Lofoten

Saturday, 25 June, 06:50

Nyheter om Lofoten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 9 timer siden

Mann omkom etter fall fra fjell i Lofoten

En mann i 20-årene med utenlands statsborgerskap er død etter å ha falt fra fjellet Reinebringen i Lofoten. Politiet har opprettet sak og ser på forholdet som en ulykke. Pårørende er varslet.

NRK - 18 jun 22 kl. 19:40

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten erklærer siger og legg ned

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja erklærer siger og har vedtatt å legga ned. Det skriv aksjonen sjølv i ei pressemelding. 18.

NRK - 17 jun 22 kl. 22:35

Fallulykke ved Svolværgeita

Hovedredningssentralen har satt i gang redningsaksjon etter melding om en fallulykke ved Svolværgeita i Lofoten. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men Svolvær alpine redningsgruppe er sendt ut sammen med Sea King-helikopteret. De tok av fra Bodø nettopp.

NRK - 31 maj 22 kl. 18:22

Redningsaksjon i Lofoten

Hovedredningssentralen (HRS) har satt i gang redningsaksjon ved Fløyfjellet i Svolvær. En mann som hadde klatret seg fast ble hentet ut med helikopter.Alt skal stå bra til med ham.

Klartale - 30 maj 22 kl. 06:27

Hvordan kan du få tak i pass eller ID-kort?

Pass er et viktig ID-papir. De sier hvem du er og hvor du kommer fra. Skal du reise utenlands, trenger du som regel pass.

NRK - 16 maj 22 kl. 22:10

Årsaken til brannen på «Veidar» er avdekket

Årsaken til brannen på fiskebåten «Veidar» er nå avdekket av politiet. Etterforskningsleder Øystein Hansen ved Vest-Lofoten politistasjon forteller til Lofotposten: – Brannen startet i fabrikken om bord, og det skyldes en elektrisk feil. Det er ingen i rederiet som er å laste for dette.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:35

LO-strid – alle forslag om oljebrems avvist

Alle forslag til LO-kongressen om å bremse oljeaktiviteten på norsk sokkel blir foreslått avvist. Striden om klimapolitikk og norsk oljeutvinning er dyp i LO. Når flere hundre delegater samler seg til kongressen om tre uker, ligger det an til at LO fastholder sin oljevennlige politikk, skriver Klassekampen.

E24 - 01 apr 22 kl. 20:29

Fiskebåt i brann utenfor Røst i Lofoten

En fiskebåt er i brann utenfor Røst i Lofoten i Nordland. 22 mann har gått i redningsflåtene, og redningshelikopter er på vei..

E24 - 31 mar 22 kl. 17:41

Anmeldelse: Lofoten Food Studio

Lofoten Food Studio i Ballstad er en restaurant du virkelig bør få med deg hvis du tenker deg en tur til Nord-Norge..

NRK - 03 maj 22 kl. 14:56

Bestefar dømt for overgrep

En mann i 70-årene er Salten og Lofoten tingrett dømt for gjentatte seksuelle overgrep mot sitt eget barnebarn. Fornærmede var også under 16 år da overgrepene skjedde. Tiltalte erkjente seg skyldig i retten og dømmes til fengsel i ett år og fire måneder.

NRK - 26 mar 22 kl. 02:05

Bobil med fire personer ble veltet av kraftig vind i Lofoten

Kraftig vind ved Vestvågøy i Lofoten førte til at en bobil veltet natt til lørdag. – Det var to voksne og to barn i bilen. Alle har fått tilsyn av ambulansepersonell.

NRK - 13 feb 22 kl. 12:53

Farevarsel for snøfokk i Salten, Saltfjellet, Lofoten og Finnmark

Meteorologene har sendt ut farevarsel for snøfokk på Saltfjellet, i Salten og Lofoten fra søndag. Det er også sendt ut varsel for Finnmark fra mandag. Fra søndag ettermiddag til mandag morgen ventes det i Lofoten lokalt snøfokk i forbindelse med nordvest kuling og snøbyger, skriver Yr på sine nettsider.

NRK - 17 apr 22 kl. 12:34

Klager på dom fordi dommer sovnet

I en anke til Hålogaland lagmannsrett legger Bodø kommune til grunn blant annet at en meddommer sovnet underveis. Det skriver an.no.

NRK - 02 apr 22 kl. 02:50

Brenner fortsatt i fiskebåt utenfor Røst

Det brenner fortsatt på en fiskebåt utenfor Røst. 14 personer er på land i Leknes i Lofoten. Det er ikke meldt om skadde.

NRK - 01 apr 22 kl. 20:25

Fiskebåt i brann utanfor Røst

Ein fiskebåt er i brann utanfor Røst i Lofoten i Nordland, melder Hovudredningssentralen Nord-Noreg på Twitter. 22 mann har gått i livflåtane. Redningshelikopter er på veg..

NRK - 18 mar 22 kl. 14:30

Stor snøskredfare i Nordland

Det er stor snøskredfare en rekke steder i Nordland og Troms på lørdag. NVE har utstedt farevarsel på nivå 4, som er det høyeste farenivået. Farevarselet gjelder for Helgeland, Svartisen, Salten, Ofoten og Lofoten og Vesterålen i Nordland, samt i Indre Troms og Sør-Troms, opplyser NVE på varslingstjenesten varsom.

