Landet

Onsdag, 28 Juli, 07:26

Nyheter om Landet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 20:46

USA avslutter oppdraget i Irak

Etter det 18 år lange kampoppdraget i Irak, trekker USA nå seg ut. President Joe Biden og Iraks statsminister statsminister Mustafa al-Kadhimi er nå enige om avtalen. Biden sier at de vil styrke samarbeidet med Landet.

NRK - Igår: 20:46

USA avslutter kampoppdraget i Irak

Etter det 18 år lange kampoppdraget i Irak, trekker USA nå seg ut. President Joe Biden og Iraks statsminister statsminister Mustafa al-Kadhimi er nå enige om avtalen. Biden sier at de vil styrke samarbeidet med Landet.

NRK - I førrgår: 18:07

Indonesia forlenger nedstenging

Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av Landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde Landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet, som har krevd 83.

VG - 25 juli 21 kl. 01:46

Meteor observert over store deler av Landet: – Dette er sjeldent

En meteor ble natt til søndag observert over store deler av Landet. Norsk meteornettverk jobber på spreng med å finne ut hvor meteoren kan ha Landet..

NRK - Igår: 20:46

USA vil fortsatt hjelpe Irak

I forbindelse med at USA avslutter det militære oppdraget i Irak, sier president Joe Biden at de vil styrke samarbeidet med Landet. USA vil sende vaksiner til Irak fortløpende og vil hjelpe Landet med opplæring av soldater og i kampen mot IS..

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 07:16

Meteor passerte over ØstLandet – kan ha Landet i Finnemarka

En meteor førte til lysglimt og høye smell over store deler av Landet natt til søndag..

VG - 25 juli 21 kl. 01:46

Mulig meteor observert over store deler av Landet

Det som trolig er en meteor ble natt til søndag observert over store deler av Landet.

NRK - 24 juli 21 kl. 19:49

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i Landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i Landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 30 juni 21 kl. 16:23

Ute av Afghanistan

Tyske og italienske styrker har returnert hjem fra Afghanistan, etter nesten 20 år i Landet. Flere europeiske land har trukket ut styrkene sine fra Landet de siste dagene og ukene. USA, Italia, Tyrkia, Storbritannia og Tyskland er de fem landene som har bidratt med flest soldater i Afghanistan.

NRK - 11 juli 21 kl. 12:46

Lønnsøkning til Assads soldater

Syrias president Bashar Assad gir 50 prosent lønnsøkning til sivilarbeidere og soldater på grunn av den krevende økonomiske situasjonen i Landet. Assads beslutning skjer dagen etter at Landet doblet prisen på brød og jekket opp dieselprisene med 180 prosent. Landets økonomi har blitt hardt rammet både av et tiår med krig, vestlige sanksjoner, samt den pågående finanskrisen i naboLandet Libanon.

NRK - 21 juli 21 kl. 22:36

Papirløse stanser sultestreik

Hundrevis av papirløse arbeidere i Belgia stanset onsdag en to måneder lang sultestreik for å kreve opphold i Landet. Streiken ble igangsatt for å kreve at belgiske myndigheter skulle la dem bli i Landet, da mange av arbeiderne har jobbet i årevis i Belgia. Onsdag foreslo myndighetene at noen av de rundt 450 arbeiderne, hovedsakelig fra Marokko og Algerie, ville være i stand til å kreve opphold basert på «eksepsjonelle omstendigheter»..

NRK - 20 juli 21 kl. 15:11

Har Landet etter historisk romferd

Verdens rikeste Jeff Bezos ble tirsdag skutt 100 kilometer opp i lufta, så vidt utenfor vår atmosfære. Nå har han og de tre andre som var med Landet trygt på jorden igjen..

NRK - 17 juni 21 kl. 15:12

Frykter vold i Myanmar

FN-utsendinger i Myanmar varsler om nye voldshendelser i Landet den siste tiden, skriver Reuters. FN mener det står svært dårlig til med menneskerettighetene i Landet. Det har vært store protester i Landet den siste tiden, etter at militærregimet i Landet kuppet makten 1.

NRK - 19 juli 21 kl. 18:38

Slår tilbake etter kritikk

Regjeringen i Tyskland slår tilbake kritikken om at flommen som har tatt livet av over 160 personer, burde vært varslet bedre. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold i Landet om at varslingssystemet før flommen var for dårlig. Miljøpartiet i Landet, som er et opposisjonsparti, har blant annet sagt at katastrofen viser at Tyskland må forberede seg bedre på ekstremvær.

VG - 6 timer siden

Smitteutbruddet i Vesterålen: – En del har blitt provosert over tiltakene

Utbruddet som har herjet i Vesterålen de siste dagene nærmer seg 100 smittetilfeller. Kommunene i nord har måttet stramme inn, mens store deler av Landet åpner opp. Det har skapt reaksjoner..

VG - 11 timer siden

Tropevarme i nord og høljevær i sør: – Godt å lette hodet etter noen uker med lavtrykk

RØRVIKSTRANDA (VG) Meteorologisk institutt har utsendt farevarsel for styrtregn og lyn flere steder i Landet tirsdag ettermiddag. I Lofoten peker derimot gradestokken på over 20 varmegrader..

NRK - 13 timer siden

Skogbranner herjer i Russland

Til sammen dekker brannene i Russland over 18 millioner mål. Omfanget av brannene i Landet er så stort at halvparten av dem ikke blir forsøkt slukket i det hele tatt, ifølge russiske myndigheter. Over 5000 mennesker og rundt 30 fly deltar i arbeidet med å slukke nesten 200 branner.

NRK - 15 timer siden

Høyt smittetall i Israel

Israelske helsemyndigheter registrerte tirsdag 2112 nye koronasmittede i Landet. Smittetallet er det høyeste siden midten av mars. Ifølge israelske TV-kanaler er omtrent hvert tiende nye smittetilfelle blant folk som har returnert fra utLandet..

NRK - 16 timer siden

Rekordhøy koronadød i Indonesia

Indonesia registrerte rekordhøye 2069 koronadødsfall det siste døgnet. Landet står om dagen overfor sitt dødeligste smitteutbrudd siden pandemien startet. Smitteøkningen skjer samtidig som Indonesia denne uken åpnet opp for å la små butikker, gaterestauranter og noen kjøpesentre gjenåpne etter en treukers lang nedstenging..

NRK - 16 juli 21 kl. 16:42

Erklærer nasjonal sørgedag i Belgia

Belgias statsminister Alexander De Croo sier at flommen i Belgia er den verste naturkatastrofen som Landet noen gang har sett. Statsministeren erklærer 20. juli for nasjonal sørgedag.

Dagbladet - Igår: 04:34

Yencenia (25) skal ha blitt forvirret - hoppet i døden

Colombianske Yencenia (25) døde i en tragisk strikkhoppulykke nordvest i Landet søndag, etter at hun skal ha blitt forvirret av en beskjed fra en instruktør..

NRK - 16 juli 21 kl. 03:22

USA skuffet over Libanon

Utenriksminister Antony Blinken sier USA er skuffet over at Saad Hariri ga opp forsøket på å danne regjering i Libanon. – Det er avgjørende at det dannes en regjering som er i stand til å innføre reformer i Landet, sier Blinken etter at Hariri ga opp forsøket på å bli enig med Landets president Michel Aoun. Libanon er i dyp økonomisk krise, og verdenssamfunnet har satt et krav om en stabil regjering og politiske reformer som forutsetning for å hjelpe Landet..

Aftenposten - Igår: 20:25

Portforbud og protester i Tunisia. Ekspert avviser kupp.

Nå er det innført portforbud etter voldelige korona-protester. Men Tunisia-ekspert Joachim Nahem tror ikke Landet er….

NRK - Igår: 20:17

Innfører portforbud i Tunisia

I en Facebook-video erklærer Tunisias president Kais Saied portforbud over hele Landet. Forbudet innebærer at folk og kjøretøy ikke får bevege seg utendørs mellom klokken 19.00 og 06.

NRK - Igår: 20:17

Portforbud innført i Tunisia

I en Facebook-video erklærer Tunisias president Kais Saied portforbud over hele Landet. Forbudet innebærer at folk og kjøretøy ikke får bevege seg utendørs mellom klokken 19 og 06. Forbudet skal vare fra mandag 26.

Dagbladet - Igår: 19:54

Kina smalt døra i ansiktet

Mandag fikk Joe Bidens utsending døra i ansiktet i Kina, samtidig som hans forsvarsminister reiser til Kinas naboer for å samle støtte mot Landet. Dansen rundt Kina er tøff, skriver Morten Strand..

Dagbladet - Igår: 19:29

Nå slår lynet ned!

Mandag og tirsdag er det sendt ut gult farevarsel for lyn og torden flere steder i Landet. Uværet herjer alt i ØstLandet, hvor det er stengt for togtrafikk mellom Sandefjord og Skien..

NRK - Igår: 16:36

Delta-varianten krever årvåkenhet

Folkehelseinstituttet skriver i en ny rapport at de vurderer den samlede risikoen knyttet til koronaviruset i Norge i august–september som liten. Det bes samtidig om årvåkenhet i forhold til Delta-varianten. – Den gode vaksinasjonsdekningen i Norge tilsier at vi fortsatt kan holde covid-19-epidemien under kontroll her i Landet, men vi må være på vakt, fordi Delta-varianten gir en viss grad av usikkerhet framover, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet..

NRK - Igår: 16:21

Mikati utpekt til ny statsminister

Milliardær og tidligere statsminister Najib Mikati skal forsøke å danne ny regjering i Libanon. Oppdraget ble gitt til Mikati etter en avstemning i Landets nasjonalforsamling mandag. Tidligere statsminister Saad Hariri måtte tidligere denne måneden gi opp å danne ny regjering.

