Luhansk

Saturday, 03 December, 20:08

Nyheter om Luhansk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 sep 22 kl. 13:20

Russland: Skal tydeliggjøre hvilke deler av Kherson og Zaporizjzja som skal annekteres

Det er fortsatt uklart om Russland vil annektere alt eller deler av territoriet til de ukrainske fylkene Kherson og Zaporizjzja. – Folkerepublikkene Donetsk og Luhansk anerkjennes av Russland etter 2014-grensene. Når det gjelder Kherson- og Zaporizjzja-regionenes grenser, må jeg få tydeliggjort dette.

NRK - 19 nov 22 kl. 20:27

Ukraina: Russland sender flere soldater til Luhansk

Russland trapper opp den militære tilstedeværelsen i Luhansk i Øst-Ukraina, opplyser den ukrainske generalstaben. For å kunne innlosjere alle de russiske soldatene, blir deler av sivilbefolkningen tvangsflyttet til andre områder, opplyser den ukrainske generalstaben lørdag. (NTB).

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 19 sep 22 kl. 15:47

OSSE-ansatt dømt til 13 års fengsel i Luhansk

Prorussiske separatister i Øst-Ukraina har dømt en ansatt i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til 13 års fengsel for forræderi. Dmitrij Pavlovitsj Sjabanov ble pågrepet 13. april, hvorpå han ble anklaget for å ha gitt hemmeligstemplet informasjon til ukrainske og amerikanske etterretningstjenester.

NRK - 09 nov 22 kl. 11:09

Putins talsmann besøkte Ukraina

President Vladimir Putins mangeårige talsmann Dmitrij Peskov har vært på lynvisitt i de russiskokkuperte områdene i Ukraina. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass besøkte Peskov Luhansk-regionen, men var onsdag alt tilbake i Moskva. Under besøket deltok han i trening av talspersoner for Luhansk og Donetsk, de to regionene som er okkupert og annektert av Russland.

NRK - 09 jul 22 kl. 03:36

Luhansk-guvernør advarer mot katastrofe i Sievjerodonetsk

Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden. Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker. Hajdaj sier at russerne forsøker å befeste sine stillinger i Luhansk med vilkårlig masseskyting med artilleri.

NRK - 04 jul 22 kl. 15:34

Putin erklærer seier i Luhansk

Russlands president Vladimir Putin erklærer seier i Luhansk-regionen, men beordrer forsvarsminister Sergej Sjojgu til å fortsette oppdraget i Ukraina. Putin ble mandag orientert av Sjojgu om situasjonen etter at ukrainske styrker trakk seg ut av Lysytsjansk. Han proklamerte deretter seier i Luhansk-regionen.

Klartale - Igår: 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

NRK - 26 nov 22 kl. 14:06

Norge støtter Ukrainas sak mot Russland

Norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

Dagbladet - 22 nov 22 kl. 00:54

Anklagene hagler etter rystende videoer

Videoer av en dramatisk og blodig hendelse i Luhansk ble spredt på sosiale medier, men var det selvforsvar eller en ukrainsk krigsforbrytelse?.

NRK - 30 sep 22 kl. 14:21

Putin tvangsinnlemmer områder av Ukraina til Russland

President Vladimir Putin erklærer at de ukrainske områdene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja blir tvangsinnlemmet i Russland. – Folket har tatt valget i «folkeavstemningene», Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizja blir fire nye regioner i Russland. Dette er viljen til folket.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 29 sep 22 kl. 10:21

Huitfeldt om folkeavstemninger: Selv ikke russiske medier skjuler at de er forfalsket

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) gjentar sin fordømmelse av de såkalte folkeavstemningene i okkuperte deler av Ukraina, og sier de ikke er gyldige. – Dette er områder under russisk militær okkupasjon, og det er de militære okkupasjonsmyndighetene som har bestemt utfallet. Selv de russiske mediene har ikke klart å skjule at resultatene er forfalsket, sier Huitfeldt til NTB.

NRK - 28 sep 22 kl. 12:00

Separatistleder: Ber Russland annektere Luhansk

Lederen for de russiskvennlige myndighetene i Luhansk øst i Ukraina ber Russland om å annektere området. Oppfordringen var ventet etter «folkeavstemningen» som angivelig viste et overveldende flertall for å slutte seg til Russland. Annekteringen skal behandles i nasjonalforsamlingen i Moskva, og det er blitt antydet at Russlands president Vladimir Putin kan komme til å kunngjøre en annektering allerede fredag..

NRK - 18 nov 22 kl. 10:21

Russland forbereder seg på ukrainsk framrykk mot Krim

Russland graver nye skyttergraver ved den annekterte Krim-halvøya og ved elva Donets som deler fylkene Donetsk og Luhansk, varsler britisk etterretning. Det samsvarer med tidligere meldinger om at russerne forbereder seg på å forsvare stillinger før vinteren. Oberstløytnant Palle Ydstebø, som er sjef for seksjon landmakt ved Stabsskolen, mener imidlertid Ukraina kan klare å nå helt fram til Krim eller gjenerobre store områder i Donbas i vinter.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:32

Russiske styrker kontrollerer 90 prosent av Luhansk

Russiske styrker kontroller nå det meste av byen Sievjerodonetsk i Luhansk. Nabobyen Lysytsjansk er under harde angrep. Det sa guvernøren i Luhansk-regionen onsdag, ifølge Reuters.

NRK - 20 sep 22 kl. 13:44

Separatistregion i Ukraina holder folkeavstemning om å slutte seg til Russland

Den såkalte Folkerepublikken Luhansk skal holde folkeavstemning 23.–27. september om hvorvidt separatiststaten skal slutte seg til Russland, skriver Reuters.

Dagbladet - 10 nov 22 kl. 14:22

Russland fortsetter med slaktet grep

Russland la «hagepynt» langs russisk-okkuperte byer i Luhansk for å stoppe ukrainerne, og fikk slakt. Nå legger de den også rundt Mariupol..

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

NRK - 10 nov 22 kl. 02:19

Amnesty: Deportering av ukrainere kan være krigsforbrytelser

Russland har trolig begått forbrytelser mot menneskeheten ved å evakuere ukrainske sivile i russiskokkuperte deler av Ukraina til andre regioner, sier Amnesty. Ifølge Amnesty ble sivile flyttet fra okkuperte områder lenger inn i russisk-kontrollerte områder eller til Russland, og ofte ble barn skilt fra sine foreldre, i strid med folkeretten. Amnesty sier de har snakket med sivile som ble utsatt for omfattende sjekking, kjent som filtrering, som noen ganger endte med vilkårlig arrest, tortur og mishandling.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

NRK - 16 sep 22 kl. 12:36

Interfax: Riksadvokaten i Luhansk døde i eksplosjon

Riksdvokat Sergei Gorenko skal ha mistet livet i en eksplosjon ved riksadvokatens kontor i utbryterrepublikken Luhansk, melder russiske Interfax, som siterer helsepersonell..

NRK - 05 nov 22 kl. 19:20

Harde kamper i Kherson

Russiske og ukrainske styrker utveksler kraftig artilleriild i fylkene Luhansk, Donetsk og Kherson, ifølge militære kilder på begge sider. I Kherson sør i Ukraina melder de prorussiske separatistmyndighetene lørdag om den kraftigste artilleriilden på flere dager. Ukraina forsøker å befri fylket helt etter å ha gjenerobret flere deler av Kherson.

Klartale - 04 nov 22 kl. 08:59

Anklager Russland for å tvinge ukrainere ut av landet

Russerne har kontrollen i flere områder i Ukraina. I regionen Kherson i øst blir folk tvangsflyttet, mener myndighetene i Ukraina. De anklager Russland for å flytte folk mot deres vilje.

NRK - 04 nov 22 kl. 02:34

Ukraina anklager Russland for massedeportasjon

Ukraina fordømmer det de sier er tvungen deportasjon av ukrainere i russisk-okkuperte deler av landet. – Den russiske okkupasjonsmyndigheten begynte med tvungen masserelokalisering av innbyggere fra den østlige delen av Kherson-regionen … til den midlertidig okkuperte Krim-halvøya eller til Russland, heter det i en uttalelse fra det ukrainske utenriksdepartementet. – Lignende deportasjoner blir utført av Russland i Zaporizjzja-, Luhansk- og Donetsk-regionene, så vel som på Krim, heter det videre.

NRK - 01 nov 22 kl. 16:33

Russisk helikopter skutt ned i Donetsk

Faktisk Verifiserbar har ettergått og kontrollert påstander om at et russisk Mi-8 helikopter ble skutt ned av ukrainske styrker i Donbas mandag. Faktisk Verifiserbar kan slå fast at helikopteret ble skutt ned over et jordbruksområde nær landsbyene Berestove og Spirne, som ligger i Donetsk. Helikopteret fortsatte ferden noen hundre meter etter at raketten traff, før det gikk i bakken på Luhansk side av regionsgrensen, og ender opp i en ildkule..

NRK - 24 okt 22 kl. 18:58

Ukraina sier russerne er presset ut av landsbyer i Donbas

Den ukrainske hæren hevder å ha presset russiske styrker ut av flere landsbyer i Donbas-regionen nordøst i Ukraina. – På grunn av vellykkede handlinger har våre soldater presset fienden ut av Karmazynivka, Myjasozjarivka og Nevske i Luhansk fylke og Novosadove i Donetsk fylke, sier det ukrainske forsvaret i en uttalelse mandag..

NRK - 16 maj 22 kl. 04:21

Sykehus bombet i Luhansk

Et sykehus i Sievjero-donetsk i Luhansk ble søndag truffet i russiske luftangrep, hevder militæradministrasjonen i Luhansk-regionen. Ni sivile ble såret i angrepene, og får behandling ved sykehuset, som fortsatt driver til tross for bombingen, melder guvernør Serhij Hajdaj i Luhansk på Telegram i følge CNN. Han hevder Russland har bombet bolighus, en kjemisk fabrikk og en skole, i tillegg til sykehuset.

