Kypros

Wednesday, 27 September, 17:31

Nyheter om Kypros

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

Klartale - 13 sep 23 kl. 08:48

Norge har ikke gitt seg

Tirsdag spilte Norge kvalifisering til Europa-mesterskapet i fotball. De møtte Georgia, som er en del av gruppa til Norge. Sist gang de møttes, tapte Norge.

VG - 12 sep 23 kl. 22:56

Spania lekte seg til 6-0-seier over Kypros

Spania hadde få problemer da de rundspilte Kypros i EM-kvalifiseringen og vant 6-0 hjemme i Granada tirsdag kveld..

VG - 10 sep 23 kl. 10:25

Skadetrøbbel for Spania før møtet med Kypros – to nøkkelspillere ute av troppen

Angrepsessene Marco Asensio og Dani Olmo mister begge Spanias kamp mot Kypros i EM-kvalifiseringen tirsdag..

NRK - 22 aug 23 kl. 11:17

Tyrkia hardt ut mot FN-uttalelse om uroen på Kypros

Tyrkia raser mot FNs sikkerhetsråd etter en uttalelse der den Tyrkia-støttede regjeringen på Nord-Kypros får skylden for et angrep på FN-styrker. Utenriksdepartementet i Ankara mener at rådets uttalelse er «fullstendig løsrevet fra realitetene på bakken», og at den i stedet for å bidra positivt, kun gjør prosessen vanskeligere. I uttalelsen anklager FNs sikkerhetsråd tyrkisk-kypriotiske styrker for å ha angrepet FN-styrker som patruljerer i buffersonen på den delte øya.

Klartale - 24 sep 23 kl. 06:00

Hit reiser nordmenn i høstferien

Snart er det høstferie. Noen skal dra på ferie til utlandet. Ett reisemål er populært blant nordmenn år etter år.

NRK - 22 sep 23 kl. 13:08

Flere søker asyl i EU-land

Det var 25 prosent flere som søkte asyl i EU-land i juni i år enn samme måned i fjor. Til sammen søkte over 83.000 om asyl i de 27 medlemslandene.

NRK - 25 jun 23 kl. 23:20

Israel roser Kypros for å ha hindret iransk angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyller Kypros for angivelig å ha hindret et iransk angrep på israelske turister i Limassol. Kontoret til Netanyahu kom ikke med flere detaljer, men det israelske mediet Ynet skriver, uten å angi kilder, at det var planlagt et angrep på israelere i Limassol. Kypros har ikke kommentert saken.

NRK - 23 jun 23 kl. 12:13

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i skipsnød. To personer på 20 og 18 år er pågrepet for å ha styrt båtene. Det har blitt vanlig både i Hellas og Kypros å reise tiltale om menneskesmugling mot de som sitter ved roret.

Klartale - 21 jun 23 kl. 08:57

22-åringen er bedre enn Solskjær og Flo

Norge spiller for tiden kvalifisering. De kjemper om å bli en del av Europa-mesterskapet (EM) til neste år. Det er Tyskland som skal arrangere det.

VG - 20 jun 23 kl. 22:19

Haaland-dobbel mot Kypros: Nå har han passert legendene

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Kypros 3–0, kampen pågår fortsatt) Erling Braut Haaland har passert Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær i antall landslagmål, etter to scoringer mot Kypros tirsdag..

Aftenposten - 08 sep 23 kl. 22:37

Ny norsk smell: Skottland stormer videre mot EM

(Kypros – Skottland 0–3) Scott McTominay ga Skottland en drømmestart. Med sin femte strake seier er skottene på full….

VG - 08 sep 23 kl. 22:37

Ny norsk smell: Skottland stormer videre mot EM

(Kypros – Skottland 0–3) Scott McTominay ga Skottland en drømmestart. Med sin femte strake seier er skottene på full fart mot EM-sluttspillet til sommeren..

NRK - 03 sep 23 kl. 15:13

Stor antifascistisk demonstrasjon på Kypros

Flere hundre personer deltok i en antifascistisk demonstrasjon i den kypriotiske havnebyen Limassol dagen etter at migranter og flyktninger ble angrepet i byen. Demonstrantene ropte «Knus fascismen – i Limassol og overalt». Ifølge politiet gikk demonstrasjonen lørdag kveld fredelig for seg, melder kringkasteren RIK.

NRK - 23 aug 23 kl. 15:15

Fem mistenkte menneskesmuglere arrestert på Kypros

Kypriotisk politi har arrestert fem syrere under er operasjon for å slå ned på menneskesmugling. Mennene er mistenkt for å være medlemmer av en kriminell organisasjon som driver med menneskesmugling. Dagen før ble et dusin migranter funnet i et kondemnert leilighetskompleks på øya.

Dagbladet - 20 aug 23 kl. 11:20

Månelanding endte katastrofalt: - Putins feil

- Penger som skulle gått til raketter, har gått til yachter på Kypros, sier romekspert Eirik Newth..

Aftenposten - 18 aug 23 kl. 22:58

Sterke reaksjoner etter at tyrkiske styrker angrep FN på Kypros:

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros….

NRK - 23 jun 23 kl. 18:40

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i havsnød. Alle syrerne, blant dem fire kvinner og 15 barn – fem av dem uten foresatte – ble brakt i land og plassert i et mottakssenter, skriver nyhetsbyrået AP. Båtene – den ene i tre, den andre oppblåsbar – var i drift da de ble oppdaget utenfor Cape Greco torsdag kveld.

Klartale - 21 jun 23 kl. 14:52

Over en halv million så Norge mot Kypros

Tirsdag spilte herrelandslaget til Norge mot Kypros. De vant 3-1. 678.

VG - 20 jun 23 kl. 22:37

VG-børsen: Ødegaard og Haaland dominerte stort mot enkel motstander

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge – Kypros 3–1) Martin Ødegaard (24) skapte sjanse på sjanse da Norge herjet med Kypros, mens Erling Braut Haaland (22) forbedret målstatistikken sin..

Aftenposten - 20 jun 23 kl. 22:20

Haaland-dobbel mot Kypros: Nå har han passert legendene

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Kypros 3–0, kampen pågår fortsatt) Erling Braut Haaland har passert Tore André Flo og Ole….

NRK - 23 jul 23 kl. 07:35

Israels statsminister satt inn pacemaker - utsetter reiser

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fått satt inn pacemaker. Det gjør at planlagte reiser til Tyrkia og Kypros utsettes, ifølge Israels N12-nyheter rapporterte søndag. Operasjonen skal ha vært velykket.

NRK - 21 jul 23 kl. 12:45

Femte dag med skogbranner i Hellas

For femte dag på rad brenner det i områder vest for den greske hovedstaden Aten samtidig som landet er rammet av hetebølge. Brannmannskaper i Hellas har fått bistand fra Kypros, Frankrike, Israel og Italia for å kontroll på brannen, men foreløpig til ingen nytte. Skogbrannen har herjet siden mandag, og mer en 100 hus er skadd og flere har måttet evakuere.

NRK - 01 jun 23 kl. 15:43

Eks-biskop på Kypros dømt for overgrep

En eks-biskop på Kypros er dømt for overgrep mot en 16-åring. Han får imidlertid kun en betinget dom. Noe som betyr at han ikke må sone i fengsel, med mindre han dømmes for en ny kriminell handling.

NRK - 10 jul 23 kl. 09:29

Båt i havsnød – over 100 personer reddet utenfor Peloponnes

Den greske kystvakten har reddet rundt 120 mennesker etter at båten de satt, i kom i havsnød utenfor den sørlige Peloponnes-halvøya søndag kveld. Grunndønning hadde kastet migrantbåten mot klippene ved Kapp Maleas, hvor den gikk på grunn, ifølge kystvakten. Alle menneskene skal være i god behold og midlertidig innlosjert på en skole i den lille havnebyen Neapoli Voion, også kalt Vatika.

NRK - 22 jun 23 kl. 11:31

Klimaendringene gir større risiko for myggbårne sykdommer i Europa

Det er en økende risiko for at myggbårne virus som denguefeber og chikungunyavirus, sprer seg i Europa på grunn av klimaendringene, ifølge EUs smittevernbyrå. Smittevernbyrået ECDC peker på trendene med lengre og varmere sommer, flere hetebølger og hyppigere og kraftigere oversvømmelser. Dette skaper bedre forhold for nye myggvarianter som asiatisk tigermygg og gulfebermygg.

VG - 21 jun 23 kl. 15:14

Haaland overrasket barna i Bryne: – Enormt stas

BRYNE (VG) Dagen etter to mål mot Kypros, tok Erling Braut Haaland (22) turen innom Bryne for å besøke hallen som har betydd så mye for ham..

Aftenposten - 21 jun 23 kl. 15:14

Haaland overrasket barna i Bryne: – Enormt stas

BRYNE (VG) Dagen etter to mål mot Kypros, tok Erling Braut Haaland (22) turen innom Bryne for å besøke hallen som har….

VG - 21 jun 23 kl. 11:37

Haaland feiret seier med kebab

Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Sander Berge og Stefan Strandberg feiret seieren mot Kypros med en kebab på Tåsen..

Aftenposten - 21 jun 23 kl. 11:37

Haaland feiret seier med kebab

Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Sander Berge og Stefan Strandberg feiret seieren mot Kypros med en kebab på Tåsen..

VG - 21 jun 23 kl. 00:09

Mentaltreneren jobbet overtid: – Så langt nede i kjelleren som det går an

ULLEVAAL STADION (VG) Landslagssjef Ståle Solbakken (55) og Martin Ødegaard (24) fikk seg en mental knekk før sommerens siste landskamp mot Kypros. De har nemlig aldri vært så langt nede i kjelleren som de siste tre dagene..

VG - 20 jun 23 kl. 23:03

Solbakken skal være glad han har Haaland

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Kypros 3–1) Så lenge Norge har en spiss som scorer mål i hver kamp, så vil det alltid være muligheter. Men vi får se til hva høsten bringer. Det er mange spørsmål som må besvares i løpet av det neste halve året..

Aftenposten - 20 jun 23 kl. 23:08

En revansj som ikke endrer noe som helst

ULLEVAAL (Aftenposten): Det var gøy å se et glødende Norge kjøre over Kypros, men veien til fotball-EM er fortsatt….

VG - 19 jun 23 kl. 06:59

Dommerveteranen Stavrev dømmer Norge

Aleksandar Stavrev (46) fra Nord-Makedonia skal dømme tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Kypros på Ullevaal..

Aftenposten - 17 jun 23 kl. 15:18

Slik så det ut for fem år siden: – Ekstrem forvandling

ULLEVAAL STADION (VG) Landslagets to største stjerner er en gullgruve for NFF. Mot Kypros kommer det 20..

VG - 17 jun 23 kl. 15:18

Slik så det ut for fem år siden: – Ekstrem forvandling

ULLEVAAL STADION (VG) Landslagets to største stjerner er en gullgruve for NFF. Mot Kypros kommer det 20.000 flere tilskuere enn det gjorde for fem år siden..

Aftenposten - 06 jun 23 kl. 12:20

Her er Solbakkens tropp til kampene mot Skottland og Kypros

ULLEVAAL STADION (VG) Norge-sjef Ståle Solbakken er usikker på hvordan Manchester Citys potensielle «The Treble»-feiring….

VG - 06 jun 23 kl. 12:02

Bård Finne med i landslagstroppen

ULLEVAAL STADION (VG) Branns formspiller Bård Finne belønnes med en plass i troppen til Norges kamper mot Skottland og Kypros i juni..

NRK - 06 jun 23 kl. 12:04

Finne i landslagstroppen

Ståle Solbakken har tatt ut følgende tropp til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Kypros: Keepere: Mathias Dyngeland, Ørjan Nyland og Egil Selvik. Forsvarere: Birger Meling, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Holmgren Pedersen, Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Brice Wembangomo, Leo Skiri Østigård. Midtbane: Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Ola Solbakken, Kristian Thorstvedt, Kristoffer Velde, Hugo Vetlesen og Martin Ødegaard.

NRK - 21 dec 22 kl. 16:51

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia. Det er det fransk-italienske konsortiet Eni-Total som har gjort funnet. Feltet er anslått å inneholde 85 milliarder kubikkmeter gass.

NRK - 23 feb 23 kl. 15:48

Kypros' nyvalgte president møtte tyrkisk-kypriotisk leder

Kypros' påtroppende president Nikos Christodoulides har holdt sitt første møte med den tyrkisk-kypriotiske lederen Ersin Tatar. Christodoulides håper å få til nye forhandlinger om en gjenforening av øya. Kypros har vært delt siden Tyrkia invaderte deler av øya i 1974.

NRK - 11 maj 23 kl. 23:09

Disse landene gikk videre til finalen i Eurovision

Dissen landene gikk videre til finalen i Eurovision lørdag: Albania: Albina & Familja Kelmendi med «Duje» Litauen: Monika Linkytė med «Stay» Australia: Voyager med «Promise» Østerrike: Teya og Salena med «Who the Hell Is Edgar?» Polen: Blanka med «Solo» Estland: Alika med «Bridges» Belgia: Gustaph med «Because of You» Kypros: Andrew Lambrou med «Break a Broken Heart» Armenia: Brunette med «Future Lover» Slovenia: Joker Out med «Carpe Diem».

VG - 25 mar 23 kl. 16:56

Skottland med drømmestart i Norges gruppe – McTominay ble tomålsscorer

(Skottland – Kypros 3–0) Norges angivelig argeste konkurrent i EM-kvalifiseringen åpnet med en oppskriftsmessig seier mot Kypros..

Klartale - 23 mar 23 kl. 15:30

Klarer Norge å kvalifisere seg?

Herre-landslaget til Norge skal spille mot Spania. Den spilles lørdag. Kampen er kvalifisering til Europa-mesterskapet (EM).

NRK - 20 apr 23 kl. 10:46

Landskampen mot Skottland på Ullevaal utsolgt

Norges EM-kvalifiseringskamp i fotball for herrer hjemme mot Skottland 17. juni er utsolgt. Det skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com