NRK - 13 feb 22 kl. 11:22

Fryktet eksplosjon etter brann i Lofoten

Brannen i lokalene til Kabelvåg Auto i Vågan kommune ble slukket like etter klokken 06 søndag morgen. Det var lagret gassflasker i bygget, og brannvesenet fryktet at flaskene skulle eksplodere. – Røykdykkere gikk inn og fikk ut flaskene.

NRK - 13 feb 22 kl. 08:18

Brann i Lofoten er slukket

Brannen i verkstedet i Kabelvåg er slukket, skriver NTB. Nordland politidistrikt meldte om brannen i tretiden natt til søndag, og betegnet arbeidet med slukking som krevende. Beboerne i området ble bedt om å evakuere.

NRK - 13 feb 22 kl. 03:42

Evakuerer folk i Kabelvåg

Fleire blir no evakuert i Kabelvåg i Lofoten etter at det har brote ut brann i ein bilverkstad. Røyken frå brannen går no opp til eit bustadfelt i nærleiken og folk blir bedne om å halde vindauge lukka..

NRK - 09 feb 22 kl. 21:20

Verdas største klippfisk

Fiskeeksportøren Jangaard i Ålesund har fått plass i Guinness rekordbok med verdas største klippfisk. Den blei målt til 10,3 kilo. Torsken vart fiksa utanfor Lofoten i mars 2021, då vog den rundt 41 kilo..

NRK - 08 feb 22 kl. 10:59

Kan komme 40 cm. snø i Nordland

Fra tirsdag ventes det store snømengder i Nordland. Lokalt kan det komme fra 20 til 40 centimeter snø i løpet av et døgn. Det er sendt ut gult farevarsel.

NRK - 03 feb 22 kl. 10:53

Varsler betydelig snøskredfare

Det er varslet betydelig fare for snøskred flere steder i landet i dag og fredag, melder Varsom.no. På torsdag gjelder varselet for Voss og Heiane i Rogaland.

E24 - 01 nov 21 kl. 16:11

Ny rapport: Oslo større på sjømat enn Lofoten og Vesterålen

Oslo har flest ansatte totalt, Senja er Norges største laksekommune, mens ingen fiskevær i Lofoten kommer med på topp 20-lista..

NRK - 02 okt 21 kl. 02:44

To skadd i utforkjøring i Lofoten

To personer er fraktet til sykehus i ambulanse etter en trafikkulykke på Leknes i Lofoten. Det skal dreie seg om en utforkjøring, og bilen ligger 40 meter fra veien, opplyser politiet i Nordland. Hvor alvorlig skadde de to er, er ikke opplyst..

NRK - 13 okt 21 kl. 14:07

Vil ha fortsatt oljeleting i nye o

Den nye regjeringen vil fortsatt lete etter olje i nye områder. Leting skal ifølge regjeringsplattformen skje gjennom tildeling av lisenser i «modne områder», altså gjennom de såkalte TFO-rundene. Regjeringen vil ikke konsekvensutrede oljevirksomhet i nærheten av Lofoten, Vesterålen og Senja..

NRK - 13 okt 21 kl. 14:07

Vil ha fortsatt oljeleting

Den nye regjeringen vil fortsatt lete etter olje i nye områder. Leting skal ifølge regjeringsplattformen skje gjennom tildeling av lisenser i «modne områder», altså gjennom de såkalte TFO-rundene. Regjeringen vil ikke konsekvensutrede oljevirksomhet i nærheten av Lofoten, Vesterålen og Senja..

NRK - 07 okt 21 kl. 10:05

Politiet bekymret for MC-klubb

Politiet i Nordland skriver i en pressemelding at de er bekymret for etablieringen av Outlaws i Vesterålen. - Outlaws er en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge, og flere av medlemmene er dømt for blant annet vold, trusler, narkotika, torpedovirksomhet og ulovlig bæring av våpen. MC-klubber som definerer seg som 1%-klubber ønsker vi ikke skal etablere seg i Lofoten og Vesterålen, skriver de i en pressemelding..

Dagbladet - 22 sep 21 kl. 23:40

Rast vei og innstilte ferjer

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel på rekke og rad den siste tida. Nå har årets første høststorm for alvor inntatt Lofoten..

E24 - 12 sep 21 kl. 11:28

Mack tapte navnestrid mot liten vannprodusent i Lofoten

Nord-Norges største bryggeri har kjempet for å få beholde varemerket på et flaskevannprodukt, men gikk på et sviende nederlag i Patentstyret..

NRK - 08 sep 21 kl. 09:29

Ap: Nei til omfattende oljeleting

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei til store, nye leteoperasjoner på norsk sokkel, men vil fortsette kartleggingen på eksisterende felter. Under partilederutspørringen i NRK uttalte Støre at han ikke kan gå med på kravet fra MDG om at de ikke kan støtte en regjering som vil fortsette å lete etter olje. – Da får MDG heller støtte Erna Solberg og Sylvi Listhaug, svarte Støre.

NRK - 28 aug 21 kl. 17:44

Millioner kroner til skrei-museum

Kulturminister Abid Raja kom i dag med en budsjettlekkasje for det planlagte skreimuseet og opplevelsessenteret SKREI i Lofoten..

VG - 28 aug 21 kl. 14:41

Raja-lekkasje om Lofoten skapte glede på Riksen

STOKMARKNES (VG) Kulturminister Abid Raja (V) åpnet lørdag Hurtigrutemuseet i Stokmarknes og annonserte videre turistsatsing i nord. Det skapte glede i en sykeseng på Rikshospitalet..

NRK - 24 jul 21 kl. 09:36

Turgåer funnet omkommet i Lofoten

Politiet i Nordland fikk fredag melding om en person som var savnet i fjellet. En mann i 60-årene fra Østerrike hadde gått seg en tur på Kitinden i Flakstad kommune i Lofoten. – Den savnede mannen ble funnet i fjellsiden klokken 03.

NRK - 25 aug 21 kl. 16:26

NRK ikke felt i PFU

NRK ble etter en samlet vurdering ikke felt i PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Menighet». Dokumentaren ble sendt 25. november 2020.

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 13:23

I «baris» i Telemark. «Skrikende» foran Skrik. På ski med Støre. Uten filter i Lofoten. Den danske ambassadøren har tatt for seg av Norge.

Etter fire år i Norge er det tre ting Danmarks avtroppende ambassadør misunner oss..

VG - 05 jul 21 kl. 07:49

Dansk kvinne døde i fjellet i Lofoten: Sporet mobilen

Den danske kvinnen som søndag omkom i en fallulykke i Lofoten, ble funnet i fjellsiden da redningsmannskapene kunne spore mobilen hennes..

NRK - 05 jul 21 kl. 05:01

Kvinne omkom i fallulykke i Lofoten

En kvinne i 20-årene er bekreftet omkommet etter en fallulykke i Moskenes i Lofoten. Kvinnen ble funnet av et redningshelikopter vest for Å klokka 01.18 natt til mandag.

NRK - 05 aug 21 kl. 11:56

Tre pågrepet for foreningssvindel

Tre personer er pågrepet for svindel mot lag og foreninger over hele Norge, skriver politiet i Nordland i en pressemelding. Nordland politidistrikt har de siste ukene samarbeidet med Sør-Vest politidistrikt og Oslo politidistrikt i etterforskning av to såkalte CEO-bedragerier, hvor lag og foreninger via epost er lurt til å utbetale til dels store summer til det de tror er betaling for utstyr. Som følge av etterforskningen ble det 3.

NRK - 31 jul 21 kl. 14:40

Telias 4G-nett nede i Nord-Norge

Telia har tekniske problemer ved en basestasjon, noe som gjør at selskapets 4G-nett er nede i store deler av Nord-Norge, nord for Lofoten. I Finnmark er hele 4G-nettet nede. Enkelte områder i Troms er ikke rammet, ifølge en driftsmelding fra Telia..

VG - 27 jul 21 kl. 19:37

Tropevarme i nord og høljevær i sør: – Godt å lette hodet etter noen uker med lavtrykk

RØRVIKSTRANDA (VG) Meteorologisk institutt har utsendt farevarsel for styrtregn og lyn flere steder i landet tirsdag ettermiddag. I Lofoten peker derimot gradestokken på over 20 varmegrader..

NRK - 24 jun 21 kl. 03:21

Avsluttet fest i Lofoten

I Lofoten har politiet avsluttet en fest etter melding om bråk. Festdeltagere laget bål med blant annet madrasser og spraybokser. Politiet har opprettet en anmeldelse på det hele, skriver politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 15 jul 21 kl. 16:00

Kongefamilien på ferie i Nord-Norge

Kongefamilien har de siste dagene vært på tur med kongeskipet i Nord-Norge og Lofoten. Torsdag gikk flere kongelige i land i Bodø. I forrige uke lå kongeskipet Norge i Tromsø i flere dager, og både kongefamilien og kronprinsfamilien ble observert da de gikk om bord på skipet, ifølge Nordlys..

NRK - 15 jul 21 kl. 12:57

Turistnæringa i nord sliter

Turistnæringen i Troms og Finnmark sliter mest: – Håper norske turister reiser lenger enn til Lofoten, sier André Larsen, daglig leder i Seiland Explore i Finnmark..

Dagbladet - 11 jul 21 kl. 19:04

Tar ingen sjanser: - Veldig alvorlig

Snart går startskuddet for høysesong for turisme i Lofoten. Kaptein Kenneth Tårnes har imidlertid strenge krav til hvilke turister som får komme om bord i seilbåten i sommer..

Dagbladet - 09 jul 21 kl. 21:48

Hardt ut før turistboom: - Galskap

Mens turistene strømmer til øyriket i nord, er Vågan-ordføreren bekymret for konsekvensene av skjevfordelingen av vaksinedoser. Han mener at Lofoten-kommunen er mer sårbar for smitte..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com