Legge

Saturday, 26 November, 22:42

Nyheter om Legge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 nov 22 kl. 13:12

«Ocean Viking» får Legge til kai i franske Toulon

Det norskregistrerte redningsskipet «Ocean Viking» har fått tillatelse til å Legge til kai i den franske byen Toulon. Innenriksminister Gérald Darmanin fordømte Italias manglende vilje til å la skipet Legge til kai da han torsdag kunngjorde at Frankrike har gitt grønt lys. Så langt har franske myndigheter sagt ja til at tre syke migranter samt én hjelpearbeider få gå i havn.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:25

Aktor: Ser frem til å Legge frem bevis

Første rettsdag i Birgitte Tengs-saken vil i hovedsak bestå av innledningsforedrag med aktor Thale Thomseth. På vei inn i rettssalen i Haugesund mandag morgen sa hun at påtalemyndigheten ser frem til å Legge frem bevis. – Nå har jo denne saken vært omtalt mye i media og jeg tror at det er mange som kjenner at det skal bli godt å komme i gang.

Aftenposten - 19 nov 22 kl. 12:38

Kreftpasient: – Sykehuset prøvde å Legge lokk på at de hadde gjort feil

– Det er helt åpenbart at Haukeland universitetssjukehus prøvde å Legge lokk på at de hadde gjort feil i Norwait-studien..

NRK - 16 nov 22 kl. 15:45

Xi Jinping er misfornøyd med Justin Trudeau

Kinas president Xi Jinping er ikke fornøyd med at det han og Canadas statsminister Justin Trudeau snakket om på et møte, har blitt gjengitt i pressen. – Dette er ikke slik vi gjør ting, sa Xi til Trudeau onsdag. Det viser en video fra G20-toppmøtet i Indonesia.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:27

Strengere regler for deponering av avfall

Klima- og miljødepartementet har endret regelverket om deponering av avfall. Det er nå forbudt å Legge avfall som er kildesortert og samlet inn for ombruk og materialgjenvinning på søppelfyllinger eller deponi. – Det er viktig at vi tar grep for å Legge til rette for en mer sirkulær økonomi.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:20

EU skal Legge frem strengere klimamål

EU kommer til å Legge frem nye klimamål der man forplikter seg til å kutte CO2-utslippene med 57 prosent innen år 2030. Det sa EUs klimasjef Frans Timmermans på klimatoppmøtet tirsdag. – Jeg er glad for å kunne offentliggjøre at EU er klare til å oppgradere våre klimamål for å vise denne økte ambisjonen, sa Timmermans i Sharm el-Sheikh.

E24 - 13 nov 22 kl. 17:47

Et enstemmig landsstyre i KrF har vedtatt å Legge oljefeltet Wisting bort

Under landsstyremøtet 11.–12. november ble det klart at KrF vil Legge bort oljefeltet Wisting..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:08

Unesco mener Bybanen vil være bra for Bryggen

I en ny rapport om hvordan Bybanen vil påvirke Bryggen i Bergen, konkluderer Unesco at en trasé langs Bryggen «vil være en stor fordel både for selve stedet, men også for byen Bergen». De skriver blant annet at Bybanen vil kunne bidra til at Bryggen i enda større grad oppleves som et viktig landemerke blant innbyggerne i byen. Spørsmålet har vært det mest betente i bergenspolitikken i en årrekke, og motstandere har brukt verdensarvstedet som argument mot å Legge bybane-linjen akkurat her.

NRK - 11 nov 22 kl. 09:09

«Ocean Viking» har lagt til kai i Frankrike

Det norske redningsfartøyet «Ocean Viking» har lagt til kai i Toulon i Frankrike, der de drøyt 230 menneskene om bord får gå i land. «Ocean Viking» har vært strandet i Middelhavet i over to uker etter at Italia nektet skipet å Legge til kai. Den franske kystvakten evakuerte tidligere i uka flere syke personer fra skipet, som da befant seg like ved Korsika.

NRK - 12 timer siden

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å Legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

NRK - Igår: 19:42

Statssekretær: – Norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra Norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at Norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte Norge på EUs ekstraordinære ministermøte i Brussel, som handlet om migrantankomster via Middelhavet.

NRK - Igår: 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å Legge til kai, til tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

Aftenposten - 03 nov 22 kl. 13:00

RBK-profilen planla å Legge opp. Nå kommer hun med en innrømmelse

Kristine Minde hadde egentlig tenkt å Legge opp for to år siden. Nå har hun skrevet ny RBK-kontrakt..

E24 - I førrgår: 21:21

Rederiforbundet kritisk til kraftskatt: – Fullstendig uhørt

Norge trenger mer kraft, og regjeringens økte kraftskatter skaper enorm usikkerhet, mener Rederiforbundets leder Harald Solberg. – Der må regjeringen Legge om kursen fullstendig, sier han..

NRK - I førrgår: 11:59

Russisk fiskebåt bøtelagt i Tromsø

En russisk fiskebåt har forlatt Tromsø havn etter at de i helgen ble tatt i arrest for ulovlig fiske av sild. Både skipperen og rederiet ble bøtelagt med forelegg på henholdsvis 30 000 og 125 000 kroner, opplyser politiadvokat i Troms politidistrikt Bent Are Strand til NRK. Bøtene ble vedtatt på stedet.

NRK - I førrgår: 10:32

Støre skal orientere om flyktningsituasjonen i Norge og Europa

Statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen holder pressekonferanse om flyktningsituasjonen i Norge og Europa. Det skjer fredag klokka 9.15.

NRK - I førrgår: 08:30

Gasspristak splitter EU-landene før krisemøte

Hellas er blant landene som krever at EU-kommisjonen skjerper pristaket på gass før torsdagens energikrisemøte i Brussel. – Et pristak på 275 euro er ikke egentlig et pristak, slo den greske energiministeren Kostas Skrekas fast på vei inn til det ekstraordinære energiministermøtet tidlig torsdag morgen. Hellas er ett av mange EU-land som i lang tid har krevd et pristak på gass for å dempe den voldsomme prisveksten på gass i Europa.

NRK - I førrgår: 07:32

Kompensasjon av koronautgifter

Regjeringen lover nå kommunene 7,3 milliarder kroner i kompensasjon for koronautgiftene som de selv måtte Legge ut for på starten av året. Tromsø kommune skal få 70 millioner kroner, noe ordfører Gunnar Wilhelmsen er svært fornøyd med. I tillegg skal Statsforvalteren i Troms og Finnmark få 60 millioner kroner i skjønsmidler..

NRK - 23 nov 22 kl. 02:38

Ordfører: Kyiv står overfor den verste vinteren siden andre verdenskrig

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at den ukrainske hovedstadens 3 millioner innbyggere går en bekmørk vinter i møte på grunn av skader på infrastrukturen. Russland har rettet en rekke angrep mot landets sivile infrastruktur. – Dette er den verste vinteren siden andre verdenskrig, sier Klitsjko til tyske Bild.

VG - 22 nov 22 kl. 10:07

Legger frem Høyre-budsjett: Vil bruke to milliarder mindre enn regjeringen

Høyre mener det er så usikre tider at de vil Legge seg på en lavere oljepengebruk enn regjeringen. Men de vil ikke reversere alle regjeringens skatteøkninger..

VG - 22 nov 22 kl. 10:07

Legger frem Høyre-budsjett: Slik vil Høyre kutte pengebruken

Høyre mener det er så usikre tider at de vil Legge seg på en lavere oljepengebruk enn regjeringen. De lar mange av regjeringens skatteøkninger stå, men kutter mye i bistanden..

VG - 22 nov 22 kl. 10:07

Legger frem budsjett: Slik vil Erne & co kutte pengebruken

Høyre mener det er så usikre tider at de vil Legge seg på en lavere oljepengebruk enn regjeringen. De lar mange av regjeringens skatteøkninger stå, men kutter mye i bistanden..

VG - 22 nov 22 kl. 10:07

Legger frem budsjett: Slik vil Erna & co kutte pengebruken

Høyre mener det er så usikre tider at de vil Legge seg på en lavere oljepengebruk enn regjeringen. De lar mange av regjeringens skatteøkninger stå, men sparer inn på blant annet bistand, gratis ferge og makspris i barnehager..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 19:30

Må du egentlig si ifra hvis du så vidt skraper borti bilen ved siden av? Dette mener eksperten.

Åtte av ti nordmenn har opplevd at noen har kjørt på bilen deres uten å Legge igjen beskjed..

NRK - 21 nov 22 kl. 13:30

Vektgrense stanset Slottets solcellepanel

Kongehuset ville ha solcellepaneler på taket av Slottet i Oslo, men Statsbygg har konkludert med at de ville blitt for tunge. Europower skriver at det i 2017 ble startet planleggingen av et prosjekt hvor det skulle Legges solcellepaneler på taket av Det kongelige slott i Oslo. Året etter fikk Sveriges kong Carl Gustaf et solcelleanlegg i 70-årsgave og 600 solcellepaneler leverer i dag strøm til det svenske slottet.

E24 - 20 nov 22 kl. 20:06

Dette er lakselobbyen

Sist grunnrenteskatt var tema i havbruksnæringen, fikk lakselobbyen æren for å Legge saken død. Slik ser lobbyen ut i dag..

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 13:10

Forrige helg var det 14 grader i Oslo. Nå kommer snøen.

Snøen vil Legge seg både i Marka og i byen, ifølge meteorologen..

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 13:10

Snøfnugg i luften i dag. Det er bare begynnelsen.

Snøen vil Legge seg både i Marka og i byen, ifølge meteorologen..

NRK - 18 nov 22 kl. 21:30

TV 2: Båtmigranter får komme til Norge

Norge har gitt beskjed om at vi tar imot båt-migranter fra Ocean Viking. – Regjeringen har besluttet at Norge skal tilby relokalisering fra skipet Ocean Viking, bekrefter statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet til TV 2. Det var til slutt Frankrike som lot den norsk-eide båten Ocean Viking Legge til havn sist uke, etter at fire land hadde nektet å ta imot båten.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:10

Straumstøtte til Merkur-butikkar

Det er semje på Stortinget om å løyve 23 millionar kroner til ei mellombels, rammestyrt straumstøtte for å hjelpe små distriktsbutikkar som slit med høge straumprisar. No blir forslag til regelverk for ordninga sendt ut på høyring. Målet er å få pengane ut til butikkane før jul.

VG - 17 nov 22 kl. 19:23

EM-vinner vurderer å Legge opp hvis Aanes og Berge ikke fortsetter

Europamester Morten Thoresen (25) er knust etter at Stig-Andre Berge (39) og Fritz Aanes (44) i dag gikk av som landslagstrenere i bryting..

Aftenposten - 17 nov 22 kl. 19:23

EM-vinner vurderer å Legge opp hvis Aanes og Berge ikke fortsetter

Europamester Morten Thoresen (25) er knust etter at Stig-Andre Berge (39) og Fritz Aanes (44) i dag gikk av som….

VG - 17 nov 22 kl. 08:02

Mener stortapet stopper salg: – Jeg håper nesten jeg blir i Molde

VALLE (VG) (Vålerenga – Molde 1–2) Sivert Mannsverk (20) har hatt en fantastisk sesong i Molde, men en kamp klarer han ikke å Legge bak seg..

VG - 17 nov 22 kl. 08:02

Mener stortapet stopper salg: – Jeg håper jeg blir i Molde

Sivert Mannsverk (20) har hatt en fantastisk sesong i Molde, men en kamp klarer han ikke å Legge bak seg..

Aftenposten - 17 nov 22 kl. 08:02

Mener stortapet stopper salg: – Jeg håper jeg blir i Molde

Sivert Mannsverk (20) har hatt en fantastisk sesong i Molde, men en kamp klarer han ikke å Legge bak seg..

Aftenposten - 16 nov 22 kl. 18:01

– Nå er det en drømmesituasjon her

Onsdag morgen startet Trondheim bydrift med å Legge grunnlaget for skiløypene i Granåsen..

Aftenposten - 16 nov 22 kl. 17:41

Dump Trump! (Men ta velgerne hans på alvor)

Det republikanske partiet bør Legge Trump bak seg, men ta vare på det beste fra trumpismen..

NRK - 16 nov 22 kl. 17:46

Varmere på Svalbard enn i Oslo onsdag morgen

Onsdag morgen klokka 9 ble det målt 3,9 grader på Svalbard Lufthavn og 2,5 grader på Blindern i Oslo. Klimaforsker ved Meteorologisk institutt Hans Olav Hygen sier til Svalbardposten at det var enda varmere på Svalbard natt til onsdag. Mellom klokken tre og fire ble det målt 4,8 varmegrader.

Aftenposten - 16 nov 22 kl. 16:17

Ti fine turer i Groruddalen. Krever hverken avansert utstyr eller høyt ambisjonsnivå.

Du trenger hverken avansert utstyr eller høyt ambisjonsnivå for å Legge ut på disse turene..

E24 - 25 okt 22 kl. 12:02

Sp vil Legge ned Jernbanedirektoratet

Senterpartiet går inn for å Legge ned Jernbanedirektoratet. I tillegg har partiet vedtatt at oppsplittingen av togtrafikken på Østlandet må stanses..

NRK - 25 okt 22 kl. 12:00

Sp vil Legge ned Jernbanedirektoratet

Senterpartiet går inn for å Legge ned Jernbanedirektoratet. I tillegg har partiet vedtatt at oppsplittingen av togtrafikken på Østlandet må stanses. – Senterpartiets landsstyre har lite forståelse for hvilke samfunnsoppdrag Jernbanedirektoratet har å løse all den tid jernbanereformen ikke videreføres.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:55

Støre benekter koordinert angrep på Giske

Ap-leder Jonas Gahr Støre benekter at han på forhånd visste at AUF-lederen på direktesendt TV skulle rette kraftig kritikk mot Trond Giske. Verken Støre selv eller Statsministerens kontor var orientert om at AUF-leder Astrid Hoem skulle komme med et kritisk utspill mot tidligere nestleder Trond Giske, framholdt partilederen da han ble intervjuet under et seminar Stortingets presselosje arrangerte tirsdag ettermiddag. – Jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa Hoem på NRKs Debatten torsdag kveld.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:30

WHO: – Hudkontakt kritisk for å øke sjansen for overlevelse for premature spedbarn

Hudkontakt er nøkkelen til å øke sjansen for overlevelse for premature og små barn, sier WHO. De tar dermed en helomvending i sine anbefalinger. – Å Legge til rette for at mor og andre omsorgspersoner får være nær babyen helt fra start, uten at de atskilles, øker sjansen for overlevelse, sier barnelege Karen Edmond i Verdens helseorganisasjon (WHO).

NRK - 15 nov 22 kl. 16:00

Frankrike gir avslag på asylsøknader

Frankrike har avslått asylsøknader fra 44 av de 234 migrantene som ble reddet i Middelhavet av Ocean Viking fredag. De vil bli deportert tilbake til opprinnelseslandet sitt, sa innenriksminister Gerarld Dermain tirsdag. Skipet fikk tillatelse til å Legge til kai i Toulon i Frankrike fredag, etter at Italia nektet det adgang til alle sine havner.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com