Le Monde

Tuesday, 28 November, 11:32

Nyheter om Le Monde

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 sep 23 kl. 07:01

Le Bureau-stjerne alvorlig skadet i motorsykkelulykke

Den franske skuespilleren Mathieu Kassovitz er alvorlig skadet etter en motorsykkelulykke. Det opplyser myndighetene, skriver Le Monde. Ifølge opplysninger til den franske avisen skal Kassovitz være utenfor livstruende fare.

NRK - 03 jul 23 kl. 05:01

Macron skal møte ordførere for 220 byer

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal mandag møte lederne for de to kamrene i nasjonalforsamlingen for å tiltak for å dempe uroen etter politidrapet i Nanterre sist tirsdag. Tirsdag skal han møte ordfører i 220 byer som har vært rammet av opptøyene. Etter fem netter på rad med voldsomme opptøyer har det vært roligere i landet i natt.

NRK - 03 jul 23 kl. 05:01

Roligere i franske byer: 78 arresterte i natt

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal mandag møte lederne for de to kamrene i nasjonalforsamlingen for å tiltak for å dempe uroen etter politidrapet i Nanterre sist tirsdag. Tirsdag skal han møte ordfører i 220 byer som har vært rammet av opptøyene. Etter fem netter på rad med voldsomme opptøyer har det vært roligere i landet i natt.

NRK - 01 jul 23 kl. 04:10

470 arrestert i ny voldshelg i Frankrike

Fredag fortsatte uroen i Frankrike for fjerde natt på rad etter at en 17-åring ble skutt og drept av politiet tidligere i uken. Minst 470 personer er arrestert, ifølge avisa Le Monde. Tross det store politioppbudet meldes det om plyndring i Lyon, Marseille og Grenoble, der hettekledde gjenger raidet butikker.

NRK - 30 jun 23 kl. 05:30

Over 400 arrestert i Frankrike etter ny natt med opptøyer

Minst 421 mennesker er natt til fredag arrestert i flere franske byer etter en tredje natt med voldelige demonstrasjoner mot politivold. Tallet oppgis av innenriksminister Gérald Darmanin, skriver avisa Le Monde. Over 40.

NRK - 30 jun 23 kl. 05:30

667 arrestert i Frankrike etter ny natt med opptøyer

667 mennesker er natt til fredag arrestert i flere franske byer etter en tredje natt med voldelige demonstrasjoner mot politivold. Tallet oppgis av innenriksminister Gérald Darmanin, skriver avisa Le Monde. Over 40.

VG - 29 jun 23 kl. 17:31

Politimann siktet for drap etter skytingen i Nanterre

En politibetjent er siktet for drap etter at 17 år gamle Nahel ble skutt og drept i Nanterre tidligere denne uken, skriver Le Monde..

NRK - 20 jun 23 kl. 05:57

Frankrike vil støtte ukrainsk Nato-medlemskap

Frankrike har bestemt seg for å støtte Ukrainas medlemskap i Nato. Det skriver avisen Le Monde tirsdag morgen. Avisen siterer kilder i den franske regjeringens sikkerhetsråd..

NRK - 12 mar 23 kl. 07:44

Senatet vedtar omstridt pensjonsreform i Frankrike

Det høyredominerte senatet i Frankrike vedtok sent i går kveld den omstridte pensjonsreformen som har blitt møtt med massive protester i landet. Det skriver den franske avisen Le Monde. Reformen går blant annet ut på å heve pensjonsalderen fra 62 til 64 år.

NRK - 09 apr 23 kl. 17:27

Fire omkommet i snøras i Alpene

Fire mennesker har mistet livet i et snøras i de franske Alpene søndag formiddag, ifølge den franske innenriksministeren. Raset gikk fra isbreen Armancette i Haute-Savoie, tre mil sørvest for Chamonix. Ifølge en lokal radiostasjon var det 1.

NRK - 28 mar 23 kl. 16:39

Franske myndigheter med razzia mot banker

Franske myndigheter gjennomførte tirsdag razziaer mot fem av landets banker, som mistenkes for omfattende hvitvasking og skattesvindel. Rundt 150 etterforskere fra fransk påtalemyndighet, samt seks fra Tyskland, deltok i aksjonen i La Défense, finansdistriktet i Paris. Myndighetene åpnet etterforskning mot bankene i desember 2021, og razziaen var derfor godt forberedt, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten.

NRK - 22 feb 23 kl. 19:23

Zelenskyjs kone ber om egen domstol for russiske krigsforbrytelser

Ukrainas førstedame Olena Zelenska holdt i dag en videotale på FNs hovedkontor i New York. Der ba hun om at det opprettes en egen domstol for krigsforbrytelser begått av russiske soldater under krigen i Ukraina. Det melder den franske avisen Le Monde.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:09

10.000 politifolk mobilisert i Frankrike

I påvente av voldsomme demonstrasjoner i dag har franske politistyrker mobilisert mer enn 10.000 betjenter, hvorav 3500 i Paris. Det sier innenriksminister Gérald Darmanin ifølge avisen Le Monde.

NRK - 23 dec 22 kl. 16:52

Opptøyer i Paris etter skyteepisode

Det er spent stemning ved det kurdiske kultursenteret der en mann skøt og drepte tre mennesker og skadet flere fredag. Mens den franske innenriksministeren holdt et innlegg fredag ettermiddag skal demonstranter i gatene ha kastet steiner mot politiet, skriver Le Monde. Flere tjenestepersoner fra politiet skal være skadet..

NRK - 23 dec 22 kl. 16:52

Opptøyer i Paris etter masseskyting

Det er spent stemning i gatene ved det kurdiske kultursenteret der en mann skøt og drepte tre mennesker og skadet flere fredag. Mens den franske innenriksministeren holdt et innlegg fredag ettermiddag skal demonstranter i gatene ha kastet steiner mot politiet, skriver Le Monde. Flere tjenestepersoner fra politiet skal være skadet.

NRK - 01 okt 22 kl. 18:42

Frankrike vil sende artillerivåpen til Ukraina

Frankrike forbereder seg på å sende mellom seks og tolv selvdrevne artillerikjøretøy av typen Caecar. Disse tas fra en ordre som egentlig skulle til Danmark, skriver Le Monde. Våpenforsendelsen skal være resultat av forhandlinger mellom de tre regjeringene til Frankrike, Danmark og Ukraina..

NRK - 29 sep 22 kl. 10:49

IEA-sjef: Trenger ikke Poirot til å etterforske sabotasje

Sjefen for Det internasjonale energibyrået IEA sa torsdag at han mener det «er åpenbart» hvem som står bak sabotasjen av gassledningene i Østersjøen. Administrerende direktør Fatih Birol i IEA talte under en konferanse for fornybar energi i Paris torsdag morgen. Uten å navngi Russland, som av flere eksperter er pekt ut som den skyldige, ga Boril likevel tydelig uttrykk for at han ikke var i tvil om hvem han mener sto bak sabotasjen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen mandag kveld, skriver avisa Le Monde.

NRK - 12 sep 22 kl. 14:06

Ukrainas forsvarsminister: Krigen er inne i «tredje fase»

Krigen i Ukraina er nå inne i en ny fase, ifølge landets forsvarsminister. Han sier våpenhjelp fra Vesten har gjort det mulig å starte motoffensiven. Motoffensiven er tredje fase i Ukrainas plan om å ta tilbake områder i sør og nord, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov i et intervju med den franske avisen Le Monde.

NRK - 28 aug 22 kl. 09:14

Russland: Statlige medier har mistet 25 prosent av seerne

Russisk statlig TV har mistet en fjerdedel av seerne etter invasjonen av Ukraina. Det viser en markedsundersøkelse gjort av et uavhengig russisk institutt. Det skriver den franske avisa Le Monde.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske medier

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i mai i fjor, kringkasterne for å komme med falske anklager om at regjeringshæren i landet begår overgrep.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske radiokanaler

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i fjor, de franske mediene for å komme med falske anklager om at regjeringshæren begår overgrep.

NRK - 29 mar 22 kl. 12:19

Bronse i bakekunst

Det norske bakelandslaget tok bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie, VM i bakekunst i Paris. Det er første gang Norge deltar som nasjon i konkurransen..

NRK - 29 mar 22 kl. 12:19

Bronse i VM i bakekunst

Det norske bakelandslaget tok bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie, VM i bakekunst i Paris. På det norske laget var: Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng. Det er første gang Norge deltar som nasjon i konkurransen..

NRK - 03 okt 21 kl. 15:00

Har stengt ute franske fly

Algerie har stengt flyplassen for franske militærfly. Det sier den franske obersten Pascal Ianni til avisen Le Figaro og nyhetsbyrået AFP. Lørdag kalte Algerie tilbake sin ambassadør til Frankrike, etter at president Macron kom med uttalelser som algeriske myndigheter omtalte som uansvarlige.

NRK - 03 okt 21 kl. 02:43

Algerie kaller hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner og anklager Paris for innblanding. Det skjer samme dag som avisa Le Monde siterte president Emmanuel Macron på at det hersker et «politisk-militært system» i Algerie. Macron sa videre at Algeries offisielle versjon av historien ikke er tuftet på sannhet, men på en «hatretorikk mot Frankrike».

NRK - 02 okt 21 kl. 20:56

Algerie henter hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner, melder statlig TV. Emmanuel Macron kritiserte nylig styresettet i det nordafrikanske landet. Algerie har foreløpig ikke begrunnet beslutningen.

Dagbladet - 26 maj 21 kl. 03:59

Influencere bedt om å spre desinformasjon om Pfizer-vaksinen

Et PR-byrå tilbød influencere å spre desinformasjon om Pfizer-vaksinen mot penger, hevder en rekke kjente profiler. Ifølge Le Monde kan byrået ha hatt russiske forbindelser..

NRK - 15 dec 20 kl. 18:32

Bot for å ansette for mange kvinner

Myndighetene i Paris er blitt bøtelagt for å ha ansatt for mange kvinner i lederstillinger i 2018. Bakgrunnen er en likestillingsregel som sier at maks 60 prosent av lederstillingene gå til personer av samme kjønn, skriver Le Monde..

NRK - 01 okt 20 kl. 12:24

– Journalister såret i Armenia

To journalister fra den franske avisen Le Monde skal ha blitt såret under skyting mot den armenske byen Martuni. Det opplyser armenske myndigheter til Reuters..

P4 - 13 sep 20 kl. 11:48

Rekordmange smittet i Frankrike

Rekordmange har fått påvist koronasmitte i Frankrike det siste døgnet. Det er bekreftet 10.561 nye smittetilfeller, og det er den største økningen siden pandemien startet, skriver Le Monde.

NRK - 13 sep 20 kl. 11:15

Rekordmange smittet i Frankrike

Det er bekreftet 10.561 nye smittetilfeller av koronaviruset i Frankrike på ett døgn. Det er den største økningen siden pandemien startet, skriver franske Le Monde.

NRK - 18 aug 20 kl. 08:33

Skal kutte 7000 stillingar

Det britiske varehuset Marks and Spencer skal kutte 7000 stillingar verda over dei neste tre månadane, skriv Le Monde. Det utgjer nesten 9 % av den totale arbeidsstyrken deira. Dei tilsette vil få tilbod om å slutte frivillig eller førtidspensjon..

P4 - 16 feb 20 kl. 20:51

Google vil betale for journalistikk

Google er nå i kontakt med to av Frankrikes største riksaviser, Le Monde og Le Figaro, om å betale avisene for kvalitetsjournalistikk. Det skriver Financial Times. Google skal også vurdere om dette er noe selskapet kan gjøre i andre land..

NRK - 06 dec 19 kl. 07:51

Streiken fortsetter i Frankrike

Store deler av tog- og kollektivtrafikken vil stå stille også i dag i Frankrike, i protest mot myndighetenes pensjonsreform. 20 prosent av flyavgangene er innstilt, skriver Le Monde. I går demonstrerte 800.

NRK - 05 dec 19 kl. 13:25

Franske storbyer står stille

I alle de franske storbyene er det stans i store deler av kollektivtrafikken i dag, i en av de største streikene i Frankrike på flere år. Le Monde melder om 245 demonstrasjoner ulike steder i landet, i protest mot president Macrons pensjonsreform..

NRK - 04 dec 19 kl. 21:12

Spioner brukte Alpene som base

En gruppe russiske agenter har brukt de franske alpene som base under operasjoner i Europa, skriver avisen Le Monde. Ifølge avisen var de 15 russiske spionene knyttet til en eliteenhet i Russlands militære etterretning kalt GRU.

NRK - 23 nov 19 kl. 20:44

Pave Frans seier nei til atomvåpen

Pave Frans besøker Japan og Nagasaki i morgon, og der vil han erklære seg som motstandar av atomvåpen, ifølgje den franske avisa Le Monde. Pave Frans vil be statar som har atomvåpen om å ruste ned, og støtte kampanjen mot atomvåpen..

VG - 06 feb 19 kl. 11:25

Kveldens travtips: V75-bankere til slutt

VGs travekspert, Anders Olsbu, sparte alenestrekene avslutningsvis i V75-veddemålet, i form av Roi du Monde og Humble Hill..

VG - 15 dec 18 kl. 10:46

85 arrestert i nye Paris-demonstrasjoner

Opprørspoliti bruker tåregass mot demonstranter i Paris idag. I følge den franske avisen Le Monde skal 85 personer demonstranter ha blitt arrestert av politiet i forkant av de varslede demonstrasjonene..

Aftenposten - 10 nov 18 kl. 20:59

Tok en spansk en. Nå må tapas-skiltet vekk.

Eier av restauranten Le Monde i Kristiansand likte dårlig at McDonald’s fikk dominere husveggen i hovedgaten Markens alene..

NRK - 06 nov 18 kl. 08:46

Én mann død etter byggkollaps

Én mann er funnet død etter bygningskollapsen i Marseille mandag, skriver avisen Le Monde. Ni personer er fortsatt savnet etter at to bygninger raste sammen i den franske byen i går..

NRK - 18 aug 18 kl. 19:21

122 havskilpadder funnet døde

Meksikanske myndigheter opplyser at 122 havskilpadder er funnet døde på en strand i Mexico, ifølge Le Monde. Dødsårsaken er ikke fastslått, men miljøministeren sier at flere av individene har skader som trolig stammer fra fiskekroker og fiskenett..

NRK - 18 aug 18 kl. 18:30

Familier boikottet begravelse

Flere familier boikottet dagens begravelse av ofrene etter brokollapsen i Genova, i protest mot politikerne de mener har skylda for ulykken, skriver Le Monde. – Det er staten som har forårsaket dette, skriver moren til en av ofrene i et avisinnlegg..

NRK - 18 aug 18 kl. 18:30

Familier boikotter begravelse

Flere familier boikotter dagens begravelse av ofrene etter brokollapsen i Genova, i protest mot politikerne de mener har skylda for ulykken, skriver Le Monde. – Det er staten som har forårsaket dette, skriver moren til en av ofrene i et avisinnlegg..

NRK - 26 jul 18 kl. 12:11

Sikkerhetsvakt innrømmer feil

Emmanuel Macrons tidligere sikkerhetsvakt Alexandre Benalla innrømmer at begikk en feil da han angrep demonstranter mens han var utkledd som politi.– Jeg skulle aldri ha dratt på den demonstrasjonen som observatør, sier Benalla til avisen Le Monde..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com