Langvarig

Sunday, 14 July, 12:50

Nyheter om Langvarig

Klartale - I førrgår: 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

Aftenposten - 24 jun 24 kl. 22:24

Netanyahus TV-opptreden fører til frykt for en Langvarig og større krig. – Katastrofalt.

Fortsatt krig i Gaza. Flere soldater nordover. Benjamin Netanyahus første TV-intervju på ni måneder har gjort alle enda….

NRK - 19 jun 24 kl. 07:54

Legemiddelmangel i hele Europa

– Det er stor legemiddelmangel i hele Europa, og i Norge er det særlig stor og Langvarig mangel på hormonpreparater og diabetesmedisin som også brukes som slankemedisin, sier Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen. Ifølge en kartlegging Apotekforeningen har gjort fører legemiddelmangelen til at inntil 1500 pasienter ikke får medisinene sine hver dag. – Mangelen sprer om seg, og det begynner å bli en mangelsituasjon i ganske mange land, sier Andresen..

NRK - 17 jun 24 kl. 22:31

Stoltenberg til Biden: 23 Nato-land vil nå toprosentsmålet

23 medlemsland ligger an til å nå målet om å bruke 2 prosent av BNP på forsvarsutgifter. Det dobbelt så mange som for noen år siden, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. – Nato-allierte har økt forsvarsutgiftene med 18 prosent.

NRK - 17 jun 24 kl. 17:20

Stoltenberg: 20 Nato-land oppfyller 2-prosentmålet

20 av Nato-alliansens 31 medlemsland bruker 2 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mandag ettermiddag. Stoltenberg talte på Wilson-senteret i Washington i forkant av møtet sitt med USAs president Joe Biden. Det har lenge vært et mål at Nato-landene skal nå det såkalte 2-prosentmålet.

NRK - 13 jun 24 kl. 03:40

Fransk statsborger løslatt i Iran

Iranske myndigheter har løslatt en fransk statsborger som har sittet fengslet der siden september 2022, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. – Louis Arnaud er fri. I morgen er han tilbake i Frankrike etter Langvarig fengsling i Iran, uttalte Macron på X onsdag kveld.

NRK - 11 jun 24 kl. 05:27

Turbulensofre får erstatning fra Singapore Airlines

Singapore Airlines tilbyr erstatning til passasjerer som var om bord på flyet som i forrige måned ble utsatt for kraftig turbulens over Myanmar. En person døde. – Vi tilbyr 10.

NRK - 09 jun 24 kl. 16:22

Ein person til sjukehus etter røykutvikling

Ein person er på veg til Haukeland universitetssjukehus etter røykutvikling i ei leilegheit i Dale sentrum i Vaksdal i Vestland. Naboleilegheiter er evakuerte, men brannmannskapane har kontroll på situasjonen. – Det har ikkje vore brann, berre røykutvikling, seier vaktkommandør Helge Lund på 110-sentralen.

VG - 25 apr 24 kl. 07:56

Hamas åpner for Langvarig våpenhvile

Hamas er villige til å inngå en Langvarig våpenhvile med Israel og vil også legge ned våpnene dersom palestinerne får en egen stat, sier en leder..

NRK - 24 maj 24 kl. 17:40

Tre misjonærer fra USA drept i Haiti

Tre misjonærer ble skutt og drept av gjengmedlemmer i Haiti torsdag, opplyser den amerikanske organisasjonen de jobbet for. Missions in Haiti, en organisasjon med hovedkontor i den amerikanske delstaten Oklahoma, opplyser om drapene i en Facebook-post fredag. Den amerikanske politikeren Ben Baker, som sitter i delstatsforsamlingen i Missouri, opplyser selv at hans datter og svigersønn er blant dem som ble drept i et angrep fra gjenger i Haiti torsdag kveld.

E24 - 24 maj 24 kl. 15:07

Forsker om streik i staten: – Kan bli vanskelig å finne en løsning

Akademikerne og Unio streiker for å beholde sin egne avtale med staten. Fafo-forsker Kristin Alsos tror den kan bli Langvarig..

Klartale - 22 maj 24 kl. 15:20

Tordenværet kommer

– Bergen har hatt en varmere mai enn Oslo. Torsdag og fredag vil dette fortsette. Det sier Charalampos Sarchosidis til nyhetsbyrået NTB.

Aftenposten - 21 maj 24 kl. 22:00

Spår Langvarig RBK-tørke: - Kan ta flere år

Ekspertene mener at de to neste RBK-kampene blir ekstremt viktige. Samtidig er de tydelig på at supporterne må smøre seg….

NRK - 20 maj 24 kl. 06:51

Problemer med informasjonssystemet til Bane Nor

Bane Nor har problemer med informasjonssystemet sitt. Problemene gjelder i nesten hele landet. Det jobbes med å rette feilen mandag morgen, opplyser selskapet.

VG - 09 apr 24 kl. 18:07

USAs forsvarsminister: Hungersnød i Gaza vil føre til Langvarig konflikt

En dødelig sultkatastrofe i Gaza vil føre til en voldsspiral og Langvarig konflikt, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin i en høring i Senatet tirsdag..

Klartale - 15 maj 24 kl. 06:00

Tørke gir vannkrise i Mexico

Det er alvorlig tørke i Mexico. I områder i nordvest og midt i landet er tørken eksepsjonell. Det viser en oversikt fra landets meteorologiske institutt.

VG - 07 maj 24 kl. 09:30

Krig er utvikling i revers

En lang rekke land som Norge har hatt et Langvarig utviklingssamarbeid med, har gått fra å være relativt fredelige til å nå ha krig..

NRK - 26 apr 24 kl. 11:36

Fem personer til sykehus etter frontkollisjon i Jølster

Totalt fem personer er fraktet til sykehuset i Førde etter en frontkollisjon på E39 i Jølster fredag formiddag, opplyser politiet. Tilstanden er foreløpig ukjent. To av dem ble fraktet i ambulanse, og den tredje personen ble fløyet i luftambulanse.

NRK - 25 apr 24 kl. 07:57

Hamas åpner for Langvarig våpenhvile

Ifølge Hamas-toppen, Khalil al-Hayya, er Hamas villige til å inngå en minst fem år lang våpenhvile med Israel og kommer også til å legge ned våpnene og bli et politisk parti dersom israelske styrker trekker seg ut av Gazastripen og Vestbredden og palestinerne får sin egen stat innen for grensene fra før 1967 (NTB).

E24 - 24 apr 24 kl. 22:06

Meta-aksjen faller tross inntektshopp: Omsatte for 36,5 mrd. dollar i første kvartal

Facebook- og Instagram-eieren har vært på en Langvarig aksjeopptur..

NRK - 22 apr 24 kl. 17:07

FN-rapportør mener Israel bevisst påfører hungersnød i Gaza

Tlaleng Mofokeng, FNs spesialrapportør for rett til helsetjenester, har mandag holdt pressekonferanse i Geneva om helsesituasjonen på Gazastripen. Her kommer hun med harde ord mot Israel. – Ikke bare dreper og forårsaker Israel uopprettelig skade mot palestinske sivile med sine bombardementer, de og deres allierte påfører også bevisst og med vilje hungersnød, Langvarig underernæring og dehydrering.

NRK - 13 mar 24 kl. 11:08

Finlands statsminister: – Tydelig at Russland forbereder seg til Langvarig konflikt

Der er tydelig at Russland forbereder seg til en Langvarig konflikt med Vesten, mener Finlands statsminister Petteri Orpo. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 18 apr 24 kl. 00:54

USA og Norge skal samarbeide om mineralutvinning

Det hvite hus kunngjorde natt til torsdag at USA og Norge skal inngå et «Langvarig partnerskap» om utvinning og prosessering av kritiske mineraler, både i egne land og på verdensbasis. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

Klartale - 17 apr 24 kl. 06:00

Sliter med å få hjelp med psykiske plager

Mange kjenner noen som har trengt hjelp med psykiske helseplager. Likevel har de ikke fått det. De har ønsket hjelp av det offentlige helsevesenet.

E24 - 09 apr 24 kl. 19:34

Venter halvering av prisveksten på mat i år

Men det er en risiko for at prispresset på de norske varene blir Langvarig, ifølge eksperter..

NRK - 08 apr 24 kl. 17:50

El Niño fører til vannrasjonering i Colombias hovedstad

Colombias hovedstad Bogotá innfører denne uka vannrasjonering på grunn av tørke som er en følge av værfenomenet El Niño. El Niño har ført til at en Langvarig tørke er forlenget, og at vannivået i vannreservoarene rundt byen er kritisk lavt. Elleve kommuner i og rundt Bogotã må derfor rasjonere vannet.

NRK - 03 apr 24 kl. 11:45

Stoltenberg ønsker seg Langvarig støtte til Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg seier Nato vil samle støtta frå medlemslanda før ho blir sendt til Ukraina. Dette vil gjere støtta meir føreseieleg og robust, sa han på ein pressekonferanse onsdag. Eit eventuelt vedtak om dette blir teke på toppmøtet i juni.

NRK - 25 mar 24 kl. 21:20

Enighet i lønnskonflikt mellom Deutsche Bahn og lokførere

Det tyske togselskapet Deutsche Bahn har kommet til enighet med lokførernes fagforening GDL i en Langvarig lønnskonflikt. Lokførerne har streiket seks ganger siden november, noe som har ført til forstyrrelser for titusenvis av passasjerer. GDL har krevd mer penger til sine medlemmer og en 35-timers arbeidsuke til samme lønn som dagens 38-timersuke.

NRK - 21 mar 24 kl. 17:26

Utenriksdepartementet oppretter reiseråd for deler av Ghana

Utenriksdepartementet innfører nye resieråd for de nordlige grenseområdene mot Burkina Faso, på grunn av forverring i sikkerhetssituasjonen Årsaken er blant annet oppblussing av Langvarig konflikt i Bawku, og trussel om grenseoverskridende angrep fra Burkina Faso..

NRK - 21 mar 24 kl. 14:37

Karrisaus trekkes – kan gi økt kreftfare

Nettbutikken Protein.no trekker tilbake 141 flasker av produktet «Skinny Sauce – Chip Shop Curry». Produktet kan gi økt kreftfare ved Langvarig bruk.

NRK - 17 mar 24 kl. 04:09

Unicef melder om nødhjelpstyveri i Haiti

En konteiner som var full av nødhjelp, ble plyndret i Port-au-Prince, ifølge FNs barnefond (Unicef). Kriminelle gjenger har festet grepet om Haitis hovedstad. I konteineren var det sårt tiltrengte varer til mødre, barn og spedbarn», ifølge Unicef.

NRK - 01 feb 24 kl. 18:53

Hele Andøy er uten strøm – frykter mobilnettet også kan ryke

Rundt 4000 kunder i Andøy kommune i Vesterålen er uten strøm. Det går frem av nettselskapet Noranetts oversikt. Kommunen har derfor satt krisestab i frykt for at strømbruddet kan bli Langvarig.

E24 - 04 mar 24 kl. 17:00

Hun forvalter boliger for milliarder. Nå vil kommunen gå til sak for å sikre seg dem.

Trondheim kommune får ikke overta en boligstiftelse i byen. Avgjørelsen kan være starten på et Langvarig rettsoppgjør om milliardverdier i flere norske byer..

NRK - 01 mar 24 kl. 09:38

Trolig en million smittet av denguefeber i Brasil

Denguefeber sprer seg uvanlig raskt i Brasil, der over en million mennesker er bekreftet eller mistenkt smittet av viruset. 214 er så langt døde av sykdommen. Det viser tall fra det brasilianske Helsedepartementet, som ble lagt frem fredag.

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 16:54

Hun forvalter boliger for milliarder. Nå vil kommunen gå til sak for å sikre seg dem.

Trondheim kommune får ikke overta en boligstiftelse i byen. Avgjørelsen kan være starten på et Langvarig rettsoppgjør om….

E24 - 27 feb 24 kl. 07:03

Resultatfall for MPC Container Ships

MPC Container Ships’ resultater falt i fjerde kvartal. I år løftes markedet rederiet seiler i av Rødehavet-uroen, men analytiker tror ikke det vil befeste seg som en Langvarig opptur..

NRK - 26 feb 24 kl. 12:38

Russland: Krever nesten 3 års fengsel for menneskerettsaktivist

I Moskva ba en russisk påtalemyndighet mandag om en fengselsstraff på to år og elleve måneder for den erfarne menneskerettsaktivisten Oleg Orlov (70), melder Reuters. Orlov står tiltalt for å ha krenket Russlands væpnede styrker, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Memorial. Aktivisten har i over to tiår vært en av lederne for Memorial, som vant en del av Nobels fredspris i 2022, ett år etter at organisasjonen ble forbudt og oppløst i Russland.

NRK - 23 feb 24 kl. 00:44

Odysseus har landet på månen

Månelanderen Odysseus har landet på månens overflate. Det bekrefter det private Houston-baserte selskapet Intuitive Machines. Odysseus er en ubemannet månelander av typen Nova-C, utviklet av Intuitive Machines.

NRK - 21 feb 24 kl. 03:50

25-åring dømt til fengsel i sju år for drapsforsøk

En 25 år gammel mann er dømt til sju år og fem måneders fengsel et macheteangrep på Haugenstua i Oslo i august 2020. I tillegg dømmes 25-åringen til å betale nesten 1,5 millioner kroner i erstatning til offeret i saken, melder Romerikes Blad. Hendelsen skjedde sent på kvelden 29.

NRK - 07 jan 24 kl. 19:39

Setter rød beredskap på grunn av alvorlig strømbrudd

Kommunikasjonssjef i strømselskapet Lede, Thor Bjørn Omnes, sier at strømselskapet nå må sette rød beredskap på grunn av strømbruddet som rammer over 500 kunder i Porsgrunn. – Det er den høyeste beredskapen vi har, og alle ressurser kalles inn, forteller Omnes. – På grunn av kulda er dette en alvorlig situasjon.

Dagbladet - 15 feb 24 kl. 09:28

Polen sender opp jagerfly

Polen sendte torsdag opp jagerfly på grunn av «Langvarig russisk aktivitet»..

NRK - 15 feb 24 kl. 07:59

Amerikansk månelander skutt opp med SpaceX-rakett

Den ubemannede månelanderen Odysseus fra det amerikanske selskapet Intuitive Machines ble torsdag morgen skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida. Det Houston-baserte selskapet samarbeider tett med Nasa, og månelanderen er den første amerikanerne sender siden Apollo-programmet på 1970-tallet. Oppskytingen skulle opprinnelig skje onsdag, men den ble utsatt på grunn av uregelmessigheter med fartøyet.

NRK - 05 jan 24 kl. 11:45

Tønsberg har ekstra beredskap i kulda

Tønsberg kommune har ekstra beredskap i kulda. Kommunedirektør Mette Vikan Andersen sier på kommunens hjemmeside at sprengkulde kombinert med stort snøfall gjør at de følger situasjonen tett. Ifølge Vikan er det risiko for strømbrudd når det er så kaldt.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:06

PST: Noe skjerpet trussel fra ekstreme islamister

ST vurderer trusselen for terrorangrep fra ekstreme islamister som noe skjerpet fra i fjor, skriver de i Nasjonal Trusselvurdering. «Særlig på grunn av det økte globale fokuset på koranskjending og konflikten mellom Israel og Hamas», heter det i rapporten. Samtidig beholder PST trusselnivået på «moderat», som er midt på skalaen av trusselnivåer PST opererer med.

NRK - 07 feb 24 kl. 23:30

Rekordvarm januar i Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania i forrige måned var den høyeste som noen gang er registrert i januar. Beregninger fra det spanske meteorologisk instituttet Aemet viser at snittemperaturen var 0,4 grader høyere enn den forrige januarrekorden fra 2016. Temperaturdataene strekker seg tilbake til 1961.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com