Luftangrep

Friday, 12 August, 04:11

Nyheter om Luftangrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 jul 22 kl. 10:11

Sju drept i russisk Luftangrep i Syria

Sju personer er drept i et russisk Luftangrep ved byen Jisr al-Shughur i Idlib nordvest i Syria fredag, ifølge observatørgruppe. – Fire barn som er søsken, to menn og ytterligere en uidentifisert person ble drept i et russisk Luftangrep, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Alle barna var under ti år, sier leder Rami Abdulrahman i observatørgruppen.

NRK - 07 aug 22 kl. 04:06

Jihad-leder drept i israelsk Luftangrep

Den israelske hæren opplyser at den har tatt livet av en sentral leder i Islamsk hellig krig på Gazastripen, Khaled Mansour. Han ble drept i et israelsk Luftangrep, skriver Jerusalem Post. Israel sier at så langt de har klart å bringe på det rene, så er alle jihadistlederne på Gazastripen drept siden Operation Breaking Dawn startet fredag..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Syv drept og 40 skadede i israelsk Luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel Luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Åtte drept og 40 skadede i israelsk Luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel Luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Ni drept og 40 skadede i israelsk Luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel Luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Ni drept og 44 skadede i israelsk Luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel Luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

NRK - 05 aug 22 kl. 15:32

Reuters: Israelske styrker med Luftangrep i Gaza

Israelske styrker gjennomfører Luftangrep i Gaza, melder nyhetsbyrået Reuters som siterer en uttalelse fra det israelske forsvaret. Vitner sier de hører eksplosjoner, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 10 jul 22 kl. 23:52

Zelenskyj: Russland utførte 34 Luftangrep 9. juli

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utførte Russland 34 Luftangrep lørdag 9. juli, det skriver nettavisen The Kyiv Independent. – Våre soldater fortsetter å forsvare russiske angrep flere steder, sier Zelenskyj.

NRK - 07 aug 22 kl. 13:46

Fordømmer israelske angrep i Gaza

Den afrikanske union (AU) fordømmer Israels Luftangrep på Gazastripen, sier unionens formann Moussa Faki. – Angrepene mot sivile og israelske styrkers okkupasjon er et sterkt brudd på internasjonal lov og kompliserer arbeidet med å finne en rettferdig og varig løsning, sier AU-lederen. Angrepene i Gaza startet fredag, og så langt er rundt 30 personer drept, deriblant seks barn.

Dagbladet - 07 aug 22 kl. 09:27

Økt spenning: - Dypt bekymret

Militslederen i Palestina ble ifølge den israelske hæren drept i et Luftangrep søndag. Sivile forteller om grusomme hendelser..

NRK - 06 aug 22 kl. 17:47

Sirener varsler om rakettangrep

Sirener som varsler rakettangrep har blitt utløst i den israelske byen Tel Aviv, melder det israelske militæret og flere nyhetsbyråer. Fredag ble minst ti personer drept i israelske Luftangrep i Gaza. Israel sier Luftangrepene var rettet mot gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel»..

NRK - 06 aug 22 kl. 10:04

Huitfeldt om Gaza: – Sterkt bekymra for eskaleringa

– Eg er sterkt bekymra for eskaleringa i og rundt Gaza, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i ei pressemelding. Ho ynskjer å oppfordre dei involverte til å redusere spenningane og beskytte sivilbefolkninga. Utsegnet kjem etter at det fredag vart registrert minst ti Luftangrep i Gaza.

NRK - 05 aug 22 kl. 16:31

Gazas helsedepartement: Fire drepne og 15 såra i angrep

Fire personar er drepne og 15 såra i israelske Luftangrep mot Gazastripa fredag, ifølge det palestinske helsedepartementet. Dei seier at ein militstopp og eit barn skal vere blant dei drepne, melder AFP. Den israelske hæren opplyser at Luftangrepet var retta mot militante grupper i området.

NRK - 28 jul 22 kl. 07:38

Sikkerhetsrådet ble ikke enige om kornavtale-uttalelse

FNs sikkerhetsråd klarte ikke å komme til enighet om en uttalelse som roste forrige ukes avtale om korn- og gjødseleksport mellom Ukraina og Russland. – Norge og Mexico har jobbet i dagevis med å samle rådet om et enkelt budskap som ønsket denne viktige avtalen om eksport av korn, mat og gjødsel i Svartehavet velkommen. Vi beklager at dette ikke lot seg gjøre, sier Norges FN-ambassadør Mona Juul til nyhetsbyrået AP.

