Luftrommet

Saturday, 01 October, 19:15

Nyheter om Luftrommet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige stenger Luftrommet for russiske fly

Sverige førebur å stenge Luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han.

NRK - 27 feb 22 kl. 10:17

Danmark stenger Luftrommet for russiske fly

Danmark stenger Luftrommet for russiske fly, melder den danske utanriksministeren søndag. Tidlegare i dag blei det kjent at også Finland planlegg å stenge Luftrommet. Totalt elleve europeiske land har eller planlegg å stenge Luftrommet som ein sanksjon mot Russlands invasjon av Ukraina.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige førebur stenging av luftrom

Sverige førebur å stenge Luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han.

NRK - 18 sep 22 kl. 01:40

Tysk operasjon i Mali på vent

Tysklands bidrag til FNs fredsbevarende operasjon i Mali har igjen blitt tvunget til å sette arbeidet på veit fordi de ikke får tilgang til Luftrommet. Tillatelsene for avgang og landing for medisinske evakueringer er inndratt, sier en talsperson for Bundeswehr, det tyske militæret, til nyhetsbyrået DPA. (NTB).

NRK - 15 jul 22 kl. 02:47

Saudi-Arabia åpner Luftrommet for israelske fly

Saudi-Arabia åpner Luftrommet for alle flyselskaper som oppfyller kongerikets standarder, også israelske. Dermed ser det langvarige flyforbudet ut til å være historie. Det ses som et viktig steg mot normalisering mellom de to landene, og skjer mens USAs president Joe Biden besøker regionen.

NRK - 17 jun 22 kl. 09:42

BT: Forsøkte å avskjære flyet før det styrtet

Sent på ettermiddagen søndag 5. juni, kort tid før ulykken, fløy flyet med savnede Lars og Filip Haukeland inn i det kontrollerte Luftrommet til Schiphol uten klarering, melder BT. Politihelikopteret prøvde å avskjære flyet uten å lykkes.

NRK - 09 aug 22 kl. 07:06

Kina fortsetter de militære øvelsene

Folkets frigjøringshær i Kina uttalte tirsdag at de fortsetter de militære øvelsene i havet og Luftrommet rundt Taiwan, melder Reuters. De fokuserer på øvelser knyttet til blokader og forsyningslogistikk. Taiwans utenriksminister Joseph Wu hevder at de kinesiske øvelsene er for å forberede en invasjon.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Stenger Luftrommet for russiske fly

Fleire land stenger no Luftrommet for russiske fly. Også nabolandet vårt Sverige, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland.

NRK - 15 jun 22 kl. 09:18

Luftrommet over Sveits åpnet igjen

Flyplassen i Genève og Zürich melder i 9-tiden at trafikken gradvis er i gang igjen etter at Luftrommet over Sveits ble stengt onsdag morgen. En teknisk feil førte til at alle fly måtte stå på bakken. Flyplassen oppfordrer likevel passasjerene til å sjekke med flyselskapet om deres flyrute er kansellert, skriver AFP..

NRK - 08 aug 22 kl. 07:15

Kina fortsetter øvelsene rundt Taiwan

Kina utførte nye militærøvelser rundt Taiwan mandag morgen, til tross for oppfordringer om å avslutte. Det skriver AFP, som siterer den kinesiske regjeringen. – Folkets frigjøringshær i Kina fortsatte å gjennomføre praktiske øvelser og trening i havet og Luftrommet rundt Taiwan, heter det i en uttalelse fra det kinesiske militæret.

NRK - 04 aug 22 kl. 09:46

Kina kansellerer møte med Japan

Det kinesiske utanriksdepartementet har kansellert møtet mellom Kinas utanriksminister Wang Yi og den japanske utanriksministeren under ASEAN-konferansen i Kambodsja, melder Reuters. Kina er sterkt misnøgd med det samla utsegna frå G7-landa, sa talsperson for departementet Hua Chunying. Utanriksministrane frå G7-landa, inkludert Japan, oppfordra onsdag Kina til å løysa spenninga rundt Taiwanstredet på ein fredfull måte.

NRK - 04 aug 22 kl. 06:33

Militærøvingar rundt Taiwan

Kina har starta militærøvingar i havet rundt øya Taiwan klokka 6 norsk tid, melder Reuters. Øvinga varar til søndag, og inkluderer skyting i vatnet og Luftrommet. Det skriv AFP.

NRK - 06 jun 22 kl. 02:19

Stengt luftrom stanser Lavrovs tur

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skulle etter planen besøke Serbia mandag og tirsdag. Nabolandene slipper imidlertid ikke flyet hans gjennom. Det skriver den serbiske avisa Danas , som siteres av det russiske statlige nyhetsbyrået Interfax.

NRK - 05 jun 22 kl. 22:29

Stengt luftrom kan stanse Lavrov

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skulle etter planen besøke Serbia mandag og tirsdag. Nabolandene slipper imidlertid ikke flyet hans gjennom, skriver den serbiske avisa Danas. Bulgaria, Montenegro og Nord-Makedonia har stengt Luftrommet for den russiske utenriksministeren.

NRK - 29 jul 22 kl. 17:49

Norges F-35-fly fortsatt på vingene selv om USAs luftforsvar setter sine på bakken

USAs luftforsvar setter sine F-35-fly på bakken. Norges luftforsvar følger situasjonen fortløpende, men lar F-35-flyene fly som normalt. Det er mulige problemer med utskytingssetene som gjør at USAs luftforsvar setter sine fly på bakken, bekrefter USAs luftforsvarskommando til NTB.

Dagbladet - 26 jul 22 kl. 18:54

- Bare snakk om tid

En talsperson fra Pentagon i USA sier at det bare er snakk om tid før det kommer til å skje en massiv ulykke hvis Kina fortsetter å forstyrre Luftrommet over Sør-Kinahavet..

NRK - 02 apr 22 kl. 06:34

Hevder å ha kontroll over Luftrommet

Ukrainas luftforsvar har fortsatt kontroll på Luftrommet over landet, sier generalløytnant Mykola Olesjtsjuk i flyvåpenet. – Fienden har ikke kontrollert og kontrollerer ikke det ukrainske Luftrommet, sier Olesjtsjuk i en uttalelse på Facebook. (NTB).

NRK - 27 jun 22 kl. 07:37

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte Luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

Dagbladet - 24 jun 22 kl. 03:47

Russisk nederlag: - Overrasket

Amerikansk general mener det er overraskende at de russiske styrkene har slitt med å ta kontroll over det ukrainske Luftrommet..

NRK - 02 mar 22 kl. 01:40

Amerikanske medier: Tror Biden vil stenge Luftrommet for russiske fly

Det er ventet at USAs president Joe Biden vil komme med en kunngjøring om å stenge Luftrommet for russiske fly i sin State of the Union-tale, ifølge amerikanske medier. Canada og flere nasjoner i Europa har allerede stengt Luftrommet for lufttrafikk fra Russland, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 jun 22 kl. 09:18

Flytrafikken i gang igjen i Genève

Flyplassen i Genève melder i 9-tiden at trafikken gradvis er i gang igjen etter at Luftrommet over Sveits ble stengt onsdag morgen. En teknisk feil førte til at alle fly måtte stå på bakken. Flyplassen oppfordrer likevel passasjerene til å sjekke med flyselskapet om deres flyrute er kansellert, skriver AFP..

NRK - 15 jun 22 kl. 07:24

All flytrafikk stanset i Sveits

På grunn av systemsvikt ved Skyguide er hele det sveitsiske Luftrommet stengt inntil videre, melder det sveitsiske luftfartstilsynet ifølge avisa 20 Minuten. Alle flyene ved de internasjonale flyplassene i Genève og Zürich står onsdag morgen på bakken. Flyturene fra Genève-flyplassen er innstilt fram til minst klokken 11 onsdag formiddag.

NRK - 11 jun 22 kl. 21:14

Russiske fly opprører Sveriges forsvarsminister

Russland lot være å varsle fra da tre militærfly tok seg inn i svenskovervåket luftrom, melder Dagens Nyheter. Risikabelt, mener Sveriges forsvarsminister. Det var et overvåkingsfly og to jagerfly som torsdag fløy inn i Luftrommet nord for Visby på Gotland uten å varsle fra, skrev den svenske avisa lørdag.

VG - 06 jun 22 kl. 07:33

Hardt ut etter flynekt: - Det utenkelige har skjedd

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er alt annet enn fornøyd etter at han måtte avlyse en tur til Serbia fordi Luftrommet ble stengt av flere naboland..

NRK - 14 feb 22 kl. 00:26

Vil halde Luftrommet ope

Ukrainske styresmakter opprettar no eit fond på over 5 milliardar kroner for å halde Luftrommet over landet ope, skriv The Guardian. Ukraina har instistert på å halde Luftrommet ope trass i åtvaringane om mogleg russisk invasjon..

NRK - 01 jun 22 kl. 08:22

Kina stenger Luftrommet for russiske fly eid av utlendinger

Kina skal ha lagt ned forbud mot russiske flyselskap å fly inn i deres luftrom med fly som er eid av utlendinger, melder russiske medier. Flere fly med utenlandske eiere er blitt omregistrert etter at president Vladimir Putin åpnet for at russiske flyselskap kunne overta dem i mars. Flyene ble sittende fast i Russland etter at EU innførte forbud mot salg eller leie av fly til Russland i februar.

NRK - 30 mar 22 kl. 17:27

TV4: - Kjernevåpen i russiske fly som krenket svensk luftrom

To av de russiske flyene som krenket svensk luftrom 2. mars, var bevæpnet med kjernevåpen, erfarer TV4. Det svenske forsvaret vil ikke kommentere påstanden.

NRK - 18 maj 22 kl. 11:30

Høyesterett har avgjort omstridt gondolsak

Grunneiere som fikk gondolbane som nærmeste nabo på Voss har krav på erstatning. Det har Høyesterett slått fast i en fersk avgjørelse. NRK har tidligere skrevet om krangelen mellom grunneiere og Voss gondol.

NRK - 16 maj 22 kl. 14:11

Sverige varsler militærøvelse

Fra mandag skal Sverige holde en omfattende luftforsvarsøvelse som skal vare i ti dager. Finland deltar også i øvelsen. Øvelsen heter LFÖ 22 og skal fylle det svenske Luftrommet med militærflyene Jas 39 Gripen, opplyser forsvarsdepartementet mandag.

NRK - 14 maj 22 kl. 22:21

Finland vil trolig levere sine Nato-søknad onsdag

Finland vil mest sannsynlig søke om Nato-medlemskap på onsdag, sier landets utenriksminister Pekka Haavisto til Aftonbladet. Han sier videre at Finland ikke lar seg skremme av Russland. – Vi er forberedt på mulige tradisjonelle militærtrusler, krenkelse av Luftrommet vårt og til havs, til og med trusler mot landegrensene våre, sier Haavisto til den svenske avisa.

NRK - 04 maj 22 kl. 18:26

Russisk helikopter kan ha krenket finsk luftrom

Et russisk helikopter mistenkes for å ha krenket finsk luftrom, melder kringkasteren Yle. Hendelsen fant sted onsdag i nærheten av Parikkala, sørøst i landet, nær grensen mot Russland. Helikopteret skal ha fløyet over 4 kilometer inn i finsk luftrom.