NRK - 19 okt 22 kl. 13:56

Russlands president innfører militær unntakstilstand i fire annekterte områder i Ukraina

Russlands president Vladimir Putin har sagt han vil innføre militær unntakstilstand i fire annekterte områder i Ukraina. Det melder flere nyhetsbyrå. De fire områdene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 06 jul 22 kl. 07:27

Ukraina: Harde kamper idet russiske styrker flytter seg sørover

Det er harde kamper mens russiske styrker tar seg inn i Donetsk etter å ha tatt kontrollen i nesten hele Luhansk, sier Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Ifølge guvernøren har russerne mistet mange i de lange kampene om Sievjerodonetsk og Lysytsjansk, men nå er de på vei sørover. – Harde kamper pågår i utkanten av Luhansk.

Klartale - 17 okt 22 kl. 08:37

Harde kamper i Donetsk i Ukraina

Det foregår kamper i to landsbyer i regionen Donetsk i Ukraina. Der har russerne hatt kontrollen etter at de tok seg inn i landet.Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at kampene er intense.

NRK - 12 okt 22 kl. 22:15

FN fordømmer tvangsinnlemmelse

FNs hovedforsamling har vedtatt en resolusjon som fordømmer Russland tvangsinnlemmelse av ukrainske områder. Siden mandag har FNs hovedforsamling diskutert Russlands annektering av okkuperte områder i Ukraina. Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske.

NRK - 30 jun 22 kl. 03:09

Luhansks guvernør melder om omfattende kamper

Omfanget av angrepene i byen Lysytsjansk er omfattende, ifølge Luhansk-fylkets guvernør. Lysytsjansk er under konstante angrep med tungt skyts. Kampene fortsetter i byens utkanter.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:40

Russiske soldater hevder de har inntatt to nye småbyer

Russiske styrker og separatister hevder de har inntatt byene Hirske og Zolote sør for Lysytsjansk, som er den siste storbyen Ukraina kontrollerer i Luhansk. Ukrainske styrker har foreløpig ikke bekreftet at byene har falt. Det er uklart om ukrainske styrker rakk å trekke seg ut av byen.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:55

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

NRK - 23 jun 22 kl. 07:02

Guvernør: Russland har tatt to bosettinger nær Luhansk

Russland har tatt to bosettinger nær Luhansk, melder Reuters, og siterer guvernøren i området. – Vi fortsetter å holde tilbake russerne i Sieverodonetsk og Sirotin. Okkupantene ødelegger industrien i Sieverodonetsk, skriver guvernør Serhij Hajdaj i en melding på Telegram.

Dagbladet - 05 okt 22 kl. 15:00

Putin: - Har respekt

Russlands president Vladimir Putin sier at han regner med at situasjonen vil stabilisere seg i de nylig annekterte regionene Kherson, Donetsk, Luhansk og Zaporizjzja. Han sier også at Russland respekterer det ukrainske folk..

NRK - 04 okt 22 kl. 11:26

Overhuset i Russland har godkjent annekteringer

Vladimir Putins annektering av fire ukrainske regioner er blitt godkjent av Føderasjonsrådet, overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen. Forslaget om å innlemme regionene i Russland ble enstemmig vedtatt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Nasjonalforsamlingens underhus, Dumaen, godkjente annekteringene mandag.

NRK - 04 okt 22 kl. 10:58

UD kalla inn Russlands ambassadør

Utanriksdepartementet gjennomførte i dag ein samtale med Russlands ambassadør til Noreg, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i ei pressemelding. – Vi kalla inn ambassadøren for igjen å gjere Noregs syn på avgjerda om å innlemme fire ukrainske regionar i Russland tydeleg. Dette er eit soleklart brot på folkeretten, seier Huitfeldt.

Klartale - 03 okt 22 kl. 11:02

Får utenlandsk hjelp på norsk sokkel

Forrige uke ble gassrør i Østersjøen er ødelagt. Flere mener de ble sprengt. Russland har levert mye gass til Europa.

NRK - 02 okt 22 kl. 21:29

UD: Ikke aktuelt å innkalle russisk ambassadør

EU-landene kaller inn russiske ambassadører i forbindelse med annekteringene i Ukraina. I Norge er det foreløpig ikke aktuelt å gjøre det samme. – Både statsministeren og utenriksministeren har på det sterkeste fordømt Russlands ulovlige annektering av ukrainske landområder, men vi planlegger ikke per nå også å innkalle ambassadøren, opplyser statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i en uttalelse til NTB søndag kveld.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russisk annektering i Ukraina etter russisk veto

Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland. Ambassadørene startet med å diskutere de folkerettsstridige «folkeavstemningene», der Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske. Det gjelder Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russiske «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om å annektering av fire regioner i Ukraina ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme «folkeavstemningene». Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com