NRK - 25 jul 22 kl. 14:04

Ukraina har mottatt de første Gepard-stridsvognene fra Tyskland

Før første gang har Ukraina mottatt tyske stridsvogner av typen Gepard, som brukes til å stanse Luftangrep. Tyskland har tidligere forpliktet seg til å sende 50 slike stridsvogner til Ukraina. Ifølge en TV-sendt uttalelse fra Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov har landet også mottatt titusener av runder med ammunisjon.

NRK - 24 jul 22 kl. 17:34

En drept og tolv såret etter droneangrep mot kirke i Syria

En person er drept og tolv andre er såret etter et droneangrep mot en religiøs forsamling ved en kirke i Hama-provinsen i Syria søndag. Angrepet skjedde under innvielsen av den nye Ayia Sofia-kirken i Hama-provinsen nord for Damaskus, melder nyhetsbyrået SANA. – En terrororganisasjon avfyrte en rakett mot en religiøs forsamling i byen Al-Suqaylabiyah.

NRK - 22 jul 22 kl. 01:10

Syria sier tre regjeringssoldater ble drept i israelsk angrep

Tre regjeringssoldater er drept i et israelsk angrep nær hovedstaden Damaskus, ifølge Syrias regjering. Det syriske forsvarsdepartementet opplyser at sju andre ble såret i angrepet. – Den israelske fienden gjennomførte et Luftangrep som kom fra retningen der de okkuperte syriske Golanhøydene er, skriver departementet i en uttalelse..

NRK - 06 jun 22 kl. 09:02

Amnesty: Myanmar-regimet står bak krigsforbrytelser

Amnesty International anklager militærjuntaen i Myanmar for krigsforbrytelser. Blant annet skal regimet ha benyttet Luftangrep som kollektiv avstraffelse. Myanmars militære har sannsynligvis brukt Luftangrep som kollektiv avstraffelse mot sivile som er motstandere av kuppet, melder Amnesty International i en ny rapport , og anklager juntaen for krigsforbrytelser.

NRK - 31 maj 22 kl. 18:54

Russisk Luftangrep skal ha truffet syretank

Et russisk Luftangrep skal ha truffet en syretank ved byen Sievierodonetsk i Ukraina. Det melder den lokale guvernøren, ifølge Reuters. Sievierodonetsk ligger ved fronten i krigen mot Russland.

Klartale - 27 jun 22 kl. 08:26

USA vil sende norske raketter til Ukraina

Nyhetsbyrået AP tror USA vil sende norske raketter til Ukraina. Det har de fått vite av en kilde. Ifølge kilden er det Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS).

NRK - 24 maj 22 kl. 02:27

Zelenskyj: Over 3000 russiske Luftangrep

24. mai har Russlands invasjon av Ukraina pågått i tre måneder. I sin siste videotale oppsummerte den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj, at russiske styrker har utført over 3000 Luftangrep, og 1500 robotangrep siden 24.

NRK - 18 jun 22 kl. 12:56

Harde kamper ved Sievjerodonetsk

Det pågår harde kamper i flere landsbyer utenfor byen Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. – Våre forsvarere kjemper mot russere i alle retninger, sier guvernør Serhij Hajdaj i fylket Luhansk på meldingstjenesten Telegram. I landsbyene Tosjkivska og Zolota pågår svært harde kamper.

NRK - 18 jun 22 kl. 12:56

Harde kamper i Øst-Ukraina

Det pågår harde kamper i flere landsbyer utenfor byen Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. – Våre forsvarere kjemper mot russere i alle retninger, sier guvernør Serhij Hajdaj i fylket Luhansk på meldingstjenesten Telegram. I landsbyene Tosjkivska og Zolota pågår svært harde kamper.

NRK - 07 jun 22 kl. 11:06

Ukraina: Ukrainsk Luftangrep mot russiske styrker i sør

Det ukrainske militære hevder å ha angrepet russiske styrker i Kherson-regionen og Mykolajiv-regionen sør i Ukraina med luftstyrker. – Ukrainske helikoptre har angrepet grupper av fiendens styrker i Kherson-regionen, og fly har angrepet våpenlagre i Mykolajiv-regionen, opplyste det ukrainske militæret tirsdag morgen. Fordi Russland er overlegent på luftforsvar, har Ukraina hittil vært tilbakeholdende når det gjelder å bruke sitt eget luftvåpen.

VG - 06 jun 22 kl. 09:09

Amnesty: Myanmar-regimet står bak krigsforbrytelser

Amnesty International anklager militærjuntaen i Myanmar for krigsforbrytelser. Blant annet skal regimet ha benyttet Luftangrep som kollektiv avstraffelse..

NRK - 04 maj 22 kl. 03:28

Flere Luftangrep i Ukraina

Ukrainske myndigheter har meldt om Luftangrep sentralt og sørvest i landet, ifølge BBC. Tirsdag kveld kom det meldinger om rakettangrep mot Lviv vest i landet, nær grensen til Polen. To mennesker skal ha blitt såret.

NRK - 29 maj 22 kl. 14:35

Russland hevder å ha drept 300 ukrainske soldater

Russiske styrker har de 24 siste timene drept over 300 ukrainske soldater og ødelagt et stort våpenlager, det hevder det russiske forsvarsdepartementet, Ifølge departementets talsmann Igor Konasjenkov lå det ødelagte våpenlageret i president Volodymyr Zelenskyjs hjemby Kryvyj Rih, men angrepet er ikke bekreftet fra andre kilder. Russland hevder ifølge BBC også å ha skutt ned et ukrainsk kampfly av typen SU-25 i Dnipro, men heller ikke dette er bekreftet fra annet hold. – Som et resultat av russiske Luftangrep er over 300 nasjonalister og opptil 50 militære enheter og spesialutstyr som tilhørte Ukrainas væpnede styrker ødelagt, sier Konasjenkov.

Dagbladet - 29 maj 22 kl. 12:44

Ukrainsk journalist drept

Den ukrainske journalisten Vitalii Derekh (34) ble drept i russisk Luftangrep..

NRK - 26 maj 22 kl. 05:12

Ukrainsk politi begravde 150 i massegrav

Lokalt politi begravde minst 150 mennesker i en massegrav i Lysytsjansk i Luhansk-regionen øst i Ukraina, ifølge regionens guvernør. Guvernør Serhij Hajdaj lover på Telegram at de vil få en ordentlig begravelse etter krigen, og at den nåværende sikkerhetssituasjonen gjør at politiet må innta mange roller, inkludert å opptre som begravelsesbyrå. Det er både ofre av russiske Luftangrep og folk som har dødd av naturlige årsaker som er begravet i massegraven, ifølge Hajdaj.

NRK - 24 maj 22 kl. 05:56

Kilder: 30 drept i jihadistangrep i Nigeria

Jihadister har drept 30 menn i et hevnangrep etter at en jihadistleder ble drept i et Luftangrep i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge to militærledere. Jihadister tilknyttet IS drepte mennene i landsbyen Mudu lørdag, opplyser de to kildene. Nyheten kom først natt til tirsdag som følge av manglende kommunikasjon etter at telekom-master var blitt ødelagt av jihadister i regionen, ifølge kildene.

NRK - 23 maj 22 kl. 10:51

Ukraina advarer mot hviterussisk opptrapping langs grensen

Hviterussland samler styrker langs Ukrainas grense, ifølge myndighetene i Kyiv. Landet er Russlands nære allierte, men har ennå ikke aktivt deltatt i krigen. – De hviterussiske væpnede styrkene rekognoserer og har utplassert ytterligere enheter i grenseområdet, sier den ukrainske generalstaben i sin situasjonsrapport mandag.

NRK - 18 apr 22 kl. 19:08

Russland hevder Luftangrep mot Lviv var mot logistikksenter

Russlands forsvarsdepartement hevder de har utført en Luftangrep mot logistikksenter til den ukrainske hæren i nærheten av Lviv, skriver det russiske nyhetsbyrået TASS. – Det ble ødelagt utenlandsproduserte våpen, hevder forsvarsdepartementet..

NRK - 17 apr 22 kl. 02:46

Nigeria hevder over 70 islamister er drept i Luftangrep

Mer enn 70 opprørere tilsluttet IS ble drept i et Luftangrep utført nær grensen til Niger, opplyser Nigerias luftforsvar lørdag. Angrepene 14. april rettet seg mot en treningsleir, og både fly fra Nigeria og Niger deltok i operasjonen, ifølge en talsperson.

NRK - 16 apr 22 kl. 03:34

Meldinger om Luftangrep mot flyplass i Ukraina

Ordføreren i den ukrainske byen Alexandria, Serhiy Kuzmenko meldte sent fredag kveld om Luftangrep mot byens flyplass. Nettavisen Kyiv Independent omtaler også dette på sin Telegram-konto, natt til lørdag. Meldingen er ikke bekreftet av andre kilder..

NRK - 16 maj 22 kl. 11:39

Angrep mot turisthotell i Ukraina

Tre personer er skadd etter at et russisk rakettangrep skal ha ødelagt et turisthotell nær den ukrainske havnebyen Odesa, ifølge det ukrainske militæret. De ukrainske styrkenes sørlige kommando sier at målet for angrepet skal ha vært en bro over elven Dnjestr som allerede hadde skader fra et tidligere angrep, skriver NTB. Det brøt ut brann på stedet der rakettene traff.

Klartale - 16 maj 22 kl. 11:22

Første fly på seks år har tatt av fra Jemens hovedstad

Det var 126 passasjerer på flyet. Flyet skulle til Jordans hovedstad Amman. Noen av passasjerene var pasienter.

NRK - 16 maj 22 kl. 09:56

Første fly på seks år har tatt av fra Jemens hovedstad

Et kommersielt passasjerfly har for første gang på seks år tatt av fra Jemens hovedstad Sana. Om bord var 126 passasjerer på vei til Jordans hovedstad Amman. Noen av passasjerene var pasienter med behov for medisinsk behandling i utlandet.

NRK - 16 maj 22 kl. 04:21

Sykehus bombet i Luhansk

Et sykehus i Sievjero-donetsk i Luhansk ble søndag truffet i russiske Luftangrep, hevder militæradministrasjonen i Luhansk-regionen. Ni sivile ble såret i angrepene, og får behandling ved sykehuset, som fortsatt driver til tross for bombingen, melder guvernør Serhij Hajdaj i Luhansk på Telegram i følge CNN. Han hevder Russland har bombet bolighus, en kjemisk fabrikk og en skole, i tillegg til sykehuset.

NRK - 12 maj 22 kl. 20:59

Unicef: Nærmere 100 barn drept i Ukraina i april

Nærmere 100 barn er bekreftet drept i Ukraina bare i april måned. Men det reelle tallet er mye høyere, ifølge Unicefs viseadministrerende direktør Omar Abdi. Han orienterte FNs sikkerhetsråd torsdag.

NRK - 03 apr 22 kl. 20:57

Russisk Luftangrep i Kyiv og Mykolajiv

Russland bekrefter at de har utført flere Luftangrep på militære anlegg og drivstoffdepoter i de ukrainske regionene Kyiv og Mykolajiv. Det russiske forsvarsdepartementet hevder at kontrollsenter for flybasen er ødelagt og at drivstoffdepoter i regionen ble angrepet med raketter. Tidligere har ordføreren i Mykolajiv meldt om flere rakettangrep..

NRK - 06 maj 22 kl. 04:55

Zelenskyj: Over 2000 russiske raketter mot Ukraina

Russiske styrker har brukt 2.014 raketter mot ulike mål i krigen mot Ukraina, ifølge den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. I tillegg har russiske styrker gjennomført 2.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

NRK - 01 apr 22 kl. 20:41

Meldinger om dødsfall etter Luftangrep mot boligområde

Det skal være et uvisst antall døde etter at tre missiler fredag kveld traff et boligområde nær den ukrainske havnebyen Odesa sør i landet. Det skriver Reuters, som viser til uttalelser fra den lokale guvernøren Maksym Marchenko. – Fienden har nettopp utført et Luftangrep med tre missiler, sier Marchenko..

NRK - 02 maj 22 kl. 19:15

Nytt rakettangrep mot Odesa

Havnebyen Odesa sør i Ukraina har blitt rammet av et nytt russisk missilangrep mandag, opplyser lokale myndigheter. Et kraftig smell kunne høres i byen, etterfulgt av en røyksky som steg til værs, melder blant andre Guardian mandag kveld. Odesas guvernør Maksym Martsjenko skriver på meldingsappen Telegram at det er døde og sårede.

NRK - 30 apr 22 kl. 19:36

Russland hevder de har drept over 200 ukrainere i Luftangrep

Det russiske militæret hevder at de har truffet 17 ulike militærfasiliteter med missiler lørdag, ifølge Reuters. Landets forsvarsdepartement hevder at mer enn 200 ukrainske soldater har mistet livet i angrepene. De melder også at ukrainske lager for raketter og artillerier, samt en kommandopost, er truffet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com