NRK - 01 maj 22 kl. 16:39

VG: Sverige varsler diplomatisk markering mot Russland

Lørdag fløy et russisk militærfly inn i svensk territorium, og krenket det svenske Luftrommet. Til VG sier Sveriges forsvarsminister Peter Hultquist at det er uakseptabelt, og varsler en diplomatisk markering mot Russland fra den svenske regjeringen. Det er ikke kjent om handlingen var bevisst fra russernes side.

NRK - 30 apr 22 kl. 22:01

Russisk militærfly krenket også dansk luftrom

Det russiske militærflyet som krenket svensk luftrom fredag ​​krenket også dansk luftrom ved Bornholm, skriver danske TV2, som siterer forsvarets operasjonssentral. Flyet befant seg øst for Bornholm, og var kortvarig innom dansk luftrom. Deretter skal flyet ha krenket det svenske Luftrommet sør for Blekinge i Sverige, ifølge det svenske forsvarsdepartementet.

NRK - 28 feb 22 kl. 14:18

Russland stenger Luftrommet for flyselskap fra 36 land

Russland stenger Luftrommet for flyselskap fra 36 land, deriblant Norge, Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia og Canada, melder Reuters..

NRK - 27 feb 22 kl. 19:44

Albania stenger Luftrommet for russiske fly

Albania slutter seg til EU og EØS-landene og stenger Luftrommet sitt for russiske flyselskap, sier landets utenriksminister..

NRK - 27 feb 22 kl. 17:37

Hele EU stenger Luftrommet for russiske fly

Samtlige EU-land vil stenge Luftrommet for russiske fly, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen..

NRK - 27 feb 22 kl. 17:01

Portugal stenger Luftrommet for russiske fly

Portugal slutter seg til andre europeiske land og stenger Luftrommet for russiske fly «som svar på Russlands aggresjon mot Ukraina», opplyser utenriksdepartementet..

NRK - 27 feb 22 kl. 15:12

Canada og Spania stenger Luftrommet

Canada og Spania slutter seg til en rekke andre land og stenger Luftrommet sitt for russiske fly..

NRK - 27 feb 22 kl. 13:58

Noreg stenger Luftrommet

Noreg stenger Luftrommet for russiske fly, opplyser utanriksminister Anniken Huitfeldt til NTB. Rundt 20 land i Europa har no stengt luftromma sine for russiske fly, mellom anna Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrike..

E24 - 27 feb 22 kl. 13:58

Norge stenger Luftrommet for russiske fly

Norge stenger Luftrommet for russiske fly, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt til NTB. Flere andre europeiske har i løpet av helgen varslet det samme..

E24 - 27 feb 22 kl. 13:58

Norge og EU stenger Luftrommet for russiske fly

Norge stenger Luftrommet for russiske fly, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt. Nå vil EU stenge hele sitt luftrom også..

NRK - 27 feb 22 kl. 13:51

Høgre ber Noreg stenge luftrom

Tidlegare statsminister Erna Solberg (H) og utanrikspolitisk talsperson Ine Eriksen Søreide ber Noreg stenge Luftrommet for russiske fly. – Det er uforståeleg at Noreg ikkje gjer det, og regjeringa grunngir heller ikkje kvifor. Dei fleste av våre naboland og allierte har allereie stengt Luftrommet, skriv Solberg i eit innlegg på Facebook.

NRK - 27 feb 22 kl. 10:17

Danmark vil stenge Luftrommet for russiske fly

Danmark vil stenge Luftrommet for russiske fly, melder NTB..

NRK - 27 feb 22 kl. 08:45

Finland stenger Luftrommet for russiske fly

Russlands naboland Finland føyer seg inn i rekka av land som stenger Luftrommet for russiske fly. Finland deler ei 1300 kilometer lang grense med Russland. Frå før har mellom anna Tyskland, Litauen og Latvia innført same sanksjon..

Aftenposten - 27 feb 22 kl. 08:21

Finland forbereder seg på å stenge Luftrommet for russiske fly

Finland forbereder seg på å stenge Luftrommet for russisk flytrafikk, opplyser samferdselsminister Timo Harakka..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com