Mai-feiring

Thursday, 09 February, 03:15

Nyheter om Mai-feiring

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 jan 23 kl. 19:12

Erdogan sier valg i Tyrkia vil avholdes 14. mai

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes valg i landet 14. mai i år, en måned tidligere enn planlagt. – Jeg vil gjerne takke min Herre for at han lar oss være følgesvenner med dere, våre dyrebare unge mennesker, som skal stemme for første gang i valget som avholdes 14.

NRK - 22 jan 23 kl. 01:00

Charles krones til konge i mai

Det blir tre dager med prosesjoner, konserter og lyd- og lysshow når kroningen av kong Charles går av stabelen i mai. Buckingham Palace kunngjorde lørdag programmet for kroningen som finner sted helgen 6.–8.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:14

Russen feirer før eksamen

Russen i landets mest folkerike fylke, Viken, har bestemt seg for å legge den offisielle russefeiringen til perioden 19. april til 17. mai.

NRK - 25 jan 23 kl. 12:31

Norge vert for Nato-møte i mai

Norge er vertskap for et uformelt utenriksministermøte i Nato i mai. Det melder Nato nå. Møtet vil finne sted i Oslo 31.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget Norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

NRK - 16 timer siden

Høyre mener Vedum skaper usikkerhet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedums (Sp) varsel om at det vil komme et oppdatert anslag for prisvekst til våren, skaper usikkerhet, mener Høyre. I praksis ber finansministeren om at det vedtatte budsjettet ikke skal følges, fremholdt Høyres Helge Orten i Stortingets spørretime i dag. – Kommuner, sykehus og andre som mottar penger, skal isteden basere seg på at de får mer midler til å dekke prisvekst.

NRK - Igår: 23:09

Israels høyesterett utsetter rasering av landsby

Høyesterett i Israel har godkjent en utsettelse til 1. mai av den omstridte rivingen av beduinlandsbyen Khan al-Ahmar på den okkuperte Vestbredden. Landsbyen skulle i utgangspunktet rives i 2018 etter at en kjennelse fastslo at den var oppført uten israelsk godkjenning.

NRK - Igår: 16:34

Iran viser fram underjordisk kampflybase

Iran viste tirsdag for første gang fram en underjordisk kampflybase som skal kunne motstå selv de kraftigste amerikanske bomber, ifølge statlige medier. Flybasen, som har fått navnet Oghab 44, kan ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA romme alle typer jagerfly og bombefly, i tillegg til droner, og den ligger «flere hundre meter under fjellene». I mai i fjor bekreftet den iranske forsvarsledelsen at det var bygd en base for droner under Zagros-fjellene vest i landet.

Klartale - Igår: 06:30

Det er eggkrise i flere land

Egg har blitt ekstremt mye dyrere i flere vestlige land. Fugle-influensa får skylda. Og at det er dyrere å produsere egg.

NRK - I førrgår: 15:08

Aps energiutvalg: Strømprisen må ned så fort som overhodet mulig

– For oss er det viktig å si at dagens ordning med strømstøtte kan bli bedre. Dette må på plass raskt, sa Kari Nessa Nordtun da hun la fram konklusjonene til Arbeiderpartiets energiutvalg mandag ettermiddag. Stavanger-ordføreren har ledet utvalget siden i fjor sommer.

NRK - I førrgår: 08:08

Kraftig passasjervekst for Norwegian

Over 1,1 millioner passasjerer reiste med Norwegian i januar. Det er en økning på 78 prosent fra året før. Tradisjonelt sett er januar en rolig måned.

NRK - 18 jan 23 kl. 11:45

Valget i Tyrkia kan bli framskyndet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan signaliserer at årets valg kan bli flyttet fra juni til mai. Planen er i utgangspunktet at det skal holdes både president- og parlamentsvalg 18. juni.

NRK - 05 feb 23 kl. 15:03

Demonstrasjonar mot sløyfing av heillagdag i Danmark

Ei stor folkemasse har samla seg føre parlamentet i den danske hovudstaden København, viser bilde frå Danmarks Radio (DR). Dei demonstrerer mot regjeringa til Mette Frederiksen sitt forslag om å sløyfa heillagdagen Store bededag den 5. mai, noko som vil medføra at denne dagen blir ein vanleg arbeidsdag.

VG - 04 feb 23 kl. 19:52

Finale i MGP: VG anmelder låt for låt

TRONDHEIM (VG) Lørdag skal det avgjøres hvem som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai..

VG - 04 feb 23 kl. 19:31

MGP-deltagerne før finalen: – Kan bli overveldende

TRONDHEIM (VG) Lørdag skal det avgjøres det hvem som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai..

NRK - 04 feb 23 kl. 13:38

Nytt skip med russisk aluminium til Norge

Fredag forrige uke la det Malta-registrerte skipet «Karen» til kai i Oslo med flere tusen tonn aluminium fra Russland i lasten, skriver E24. Det er tredje gang siden invasjonen av Ukraina det skjer. Frakten skal til bildelprodusenten Benteler Automotive på Raufoss, viser dokumentasjon som E24 har sett.

NRK - 03 feb 23 kl. 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

Klartale - 03 feb 23 kl. 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

E24 - 03 feb 23 kl. 14:00

Inngår store strømavtaler med Statkraft: – Helt avgjørende

Industriaktøren Inovyns kraftavtaler utløper i mai, men nå sikrer de langsiktige leveranser fra Statkraft. – Gir forutsigbarhet og muliggjør nye investeringer, sier styreleder Nils Eirik Stamland i Inovyn Norge..

NRK - 03 feb 23 kl. 13:43

Legger ned ruten mellom Langesund og Hirtshals

Fjordline legger ned ruta mellom Langesund og Hirtshals, melder TA. Det var fra før kjent at to av Fjord Lines sine skip blir tatt ut av drift mellom 8. februar og til 25 mai på grunn av omlegging av drivstoff.

VG - 02 feb 23 kl. 22:37

Kraftkar med dårlig tid

Trond Giske skal til Oslo for å utfordre Jonas Gahr Støre. Men landsmøtet er først i mai. Samtidig er strømprisene på vei ned..

NRK - 02 feb 23 kl. 11:01

Kronprinsparet planlegger bakgårdsfest på 50-årsdag

Kronprinsparet har planen klar for feiringen av sine 50-årsdager: De drar ut på fem reiser i Norge og lager en bakgårdsfest på Slottet. Kronprins Haakon har bursdag 20. juli og kronprinsessen 19.

Klartale - 02 feb 23 kl. 09:02

Nytt forslag om tidlig valg i Peru ble avvist

Planen er at det neste valget i Peru skal skje i mai 2024. President Dina Boluarte har foreslått at valget skal skje i desember 2023. Målet er å roe ned de store protestene i landet.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

NRK - 01 feb 23 kl. 23:24

Kongressen i Peru vil ikke framskynde valget

De folkevalgte i Perus kongress har stemt ned et forslag om å framskynde valget i landet til 2023, slik president Dina Boluarte har bedt om. Kongressen stemte onsdag over om valget skulle flyttes fra mai 2024 til desember 2023 i et forsøk på å roe ned de omfattende demonstrasjonene i landet. Tidligere forsøk på å få til det samme har også endt med å bli nedstemt.

NRK - 13 jan 23 kl. 13:31

Midlertidig bru på Tretten klar i mai

Arbeidet med støping og graving for fundamentene til brua er i full gang. Brua skal tåle å kunne bære alle typer kjøretøy og ha et eget felt for gående og syklende. Den skal stå der i flere år og tåle flom.

Klartale - 31 jan 23 kl. 15:03

Ekspert tror butikkene ender opp med priskrig

Ivar Pettersen jobber for Alo Analyse. Han tror dagligvare-butikkene ender opp med priskrig, nå som prisene på matvarer skal opp. Det skjer 1.

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 12:57

Dårlig Manchester United-nytt: Eriksen ute i flere måneder

Christian Eriksen (30) spiller ikke fotball igjen før april eller mai. Det bekrefter Manchester United selv..

VG - 31 jan 23 kl. 12:57

Dårlig Manchester United-nytt: Eriksen ute i flere måneder

Christian Eriksen (30) spiller ikke fotball igjen før april eller mai. Det bekrefter Manchester United selv..

NRK - 31 jan 23 kl. 05:44

Kommune må betale 70 000 etter fallulykke

Kongsvinger kommune må betale et gebyr på 70.000 kroner etter en fallulykke på Gjemselund stadion i mai i fjor. Det skriver avisa Glåmdalen.

Dagbladet - 31 jan 23 kl. 01:33

Opphever unntakstilstand

USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere coronapandemien..

NRK - 31 jan 23 kl. 01:37

Biden varsler oppheving av koronaunntakstilstanden i USA

USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere koronapandemien. At unntakstilstandene oppheves vil si at håndteringen av koronaviruset ikke lenger skal skje på føderalt nivå.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:00

Romania melder om utbrudd av fugleinfluensa

Romania har registrert et utbrudd av fugleinfluensa på en gård sentralt i landet, melder Verdensorganisasjonen for dyrehelse (WOAH). H5N1-viruset beskrives som høypatogent, det vil si svært sykdomsfremkallende. Over 42.

NRK - 30 jan 23 kl. 10:29

Må svare i retten for dårlig dyrestell

Ei kvinne i 40-åra fra Innlandet er tiltalt for flere brudd på Dyrevelferdsloven. Fra januar 2019 til november i 2020, skal hun ikke ha sørga for at sju hester og 65 kaniner fikk riktig og tilstrekkelig med fôr og vann. Flere hester ble vurdert som undervektige og to kaniner var avmagra, står det i tiltalen fra statsadvokatene i Hedmark og Oppland.

NRK - 28 jan 23 kl. 12:00

Mann tiltalt for grov voldtekt av mindreårige barn

En mann i 20-årene er tiltalt for grov voldtekt av to barn under 14 år. Mannen må møte i Hordaland tingrett i mai. Ifølge tiltalen skal mannen forgrepet seg på et kvinnelig familiemedlem.

NRK - 09 jan 23 kl. 13:28

Brenna skal lede nytt Ap-utvalg – skal få unge i arbeid

Arbeiderpartiet oppretter to nye utvalg for å lage ny politikk. Kunnskapsminister Tonje Brenna skal lede arbeidet med å få flere unge i arbeid. I tillegg oppretter Ap et utvalg som skal utvikle ny helse- og velferdspolitikk.

NRK - 27 jan 23 kl. 10:03

Fylkesrådsleder i Nordland går av

Remi Solberg (Ap) har varslet om at han vil fratre som fylkesrådsleder i Nordland. Det skriver Nordland Arbeiderparti i en pressemelding. – Dette er naturligvis svært trist, men jeg tar beslutningen til etterretning, sier Mona Nilsen i pressemeldingen.

Klartale - 27 jan 23 kl. 07:58

Slik skal de sikre at Norge har nok strøm

Siden mai 2022 har det vært uro for at Norge kunne få for lite strøm denne vinteren. – Neste vinter så er det jo klart at vi må ha full kontroll, sier Terje Aasland. Han er olje- og energiminister.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:40

Mann tiltalt for drapsforsøk etter å ha skutt to menn på T-banen

En 36 år gammel mann er tiltalt for å ha skutt to menn i en T-banevogn i Oslo i august 2021. Påtalemyndigheten varsler at de kan be om forvaring for mannen. Ifølge tiltalen forsøkte mannen i 20.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 06:00

Gravide Thea-Sofie (33) mistet jobben: – Plutselig sto alt på hodet

Thea-Sofie Koren Brekke venter sitt andre barn i mai. I januar kom beskjeden om at arbeidsplassen hennes legges ned..

E24 - 26 jan 23 kl. 06:00

Gravide Thea-Sofie (33) mistet jobben: – Plutselig sto alt på hodet

Thea-Sofie Koren Brekke venter sitt andre barn i mai. I januar kom beskjeden om at arbeidsplassen hennes legges ned. Her er rådene for deg som frykter nedbemanning nå..

NRK - 25 jan 23 kl. 07:08

En av fem erstatningskrav etter koronavaksiner knyttet til AstraZeneca

AstraZenecas koronavaksine utgjør kun 1,2 prosent av vaksinedosene i Norge, men hele 19 prosent av sakene der vaksinerte krever erstatning. Ved utgangen av 2022 hadde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottatt 990 krav om erstatning knyttet til koronavaksine. 187 av disse sakene, 19 prosent, gjaldt koronavaksinen Vaxzevria fra AstraZeneca, som ble tatt ut av vaksinasjonsprogrammet 10.

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 09:02

Finland ber om «time out» i Nato-samtalene

Utenriksminister Pekka Haavisto sier det trolig blir en pause helt til mai, i samtalene mellom Finland, Sverige og….

NRK - 19 jan 23 kl. 18:53

Legg bort dødsulukka ved Granvin

Statsadvokaten legg bort saka etter ulukka ved Tunsbergtunnelen på rv. 13 i Voss 17. mai i fjor.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com