NRK - Igår: 15:51

Rekordhøyt smittetall i Irak

Myndighetene i Irak har registrert 12.180 koronatilfeller i løpet av et døgn, det høyeste tallet så langt i pandemien. Smittetallet ble presentert av det irakiske helsedepartementet mandag.

NRK - Igår: 14:53

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere Landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - Igår: 12:29

Politiet stormet Al-Jazeera

Tunisiske politistyrker skal ha stormet hovedkontoret til Al Jazeera, ifølge kanalen selv. Kontroene ligger i Tunis, Landets hovedstad. Sikkerhetsstyrkene som stormet mediekanalens bygg, sa at fulgte ordre og ba alle journalister om å dra fra bygget, ifølge kanalen selv.

NRK - Igår: 12:29

Politiet stormet Al-Jazeeras kontor

Tunisiske politistyrker skal ha stormet hovedkontoret til Al Jazeera, ifølge kanalen selv. Kontroene ligger i Tunis, Landets hovedstad. Sikkerhetsstyrkene som stormet mediekanalens bygg, sa at fulgte ordre og ba alle journalister om å dra fra bygget, ifølge kanalen selv.

NRK - Igår: 10:51

Jubler etter presidenten fikk fyken

Tunisias president Kais Saied har sparket Landets statsminister Hichem Mechichi. Beslutningen ble hilst velkommen av gledesrop, biltuting og vaiende tunisiske flagg. Tusener trosset koronaforbudet og den kvelende heten for å gi presidenten sin støtte.

NRK - Igår: 10:32

Widerøe-fly fra Bergen måtte snu

Et Widerøe-fly på vei fra Bergen til Tromsø måtte snu på grunn av teknisk trøbbel. Flyet endte med å kjøre i sirkler vest for Sotra mandag morgen og var i luften cirka en time før det Landet i Bergen, skriver Bergensavisen. – Grunnet en teknisk feil ble flyet nødt til å returnere til Flesland, der det er teknisk base, sier kommunikasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe til avisen.

NRK - Igår: 10:05

Meteoren skapte kraftig sjokkbølge

Meteoren som var synlig over store deler av Landet natt til søndag, skapte en kraftig sjokkbølge som blåste opp dører og luker. Norsk meteornettverk skriver i en oppdatering at det likevel ikke er meldt om større skader utover et knust vindu..

Klartale - Igår: 09:54

Stor uro i Tunisia

I helga har det vært flere store protester i Tunisia i Afrika. Nå har president Kais Saied fjernet hele regjeringen. Han har også stengt parlamentet i Landet..

NRK - Igår: 08:25

Frykter gedigne tap av sivile

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-offensiven over hele Landet blir stanset. Volden har økt siden begynnelsen av mai da opprørerne giret opp sin offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet. I en rapport fra FN-kontoret UNAMA i Kabul mandag heter det at tapene i første halvdel av 2021 trolig er de høyeste siden kontoret begynte med sine rapporter for 10 år siden.

NRK - Igår: 08:25

Frykter gedigne tap av sivile liv

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-offensiven over hele Landet blir stanset. Kvinner og barn utgjør halvparten av de sivile ofrene. Volden har økt siden i starten av mai da opprørerne giret opp sin offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet.

NRK - 15 juli 21 kl. 09:47

Midlertidig bevæpning av politiet

Politidirektoratet har besluttet nasjonal bevæpning av politiet for å trygge gjennomføringen av planlagte arrangementer over hele Landet i tidsrommet 19. – 23. juli.

NRK - 15 juli 21 kl. 09:47

Nasjonal bevæpning 22. juli

Politidirektoratet har besluttet nasjonal bevæpning av politiet for å trygge gjennomføringen av planlagte arrangementer over hele Landet i tidsrommet 19. – 23. juli.

NRK - I førrgår: 23:06

Tunisias statsminister fikk sparken

Tunisias president Kais Saied har sparket Landets statsminister Hichem Mechichi og suspendert det nedre kammeret av Landets nasjonalforsamling. Ifølge Reuters gjør han dette etter voldelige protester i en rekke byer i Landet..

VG - I førrgår: 19:21

Fauci hardt ut mot uvaksinerte: – Unødvendig situasjon

USA er i en unødvendig knipe, sier USAs fremste smittevernrådgiver Anthony Fauci. De siste ukene har smittetallet i Landet skutt i været..

VG - I førrgår: 17:36

Nå ryker finværet: - Man bør passe på

Etter flere uker med sol og varme må en nå forberede seg på plutselige værendringer. Men nord i Landet vil det til uka bli varmere..

Dagbladet - I førrgår: 16:20

Familie reddet etter 15 måneder

En indisk familie ble reddet etter å ha isolert seg i et telt i det coronarammede Landet i over ett år..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt