Land

Thursday, 09 February, 04:07

Nyheter om Land

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 05 feb 23 kl. 06:00

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

Klartale - 20 jan 23 kl. 06:05

Putin mistet et viktig våpen

Europa er avhengig av russisk gass. De trenger den for å holde seg varme gjennom vinteren.Da RussLand angrep Ukraina, ble mange Land sinte.

Klartale - 06 nov 22 kl. 06:00

Nå skal verden prøve å redde jorda

Verdens ledere skal møtes for å snakke om klima. Søndag 6. november starter det som kalles COP27.

Klartale - I førrgår: 14:50

Regjeringen vil gi 75 milliarder kroner til Ukraina

Regjeringen vil totalt gi Ukraina 75 milliarder kroner over fem år. Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte pakken mandag.– Vi foreslår at Norge skal gi et langvarig bidrag til Ukraina over flere år, sa Støre.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:17

Støre: Regjeringen gir ekstra til Land rammet av krigen

I sin redegjørelse om Ukraina-krigen i Stortinget sa statsminister Jonas Gahr Støre at Norge vil gi ekstra bistand til noen av verdens fattigste Land. – Norge skal være blant de som både ser behovene i Ukraina, men også de store behovene som økt inflasjon, særlig på mat, har ført med seg i noen av verdens fattigste Land, sa Støre. Regjeringen skal derfor foreslå en egen, ettårig ekstrabevilgning til utviklingsLand som er særlig rammet av krigens globale ringvirkninger.

NRK - 19 jan 23 kl. 14:18

TV-kanalen til Vårt Land gjenoppstår

En drøy uke etter at den ble bestemt avviklet, gjenoppstår TV-kanalen til Vårt Land. En ny eier overtar selskapet. Onsdag signerte KNIF og Vårt Land en avtale om overdragelse av selskapet.

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 06:30

Tror nye Land vil oppleve turistboom om sommeren. Og ett Land seiler opp som et perfekt sydenmål.

Tror nye Land vil oppleve turistboom om sommeren. Og ett Land seiler opp som et perfekt sydenmål..

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i Landet.

Klartale - Igår: 14:39

Flere typer kjemikalier kan bli forbudt i Europa

Forslaget gjelder type stoffer som blir kalt PFAS. Forskere jobber med å få full oversikt over hva stoffet gjør med helse og miljø.Men ifølge nyhetsbyrået Reuters er det anslått at det har store følger.

Klartale - I førrgår: 08:49

Norge er blant Landene med flest folk i jobb

I Norge er det svært mange som er i jobb. I alt sju av ti i Norge har arbeid, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Kun i NederLand og på IsLand er det en større del av befolkningen som er i jobb.

NRK - 05 feb 23 kl. 09:44

Voldssiktet tenåringsgutt avhøres

Den ene siktede etter voldshendelsen på NodeLand i Kristiansand natt til lørdag er i avhør søndag formiddag, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt Svein HåLand. Den andre siktede lar seg ikke avhøre, ifølge HåLand. De to mindreårige ungdommene er siktet for grov kroppsskade og blir framstilt for varetektsfengsling søndag.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:31

Vårt Land: Regjeringen foreslår milliardpakke til Ukraina

Norge bør forplikte seg til å gi et stort milliardbeløp til Ukraina over fem år, foreslår regjeringen i sin Ukraina-pakke, ifølge Vårt Land. 7. februar skal regjeringen legge fram en detaljert skisse for de parlamentariske lederne på Stortinget, erfarer avisen.

Klartale - 30 jan 23 kl. 12:51

Alkohol kan få helseadvarsel

IrLand skal trykke en advarsel på flasker. Det gjelder alle flasker som inneholder øl, vin eller sprit. Norge kan følge etter.

Klartale - 30 jan 23 kl. 06:00

75 år uten Mahatma Gandhi

For 75 år siden ble Mahatma Gandhi drept. Han ble 78 år gammel.Gandhi var en indisk politiker.

NRK - 30 jan 23 kl. 04:24

Stoltenberg ber Sør-Korea støtte Ukraina militært

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordret Sør-Korea til å øke den militære støtten til Ukraina. Han viste samtidig til andre Land som har endret sin politikk om å ikke gi våpen til Land i konflikt etter RussLands invasjon i Ukraina. Han pekte mot Norge og TyskLand som eksempler på langvarig politikk om å ikke eksportere våpen til andre Land i konflikt, og som endret kurs for å støtte Ukraina.

NRK - 27 jan 23 kl. 10:31

Studenter fra EU-Land i Storbritannia halvert etter brexit

Antallet studenter fra EU-Land ved britiske universiteter har mer enn halvert seg etter Storbritannias utmelding av EU. Årsaken er at brexit har gjort det dyrere for EU-borgere å studere der, melder The Guardian. Beslutningen om å forlate EU har ført til at goder som boligstøtte og studiefinansiering, ikke lenger er tilgjengelig for nyankomne studenter fra EU-Land, skriver avisen.

NRK - 27 jan 23 kl. 05:53

Zelenskyj vil ha mer militærhjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber nå på nytt om mer militærhjelp etter at allierte Land har lovet å sende ham stridsvogner. – Den russiske aggresjonen kan bare stanses med tilfredsstillende våpen. Terrorstaten er ikke i stand til å forstå noe annet, sier Zelenskyj i sin daglige videotale, der han viser til den siste bølgen med russiske angrep.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

RussLand: - En direkte innbLanding i konflikten

RussLand anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innbLanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske Land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innbLandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

Klartale - 16 timer siden

Ble ballongen brukt til å spionere eller varsle vær?

Søndag ble en stor ballong skutt ned over havet ved kysten til USA. President Joe Biden skal ha godkjent at den ble skutt ned med jagerfly. Men flere mener det burde skjedd tidligere.

NRK - Igår: 20:28

Nato-Land sender over 1.400 redningsarbeidarar til Tyrkia

Over 20 Land tilknytta Nato sender meir enn 1400 redningsarbeidarar til Tyrkia etter jordskjelvet, opplyser alliansen i ei pressemelding. Landa skal bistå med ulike typer hjelp, inkludert søk- og redningsgrupper med redningshunder, brannmannskap, ingeniørar, helsepersonell og jordskjelvekspertar. – Flagga til alle 30 Nato-allierte, samt Nato-flagget står på halv stang ved Natos hovudkvarter frå i dag til solnedgang i morgon for å heidra ofra og for å visa solidaritet med Tyrkia, står det i pressemeldinga..

NRK - 25 jan 23 kl. 15:02

Elden om droneforbud: – Regjeringen kan ikke kriminalisere vanlige russiske borgere

Andrey Yakunins forsvarer, John Christian Elden, står fast på at hans klient ikke kan dømmes for droneflyvning på Svalbard. Han mener Norge ikke kan praktisere egne sanksjonsregler utover det EU har vedtatt, når ingen andre Land har gjort det eller at det har vært behandlet i Stortinget. – Det er ikke gitt noen generell carte blanche for regjeringen å kriminalisere vanlige russiske borgere, sier advokaten.

NRK - Igår: 11:35

RussLand:- Natos våpenleveranser kan dra Nato-Land inn i krigen

RussLands forsvarsminister sa tirsdag at vestlige våpenleveranser til Ukraina drar Nato inn i krigen, og kan skape en «uforutsigbar» grad av eskalering. – USA og Landets allierte prøver å forlenge konflikten så mye de kan, sa forsvarsminister Sergej Sjojgu. Det er nyhetsbyrået Interfax som siterer forsvarsministeren.

Klartale - Igår: 09:05

Folk flest vil sende norske våpen til Ukraina

Forskere har sett på nordmenns holdninger til RussLands invasjon av Ukraina. Forskerne jobber ved instituttet som forsker på by- og regioner (NIBR) ved Oslo Met. Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse, skriver avisa Vårt Land.

Klartale - Igår: 06:30

Det er eggkrise i flere Land

Egg har blitt ekstremt mye dyrere i flere vestlige Land. Fugle-influensa får skylda. Og at det er dyrere å produsere egg.

Klartale - I førrgår: 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

NRK - 05 feb 23 kl. 19:01

Nå boikotter EU russisk diesel

EU boikotter fra og med søndag russisk diesel og andre raffinerte produkter. Dette kommer i tillegg til pristaket på 100 dollar fatet til ikke-vestlige Land. Målet er å la russisk diesel fortsette å strømme til Land som Kina og India, slik at man unngår et prishopp som vil skade forbrukere over hele verden.

NRK - 05 feb 23 kl. 09:44

Siktet tenåringsgutt avhøres

Den ene siktede etter voldshendelsen på NodeLand i Kristiansand natt til lørdag er i avhør søndag morgen, sier Jourhavende jurist Svein HåLand. Den andre siktede lar seg ikke avhøre, ifølge HåLand. De to mindreårige ungdommene er siktet for grov kroppsskade og blir framstilt for varetektsfengsling søndag.

NRK - 05 feb 23 kl. 00:51

Scholz: Enighet om at vestlige våpen ikke skal brukes i RussLand

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gått med på at vestlige våpen ikke skal brukes i RussLand, sier TyskLands statsminister Olaf Scholz. I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag ble Scholz spurt om det fins en enighet med Zelenskyj om at våpnene Ukraina har fått fra vestlige Land bare skal bli brukt på ukrainsk territorium, og at RussLand ikke skal angripes med dem på sitt territorium. – På dette punktet er det en overensstemmelse, svarer Scholz på spørsmålet.

NRK - 04 feb 23 kl. 11:06

Sikta tenåringsgutter fortsatt ikke avhørt

De to mindreårige tenåringsguttene som er sikta etter en alvorlig voldshendelse på NodeLand i Kristiansand i natt, er fortsatt ikke avhørt. Jourhavende Svein HåLand sier til NRK at de vil bli avhørt så fort politiet har fått oversikt over hendelsesforløpet. – Vi jobber nå med å avhøre vitner og hente inn tekniske bevis, også digitale bevis i den grad det finnes, sier HåLand.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

VG - 03 feb 23 kl. 14:04

Polsk minister: 40 Land kan boikotte OL

Den polske sportsministeren mener at opptil 40 Land kan komme til å boikotte Paris–OL i 2024 om russiske utøvere får delta..

Aftenposten - 03 feb 23 kl. 14:04

Polsk minister: 40 Land kan boikotte OL

Den polske sportsministeren mener at opptil 40 Land kan komme til å boikotte Paris–OL i 2024 om russiske utøvere får….

NRK - 21 jan 23 kl. 10:58

Ukraina til vestlige allierte: Tenk fortere!

Det er en rådgiver til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som kommer med uttalelsen, ifølge Reuters. Fredag ble det ikke besluttet å forsyne Ukraina med tyskproduserte Leopard-stridsvogner. Kontaktgruppen for Ukraina, som består av Landets allierte Land, hadde fredag et møte.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:34

Åtte døde migranter hentet opp av Middelhavet

Likene av fem menn og tre kvinner ble hentet fra en migrantbåt i havsnød av den italienske kystvakten torsdag kveld. 42 overlevende ble brakt i Land. Det sier ordfører Filippo Mannino på øya Lampedusa.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:08

Tyrkia krever svar fra ni Land som stenger konsulater

Tyrkiske myndigheter kaller inn ambassadørene fra ni Land som har varslet stenging av sine konsulater i Landet, av hensyn til sikkerheten. Ambassadørene fra Frankrike, TyskLand og USA er blant dem som er kalt inn på teppet i det tyrkiske utenriksdepartementet. Landene har advart sine borgere om økt risiko for angrep.

NRK - 20 jan 23 kl. 10:50

USA ber Land «grave dypere» for å støtte Ukraina

USAs forsvarsminister Austin Lloyd er innstilt på å hjelpe Ukraina så lenge det trengs. han ber andre Land «grave dypere», skriver NTB. – Dette er et avgjørende tidspunkt for Ukraina i et avgjørende tiår for verden.

NRK - 02 feb 23 kl. 11:46

Prest får bot etter miljøaktivisme

Miljøaktivist og prest, Ellen Hageman, er dømt til å betale 18.000 kroner etter en miljøaksjon, melder Vårt Land. Hageman møtte i Oslo tingrett i januar, sammen med sin advokat Bjørn Rudjord.

NRK - 02 feb 23 kl. 09:42

Mindre korrupsjon i Afghanistan under Taliban

Etter at USA og andre vestlige Land hjalp en allianse av krigsherrer og opprørere til makten i Kabul i 2001, strømmet milliardene inn til regimet i Kabul. Det resulterte i massiv korrupsjon. Da Taliban rykket inn i Kabul høsten 2021 lå Afghanistan på 174.

Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen barn skal måtte leve med aids i 2030.

NRK - 02 feb 23 kl. 00:59

Polen positiv til å sende jagerfly til Ukraina

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier han er for å sende F-16-jagerfly til Ukraina – dersom hele Nato stiller seg bak avgjørelsen. – Dersom dette ble en avgjørelse tatt fra hele Nato, ville jeg vært for å sende disse jagerflyene, sier Morawiecki i et intervju med den tyske avisen Bild. – Min vurdering baserer seg på det Nato-Landene kommer fram til sammen, fortsetter han.

Aftenposten - 01 feb 23 kl. 22:45

Når kineserne skal reise utenLands etter pandemien, unngår de «uvennlige» Land som Japan og USA

Da Kina åpnet for pakkereiser til utLandet etter pandemien, manglet noen sentrale Land fra listen over tillatte reisemål..

NRK - 01 feb 23 kl. 16:52

EU-Land skal trene ytterligere 15.000 ukrainske soldater

Ytterligere 15.000 ukrainske soldater skal delta på treninger i EU-Land, opplyser EU-kilder onsdag. Totalt har 30.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:41

Afrikanske Land vil utrydde aids blant barn innen 2030

Tolv afrikanske Land går sammen for å utrydde aids blant barn innen 2030. Det skal gjøres ved hjelp av utbredt hiv-testing, behandling og prevensjon. Ifølge UNAIDS dør det et barn av aids-relaterte årsaker hvert femte minutt.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:23

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina. Landet trenger dem selv på grunn av det dårlige forholdet til Tyrkia, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis. – Vi vil ikke gi fra oss våre Leopard 2-stridsvogner av den enkle grunn at de er absolutt nødvendige for vår egen forsvarsstrategi, sa Mitsotakis under et besøk i Japan tirsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com