Mars

Lørdag, 15 Mai, 01:46

Nyheter om Mars

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 mai 21 kl. 09:07

10 millioner til filmer

Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien. – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding. Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13.

E24 - 26 april 21 kl. 12:25

Tidenes ølsalg i Mars

I Mars ble det solgt 44 prosent mer øl enn i samme måned i fjor. Aldri før har Bryggeri- og drikkevareforeningen registrert et høyere ølsalg enn i Mars i år..

NRK - 26 april 21 kl. 12:04

Tidenes ølsal i Mars

I Mars vart det seld 44 prosent meir øl enn i same månad i fjor. Totalt vart det seld 30 millionar liter øl i Noreg i Mars. Det er det høgste talet Bryggeri- og drikkevareforeininga har registrert på ein månad..

NRK - 07 mai 21 kl. 09:24

Mer ensomhet under pandemien

Koronapandemien ser ut til å ha ført til mer ensomhet, ifølge en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Økende smittefrykt og mindre kontakt med andre kan være blant årsakene, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene for 2020, basert på Livskvalitetsundersøkelsen som ble gjennomført fra 9.

NRK - 05 mai 21 kl. 20:41

Kidnappede studenter satt fri

29 studenter som ble bortført i Nigeria i Mars er satt fri. De var de siste i en gruppe som ble tatt fra en skogbrukshøgskole i delstaten Kaduna 11. Mars.

NRK - 13 april 21 kl. 10:58

Kinas handel økte over 30 prosent

Den kinesiske eksporten i Mars økte med 30,6 prosent sammenlignet med Mars i fjor, da verdensøkonomien var hardt rammet av koronakrisen. Det viser nye tall fra kinesiske tollmyndigheter. Importen vokste enda kraftigere og var i Mars 38,1 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

NRK - 01 mai 21 kl. 20:41

Knytter dødsfall til AstraZeneca

Legemiddelverket vurderer det til å være sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og dødsfallet til en kvinne på Tynset i starten av Mars, skriver Bergens Tidende. Den 7. Mars i år døde en Tynset-kvinne i 30-årene etter akutt sykdom, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

NRK - 09 april 21 kl. 08:03

Kraftig passasjerfall også for Mars

I Mars fløy 71.399 kunder med Norwegian, 94 prosent færre enn samme måned i fjor. Sammenlignet med februar i år var det likevel en økning på cirka 10.

E24 - 26 april 21 kl. 18:17

Netthopp for Biltema i Mars: Mangedoblet til 72 millioner

Biltemas omsetning på nett bikket 72 millioner kroner i Mars. Det er en kraftig økning fra samme periode året før – da Norge stengte ned for første gang i løpet av pandemien..

Aftenposten - 26 april 21 kl. 12:25

Tidenes ølsalg i Mars

I Mars ble det solgt 44 prosent mer øl enn i samme måned i fjor. Aldri før har Bryggeri- og drikkevareforeningen….

NRK - 25 april 21 kl. 21:08

Dansk dødsfall vurderes

Danske myndigheter gransker om en hjerneblødning med dødelig utgang har hatt sammenheng med AstraZeneca-vaksinen. En sjelden type bivirkning der pasienter får blodpropp i tillegg til lave nivåer av blodplater, er sett hos enkelte som har fått AstraZeneca-vaksine. En 57-åring som døde av hjerneblødning i Mars, hadde et lignende sykdomsbilde, skriver den danske avisen B.

NRK - Igår: 17:54

Journalist dømt til 3 år i Myanmar

Journalisten Min Nyo er dømt til tre års fengsel i Myanmar for sin dekning av protestene mot statskuppet som har preget landet i over tre måneder. Min Nyo fra Democratic Voice of Burma (DVB) var den første journalisten til å bli arrestert av de militære etter kuppet 1. februar.

NRK - Igår: 09:46

Mange viltpåkjørsler på Gjøvikbanen

På strekningen mellom Kjelsås i Oslo og Roa i Lunner har tog kjørt i hjel 28 rådyr og 13 elg, viser tall fra Aftenposten. Tallene er fra september i fjor til Mars i år. Ingen annen togstrekning i Norge har like mange viltpåkjørsler som Gjøvikbanen..

NRK - Igår: 04:00

Tesla setter foten ned for Bitcoin

Tesla godtar ikke lenger betaling med Bitcoin, kort tid etter at selskapet åpnet for bilkjøp med kryptovalutaen i Mars i år. Hensyn til miljøet er begrunnelsen. – Vi er bekymret over raskt økende bruk av fossile drivstoff til Bitcoin-utvinning og transaksjoner, spesielt kullkraft, som har de verste utslippene av alle drivstoff, skriver Tesla-grunnlegger Elon Musk på Twitter.

NRK - I førrgår: 18:11

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - I førrgår: 12:20

Gjenåpner direkterute til New York

SAS har besluttet at de igjen starter med direkteflyginger til og fra den amerikanske storbyen New York den 3. juli. Ruten Oslo – New York starter med to ukentlige rundturer med avgang fra Oslo onsdag og lørdag og retur torsdag og søndag, opplyser flyselskapet i en pressemelding.

E24 - I førrgår: 11:28

SAS starter opp ruten til New York i sommer

Coronapandemien tvang SAS til å stenge ned direkteruten fra Oslo i Mars i fjor. Nå, over ett år senere, planlegger flyselskapet gjenåpningen..

Aftenposten - I førrgår: 11:28

SAS starter opp ruten til New York i sommer

Coronapandemien tvang SAS til å stenge ned direkteruten fra Oslo i Mars i fjor..

NRK - 12 mai 21 kl. 01:38

Canada begrenser bruk av vaksine

Helsemyndighetene i Canadas største provins vil slutte å bruke AstraZeneca-vaksinen som første injeksjon etter økt forekomst av blodpropp. Helsedirektøren i Ontario, David Williams, uttalte tirsdag at beslutningen var tatt etter det også der har blitt registrert økt forekomst av den samme type blodpropp som også ble påvist i Norge. I Canada er minst tolv tilfeller bekreftet av mer enn 2 millioner doser gitt.

NRK - 11 mai 21 kl. 08:42

Hver fjerde skole måtte stenge

I vinter førte økt smittetrykk til at en av fire skoler var nødt til å stenge helt eller delvis. Hver sjette skole hadde problemer med å få tak i elevene. I perioden 4.

VG - 19 april 21 kl. 21:23

Norske Håvar fløy dronen på Mars: – Utrolig følelse

Mandag morgen lyktes den norske piloten Håvard Grip og teamet hans hos NASA å fly Ingenuity-dronen på Mars..

VG - 19 april 21 kl. 21:23

Norske Håvard fløy dronen på Mars: – Utrolig følelse

Mandag morgen lyktes den norske piloten Håvard Grip og teamet hans hos NASA å fly Ingenuity-dronen på Mars..

Aftenposten - 19 april 21 kl. 15:18

Se video: Her flyr helikopteret på Mars

Tidlig mandag ettermiddag fikk Nasa signalene som bekreftet at den første flyturen på Mars med dronen Ingenuity var….

Klartale - 19 april 21 kl. 14:01

Nasa med første flytur på Mars

Mandag fløy dronen Ingenuity på Mars. Det er den første flyturen på den røde planeten..

NRK - 19 april 21 kl. 12:54

Vellykket flytur på Mars

Nasas første flytur på Mars var vellykket. Signalene fra dronen Ingenuity har nådd Jorden..

NRK - 10 mai 21 kl. 11:30

1 av 3 har vært permittert i ett år

Per i dag har Nav registrert til sammen 77.400 permitterte. Av disse har 25.

Aftenposten - 10 mai 21 kl. 10:50

Eventyrlig start for PrivatMeglerens nyeste talent

Una Helen Thoresen gjorde sitt første salg for PrivatMegleren allerede første dag på jobb 1. Mars i år..

NRK - 10 mai 21 kl. 09:21

Utanrikshandel på same nivå som før

Auka import og eksport gjer at dansk utanrikshandel er tilbake på same nivå som før koronoakrisa. I Mars auka eksporten av varer og tenester med 4,6 prosent, medan utviklinga av importen auka med 4,5 prosent..

NRK - 10 mai 21 kl. 08:32

Prisene steg moderat i april

Konsumprisindeksen (KPI) gikk opp med 0,3 prosent fra Mars til april 2021. Oppgangen ble begrenset av fall i prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer..

E24 - 10 mai 21 kl. 06:55

Røe Isaksen frykter at langtidsledigheten biter seg fast

33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av Mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt..

NRK - 10 mai 21 kl. 06:21

Langtidsledigheten har eksplodert

33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av Mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt.

NRK - 10 mai 21 kl. 05:33

Nordmenn mindre bekymret

Hver femte av de spurte i Norsk koronamonitor for mai er bekymret over sin personlige økonomi. Det er 6 prosentpoeng lavere enn i mai i fjor og 14 prosentpoeng lavere enn da Norge stengte ned i Mars i fjor. Samtidig er 40 prosent av de spurte bekymret for den norske økonomien som følge av pandemien, ifølge Opinion..

NRK - 09 mai 21 kl. 21:56

Frivillig vaksinering et dilemma

Frivillig vaksinering har vært blant de vanskeligste spørsmålene som regjeringens ekspertutvalg har diskutert, sier utvalgets leder Lars Vorland til VG. Mandag skal utvalget komme med sin anbefaling om videre bruk av AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Et av spørsmålene som utvalget har vurdert, er om vaksinene skal brukes i det norske vaksinasjonsprogrammet fremover.

NRK - 09 mai 21 kl. 02:15

Tre skadd i skyting på Times Square

To kvinner og et barn er skadd etter en skyteepisode på Times Square i New York lørdag. Politiet sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - 09 mai 21 kl. 02:15

Tre skutt på Times Square i USA

To kvinner og et barn er skadd i skyting på Times Square i New York lørdag. Politiet sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - 09 mai 21 kl. 00:26

316 nye smittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 316 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 koronasmittede per dag.

NRK - 08 mai 21 kl. 11:02

Alvorlig høyt sykefravær

Sykehuset i Arendal leier inn vikarer som følge av høyt sykefravær hos sykepleiere, skriver Agderposten. I Mars ble det slått alarm og sykefraværet var opp mot 20 prosent. Norges sykepleierforbund mener situasjonen er alvorlig..

NRK - 26 mars 21 kl. 10:04

3900 flere arbeidssøkere i Mars

Antallet arbeidssøkere økte med 3900 fra februar til Mars, viser tall fra NAV. Ved utgangen av Mars var det 211.700 arbeidssøkere registrert hos NAV, som utgjør 7,5 prosent av arbeidsstyrken.

NRK - 08 mai 21 kl. 00:17

407 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 407 nye koronatilfeller. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 406 koronasmittede per dag.

VG - 07 mai 21 kl. 23:22

Les dagens VG her!

Siden Mars 2020 har «alle legers drøm» vært å finne kuren på pandemien: Nå later det til at to medisiner i tablettform kan være på vei – og med litt flaks, kan de være klare til høsten. Les mer i dagens avis..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 12:21

Enorm etterspørsel etter boliger på Landås

Mange spådde nedgang i boligmarkedet da pandemien traff Norge i Mars i fjor. Slik gikk det derimot ikke..

E24 - 07 mai 21 kl. 12:08

Passasjerøkning for SAS

SAS fløy 2 prosent flere passasjerer i april enn i Mars i år, men koronapandemien legger fortsatt en solid demper på flytrafikken..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 10:31

Møt Una, PrivatMeglerens nyeste talent

Una Helen Thoresen gjorde sitt første salg for PrivatMegleren allerede første dag på jobb 1. Mars i år..

NRK - 07 mai 21 kl. 08:21

Økende ruskjøring i Agder

60 personer ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Agder politidistrikt i april. Det tilsvarer en økning på 17 prosent sammenlignet med Mars. Så langt i år har 208 personer blitt anmeldt for ruskjøring i Agder..

NRK - 07 mai 21 kl. 00:22

506 nye koronatilfeller i Norge

Det siste døgnet er det registrert 506 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 121 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 nye smittetilfeller daglig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt