Lys

Saturday, 02 December, 12:30

Nyheter om Lys

Klartale - 01 dec 22 kl. 05:00

Dag 1: Advent

1. desember.Vi er på god vei mot jul og adventstiden har startet.

Klartale - 6 timer siden

Slurver du med refleksen? Da bør du skjerpe deg

Mange bruker faktisk ikke refleks i det hele tatt. Yrkes-sjåfører fortviler. Sju av ti opplever ofte farlige situasjoner i mørket.

Klartale - Igår: 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

NRK - I førrgår: 05:50

Våpenhvilen i Gaza forlenges med ett døgn

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med ett døgn, til fredag morgen. Meldingen om at våpenhvilen forlenges kom få minutter før den skulle løpe ut klokka 06.00 torsdag morgen norsk tid.

VG - I førrgår: 14:01

Avdekket julepyntet presidentbolig

I år sparer ikke Biden på hverken Lys, juletrær eller sukker..

Klartale - 24 nov 23 kl. 11:00

Så mange har kjørt med promille: – Det er skremmende tall

14 prosent tilsvarer 600.000 nordmenn. De som svarte, har kjørt ruspåvirket minst én eller flere ganger.

Klartale - 27 okt 23 kl. 15:30

I helga skal klokka stilles. Men hvilken vei var det igjen?

Vi stiller klokka to ganger i året. Om våren stiller vi klokka én time fram til sommertid. På høsten skal klokka stilles på nytt.

Aftenposten - 21 nov 23 kl. 22:00

Amerikansk domstol godkjenner milliardinvestering i SAS

Domstolen i New York gir grønt Lys for vinnerbudet på SAS. Det har en verdi på 1,2 milliarder dollar..

E24 - 21 nov 23 kl. 21:58

Domstol: Godkjenner milliardinvestering i SAS

Domstolen i New York gir grønt Lys for vinnerbudet på SAS. Det har en verdi på 1,2 milliarder dollar..

NRK - 21 nov 23 kl. 15:54

Vurderer avkorting av Raymond Johansens etterlønn

Byrådslederens kontor vurderer avkorting av avtroppende byrådsleder Raymond Johansens etterlønn, melder Aftenposten. Årsaken er nye oppLysninger om hans nye jobb som generalsekretær i Norsk Folkehjelp. – Vi har også fått oppLysninger fra Johansen i dag om to tilfeller av ulønnet enkeltoppdrag og kurs i forbindelse med jobben han skal tiltre.

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir Nato-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av Nato. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt Lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

Aftenposten - 19 nov 23 kl. 07:00

Kaster et varmt Lys på aids-historien - og kan vinne Brageprisen

Typisk norsk å være god til å takle aidsepidemien, i Slagstads prisvinnende sakprosabok..

Klartale - 19 nov 23 kl. 06:00

Trenger du D-vitamin i vinter?

Spiser du variert får du i deg nok vitaminer og mineraler gjennom maten. Samtidig er det noen vitaminer du bør passe ekstra godt på, skriver Helsenorge. Ikke minst gjelder dette D-vitamin.

NRK - 18 nov 23 kl. 19:39

Senker prisen på fakturagebyr etter flere klager

I flere saker har NRK satt Lys på det Forbrukertilsynet mener er ulovlig: Å ta mer i gebyr enn det koster å sende en regning. – Vi mener at det kun er faktiske kostnader knyttet til selve utsendelsen av fakturaen som kan regnes inn i et fakturagebyr, sa Trond Rønning i Forburkertilynet til NRK i september. I sommer tok Berit Hedemann opp kampen mot gebyrene, og nå er bedriften Lyse, som eier både Viken Fiber og mobilselskapet Ice, det første selskapet som retter seg etter Forbukertilsynet.

E24 - 17 nov 23 kl. 08:41

Flyanalytiker om mulig oppkjøpsforbud: – God sjanse for grønt Lys

Norwegian fikk et midlertidig nei til forsøket på å kjøpe Widerøe. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs mener Norwegian må hindre monopolsituasjon..

VG - 16 nov 23 kl. 11:33

Northug deler detaljer: – Snakket om hvordan vi gikk ned i vekt

BJØRVIKA (VG) I Lys av startnekten til Ingvild Flugstad Østberg (33), forteller Petter Northug (37) om hvordan han og landslagskompiser gikk ned flere kilo før mesterskap..

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 11:33

Northug deler detaljer: – Snakket om hvordan vi gikk ned i vekt

BJØRVIKA (VG) I Lys av startnekten til Ingvild Flugstad Østberg (33), forteller Petter Northug (37) om hvordan han og….

NRK - 16 nov 23 kl. 11:01

Preget vaktsjef i retten: – Ikke riktig at all skylden skal legges på meg

Ankesaken etter «Helge Ingstad»-kollisjonen ble torsdag ferdig i retten. På slutten tok den tiltalte vaktsjefen ordet og fortalte hvordan han hadde opplevd tiden etter kollisjonen har påvirket ham. Vaktsjefen måtte stoppe og flere ganger, og var tydelig preget.

VG - 16 nov 23 kl. 10:42

Billie Eilish: – Aldri følt meg som en kvinne

Billie Eilish åpner opp om kroppspress, seksualisering og hennes opplevelser som en ung kvinne i offentlighetens Lys..

NRK - 16 nov 23 kl. 08:13

Trond Giske: – Det er krise i Arbeiderpartiet

Tidligere Ap-topp Trond Giske ga denne uken ut boken «Verdt å slåss for», der han blant annet tar et oppgjør med det han mener er en tillitskrise i Arbeiderpartiet. – Det er krise i Arbeiderpartiet. Vi er på et nivå vi knapt har vært på tidligere.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:13

EU ser økonomisk Lys i tunnelen

Økonomien vil bedre seg litt framover, og inflasjonen vil gå ytterligere ned, ifølge en prognose fra EU-kommisjonen. Etter et utfordrende økonomisk år, mener kommisjonen nå å se et Lysglimt i tunnelen. Veksten i fjerde kvartal ser ut til å ende på 0,6 prosent i både EU og eurosonen.

NRK - 15 nov 23 kl. 07:32

Rødt vil øke skattene med 27 milliarder kroner

I sitt alternative budsjett ønsker Rødt å øke skattene med 26,8 milliarder kroner. I forslaget skal åtte av ti nordmenn skal betale mindre skatt. I Rødts forslag vil de med under 800.

NRK - 13 nov 23 kl. 17:30

Svensk UD bekrefter at svenske statsborgere er evakuert fra Gazastripen

De første svenske statsborgerne har sluppet ut fra Gazastripen over Rafah-grenseovergangen til Egypt, bekrefter Sveriges utenriksdepartement. – UD kan bekrefte at svensker har krysset grenseovergangen i Rafah, skriver de i en epost til nyhetsbyrået TT i 13-tiden. Ytterligere 100 svensker får forlate Gaza i morgen, skriver UD til Aftonbladet.

Aftenposten - 11 nov 23 kl. 19:37

November er en måned mange helst vil hoppe over. Så hva gjør vi? – Tenn Lys!

November er som et vissent løv mellom fargesprakende oktoberhøst og desembers julegleder..

VG - 14 okt 23 kl. 20:25

Jon Almaas fikk byggenekt – bommet med fem kvadratmeter

Jon Almaas ønsket å erstatte uthuset på fritidseiendommen sin. TV-profilen ba om grønt Lys hos kommunen, men endt med rødt Lys og avslag..

NRK - 10 nov 23 kl. 15:53

Bufdir vurderer midlertidig stans i alle adopsjoner fra utlandet

Bufdir vurderer å midlertidig stoppe alle adopsjoner fra utlandet etter en rekke avsløringer om ulovlig adopsjon. – I Lys av det bildet som har tegnet seg opp nå, og at vi har stanset adopsjoner fra enkelte land de siste årene, tenkte vi at det var fornuftig å ha en overordnet, prinsipiell vurdering av behovet for en midlertidig stans for adopsjoner, sier direktør Hege Nilssen i Bufdir til VG. Bufdir skal sende over sin konklusjon til Barne- og familiedepartementet, som skal ta den endelige avgjørelsen.

NRK - 09 nov 23 kl. 11:07

Dagbladet: UD frarådet kongekondolanse

To dager etter at Hamas angrep Israel frarådet Utenriksdepartementet (UD) kong Harald å kondolere i forbindelse med konflikten mellom Israel og Hamas, skriver Dagbladet. Det viser korrespondanse mellom UD og hoffsjef Olav Heian-Engdal som Dagbladet har fått innsyn i. Korrespondansen er datert 9.

NRK - 08 nov 23 kl. 20:02

Gutt påkjørt

AMK meldte om en ambulanse som hadde kommet over en påkjørt gutt på 7 år på Moholt. Kutt i hodet på gutten. Han blir kjørt til St.

NRK - 08 nov 23 kl. 20:02

Gutt påkjørt i Trondheim

På Moholt i Trondheim har en ambulanse kommet over en påkjørt gutt på sju år. Gutten har kutt i hodet og blir kjørt til St. Olavs hospital.

NRK - 08 nov 23 kl. 13:06

Tyskland har nesten tidoblet våpeneksporten til Israel

Den tyske regjeringen har åpnet for en dramatisk økning i eksporten av våpen og militært materiell til Israel. Hittil i år har tyske myndigheter gitt grønt Lys til eksport av våpen og militært utstyr til en verdi av drøyt 3,6 milliarder kroner til Israel. Dette er nesten ti ganger mer enn i 2022, viser tall fra det tyske økonomidepartementet.

NRK - 07 nov 23 kl. 13:57

EU-kommisjonen kan gi tommel opp for medlemskapsforhandlinger med tre land

EU-kommisjonen kan gå inn for å gi grønt Lys for formelle medlemskapsforhandlinger med Ukraina, Moldova og Bosnia-Hercegovina. Det viser et utkast til et forslag som kommisjonen skal legge fram for EU-parlamentet onsdag, ifølge Politico , som har sett det lekkede dokumentet. Utkastet ble presentert på det ukentlige møtet for alle EU-kommissærene mandag.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:22

Tre land kan bli med i EU, viser lekkede dokumenter

EU-kommisjonen kan gå inn for å gi grønt Lys for formelle medlemskapsforhandlinger med Ukraina, Moldova og Bosnia-Hercegovina. Det viser et utkast til et forslag som kommisjonen skal legge fram for EU-parlamentet onsdag, ifølge det amerikanske medieselskapet Politico, som har sett det lekkede dokumentet. Utkastet ble presentert på det ukentlige møtet for alle EU-kommissærene mandag.

NRK - 07 nov 23 kl. 00:39

Canada gransker eksplosjon ved ambassade

Canada sier de gransker en eksplosjon som kostet to mennesker livet ved landets ambassade i Nigeria. De advarer også mot reiser til det vestafrikanske landet. – Vi kan bekrefte at det var en eksplosjon ved vår høykommisjon i Nigeria.

NRK - 08 okt 23 kl. 23:06

WSJ: Iran hjalp til med å planlegge angrepet på Israel

Iranske sikkerhetstjenestemenn bidro til å planlegge Hamas' angrep på Israel og ga denne uken grønt Lys til angrepet, melder The Wall Street Journal. Avisa skriver at de får dette oppLyst av høytstående medlemmer av Hamas og Hizbollah. Ledere fra Irans revolusjonsgarde har jobbet med Hamas siden august for å planlegge angrepet, oppLyser kildene.

NRK - 05 nov 23 kl. 11:32

Populær Tesla kan bli forbudt for unge sjåfører

Et nytt førerkortdirektiv som er på trappene i EU, kan gi en aldersgrense på 21 år for flere populære biler, blant annet Tesla Y. I det nye førerkortdirektivet kan det bli aktuelt å dele det vanlige førerkortet, klasse B, inn i B og B+. I så fall er det kun B+ som gir grønt Lys til å kjøre biler på over 1800 kg.

NRK - 06 okt 23 kl. 11:39

FN: Fredsprisen viser motet til iranske kvinner

Fredsprisen til Narges Mohammadi kaster Lys over iranske kvinners mot og besluttsomhet, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter. – Vi har sett motet og besluttsomheten deres i møte med represalier, krenkelser, vold og fengslinger, sier talskvinne Elizabeth Throssell. – De er blitt trakassert for det de gjør eller ikke har på seg.

NRK - 06 okt 23 kl. 11:39

FN: Fredsprisen viser motet til iranske kvinner – Ber Iran løslate Mohammadi

FN ber Iran løslate Narges Mohammadi. Fredsprisen til Narges Mohammadi kaster Lys over iranske kvinners mot og besluttsomhet, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter. – Vi har sett motet og besluttsomheten deres i møte med represalier, krenkelser, vold og fengslinger, sier talskvinne Elizabeth Throssell.

NRK - 01 nov 23 kl. 19:06

Støre til trossamfunn: – Alle i Norge skal være trygge

Krigen i Gaza skal ikke antenne konflikter i norske gater, understreker statsminister Jonas Gahr Støre. Onsdag møtte han de ulike trossamfunnene i Norge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kom onsdag med en ny trusselvurdering i Lys av krigen i Midtøsten.

Dagbladet - 30 okt 23 kl. 21:57

- Som smertestillende til en kreftpasient

Anwar (33) ser ikke noe Lys i tunnelen for Israel-Palestina-konflikten..

NRK - 02 okt 23 kl. 16:36

WHO anbefaler ny malariavaksine for barn

En ny malariavaksine for barn får grønt Lys av Verdens helseorganisasjon (WHO). Vaksinen kan redde hundretusenvis av liv. Vaksinen bærer navnet R21/Matrix-M og er den andre malariavaksinen som får godkjentstempel av WHO.

NRK - 29 okt 23 kl. 08:04

Brann i boligbygg i Sandnes

Klokken 07.56 søndag meldte politiet på Twitter/X om brann i et bygg med flere boliger og næringsbygg. Da NRK kom til stedet klokken 08.

NRK - 27 okt 23 kl. 10:25

Nye søk etter Arnhild i dag

Fredag vil det foregå nye søk etter savnede Arnhild Johanne Lindholm (71) fra Øverbygd, skriver politiet i en pressemelding. Det vil bli søkt med både mannskap og hund i tillegg til droner. Rundt 20 personer er med i søket, som foregår blant annet rundt grustaket hvor bilen ble funnet.

NRK - 26 okt 23 kl. 04:37

Siv Jensen: Aksjehandel kan spores med ny metode

Det er fullt mulig å gjøre alle aksjetransaksjoner, både unoterte og noterte, søkbare i sanntid. Det mener tidligere finansminister Siv Jensen. Det eneste som mangler, er politisk godkjennelse fra Finansdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 24 okt 23 kl. 15:13

Ungarsk avstemning om svensk Nato-medlemskap tidligst 6. november

Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6. november. Det oppLyser Agnes Vadai, som sitter i forsamlingen, til det svenske nyhetsbyrået TT.

VG - 23 okt 23 kl. 16:20

Lastebil kolliderte i tunneltak: – Henger Lys og ledninger fra taket

Granfosstunnelen på Ring 3 i Oslo er stengt i retning Smestad etter at en lastebil kolliderte i taket på tunnelen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com