Maria Zakharova

Tuesday, 07 December, 12:40

Nyheter om Maria Zakharova

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 sep 21 kl. 14:52

Russland om valget

Russiske myndigheter sier de har notert seg at representanter for Det norske Arbeiderparti har tatt til orde for å forbedre forholdet til Russland. Pressetalskvinne Maria Zakharova sier i en kommentar til valgresultatet, at det nå vil vise seg hvordan den nye regjeringskoalisjonen vil forholde seg til Russland. – Det er viktig ikke bare å se hva som blir sagt, men hva som blir gjort sier Zakharova, i den første offisielle russiske kommentaren til at sentrum-venstresiden med Arbeiderpartiet i spissen etter alt å dømme nå overtar makten i Norge.

VG - 11 sep 21 kl. 21:21

Moskva anklager USA for å blande seg inn i russisk valg

UD-talskvinnen Maria Zakharova hevder at de har bevis for at USA blander seg inn i det kommende russiske valget..

NRK - 10 sep 21 kl. 19:34

Anklager USA for valginnblanding

Det russiske utenriksdepartementet har kalt USAs ambassadør John Sullivan inn på teppet for å protestere mot det russerne mener er amerikansk valginnblanding. Russland holder valg på ny nasjonalforsamling senere i september. – Det er én grunn – innblanding i russiske valg.

NRK - 13 maj 21 kl. 16:18

Russland bekymret over ubåtbesøk

Russiske myndigheter sier at de er bekymret over besøket til en amerikansk atomubåt ved Tromsø, nær den norsk-russiske grensa. – Russiske myndigheter registrerer med forundring norske uttalelser om at besøket til en ubåt som kan ha atomstridshoder om bord, kan ha en stabiliserende rolle, og være gjennomsiktig og forutsigbart, sier russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag. – Det er løgn og har ingenting til felles med virkeligheten, fortsetter hun.

NRK - 26 mar 21 kl. 11:26

Russland om salgsnekt: –Uforståelig

Russland sier det er en uforståelig nyhet at Norge har stanset salget av Bergens Engines til russiske TMH. – Argumentene som brukes fra norsk side er oppkonstruert, sier russisk UDs talskvinne Maria Zakharova. Regjeringen sier de stanset salget for å sikre at nasjonale sikkerhetsinteresser ikke blir truet.

NRK - 19 nov 20 kl. 23:43

Russisk UD: – Norge antirussisk

Russisk UD kommer i dag med kraftig kritikk av norsk forsvarspolitikk i nord. Talskvinne Maria Zakharova er særlig opptatt av at amerikanske atomubåter får ligge i en sivil havn nær Tromsø..

VG - 17 sep 20 kl. 21:09

Europeisk-russisk ordkrig om Navalnyj-forgiftning

Europeiske lands fordømming av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalyjs forgiftning er en del av en koordinert svertekampanje mot Russland, sier russisk UDs talsperson Maria Zakharova..

NRK - 07 nov 19 kl. 20:10

Russland hyller Macrons utspill

Frankrikes president Emmanuel Macron vekker begeistring i Moskva med sin advarsel om at Nato-alliansen er «hjernedød». – En presis beskrivelse av tilstanden til Nato, skriver det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på Facebook..

NRK - 08 feb 19 kl. 08:30

Russland reagerer på atomubåthavn

Russland anklager Norge for å drive fram en militær oppbygging. Det er talsperson i det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova som sier dette. Det er blant annet planen om bygge en atomubåthavn i nærheten av Tromsø som skaper reaksjoner..

NRK - 05 dec 18 kl. 10:19

Russland avviser NATO-anklager

Russland avviser påstander fra USA og NATO om at Moskva bryter INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. – Grunnløse anklager blir nok en gang gjentatt, sa det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova onsdag..

NRK - 19 okt 18 kl. 20:56

Russland forventer en unnskyldning

Russland venter på en offisiell unnskyldning fra Oslo, etter at den spionsiktede russeren som har vært fengslet en måned ble løslatt. – Noen må svare for dette sirkuset, skriver talskvinne for utenriksdepartementet, Maria Zakharova, på Facebook..

P4 - 28 dec 17 kl. 16:17

– Ikke heldig for forholdet mellom Norge og Russland

Spionsiktelsen mot norske Frode Berg er ikke en heldig sak for forholdet mellom Norge og Russland. Det sier pressetalskvinne i det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova til NRK. Hun sier at Berg var i Russland på et turistvisum, men hun mener han var i landet på oppdrag for norsk etterretning.

NRK - 16 feb 18 kl. 20:34

Kaller anklagene absurde

Russlands utenriksdepartementet kaller anklagene fra USA om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget for absurde, sier talsperson Maria Zakharova til nyhetsbyrået Interfax. 13 russere er tiltalt for forsøk på å påvirke valget i 2016..

NRK - 28 dec 17 kl. 14:57

Russisk UD: Ein «uheldig» sak

– Dette er ikkje ein heldig sak for forholdet mellom Norge og Russland, seier Maria Zakharova i det russiske utanriksdepartementet til NRK. Ho seier Berg var i Russland på eit turistvisum, på oppdrag for norsk etterretning..

NRK - 28 dec 17 kl. 14:57

Russisk UD: Ei «uheldig» sak

– Dette er ikkje ei heldig sak for forholdet mellom Norge og Russland, seier Maria Zakharova i det russiske utanriksdepartementet til NRK. Ho seier Berg var i Russland på eit turistvisum, på oppdrag for norsk etterretning..

NRK - 03 feb 17 kl. 13:09

Vil ikke offentliggjøre svarteliste

Russisk UD vil ikke offentliggjøre den såkalte «svartelisten» over nordmenn som de ikke vil gi visum til, og sier at det er opp til norske myndigheter å offentliggjøre listen. Det sier Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet..

NRK - 30 dec 16 kl. 11:02

Stenger ikke anglo-amerikansk skole

Pressetalskvinne Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet sier nå at den anglo-amerikanske skolen i Moskva ikke stenges. CNN skrev tidligere at skolen, hvor mange norske elever går, ville bli stengt..

NRK - 02 dec 16 kl. 07:33

Norge advares etter utlevering

Russiske myndigheter mener forholdet til Norge blir påvirket av beslutningen om å utlevere den russiske statsborgeren Mark Vartanyan til USA. – Dette er en politisk motivert beslutning, sier talskvinne Maria Zakharova til nyhetsbyrået TASS..

NRK - 27 okt 16 kl. 16:00

Russland om soldater på Værnes

For første gang kommenterer Russland stasjoneringen av 300 amerikanske soldater på Værnes. – Norge velger amerikanske soldater foran økonomisk samarbeid med Russland, sier talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, til NRK..

NRK - 14 jul 16 kl. 15:15

Russland ser frem til Boris

Talskvinne Maria Zakharova i Russlands utenriksdepartement sier de ser frem til et nytt kapittel i forholdet til Storbritannia, med referanse til ansettelsen av Boris Johnson, og legger til at Moskva ikke vil savne Johnsons forgjenger Philip Hammond..

NRK - 17 feb 16 kl. 09:24

Russland langer ut mot Tyrkia

Russland kaller de tyrkiske angrepene i Syria for «absolutt lovløshet». – Tyrkia angriper boligområder og sender penger, folk og forsyninger dit, sier Maria Zakharova, talskvinne i det russiske utenriksdepartementet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt