Kyiv

Saturday, 01 October, 19:05

Nyheter om Kyiv

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:50

Nå er Macron, Scholz og Draghi i Kyiv

Emmanuel Macron, Olaf Scholz og Mario Draghi kom fram til Ukraina torsdag morgen. De er i hovedstaden Kyiv for å møte ledere i Ukraina. Macron er president i Frankrike.

Klartale - 07 apr 22 kl. 12:05

Yuriys kamp for Ukraina

– Jeg er på et sted i Kyiv. Venter på våpen.Slik lød en kort melding fra en vanlig mann i Ukraina til Klar Tale.

NRK - 15 sep 22 kl. 10:49

Ursula von der Leyen er i Kyiv

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Kyiv for å diskutere hvordan EU og Ukraina kan samarbeide tettere. – I Kyiv på mitt tredje besøk siden starten av Russlands krig. Så mye er endret.

NRK - 30 aug 22 kl. 19:13

IAEA-eksperter møtte Zelenskyj

Ekspertgruppen fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er i Kyiv, der de har møtt Volodymyr Zelenskyj. De skal inspisere kraftverket i Zaporizjzja. Ekspertgruppens planlagte besøk ved kraftverket er etterlengtet.

NRK - 28 sep 22 kl. 09:28

Ukraina ber om mer våpen

I kjølvannet av «folkeavstemningene» i russiskkontrollerte deler av Ukraina, ber myndighetene i Kyiv om en kraftig opptrapping av den militære støtten. Det ventes at Russland i løpet av kort tid vil annektere områdene der de såkalte avstemningene ble holdt. – Ukraina oppfordrer EU, Nato og G7-landene til å umiddelbart øke presset på Russland, gjennom å innføre harde sanksjoner og øke den militære støtten til Ukraina kraftig, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Kyiv.

NRK - 26 jun 22 kl. 08:59

Eksplosjoner etter mulig rakettangrep i Kyiv

Fire eksplosjoner er hørt i sentrale deler av Kyiv søndag morgen, og bilder viser røyk som stiger til værs. Ambulanser og redningsmannskaper er på vei til Sjevtsjenkivskyj-distriktet i Kyiv etter eksplosjonene, melder borgermester Vitalij Klitsjko, ifølge Reuters. Angrepet skjedde rundt klokka 6.

NRK - 26 jun 22 kl. 08:59

Flere eksplosjoner i Kyiv i natt: – Det er folk i ruinene

Natt til søndag har det vært flere eksplosjoner i Sjevtsjenkivskyj-distriktet i Kyiv. Dette har forårsaket store skader på flere bolighus. Ordfører i Kyiv, Vitali Klitschko, sier de jobber med evakuering, ifølge Reuters.

NRK - 10 sep 22 kl. 01:19

Polen vil kjøpe mer strøm fra ukrainsk atomkraftverk

Ukraina planlegger å kjøpe betydelig mer strøm fra ukrainske atomkraftverk, sier statsminister Mateusz Morawiecki under et besøk i Kyiv. Morawiecki takket Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj for tilbudet om å selge mer strøm fra atomkraftverket Khmelnytskyj i det vestlige Ukraina. Han sier at opptrappingen av strømimporten gjør at Polen kan redusere mengden strøm de produserer med kullkraftverk.

NRK - 28 jul 22 kl. 05:27

Rakettangrep nord for Kyiv, opplyser guvernør

Et distrikt i Kyiv fylke, et stykke nord for den ukrainske hovedstaden, ble utsatt for rakettangrep natt til torsdag, sier den lokale guvernøren. – I morges satte fienden i gang et rakettangrep mot et lokalsamfunn i Vysjhorod-distriktet, skriver guvernør Oleksij Kuleba, ifølge en Twitter-melding fra Ukraine News klokken 5 torsdag norsk tid. Han sier det ble skutt mot infrastruktur i området, og at det jobbes med å finne informasjon om eventuelle ofre.

NRK - 28 jul 22 kl. 05:27

Rakettangrep nord for Kyiv

Et distrikt i Kyiv fylke, et stykke nord for den ukrainske hovedstaden, ble utsatt for rakettangrep natt til torsdag, sier den lokale guvernøren. – I morges satte fienden i gang et rakettangrep mot et lokalsamfunn i Vysjhorod-distriktet, skriver guvernør Oleksij Kuleba, ifølge en Twitter-melding fra Ukraine News klokken 5 torsdag norsk tid. Han sier det ble skutt mot infrastruktur i området, og at det jobbes med å finne informasjon om eventuelle ofre.

Klartale - 09 maj 22 kl. 08:31

Norges utenriksminister besøkte Kyiv

Anniken Huitfeldt har vært i Kyiv før. Men da som ung backpacker. Søndag var Norges utenriksminister der igjen.

NRK - 26 jul 22 kl. 06:48

Unge ukrainere har rydderave i utbombet kulturhus

I et utbombet kulturhus i utkanten av Yahidne i Ukraina har mer enn 200 unge ukrainere funnet en ny måte å hjelpe landet sitt med gjenoppbyggingen. På dagtid, hver dag, arrangerer de et rydderave i landsbyen 14 mil nordøst for Kyiv. Tanken er å bruke dansefester som bakgrunn for å rydde i kaoset de russiske angrepene og okkupasjonen etterlot seg.

NRK - 16 jun 22 kl. 12:18

Medvedev langer ut mot europeiske lederes Kyiv-besøk

Russlands tidligere president og statsminister Dmitrij Medvedev sier at europeiske lederes besøk i Kyiv ikke bidrar til å skape fred. Medvedev, som nå sitter i det russiske sikkerhetsrådet og er en nær alliert av Vladimir Putin, harselerer med besøkene i Kyiv torsdag. Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz, Italias statsminister Mario Draghi og Romanias president Klaus Iohannis har reist til den ukrainske hovedstaden.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:03

Meldinger om at luftalarmen går i Kyiv

Luftalarmen går i Kyiv fylke torsdag formiddag. Det skjer samtidig som flere europeiske ledere besøker Ukrainas hovedstad. Ifølge Twitter-kontoen Ukraine Siren Alert går luftalarmen i Kyiv fylke torsdag formiddag.

NRK - 23 jul 22 kl. 06:48

Kyiv Independent: Angrep i Ukraina i natt

Den ukrainske nettavisen Kyiv Independent meldte natt til lørdag at flyalarmen gikk i de fleste regionene i landet, bortsett fra Kherson og Krim. Ordføreren i havnebyen Mykolajiv, sør i landet, skal ha meldt om kraftige eksplosjoner i byen rundt klokken 04.30.

Klartale - 04 maj 22 kl. 08:35

Norge i gang med å åpne ambassaden i Kyiv

Norge skal åpne ambassaden i Kyiv i Ukraina igjen. Arbeidet har startet. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre til kanalen TV 2.

NRK - 26 aug 22 kl. 02:32

Kyiv vil fjerne russiske og sovjetiske gatenavn

Bykart over Ukrainas hovedstad Kyiv er i ferd med å bli utdatert. Ordfører Vitalij Klitsjko sier byen er i gang med å bytte ut russiske og sovjetiske navn på 95 gater og plasser. Alle gatene skal i stedet får ukrainske navn, inkludert en som skal oppkalles etter "Heltene fra Azov-regimentet", som lenge kjempet mot den russiske overmakten i Mariupol.

NRK - 24 aug 22 kl. 15:29

Boris Johnson besøker Kyiv

Den britiske statsministeren Boris Johnson er i den ukrainske hovedstaden i dag for å markere landets nasjonaldag. Det melder blant andre avisa Kyiv Independent og nyhetsbyrået AFP. – Dere forsvarer deres rett til å leve i fred og frihet.

Klartale - 24 aug 22 kl. 14:15

Se bilder fra Ukraina-krigen

Russland invaderte Ukraina. Det skjedde 24. februar.

NRK - 22 timer siden

Ukraina hevder å ha frigjort landsby nær Lyman

Ukrainas forsvarsdepartement hevder ukrainske soldater har frigjort landsbyen Drobysheve nær Lyman. Det melder nyhetsbyrået Reuters, og den ukrainske avisa Kyiv Post. Lyman er en strategisk viktig by som har vært kontrollert av Russland.

Klartale - Igår: 14:40

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

Dagbladet - Igår: 14:38

Fire ukrainske regioner erklært russiske

Russlands president sa samtidig at myndighetene i Kyiv må akseptere at Russland har innlemmet regionene i den russiske føderasjonen..

NRK - Igår: 13:35

Prorussisk kilde: Russiske styrker er delvis omringet ved byen Lyman

Russiske styrker er delvis omringet ved den strategisk viktige ukrainske byen Lyman, ifølge en russiskvennlig opprørsleder i Donetsk. Samtidig bekrefter han at ukrainske regjeringsstyrker er i ferd med å gjenerobre kontrollen over landsbyer i området. – Meldingene fra Lyman er urovekkende.

Klartale - Igår: 12:06

Norge gir tre milliarder kroner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er forsvarsminister. Fredag snakket han med kanalen NRK.– Invasjonen av Ukraina har skapt den største krisen Europa har hatt siden andre verdenskrig, sier Gram.

Aftenposten - I førrgår: 19:52

Putin-regimet klare for neste steg: Nå skal mer av Ukraina tvangsinnlemmes i Russland

Kyiv/OSLO (Aftenposten): Russland begynner på neste steg for å gjøre ukrainske regioner til russiske, etter såkalte….

NRK - 19 aug 22 kl. 20:45

Raymond Johansen møtte Zelenskyj i Kyiv

Raymond Johansen og flere andre ordførere fra Europeiske storbyer møtte i dag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv, det skriver borgermesteren i Helsingfors på Twitter..

Klartale - 19 aug 22 kl. 06:00

Russlands raketter gjorde datteren livredd

Russland okkuperer byen Kherson i Ukraina. For noen uker siden fikk Volodymyr Zhdanov nok. Russland skjøt mot ukrainske styrker.

NRK - 27 sep 22 kl. 14:07

Ber om hardere sanksjoner mot Russland

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ber EU innføre økonomiske sanksjoner mot Russland, for å ha gjennomført ulovlige folkeavstemninger i fire ukrainske regioner. Han sa også at Moskvas trekk ikke vil forandre Ukrainas handlinger på slagmarken, skriver Reuters. Uttalelsen kommer etter en samtale med Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna i Kyiv.

NRK - 25 sep 22 kl. 11:10

Russisk redaktør raser mot mobilisering

I statskontrollerte russiske medier uttrykkes det nå frustrasjon over den militære mobiliseringen som Vladimir Putin kunngjorde onsdag. En redaktør i TV-kanalen RT, som vanligvis forsvarer Kremls politikk, er sterkt kritisk til måten mobiliseringen foregår på. – Det er blitt kunngjort at det kan rekrutteres menige opp til 35 år.

NRK - 23 sep 22 kl. 22:05

Ukraina kaster ut iranske diplomater

Ukrainske myndigheter har bestemt seg for å redusere antallet diplomater ved den iranske ambassaden i Kyiv, det varslet det ukrainske utenriksdepartementet. Årsaken er at Ukaraina mener Iran har solgt våpen til Russland. Det melder AFP.

NRK - 23 sep 22 kl. 15:20

Berlusconi med kontroversielle Putin-uttalelser før valget i Italia

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia. 85-åringen hevdet i et TV-intervju torsdag kveld at Russlands president ble presset til å invadere Ukraina. – Putin ble presset av det russiske folket, av et parti, av hans ministre til å komme med denne spesielle operasjonen, sa Berlusconi til TV-kanalen Rai.

NRK - 27 maj 22 kl. 17:31

Kyiv Independent: Strømmen tilbake i Kyiv-regionen

Områdene rundt Ukrainas hovedstad Kyiv har fått både strøm- og gasstilførselen tilbake, melder Kyiv Independent på Telegram. Mobildekningen er 76 prosent tilbake, skriver nyhetsstedet..

NRK - 22 sep 22 kl. 18:06

Lavrov gikk til motangrep i Sikkerhetesrådet

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov var ikke særlig mottakelig for kritikken fra de vestlige landene i FN torsdag. På et møte i FNs sikkerhetsråd hvor temaet var krigen og straffrihet i Ukraina, kom flere av landene, deriblant USA og Norge, med kraftig kritikk mot Russland og anklaget dem for en rekke menneskerettighetsbrudd i Ukraina. – USA og deres allierte dekker med støtte fra internasjonale menneskerettighetsbyråer over forbrytelsene til Kyiv-regimet, svarte Lavrov i sin tale..

NRK - 22 sep 22 kl. 18:06

Lavrov gikk til motangrep i Sikkerhetsrådet

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov var ikke særlig mottakelig for kritikken fra de vestlige landene i FN torsdag. På et møte i FNs sikkerhetsråd hvor temaet var krigen og straffrihet i Ukraina, kom flere av landene, deriblant USA og Norge, med kraftig kritikk mot Russland og anklaget dem for en rekke menneskerettighetsbrudd i Ukraina. – USA og deres allierte dekker over forbrytelsene til Kyiv-regimet, svarte Lavrov i sin tale..

NRK - 21 sep 22 kl. 17:05

Russiske angrep mot Kharkiv

Ukrainas nest største by Kharkiv er under nye angrep på onsdag. Leilighetsblokker er rammet av russiske missiler, og minst en person er skadet, melder AFP. Onsdag ettermiddag melder Kyiv Independent at Russland også har rammet demningen Pechenizka i Kharkiv-regionen..

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Aftenposten - 16 sep 22 kl. 16:24

Vesten er i gledesrus over den vellykkede offensiven. I Ukraina er stemningen annerledes.

Kyiv, UKRAINA (Aftenposten): Nye og gamle grusomheter gir vond bismak til Ukrainas seier i Kharkiv..

NRK - 15 sep 22 kl. 00:41

Zelenskyj involvert i trafikkulykke

Bilen til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var i kveld involvert i en trafikkulykke i Kyiv. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En talsmann for presidenten opplyser at Zelenskyj ikke er alvorlig skadd.

Aftenposten - 14 sep 22 kl. 06:04

Kyiv forbereder seg på Putins neste trekk

Det er vanskelig å spå det neste Russlands president Vladimir Putin gjør etter en svært vellykket ukrainsk offensiv de….

NRK - 17 maj 22 kl. 18:09

Scholz får kritikk etter Kyiv-uttale

Tysklands statsminister Olof Scholz har hissa på seg kritikarar etter å ha sagt at han ikkje aktar å besøkje Kyiv berre for å ta bilete. Europeiske leiarar har dei siste vekene reist til Ukrainas hovudstad der dei har møtt president Volodymyr Zelenskyj. Scholz har ikkje vore blant dei, truleg for å markere misnøya si med at leiinga i Kyiv førre månad takka nei til eit besøk frå Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

VG - 26 jun 22 kl. 08:40

Eksplosjoner i Kyiv: – Hører stemmene til barn som ligger i ruinene

Kyiv, UKRAINA (VG) Nesten tre måneder etter at russiske styrker trakk seg ut av Kyiv, høres eksplosjoner i flere sentrale deler av hovedstaden søndag morgen..

Klartale - 12 sep 22 kl. 16:30

Nå kommer boken om Zelenskyj på norsk

Volodymyr Zelenskyj har fått en bok skrevet om seg. Han er president i Ukraina. Det er en ukrainsk journalist som har laget biografien.

VG - 11 sep 22 kl. 12:05

Største forflytning i fronten siden retretten fra Kyiv

Flere tusen kvadratkilometer av Ukraina er gjenerobret. Oberstløytnant Palle Ydstebø sammenligner russernes forklaring med uttalelser fra «Komiske Ali»..

NRK - 11 sep 22 kl. 01:56

Kuleba: Treng framleis militær støtte

Motoffensiven i Kharkiv viser at Ukraina kan sigra over Russland, men det trengst framleis fleire våpen, skal Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba ha sagt ifølgje Kyiv Independent. På eit møte med Tyskland utanriksminister Annalena Baerbock sa Kuleba at Ukraina framleis treng militær støtte frå allierte..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com