Marius Dietrichson

Sunday, 26 March, 17:13

Nyheter om Marius Dietrichson

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 feb 23 kl. 19:27

Matapours forsvarer støtter ekstern gransking av E-tjenesten

dvokat Marius Dietrichson mener i likhet med Oslo Pride at det bør opprettes en uavhengig granskning av E-tjenesten etter terrorangrepet i Oslo i fjor sommer. – En uavhengig gransking støtter jeg så klart. Men den vil måtte komme etter den politietterforskningen som nå pågår.

NRK - 13 jan 23 kl. 15:25

Forsvareren til terrorsiktet vil at e-tjenesten etterforskes

– Dette er informasjon som reiser flere alvorlige spørsmål som går på avvergelse om man kunne stanset det som fant sted. Det er all grunn til å spørre om terrorhandlingen hadde funnet sted om det ikke hadde vært for de norske agentenes involvering, sier Marius Dietrichson til NRK. Han sier han ikke har fått tilgang til den fullstendige meldingsutvekslingen mellom e-tjenesten og en islamist, men at han har bedt politiet om denne.

NRK - 21 feb 23 kl. 18:33

Mener knivaksjonen var ulovlig

Advokatforeningen mener Molde-politiets knivaksjon ikke er lov, skriver Rbnett. I helga har politiet undersøkt rundt 200 personer i Molde sentrum, noe som resulterte i to anmeldelser for bæring av kniv på offentlig sted. Leder for forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson, sier til avisa at massevisitasjoner av alle som er på et sted, ikke er lov.

NRK - 23 nov 22 kl. 20:40

Matapour har byttet forsvarer

– Han har tatt kontakt med mitt kontor og spurt om jeg kan forsvare han. Det har jeg akseptert å gjøre, sier Marius Dietrichson til NRK. – Det skjedde for om lag en uke siden, opplyser Dietrichson.

NRK - 02 jan 23 kl. 18:42

Matapour har fortsatt ikke latt seg avhøre

Over et halvt år etter terrorskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni i fjor har terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ikke latt seg avhøre. Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Marius Dietrichson overfor NTB.

Klartale - 12 okt 22 kl. 11:54

Ny mann siktet i Lørenskog-saken

En mann i 30-årene er siktet i saken om den savnede Anne-Elisabeth Hagen. Øst politidistrikt mener mannen har medvirket i saken som politiet nå mener er et drap. Hagen ble borte fra hjemmet sitt på Lørenskog for fire år siden.

VG - 12 dec 22 kl. 21:02

Rapporter etter selvmord: Fengslene får kritikk i seks av 57 saker

Kriminalomsorgen utarbeider egne rapporter etter selvmord i fengsel. Overraskende at det ikke er mer selvkritikk å spore, mener leder i Forsvarergruppen, advokat Marius Dietrichson..

NRK - 02 nov 22 kl. 16:53

Lørenskog-saken: Siktet dømt i helerisak

En mann som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, er dømt til tre år og tre måneders fengsel i en helerisak. Mannen er siktet i Lørenskog-saken etter at bilder av det stjålne passet til Ole Henrik Golf ble funnet på PC-en hans i en Økokrim-etterforskning. Passet knyttes til planleggingsskritt før bortføringen av Hagen.

Dagbladet - 21 okt 22 kl. 14:07

- Historiens alvorligste justismord

Det vi bevitnet på pressekonferansen var et flykrasj, mener Marius Dietrichson..

NRK - 06 okt 22 kl. 15:14

Forsvarer til Lørenskog-siktet: – Svakt bevisbilde

I mai ble en ny mann siktet for medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Forsvareren hans mener bevisene mot klienten er svake. – Det er et svakt bevisbilde, skriver advokat Marius Dietrichson i en epost til TV 2.

NRK - 30 sep 22 kl. 16:10

VG: Ny mann siktet for medvirkning til drap i Lørenskog-saken

I sommer ble en mann siktet for medvirkning til drap i Lørenskog-saken, der Anne Elisabeth Hagen er savnet. Det skriver VG. Advokat Marius Dietrichson er mannens forsvarer.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:50

Ber om gransking i Baneheia-saken

Marius Dietrichson, leder i forsvarergruppen i Advokatforeningen, er ikke nådig i kritikken mot politiet. – Saken må granskes. For vi må aldri komme dit hen at vi bare sitter og ser på at sentrale uskylds-bevis blir holdt tilbake av politiet overfor de dommerne som skal avgjøre en anklage, og som her domfelle den tiltalte til et liv i fengsel.

NRK - 23 aug 21 kl. 11:55

Anker slipper ikke inn i retten

Tidligere måtte lagmannsrettene behandle alle anker i saker med strafferamme over seks års fengsel. Nå nekter de å ta rundt halvparten av disse sakene. – Dette er et løftebrudd fra domstolene, sier leder Marius Dietrichson av Forsvarergruppen til Rett24 om tallene nettstedet publiserte mandag.

NRK - 02 okt 20 kl. 07:11

Ber politiet etterforske Oslo

Kommunen må etterforskes for 260.000 brudd på arbeidsmiljøloven, mener Marius Dietrichson i Advokatforeningen. Men politiet vil vente, og viser til Arbeidstilsynet.

Dagbladet - 23 jun 20 kl. 15:49

Tar avstand fra advokat Gerdts

Styret i Forsvarergruppen har full tillit til styreleder Marius Dietrichson, og tar avstand fra advokat Kim Gerdts som har trukket seg fra styret..

Dagbladet - 22 jun 20 kl. 22:38

Kjendisadvokat skjeller ut kollega

Advokat Kim Gerdts mener Forsvarergruppens styreleder Marius Dietrichson er en simpel juksemaker..

P4 - 03 maj 20 kl. 09:11

Advarer mot å forhåndsdømme Hagen

Forsvarergruppen i Advokatforeningen addvarer nå mot forhåndsdømming av drapssiktede Tom Hagen. De misliker måten Hagen blir omtalt på i norske medier. Til Tv2 sier leder Marius Dietrichson at man fortsatt ikke vet hvem som har tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen, hvor eller når det er skjedd.

Dagbladet - 05 mar 20 kl. 16:57

Advarer mot «evighetsstraff»

Forsvarer Marius Dietrichson krever at Nokas-dømte Metkel Betew (41) blir løslatt fra forvaring..

P4 - 28 okt 19 kl. 16:21

Advokatforening tar selvkritikk

Advokatforeningen tar nå selvkritikk etter NAV-skandalen som kom fram i dag. Flere titalls personer er siden 2012 uskyldig dømt for trygdesvindel, som følge av en feiltolkning av lovverket. Marius Dietrichson i advokatforeningen sier til NRK at de beklager at trygdesvindelsaker har gått gjennom i rettssystemet uten at feilen i regelpraktiseringen har blitt oppdaget..

Dagbladet - 28 okt 19 kl. 15:57

Advokatforeningen: - Vi alle skal klandres

Marius Dietrichson i Advokatforeningen beklager at trygdesvindelsaker har gått igjennom i rettssystemet uten at feilen i regelpraktiseringen har blitt oppdaget..

NRK - 28 okt 19 kl. 15:26

Advokatforening tar selvkritikk

Marius Dietrichson i Advokatforeningen beklager at trygdesvindelsaker har gått igjennom i rettssystemet uten at feilen i regelpraktiseringen har blitt oppdaget. Flere kan ha blitt urettmessig dømt for trygdesvindel..

Aftenposten - 10 apr 19 kl. 18:00

Alvorlige drapssaker kan snart bli avgjort uten at aktørene får snakke med dommeren | Marius Dietrichson

Man behøver ikke ond vilje for å sende uskyldige mennesker i fengsel. Det holder å ha det travelt..

NRK - 08 nov 18 kl. 04:30

Politiet kan dele overgrepsbilder

Politiet kan fra nå dele overgrepsbilder av barn som ledd i etterforskning. Det har Riksadvokaten bestemt. De nye mulighetene bekymrer Marius Dietrichson, advokat og leder av Forsvarergruppen i Advokatforeningen, skriver VG..

P4 - 03 apr 18 kl. 07:12

Anmeldte politifolk blir sjelden straffet

Nesten samtlige saker der politiet anmeldes for vold og maktmisbruk blir henlagt. Av 174 anmeldelser siden 2016, har kun to saker endt med straff, viser tall Aftenposten har fått fra Spesialenheten for politisaker. Det får advokat og leder i Forsvarergruppen, Marius Dietrichson til å reagere.

NRK - 03 apr 18 kl. 02:33

Politifolk sjelden dømt

Siden 2016 har politiet blitt anmeldt 174 ganger for vold og maktmisbruk. Bare to av sakene, litt over 1 prosent av anmeldelsene, endte med domfellelse. Leder i Forsvarergruppen, Marius Dietrichson, sier til Aftenposten at tallet er forbausende lavt..

Dagbladet - 03 apr 18 kl. 01:34

Politifolk sjelden dømt for vold og maktmisbruk

- Forbausende lavt, sier advokat Marius Dietrichson..

P4 - 18 sep 17 kl. 15:37

- Bør granske alle saker

Leder av Advokatforeningens forsvarergruppe, Marius Dietrichson, sier sakene Eirik Jensen ledet etterforskningen av bør gjennomgås, dersom dommen mot ham blir stående. Hvis dommen blir stående, mener Dietrichson saken er den største rettsskandalen Norge har sett, skriver NRK..

NRK - 18 sep 17 kl. 14:39

– Jensen-saker bør granskast

Leiaren i forsvarargruppa i Advokatforeininga, Marius Dietrichson, meiner at sakene der Eirik Jensen leidde etterforskinga, bør granskast på nytt, dersom dommen blir ståande..

NRK - 14 jun 17 kl. 09:20

Vil utsette Betew-ankesak igjen

Metkel Betew er for syk til å møte i Borgarting lagmannsrett, sier forsvarer Marius Dietrichson. Ankesaken har blitt utsatt flere ganger på grunn av Betews sykdom. Han erkjenner at han brøt kravene for prøveløslatelse fra dommen etter Nokas-ranet, men har likevel anket..

NRK - 14 jun 17 kl. 09:20

Vil utsette Betews ankesak igjen

Metkel Betew er for syk til å møte i Borgarting lagmannsrett, sier forsvarer Marius Dietrichson. Ankesaken har blitt utsatt flere ganger på grunn av sykdommen. Betew erkjenner at han brøt kravene for prøveløslatelse fra dommen etter Nokas-ranet, men har likevel anket..

P4 - 02 maj 17 kl. 07:12

Mener siktede blir forhåndsdømt i retten

Folk som er tiltalt blir i større grad forhåndsdømt enn før, mener leder i forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson..

NRK - 28 mar 17 kl. 08:56

Advokatforeningen: – En systemsvikt

Et omdiskutert avhør, der en 15-åring ble presset til å innrømme seksuelle handliger, får kritikk fra flere forsvarere i saken. Advokat Marius Dietrichson, leder i Advokatforeningen, mener avhøret er en del av en «systematisk svikt» hos politiet..

Hegnar.no - 21 nov 16 kl. 06:30

Advokatforeningen varsler kamp mot klientnapping

Advokatforeningen vil revidere de etiske reglene for forsvarsadvokater og varsler kamp mot såkalt klientnapping, en praksis Marius Dietrichson kaller «en vederstyggelighet»..

P4 - 21 nov 16 kl. 05:18

Vil gå gjennom etiske regler for advokater

Advokatforeningen vil endre de etiske reglene for forsvarsadvokater, og varsler kamp mot såkalt klientnapping. Bakgrunnen er en sak i Dagens Næringsliv lørdag, der det kom fram at hardere kamp om klienter gjør at mange forsvarsadvokater tilbyr både penger og narkotika for å verve dem. Leder av forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson vil ha en slutt på det han kaller en vederstyggelighet..

NRK - 03 nov 16 kl. 06:31

Vil lovfeste informant-rettigheter

Politiet trenger klarere regler for hvordan de kan bruke informanter i kriminelle miljøer, mener lederen i forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson. I dag er informantinstruksen unntatt offentlighet og bare politiet har innsyn i den..

NRK - 03 jun 16 kl. 16:12

Forsvarer: – Betew anker

Nokas-dømte Metkel Betews forsvarer Marius Dietrichson sier de vil anke tingrettens avgjørelse om å gjeninnsette Betew. – Vi mener at det at Betew har møtt kriminelle etter løslatelsen ikke er nok til at han må sone i flere år, sier han til NRK..

NRK - 03 jun 16 kl. 16:12

Nokas-dømte Betew anker

Nokas-dømte Metkel Betews forsvarer Marius Dietrichson sier de vil anke tingrettens avgjørelse om å gjeninnsette Betew. – Vi mener at det at Betew har møtt kriminelle etter løslatelsen ikke er nok til at han må sone i flere år, sier han til NRK..

P4 - 29 maj 16 kl. 07:06

Forsvarere reagerer på politihasj

To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew. Forsvarer Marius Dietrichson, kaller politiets metodebruk "grensesprengende". Han sier til VG at politiets metode muligens kan forsvares rettslig dersom de på et tidspunkt selv tok hånd om narkotikaen.

NRK - 29 maj 16 kl. 03:58

- Uetisk av politiet

Forsvarere i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew. Betews forsvarer Marius Dietrichson mener det er uetisk, skriver VG..

P4 - 19 maj 16 kl. 09:30

- Har mange år foran seg i fengsel

Madeleine Rodriguez som sitter i varetekt for kokainsmugling i Bolivia, har mange år foran seg i fengsel. Det mener kvinnens advokat, Marius Dietrichson. I dag er det åtte år siden hun ble pågrepet.

NRK - 11 nov 15 kl. 14:36

Forsvarer: – Betew mangler motiv

Forsvarer Marius Dietrichson mener det ikke er godt nok bevist at Metkel Betew planla å drepe Imran Saber, kjent som "Onkel Skrue". Betews forsvarer viser til at hans klient og Saber er gamle venner og dermed ikke har motiv for et eventuelt drap..

Aftenposten - 20 sep 15 kl. 13:53

Bistandsadvokat:- Gutten er sterkt preget etter knivdramaet

Den åtte år gamle gutten som ble truet av en kvinne med kniv på Grønland i Oslo fredag, er svært preget av hendelsen, forteller bistandsadvokat Marius Dietrichson..

NRK - 20 sep 15 kl. 13:49

– Sterkt preget etter knivdramaet

Den åtte år gamle gutten som ble truet av en kvinne med kniv på Grønland i Oslo fredag, er svært preget av hendelsen. – Barnet er sterkt preget av det som skjedde, forteller guttens bistandsadvokat Marius Dietrichson til NTB..

P4 - 19 aug 15 kl. 13:31

Betew mener han er misforstått

Metkel Betew hevder han er offer for en misforståelse og nekter straffskyld. Det sier hans forsvarer Marius Dietrichson til NRK. Betew er sammen med flere andre siktet i en stor narkotikasak og blir i dag framstilt for varetektsfengsling.

NRK - 19 aug 15 kl. 13:07

Betew: – Offer for misforståelse

Metkel Betew, som er siktet etter storaksjonen mot et kriminelt nettverk på Østlandet, nekter straffskyld. – Han mener det må bero på en feil at han er arrestert, så han ber seg løslatt, sier advokat Marius Dietrichson..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com