Mange

Friday, 02 December, 06:23

Nyheter om Mange

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at Mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

Klartale - I førrgår: 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

Klartale - I førrgår: 11:10

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller Mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

Klartale - 21 timer siden

Mange flere døde i trafikken

I 2022 er flere døde i trafikken. Så langt i år er 111 personer mistet livet i trafikken her i landet. I november døde 14 personer.

Klartale - 21 timer siden

1.500 syrere søker om asyl i Norge

I 2015 flyktet Mange til Europa. Nesten 10.500 syrere ba Norge om beskyttelse.

Klartale - 17 sep 22 kl. 06:00

Hvorfor bryr vi oss mer om noen dyr enn andre?

I sommer fikk Mange se hvalrossen Freya i Oslofjorden. Hvalrosser pleier ikke å oppholde seg langs Norskekysten. Hun fikk mye oppmerksomhet.

Nyhetspressen - 28 nov 22 kl. 11:20

Betalingsvanene til nordmenn er i stor endring

Betalinger på nettet har vært en stor greie i Mange år, og tiden hvor man følte usikkerhet med å legge igjen personlig informasjon ser ut til å være en saga blott for de fleste av oss. Det bekreftes av at titusener av nordmenn handler varer og tjenester på nett hver eneste dag. Men der de fleste har foretrukket å benytte et betalingskort, ser nye metoder ut til å ta over, slik som elektroniske lommeboktjenester og til og med kryptovaluta.

Klartale - 17 nov 22 kl. 13:06

– Gjør deg synlig når du går i mørket

– Det har vært en del stygge påkjørsler av fotgjengere dessverre, sier Christoffer Solstad Steen til Klar Tale. Han er pressesjef hos Trygg Trafikk.Totalt hadde 100 mennesker dødd i trafikken fra 1.

Klartale - 29 okt 22 kl. 21:40

Minst 146 døde under feiring av halloween

Tragedien skjedde i en smal gate i hovedstaden Seoul i Sør-Korea. Tusenvis av feststemte mennesker var ute for å feire halloween. Trengselen i gata ble for stor.

Klartale - 15 nov 22 kl. 13:35

Mange asylsøkere er lei av å vente

Mange har flyktet til Storbritannia de siste årene. Og Mange av dem mangler fortsatt svar på asylsøknaden sin.Over ti tusen venter fortsatt på svar etter ett år.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Klartale - 15 minutter siden

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

Klartale - 22 nov 22 kl. 06:59

En av fire gleder seg ikke til jul

Flere gruer seg til jul dette året. Det viser en undersøkelse fra Ipsos gjort for Frelsesarmeen.I 2018 og 2020 svarte også flere at økonomi var grunnen til at de gruet seg til jul.

Klartale - 23 timer siden

Gode råd til deg som skal drikke alkohol i jula

God mat og drikke er viktig for Mange i jula. Men det er også en høytid som er viktig for barna. Av-og-til er en organisasjon som jobber for at folk skal drikke smartere.

Nyhetspressen - 02 nov 22 kl. 15:19

Hvilke bransjer utviklet seg best i den digitale tidsalderen?

En hybrid hverdag har blitt normalen for Mange av oss og en rekke industrier har etterhvert tilpasset seg den nye digitale hverdagen vår. Imidlertid er det noen som har gjort det langt bedre enn andre og vi skal derfor se nærmere på hvilke bransjer som har gjort det best i denne artikkelen. Målet er på ingen måte å henge ut andre, men heller å vise hvordan man kan ta en tradisjonell bransje inn i den digitale tidsalderen.

NRK - I førrgår: 10:00

Dobbelt så Mange har meldt seg etter overgrepskampanje

Etter en kampanje rettet mot potensielle overgripere opplever Helsedirektoratet at dobbelt så Mange som før melder seg. I snitt har seks personer meldt seg hver uke etter kampanjestart i oktober. Det viser tall P4-nyhetene har fått fra Helsedirektoratet (Hdir).

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:30

Her finner du Europas beste julemarkeder

Før jul åpner Europas Mange vakre julemarkeder. Og stadig flere har lyst til å besøke et eller flere av dem. Ellen Wolff Andresen sier det er bra for julestemningen.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 24 nov 22 kl. 07:00

Slik blir du ikke lurt på Black Friday

Forbrukertilsynet og Forbrukerrådet har gått sammen for å gi deg tips til Black Friday-handelen. Tipsene er for at folk ikke skal bli lurt.– Vi har valgt å gi tips fordi det er aktører på markedet som jukser med førprisene, sier Tomas Iversen.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 9 timer siden

Ofre for hiv og aids ble minnet i Oslo

Verdens aidsdag ble markert i Trefoldighetskirken i Oslo torsdag. Der ble de Mange hundre hiv- og aidsofrene i Norge minnet. – Vi vil minnes og samtidig markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for Mange, både i Norge og i andre deler av verden, heter det i en pressemelding fra HivNorge om markeringen.

NRK - 22 nov 22 kl. 10:55

Flere unge fyllekjørere tas av politiet

Ved utgangen av oktober var 2.148 ruskjørere under 25 år tatt av politiet, og det er nå tatt flere ruskjørere i denne aldersgruppen enn i hele fjor. I samme periode i 2021 var det tatt 1.

Klartale - 21 timer siden

41 rikinger flyttet på to år

Mange rike folk har flyttet fra Norge til utlandet de siste to årene. Det skal være snakk om rundt 41 personer. Sveits er et av de mest populære landene å flytte til.

NRK - Igår: 06:10

Tallet på hiv-tilfeller i Norge doblet siden i fjor

Over dobbelt så Mange har fått påvist hivsmitte i Norge så langt i år, sammenlignet med hele fjoråret. Økningen skyldes Mange hivpositive flyktninger fra Ukraina. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

NRK - Igår: 02:45

Mange savnet etter at skred gikk over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og flere titall savnet etter at et jordskred gikk over en riksvei i Sør-Brasil. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. Gjørma veltet mandag ned en bratt åsside etter flere dager med mye regn i delstaten Paraná og la en større strekning av riksveien BR 367 under søla.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

NRK - Igår: 14:20

FN: Trekvart av verdas befolkning eig ein mobiltelefon

73 prosent av verdas befolkning over ti år eig ein mobiltelefon. Det viser ein ny rapport frå FNs internasjonale telekommunikasjonsunion, melder AFP. – Mobiltelefonen er den mest vanlege inngangen til internett.

Klartale - Igår: 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

Klartale - Igår: 08:58

Ny rekord i antall drepte av skytevåpen i USA

Retten til å bære våpen er et stort tema i USA. Nå viser en rapport at antallet amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på lenge. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn.

Klartale - 11 nov 22 kl. 06:00

Frykter de må bo i leiren for alltid

– Det er en form for fengsel. Det finnes ikke noe frihet her, sier en person. Personen bor i den beryktede al-Hol-leiren i Syria.

Klartale - 10 nov 22 kl. 12:00

Snart er India verdens mest folkerike land

– Det er ganske stor forskjell på Norge og India, sier Arild Engelsen Ruud.Den skrapende lyden i bakgrunnen minner om en travel togstasjon. India-eksperten og professoren beklager støyen.

NRK - 29 nov 22 kl. 00:55

Barneombudet krever færre flyttinger i barnevernet

Barneombud Inga Bejer Engh sier at altfor Mange barn får ustabil omsorg i fosterhjem og på institusjon med Mange og gjentatte flyttinger. – Det er veldig alvorlig, sier hun. Engh mener det må til en endring i barnevernet.

Klartale - 28 nov 22 kl. 16:30

Velger du ribbe eller pinnekjøtt til jul?

– Ribbe og pinnekjøtt er fortsatt nordmenns favoritter på julaften, sier Anette Fjelleng Hansen i en pressemelding. Hun er kokk hos MatPrat, Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.YouGov har gjort en undersøkelse for MatPrat.

NRK - 28 nov 22 kl. 12:06

Helsedirektøren bekymret for økt antibiotikabruk

Etter Mange år med nedgang i bruk av bredspektret antibiotika, øker nå forbruket ved norske sykehus. Målet i Norge var å kutte bruk av bredspektret antibiotika med 30 prosent sammenlignet med 2012-nivået, og det var en nedgang i flere år. Mandag presenterte imidlertid Helsedirektoratet tall som viser økt bruk siden begynnelsen av 2021.

NRK - 28 nov 22 kl. 03:43

Mange pågrepet under marsj mot kvinnevold i Tyrkia

Mange mennesker ble arrestert under en demonstrasjon i Istanbul søndag mot vold mot kvinner, ifølge arrangørene. Rundt 40 mennesker ble tatt i forvaring av politiet i Istanbul søndag, ifølge en gruppe som kjemper mot drap på kvinner. Fredag ble rundt 200 arrestert ved en annen protest mot kvinnevold.

Klartale - 09 nov 22 kl. 06:30

Nå blir vi snart 8 milliarder

Det blir stadig flere av oss mennesker på jorda. De siste årene har mye handlet om pandemi, død og krig. Samtidig vokser folketallet i full fart.

NRK - 27 nov 22 kl. 08:00

Smitterekord mens koronaprotester brer seg i Kina

Natt til søndag var det protester mot koronatiltak i en rekke kinesiske byer, blant annet i Shanghai. Protestene har utspilt seg som følge av raseriet som en brann i Xinjiang-regionen utløste. Ti mennesker mistet livet i brannen, og Mange mener at strenge koronatiltak gjorde redningsarbeidet vanskeligere.

NRK - 17 nov 22 kl. 21:44

Ukraina: Mange spor etter tortur i Kherson

Det har blitt avdekket skremmende Mange spor av tortur i den befridde byen Kherson, ifølge Ukrainas menneskerettighetskommissær Dmytro Lubinets. Det er funnet spor av at ukrainere ble torturert med strøm og slått med jernstenger før de ble drept, ifølge Lubinets. Lubinets sier at Ukraina regner med å finne flere bevis på russisk brutalitet mot ukrainere.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

Klartale - 08 nov 22 kl. 08:56

Nesten 1.000 journalister drept de siste ti årene

Mange journalister har blitt drept verden over de siste årene. Verdens-organisasjonen FN har laget en plan for at journalister skulle få bedre sikkerhet. Den laget de for ti år siden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com