Kystvaktskip

Torsdag, 29 Juli, 16:56

Nyheter om Kystvaktskip

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 19 mai 21 kl. 11:47

Regjeringen spurte Forsvaret hva salget av Bergen Engines ville koste dem. Svar: Over 150 mill. og tre forsinkede Kystvaktskip.

I dag legger Stortingets forsvars- og utenrikskomite frem sin vurdering av Bergen Engines-saken..

NRK - 10 mai 21 kl. 05:40

Kystvaktskip venter på ubåt

I løpet av kort tid vil den første amerikanske atomubåten legge til kai ved Tønsnes utenfor Tromsø. Fra midnatt ble det innført flyforbud. Kystvaktskipet KV Harstad ligger utenfor Arnøya i Ullsfjorden, mens KV Heimdal har vakthold ved Nord-Kvaløy..

NRK - 25 mars 21 kl. 02:43

Fant redningsflåte i søkeområde

Under leiting etter ein sjark i havsnaud utanfor Bodø, blei ein redningsflåte observert på sjøen. Den umerka flåten er undersøkt av redningshelikopter, og var tom. Helikopter og Kystvaktskip held fram leitinga etter den 31 fot store båten i natt..

E24 - 22 feb. 21 kl. 22:21

Bergen Engines-saken: – Det er regjeringens ansvar å stanse salg som kan true norsk sikkerhet

Lederen i utenriks- og forsvarskomiteen forstår godt at Sjøforsvaret reagerer dersom russere skal ha ansvaret for service av Kystvaktskip..

NRK - 22 feb. 21 kl. 02:36

Russisk oppkjøp bekymrer

Det russisk-kontrollerte selskapet TMH Internationals oppkjøp av Bergen Engines uroer Forsvaret. Sjøforsvaret er en stor kunde hos TMH, og er ikke begeistret at selskapet skal ha ansvar for vedlikehold og deler til norske Kystvaktskip, skriver E24..

E24 - 21 feb. 21 kl. 21:31

Kystvaktkontrakt under lupen etter russisk fabrikkoppkjøp

Når russiske kapitalister tar over Bergen Engines får de også ansvaret for service og reservedeler til norske Kystvaktskip..

Aftenposten - 21 feb. 21 kl. 21:31

Russiske kapitalister får ansvaret for service og reservedeler til norske Kystvaktskip

Når russiske kapitalister tar over Bergen Engines får de også ansvaret for service og reservedeler til norske….

P4 - 10 aug. 20 kl. 12:10

Kystvaktskip med mulig smitte

Det er mistanke om koronasmitte på et Kystvaktskip utenfor Longyearbyen ved Svalbard. Det melder Nordlys. Skipet er nå omdirigert til Tromsø, og det er ventet at det vil komme fram i morgen..

NRK - 10 aug. 20 kl. 11:47

Kystvaktskip med mulig smitte

Et Kystvaktskip i nærheten av Longyearbyen har fått mistanke om koronasmitte om bord. Det skriver Nordlys. Skipet er omdirigert til Tromsø og forventes å ankomme tirsdag..

NRK - 29 aug. 20 kl. 18:40

Bistår redningsbåt i Middelhavet

Et italiensk Kystvaktskip ble lørdag sendt ut for å bistå en redningsbåt i Middelhavet. Kapteinen ba om hjelp etter at båten hadde hentet ombord over 200 migranter. 49 av de mest sårbare blir hentet fra båten som er sponset av gatekunstneren Banksy..

NRK - 12 aug. 20 kl. 11:11

Mannskap på Kystvaktskip er testet

De ti i mannskapet på KV Andenes som har forkjølelsessymptomer, er i formiddag testet for covid-19. Fartøyet setter nå kurset til Sjøforsvarets anlegg i Ramsund. Om testene viser smitte, vil de ti bli satt i isolasjon der, opplyser Sjøforsvaret..

NRK - 25 juli 20 kl. 13:59

Savnet seilbåt funnet

Redningsskøyter og Kystvaktskip søkte lørdag i sjøen mellom Kristiansand og Stavanger etter en savnet seilbåt. Ved 13.30-tiden kom båten til rette.

NRK - 27 juni 20 kl. 21:54

Tre nye migranter testet positivt

Tre migranter som nylig ankom fra Tyrkia, har testet positivt for koronavirus på den greske øya Lesbos, skriver AFP. Migrantene var en del av en gruppe på mer enn 30 mennesker hentet av et gresk Kystvaktskip 14. juni og ført til et skjermingsanlegg..

P4 - 12 feb. 20 kl. 16:12

Salvini har ikke immunitet

Det italienske senatet har stemt for å oppheve immuniteten til tidligere visestatsminister Matteo Salvini i en sak om migranter. En spesialdomstol har anbefalt at Salvini stilles for retten for frihetsberøvelse etter å ha nektet migranter på et Kystvaktskip å gå i land i fjor sommer..

NRK - 12 feb. 20 kl. 15:49

Opphever Salvinis immunitet

Det italienske senatet har opphevet opposisjonsleder Matteo Salvinis immunitet i en sak om migranter som ble holdt igjen på et Kystvaktskip i fjor. En spesialdomstol har anbefalt at Salvini stilles for retten for ulovlig frihetsberøvelse..

Hegnar.no - 09 juni 19 kl. 17:41

Stabilt for Kystvaktskip med slagside

Mannskapet ble evakuert etter at Kystvaktskipet KV Barentshav søndag fikk slagside i dokk i Ålesund. Situasjonen skal være under kontroll, opplyser forsvaret..

P4 - 09 juni 19 kl. 17:35

Situasjon under kontroll for Kystvaktskip

Kystvaktskipet KV Barentshav som fikk slagside på et verft utenfor Ålesund er nå stabilisert og situasjonen er under kontroll. Det opplyser redningsskøyten som har bistått med å rette opp båten Skipet har ligget i dokk i flere dager og det foregikk arbeid på båten da hendelsen oppsto. Alle 30 om bord ble evakuert og ingen er skadd.

NRK - 09 juni 19 kl. 15:53

– Ser stabilt ut for Kystvaktskip

Kystvaktskipet «KV Barentshav» ligg stabilt i dokken, og det er ikkje fare for at den kan søkke. – Verftsmannskap jobbar med å få rette opp båten, seier Geir Larsen i redningsskøyta «Det Norske Veritas 2»..

NRK - 09 juni 19 kl. 15:05

Kraftig slagside for Kystvaktskip

Det er Kystvakta sitt skip, «KV Barentshav», som ligg ved Vegsund Slip som har kraftig slagside. – Det var 30 personar om bord og alle er evakuerte, seier operasjonsleiar Sindre Molnes..

E24 - 22 mai 19 kl. 11:02

Kystvaktskip inn i kampen mot dødsalgene etter krisemøte

Giftalgen fester grepet i fjordområder og dreper tonnevis med laks. Nå rykker Kystvakten inn..

NRK - 27 jan. 19 kl. 23:22

Flykter over den engelske kanal

Britene har nå satt inn et krigsskip og tilbakekalt to Kystvaktskip fra operasjonen i Middelhavet for å ta seg av situasjonen i Den engelske kanal. «Reza» er blant dem som betaler menneskesmuglere for å flykte i gummibåt til England over kanalen..

NRK - 07 sep. 18 kl. 19:11

Vil etterforske Matteo Salvini

Statsadvokaten i Palermo på Sicilia har starta etterforsking av innanriksminister Matteo Salvini. Årsaka er at han i ti dagar nekta rundt 100 migrantar å kome i land frå eit Kystvaktskip. Dei meiner dette kan vere i strid med italiensk lov..

E24 - 25 juni 18 kl. 09:41

Norsk verft skal bygge Kystvaktskip for snaut syv milliarder

Forsvaret har bestilt tre nye Kystvaktskip til en samlet verdi på 6,8 milliarder kroner. Fartøyene skal bygges ved verftet Vard Langsten i Møre og Romsdal..

Hegnar.no - 25 juni 18 kl. 09:34

Norsk verft skal bygge Kystvaktskip for knappe sju milliarder

Forsvaret har bestilt tre nye Kystvaktskip til en samlet verdi på 6,8 milliarder kroner. Fartøyene skal bygges ved verftet Vard Langsten i Møre og Romsdal..

NRK - 25 juni 18 kl. 08:48

Norsk verft bygger Kystvaktskip

Verftet Vard Langsten i Møre og Romsdal har formelt fått oppdraget med å bygge tre nye Kystvaktskip til Forsvaret. Det bekrefter forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Kontrakten har en verdi på 6,8 milliarder kroner..

NRK - 25 aug. 18 kl. 22:03

Vil granske Salvini

Påtalemyndigheten på Sicilia vil granske Italias innenriksminister Matteo Salvini, melder nyhetsbyrået ANSA. Det gjøres etter at Italias regjering har nektet migranter om bord et Kystvaktskip å gå i land..

NRK - 25 aug. 18 kl. 22:03

Skal granske Salvini

Påtalemyndigheten på Sicilia åpner etterforskning av Italias innenriksminister Matteo Salvini, melder nyhetsbyrået ANSA. Det gjøres etter at Italias regjering i flere dager har nektet migranter om bord et Kystvaktskip å gå i land på Sicilia..

VG - 25 aug. 18 kl. 21:55

Syke får forlate Kystvaktskip på Sicilia

Seks kvinner og seks syke menn har fått forlate Kystvaktskipet på Sicilia etter ti dager. Italias regjering nekter fortsatt over 130 mennesker å gå i land..

VG - 25 aug. 18 kl. 21:55

Syke får forlate Kystvaktskip på Sicilia

Seks kvinner og seks syke menn har fått forlate Kystvaktskipet på Sicilia etter ti dager. Italias regjering nekter fortsatt over 130 mennesker å gå i land..

VG - 25 aug. 18 kl. 21:55

Alle migranter skal få forlate Kystvaktskip på Sicilia

Innenriksminister Matteo Salvini opplyser at alle menneskene på Kystvaktskipet Diciotti kan få gå i land i løpet av noen timer..

NRK - 24 aug. 18 kl. 20:21

Migranter sultestreiker

Flere av de om lag 150 migrantene som har vært på et italiensk Kystvaktskip i ni dager, har startet en sultestreik. Det melder CBS. Italias regjeringen sier ingen får forlate skipet, før flere EU-land sa seg villig til å ta sin del av migrantene..

NRK - 23 aug. 18 kl. 14:28

Barn får gå i land på Sicilia

27 barn i alderen 14–16 år har fått lov til å gå i land på Sicilia, en uke etter at de ble plukket opp av et Kystvaktskip i Middelhavet, melder NTB. 150 andre migranter og flyktninger får fortsatt ikke gå i land, ifølge italienske medier..

Dagbladet - 19 aug. 18 kl. 17:27

Italias innenriksminister truer med å sende 177 båtmigranter tilbake til Libya

Italias innenriksminister truer med å sende 177 migranter som er på et italiensk Kystvaktskip, tilbake til Libya dersom ikke andre europeiske land tar imot dem..

NRK - 19 aug. 18 kl. 16:39

Truer med å returnere migranter

Italias utenriksminister truer med å sende 177 migranter som er på et italiensk Kystvaktskip, tilbake til Libya, dersom ikke andre europeiske land tar dem imot. Italia har bedt Malta ta dem imot, men Malta mener de må settes i land på Lampedusa..

Aftenposten - 19 aug. 18 kl. 16:41

Salvini truer med å sende båtmigranter tilbake til Libya

Italias utenriksminister truer med å sende 177 migranter som er på et italiensk Kystvaktskip tilbake til Libya, dersom ikke andre europeiske land tar imot dem..

NRK - 20 juni 18 kl. 20:28

60 migranter druknet i Middelhavet

Minst 60 migranter druknet da båten deres sank i Middelhavet forrige uke, ifølge opplysninger fra overlevende etter forliset. Rundt 40 overlevende, reddet av et amerikanske marineskip, ble fraktet til Sicilia med et italiensk Kystvaktskip tirsdag..

P4 - 20 juni 18 kl. 20:37

60 migranter druknet i Middelhavet

Minst 60 migranter druknet da båten deres sank i Middelhavet forrige uke, ifølge opplysninger fra overlevende etter forliset. Om lag hundre mennesker antas å ha vært om bord i en stor gummibåt som skulle frakte migranter fra Libya til Europa. Rundt 40 overlevende, reddet av et amerikanske marineskip, ble fraktet til Sicilia med et italiensk Kystvaktskip i går..

NRK - 08 mai 18 kl. 08:27

Gjør ikke nye søk etter 19-åring

Politiet har bestemt at de ikke vil gjøre nye søk etter den antatt omkomne 19-åringen som forsvant fra et Kystvaktskip i Barentshavet i helga. Sindre Saltveit var i førstegangstjeneste da han ble meldt savnet, trolig etter å ha falt over bord..

Dagbladet - 05 mai 18 kl. 14:08

Besetningsmedlem på Kystvaktskip savnet i Barentshavet

Enorm leteaksjon ved Bjørnøya..

Dagbladet - 05 mai 18 kl. 14:08

Vernepliktig på Kystvaktskip savnet i Barentshavet

Enorm leteaksjon ved Bjørnøya..

NRK - 20 sep. 17 kl. 08:09

Nye Kystvaktskip i rute

Bygging av nye Kystvaktskip er i rute. Tre skip skal erstatte dagens skip Nordkapp, Senja og Andenes. De nye skipene skal bygges i Norge, og det første nye Kystvaktskipet kommer i drift i 2022..

P4 - 27 okt. 17 kl. 09:55

Søker etter overlevende

Hovedredningsentralen leter fortsatt etter overlevende fra det russiske helikopteret som styrtet utenfor Svalbard i går. Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Et Kystvaktskip og et Orion-fly fra Andøya søker nå etter savnede personer, sier redningsleder i HRS, Tore Hongseth.

P4 - 22 jan. 17 kl. 10:32

MIlliardhelikoptre står ubrukt

Forsvarets nye helikoptre står ubrukt. Norge har mottat seks helikoptre siden 2011, men de har problemer i dårlig vær, så forsvaret har valgt å ikke bruke dem i det hele tatt, melder Aftenposten. Forsvaret er usikre på om helikoptrene tåler parkering om bord i små kystvaktfartøy i utfordrende farvann fordi det er vanskelig å sikre de godt nok.

NRK - 02 nov. 16 kl. 06:57

Skaut mot kinesiske trålarar

Sørkoreanske Kystvaktskip har skote med maskingevær mot kinesiske trålarar som fiskar ulovleg utanfor kysten av Sør-Korea. Dette er første gong det er losna skot i striden mellom dei to landa om fiskeressursane..

NRK - 23 aug. 16 kl. 00:54

Søk etter båtfører i Hjeltefjorden

Det er satt i gang søk i Hjeltefjorden i Hordaland etter at en mann i 40-årene ikke kom tilbake med sin fritidsbåt. Hovedredningssentralen opplyser til NTB at det er satt inn redningsskøyter og en brannbåt i søket, og at et Kystvaktskip er på vei..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt