Landet

Sunday, 19 September, 10:43

Nyheter om Landet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 22:25

Venter fortsatt på hjelp på Haiti

Flere tusen venter fortsatt på hjelp på Haiti etter at Landet ble rammet av jordskjelv med styrke på 7,2 i august, opplyser FN. Det er Bruno Lemarquis, som jobber som humanitær koordinator for FN i Haiti, som varsler om mangelen på nødhjelp i Landet etter naturkatastrofen. Over 2.

NRK - 02 sep 21 kl. 07:18

Første fly Landet i Kabul

Et fly fra Qatar Airways har Landet på flyplassen i Afghanistans hovedstad Kabul, melder DR. Det er det første flyet som har Landet på flyplassen siden USA trakk seg ut av Landet tidligere denne uka. Det er foreløpig uklart hvem som skal drive den sivile lufthavnen videre..

NRK - 09 sep 21 kl. 07:07

Kina lover bistand til Afghanistan

Kina lover rundt 270 millioner kroner i hastehjelp til Afghanistan og vil hjelpe Landet i kampen mot koronapandemien. Landet planlegger i første omgang å sende 3 millioner doser med covid-19-vaksine. – Afghanistan står overfor store utfordringer, inkludert humanitære saker, folks velferd og pandemien, sa Kinas utenriksminister, Wang Yi, i en videokonferanse med Afghanistans naboland torsdag.

NRK - 4 timer siden

Spilte med åpne kort sier minister

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren. Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise.

NRK - Igår: 15:21

Ber gutter komme tilbake til skolen

Talibans utdanningsdepartetment ber alle afghanske gutter som er elever i 6. til 12. klasse, om å komme tilbake til skolene.

NRK - Igår: 13:03

Pakistan håper å utrydde polio

Pakistan har ikke registrert et eneste poliotilfelle på sju måneder, og håper nå at sykdommen er i ferd med å bli utryddet fra regionen. Landet er et av få steder der det fortsatt har vært registrert polioutbrudd de siste årene. Det foreløpig siste tilfellet ble imidlertid funnet så langt tilbake som i januar.

NRK - Igår: 12:25

Putin vil samarbeide med Taliban

I ein videokonferanse med Kina sa Russlands president Vladimir Putin at han ville samarbeide med Taliban-regjeringa i Afghanistan, melder Reuters. Han sa at Russland støttar ein FN-konferanse om Landet, og at verdssamfunnet må frigi Afghanistans verdiar. Putin sa også at USA burde bli den største bidragsytaren med økonomisk hjelp til Landet..

NRK - 15 sep 21 kl. 06:31

Nord-Korea har skutt opp raketter

Nord-Korea har skutt to langtrekkende raketter ut over Landets østlkyst, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer. Etterretningstjenestene i både Sør-Korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om rakettene og deres ferd.

NRK - 23 aug 21 kl. 07:52

Nytt evakueringsfly Landet i Norge

Enda et fly fra Afghanistan har nå Landet i Norge. Flyet mellomLandet i Tbilisi i Georgia og ankom Gardermoen klokken 07.40.

NRK - 13 sep 21 kl. 05:36

60 barn drept i Niger

Stadig flere barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering av væpnede grupper i Niger, ifølge en rapport fra Amnesty International. Situasjonen er særlig gjeldende i konfliktrammede områder ved Landets grenser mot Mali og Burkina Faso, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. Over 60 barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i Landet siden nyttår.

NRK - 12 sep 21 kl. 23:37

Zimbabwe vil betale milliardgjeld

Etter 20 år uten å nedbetale gjeld har Zimbabwe begynt å betale til store kreditorer. Landet gjennomførte sine første tilbakebetalinger til en gruppe rike land og planlegger å gjøre opp gjelden til multilaterale långivere. Foreløpig er beløpene symbolske, men Landet håper å bedre sin kredittverdighet..

NRK - 12 sep 21 kl. 06:56

Nytt valg i Bulgaria i november

Bulgarias president Rumen Radev kunngjorde lørdag at det skal holdes valg i Landet 14. november. Det blir Landets tredje parlamentsvalg i år.

NRK - 11 sep 21 kl. 17:17

Trump angriper Biden

Mens folk over hele USA lørdag markerte 20-årsdagen for 11. september ved å minnes de mange døde, valgte Donald Trump å markere dagen ved å publisere en video der han gyver løs på Joe Biden. Den forrige presidenten kritiserte den sittende for en mislykket tilbaketrekning i Afghanistan, etter at Taliban tok makten igjen 15.

NRK - 10 sep 21 kl. 15:51

Erklærer tørke nasjonal katastrofe

Kenyas president Uhuru Kenyatta har erklært tørken i Landet for en nasjonal katastrofe. Minst 2 millioner innbyggere er rammet. Regjeringen opplyste onsdag at det vil bli delt ut vann og mat til husholdninger.

NRK - 30 aug 21 kl. 19:18

Siste norske styrker Landet i Norge

Det siste flyet med norsk personell i Afghanistan tok av fra Kabul i natt, og Landet i kveld rett før kl. 19.30.

NRK - 10 sep 21 kl. 00:38

Åtvara om samanbrot i Afghanistan

Verda må framleis gi Afghanistan pengar, viss Landet ikkje skal bli ramma av eit historisk samanbrot, åtvara FNs spesialutsending til Landet, Deborah Lyons, i Tryggingsrådet torsdag. Ho sa at bistanden må halde fram sjølv om Taliban har overtatt makta..

NRK - 09 sep 21 kl. 19:15

Fly fra Kabul har Landet i Doha

Det første store passasjerflyet som forlater Afghanistan siden USA trakk seg ut av Landet, er fremme i Qatar. Flyet forlot Kabul torsdag ettermiddag på vei til Doha i Qatar. Mellom 100 og 150 av de 200 passasjerene er amerikanere.

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 14:19

Høyres drøm var å organisere Landet bedre. De har feilet stort.

Da Høyre da inntok regjeringskontorene etter valget i 2013, var drømmen å organisere Landet bedre..

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

200 i fly frå Kabul til Doha

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av Landet, skriv AFP.

NRK - 08 sep 21 kl. 19:12

Nord-Korea utestenges fra OL

Den internasjonale olympiske komité utestenger Nord-Korea fra OL fram til 2023. Landet går dermed glipp av vinter-OL i Beijing i februar. Nord-Korea utestenges ettersom Landet ikke sendte noen aktive utøvere til sommer-OL i Tokyo i sommer, sier IOC-sjef Thomas Bach.

NRK - 08 sep 21 kl. 17:34

Beklager at han forlot Landet

Afghanistans tidligere president Ashraf Ghani forsøker å forklare hvorfor han forlot Kabul så fort da Taliban nærmet seg byen. I en uttalelse onsdag unnskylder Ghani sine handlinger, men sier at han ikke hadde noe valg. Han forklarer at hans sikkerhetsfolk hadde sagt at det ville bli gatekamper i byen hvis han ikke reiste.

NRK - 3 timer siden

Ettersøkt islamist drept i India

Indonesias mest ettersøkte islamist, Ali Kalora, som er knyttet til IS, er blitt drept, opplyser hæren i Landet. Kalora var en av to militante som ble drept i et raid i den avsidesliggende jungelen i Parigo Moutong-distriktet lørdag kveld, opplyser general Farid Makruf. De to mennene ble skutt og drept da politi og militære styrker gikk til aksjon.

NRK - 5 timer siden

Travel natt for politiet

Politiet over hele Landet melder om mange hendelser knyttet til fester og utesteder natt til søndag. I Svelvik i Viken måtte politiet allerede lørdag kveld gripe inn på en større ungdomsfest på Berger skole. «Flere titalls ungdommer løp fra stedet da politiet kom, flere åpenbart beruset, mange av de er trolig under 18 år», skrev Sørøst politidistrikt på Twitter, og ba foreldre om å undersøke hvor ungdommene deres var.

VG - 13 timer siden

Gerhard Heiberg: – Høl i hue å boikotte Beijing-OL

FROGNERSETEREN (VG) I all hemmelighet har Gerhard Heiberg (82) vært hjernen bak et nytt OL i Kina. Nå åpner han likevel for ideen om å markere norsk motstand mot brudd på menneskerettighetene i Landet..

NRK - 14 timer siden

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier Landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

VG - 19 timer siden

Knut Arild Hareide: – Respekterer valget han har Landet

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide retter en takk til Kjell Ingolf Ropstad etter partilederens avgang i dag..

NRK - 19 timer siden

Hareide: – Vond og vanskelig dag

Tidligere KrF-leder og samferdselsminister Knut Arild Hareide sier til NTB etter Kjell Ingolf Ropstads avgang at denne dagen er vond og vanskelig. – Jeg kjenner at dette er en vond og vanskelig dag. Men mest krevende er det for Kjell Ingolf og familien.

NRK - Igår: 10:24

India vaksinerte 22 millioner

India nådde ny rekord og vaksinerte 22 millioner mennesker mot covid-19 fredag. Myndighetene satte opp ekstra vaksinasjonssentre i stadioner, på kjøpesentre, klinikker og andre steder for å komme nærmere Landets mål om å vaksinere 1,1, milliarder mennesker innen utgangen av året. Omtrent 788 millioner vaksinedoser er nå gitt, men andelen fullvaksinerte i Landet ligger fortsatt på under 20 prosent.

Aftenposten - Igår: 09:00

Portugal for viderekomne: Syv utvalgte steder for deg som ikke vil være typisk turist

Landet ble kåret til Europas ledende reisemål under World Travel Awards – reisebransjens Oscar-utdeling i fjor..

NRK - Igår: 08:12

G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio. Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

NRK - Igår: 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i Landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

Aftenposten - Igår: 23:17

14. august ble Haiti rammet av et kraftig jordskjelv. Nå prøver tusenvis av flyktninger fra Landet å krysse grensen til USA.

Politisk kaos, koronaviruset og naturkatastrofer har sendt tusenvis av mennesker på flukt fra Haiti..

VG - Igår: 23:02

Les dagens VG her!

I all hemmelighet har Gerhard Heiberg (82) vært hjernen bak et nytt OL i Kina. Nå åpner han likevel for ideen om å markere norsk motstand mot brudd på menneskerettighetene i Landet. Men det å boikotte lekene i februar, advarer han kraftig mot:.

NRK - Igår: 21:47

4 tonn kokain beslaglagt

Nederlandske tollere har beslaglagt over 4 tonn kokain i havna i Rotterdam. Beslaget er et av de største som er gjort i Landet. Det antas at narkotikaen hadde en verdi på 301 millioner euro.

VG - Igår: 21:20

USA innrømmer at droneangrep i Kabul drepte ti sivile

Etter å ha hevdet at de tok ut en terrortrussel, innrømmer det amerikanske forsvaret at droneangrepet de gjennomførte i Kabul under den siste dagen av evakueringen fra Landet, drepte ti sivile mennesker..

VG - Igår: 21:20

USA innrømmer at droneangrep i Kabul drepte ti sivile: – Det var en tabbe

Etter å ha hevdet at de tok ut en terrortrussel, innrømmer det amerikanske forsvaret at droneangrepet de gjennomførte i Kabul under den siste dagen av evakueringen fra Landet, drepte ti sivile mennesker..

E24 - Igår: 17:49

Frankrike: Kan ikke stole på Australia i handelsforhandlinger

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med Landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU..

NRK - Igår: 16:52

Danskene øker prisen på snus

En ny avgift skal bidra til å hindre at unge dansker snuser. Regjeringen vil øke prisen på en snusboks med 15 kroner. – Kreativiteten i tobakksindustrien er enorm.

NRK - Igår: 16:25

Frankrike: Stoler ikke på Australia

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med Landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU. Onsdag kunngjorde USA, Australia og Storbritannia overraskende et nytt forsvarssamarbeid. Det innebærer at Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter, og at de dermed vraker en storkontrakt om å kjøpe konvensjonelle ubåter fra Frankrike.

NRK - Igår: 15:06

Bergen avvikler lokale koronatiltak

Byrådet i Bergen avvikler de lokale koronatiltakene som gikk lengre enn de nasjonale tiltakene. Det skriver kommunen i en pressemelding. Bergen innførte lokale koronatiltak i begynnelsen av august på grunn av økende smitte.

NRK - Igår: 13:26

Vedlagrene kan bli tomme

Huseiere har startet hamstring av fyringsved før vinteren. Pågangen er stor over hele Landet. I fjor vinter gikk flere av lagrene tomme i perioder med sprengkulde.

NRK - Igår: 13:31

Endrar koronatiltak 27. september

Frå 27. september blir det innført det regjeringa kallar «nedjustert TISK». – Det vil seie at færre må i karantene, og at kommunane i mindre grad skal drive med smittesporing, seier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

NRK - Igår: 13:08

9 drept i Nigeria

9 personer ble drept og 23 personer såret, flere av dem sivile, i et luftangrep rettet mot Boko Haram nordøst i Nigeria fredag, ifølge helsemyndigheter i Landet. Målet for angrepet var områder kontrollert av Boko Haram og ISWAP, men Nigerias luftforsvar etterforsker nå opplysninger om at et ukjent antall sivile ble feilaktig rammet av angrepet..

NRK - Igår: 12:31

Zuma framleis i fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i Landet. Zuma blei i sommar dømd til fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for Landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

NRK - Igår: 11:27

Vil myke opp innreiseregistrering

Helsedirektoratet anbefaler at barn under 16 år som reiser sammen med fullvaksinerte voksne ikke trenger å registrere seg i innreiseregistreringssystemet (IRRS) når de ankommer Landet. Det kommer frem i et faglig grunnlag fra direktoratet til Helse og omsorgsdepartementet. – Selvstendig registreringsplikt i IRRS for barn under 16 år som reiser sammen med fullvaksinerte voksne, fører til at barn i praksis får en mer omfattende registreringsplikt enn tidligere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt