-sjefen signerer milliardavtale med Egypt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Egypt for å signere en avtale om at EU skal investere 1 milliard euro i landet. – I dag er Egypt og Europa nærmere enn noensinne, så dette er virkelig et vinn-vinn-samarbeid for Egypt og også for EU, sa EU-sjefen da hun talte på en investeringskonferanse i Kairo lørdag. Avtalen om å investere 1 milliard euro – tilsvarende 11,5 milliarder kroner – er en del av en investeringspakke på 7,4 milliarder euro, som von der Leyen kunngjorde i Mars.

NRK - 29 jun 24 kl. 12:41

Pusher Street i Christiania skal forvandles for 85 millioner danske kroner

Pusher Street i Christiania i København, der narkosalg har skjedd i full åpenhet i årevis, skal forvandles for i alt 85 millioner danske kroner, skriver NTB. Det er Fonden Fristaden Christiania som sammen med Københavns kommune og den danske staten står bak planen. Prisen er vurdert å bli på 85 millioner danske kroner, melder rikskringkasteren DR.

NRK - 28 jun 24 kl. 19:16

USAs flytebrygge i Gaza kan bli fjernet for godt

Den amerikanskbygde flytebrygga som skulle brukes til å få inn nødhjelp til Gaza via sjøen, taues bort igjen. Den kan bli fjernet for godt. Amerikanske myndigheter opplyser at flytebrygga flyttes på grunn av dårlige værforhold.

NRK - 28 jun 24 kl. 15:58

UD beklager lang tidsbruk i innsynsbegjæringer om utnevnelsen av Huitfeldt som ambassadør

UD har beklaget overfor Sivilombudet at de brukte for lang tid på å behandle innsynsbegjæringer i saken om utnevnelsen av Anniken Huitfeldt som ambassadør. – Vi har mottatt Sivilombudets uttalelse. Vi vil nå gå gjennom den og følge opp ombudets merknader, sier pressevakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 28 jun 24 kl. 14:05

Høyesterett skal behandle sak om barneekteskap

En 25 år gammel mann ble i Mars dømt for å ha inngått ekteskap med en 14 år gammel jente i Øst-Europa. Nå skal Høyesterett behandle saken. Høyesterett tillater anken «for så vidt gjelder lovanvendelsen, straffutmålingen og inndragningsavgjørelsen» – altså ikke skyldspørsmålet.

NRK - 28 jun 24 kl. 13:36

Kvinne tiltalt for å ha stappet wienerpølse ned i halsen på moren

Ifølge tiltalen sa kvinnen samtidig «hater deg» og «jeg skal drepe deg» eller lignende til moren. Hun skal deretter ha slått moren flere ganger i ansiktet med knyttet hånd. Hendelsen skjedde natt til 13.

NRK - 28 jun 24 kl. 08:05

Shoppehopp i mai

Norske butikkar opplevde eit kraftig hopp i omsetning i mai. Det viser ferske tal frå SSB. Omsetningsvolumet i detaljhandelen gjekk opp 3,2 prosent frå april til mai 2024, viser sesongjusterte tal.

Klartale - 27 jun 24 kl. 06:15

Dette må du å vite før debatten

Donald Trump skal møte Joe Biden til debatt. Det skjer natt til fredag norsk tid. Dette er deres første møte siden 2020.

NRK - 26 jun 24 kl. 12:44

Høyesterett gir erstatning etter ulovlige kroppsvisitasjoner

22. Mars slo Høyesterett fast at kroppsvisitasjoner i Bergen fengsel var i strid med menneskerettighetene, nærmere bestemt Den europeiske menneskerettskonvensjonenen (EMK) artikkel 13. NRK har gjennom flere artikler omtalt hvordan innsatte i Bergen fengsel følte seg krenket etter å ha gjennomgått flere hundre nakenvisitasjoner.

Klartale - 26 jun 24 kl. 06:00

Hvem er Evan Gershkovich?

Evan Gershkovich må i retten i Russland. Han er en journalist fra USA. Gerschkovich risikerer 20 år i en russisk straffeleir.

NRK - 06 jun 24 kl. 09:10

Vurderer kjempekrav etter togulykken i Arna

Bane Nor vurderer om jernbaneselskapet Onrail kan ansvarliggjøres for kostnadene etter togulykken på Arna stasjon i Bergen i Mars, og om det er grunnlag for å hevde at Onrail opptrådte grovt uaktsomt. Det skriver Teknisk ukeblad. Det var i Mars at et godstog på Bergensbanen sporet av og kræsjet i en tunnell ved Arna stasjon.

NRK - 22 jun 24 kl. 00:47

Storbritannias gjeld høyere enn på 63 år

Den britiske statsgjelden er nesten lik stor som landets bruttonasjonalprodukt (BNP) og nådde i mai det høyeste nivå siden Mars 1961. Oppdateringen kommer bare to uker før valget statsminister Rishi Sunak har lyst ut. Allerede i begynnelsen av 2023 var redusering av gjelden ett av fem løfter fra Sunak..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com