Kyiv

Thursday, 25 July, 14:24

Nyheter om Kyiv

Klartale - 09 jul 24 kl. 09:55

Russland angrep et sykehus for barn

Russland angrep fem byer i Ukraina mandag. En av byene var Kyiv. Det er ett av de verste angrepene mot Kyiv siden krigen startet, sier Vitalij Klitsjko.

Klartale - 08 jul 24 kl. 12:21

Russland har angrepet minst fem byer i Ukraina

Russland har sendt raketter mot flere ukrainske byer. Minst 20 mennesker er drept. Rundt 50 er skadd.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs korrespondent havna rett ved rakettangrep i Kyiv

I Ukrainas hovudstad Kyiv er folk bedt om å søka dekning for eit russisk rakettangrep. Luftforsvaret i landet seier slike angrep på dagtid er svært uvanleg, melder Reuters. NRKs utanrikskorrespondent Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani var like ved då ein rakett traff i Kyiv måndag føremiddag.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs reporter havna rett ved rakettangrep i Kyiv

I Ukrainas hovudstad Kyiv er folk bedt om å søka dekning for eit russisk rakettangrep. Luftforsvaret i landet seier slike angrep på dagtid er svært uvanleg, melder Reuters. NRKs reporter Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani var like ved då ein rakett traff i Kyiv måndag føremiddag.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs reporter hamna rett ved rakettangrep i Kyiv

NRKs reportasjeteam Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani vart svært nære eit rakettangrep i Ukrainas hovudstad Kyiv måndag føremiddag. Ukrainske styresmakter bad folk i området om å søka dekning for det russiske angrepet. Også Kruse og Ghorbani fekk den beskjeden.

NRK - 08 jul 24 kl. 09:51

Russiske angrep mot Kyiv på høylys dag

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter. Regionale myndigheter sier at byens luftvern måtte i aksjon da Russland angrep byen med raketter mandag. Det er svært sjeldent at Kyiv angripes på dagtid.

NRK - 19 jun 24 kl. 00:22

Kasakhisk regimekritiker skutt og såret i Kyiv

En regimekritisk aktivist fra Kasakhstan er skutt og såret i Ukrainas hovedstad Kyiv, sier ukrainske myndigheter. Den opposisjonelle bloggeren Ajdos Sadykov, som har over en million abonnenter på YouTube, ble angrepet i nærheten av hjemmet sitt i Kyiv. Sadykov har vært etterlyst i hjemlandet det siste året.

NRK - 21 jul 24 kl. 06:51

Nytt droneangrep mot Kyiv

I løpet av natten har Russland for femte gang på to uker forsøkt å angripe Kyiv med droner, opplyser det ukrainske forsvaret. Det er ikke meldt om personskader, og det har ikke kommet noen umiddelbare meldinger om ødeleggelser, sier Serhij Popko på Telegram søndag morgen. Han leder den militære administrasjonen i den ukrainske hovedstaden.

NRK - 18 jul 24 kl. 19:42

Evakuerte barn etter angrep på barnesykehus i Kyiv

8. juli ble et barnesykehus i Kyiv rammet av et missilangrep. Ukrainske helsemyndigheter ba etter dette om bistand til få barn evakuert og behandlet i Europa.

NRK - 17 jul 24 kl. 22:26

Meldinger om eksplosjoner i Kyiv

Nyhetsbyrået AFP melder om flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden Kyiv og at flyalarmen går. Ifølge ordfører Vitalij Klitsjko har det brutt ut brann på en skole..

NRK - 14 jun 24 kl. 09:43

Eksplosjonar utanfor Kyiv

Det skal ha vore eksplosjonar i regionen utanfor Kyiv, fortel kjelder til nyheitsbyrået Reuters. – Lyden av ein eksplosjon runga i regionen utanfor hovudstaden Kyiv på fredag, sa eit vitne til Reuters, samtidig som luftangrepsalarmen gjekk for å åtvare om eit mogleg russisk luftangrep. Det er usikkert om eksplosjonen kom av luftforsvar.

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over..

NRK - 12 jun 24 kl. 03:15

Reuters: Russiske angrep mot Kyiv

Natt til onsdag var det flere russiske angrep på Ukrainas hovedstad Kyiv, skriver Reuters. Innbyggere i området skal ha hørt flere eksplosjoner i Kyiv, og i områdene rundt, ifølge nyhetsbyrået. Ukrainsk luftvern er aktivert for å slå tilbake et russisk luftangrep.

VG - 08 jul 24 kl. 10:39

Russiske angrep mot Kyiv på høylys dag

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter..

NRK - 02 jul 24 kl. 07:48

Viktor Orban er i Kyiv

Nyheitsbyrået Reuters melder at Viktor Orban har landa i Kyiv tysdag morgon. Det stadfestar Orbans talsperson. Orban skal ha samtalar med president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 02 jul 24 kl. 00:32

Financial Times: Orban skal møte Zelenskyj i Kyiv

Ungarns statsminister Viktor Orban drar til Kyiv torsdag, opplyser tre personer med kjennskap til planene til Financial Times. Om opplysningene stemmer, blir det den første gangen Orban, trolig EUs mest prorussiske leder, drar til Ukraina siden den russiske fullskalainvasjonen i februar 2022. Orban har vært en bremsekloss for støtte til Ukraina i både EU og Nato, og han er en av få vestlige ledere som har møtt Russlands president Vladimir Putin siden krigen startet.

VG - 01 jul 24 kl. 00:15

Russiske angrep mot Kyiv og Kharkiv

Russland angrep Ukrainas to største byer søndag. Rakettfragmenter skal ha falt på en boligblokk i Kyiv, mens minst én skal ha blitt drept i et angrep mot et postkontor i Kharkiv..

NRK - 30 jun 24 kl. 23:52

Russiske angrep mot Kyiv og Kharkiv

Russland angrep Ukrainas to største byer søndag. Rakettfragmenter falt på en boligblokk i Kyiv, mens minst en ble drept i et angrep mot et postkontor i Kharkiv. En person ble drept og ni andre, deriblant et spedbarn, ble såret i et russisk angrep på postkontoret i Kharkiv søndag, opplyser lokale myndigheter.

NRK - 14 maj 24 kl. 18:10

USA: – Vil støtte Kyiv til Ukraina er trygt

Tirsdag møtte den amerikanske utenriksministeren, Anthony Blinken, opp på overraskelsesbesøk i Kyiv. Under en pressekonferanse tirsdag kveld sier han: – USA vil støtte Kyiv til Ukraina er trygt..

NRK - 20 jul 24 kl. 06:21

Nattlige droneangrep mot Ukraina

I løpet av natten har Russland angrepet flere steder i Ukraina med droner, opplyser ukrainske myndigheter. Angrepsdroner slo blant annet ned i Poltava-regionen, ifølge den lokale militærledelsen. I byen Myrhorod meldes det om skader på sivil infrastruktur, men det er ikke meldt om personskader.

VG - 18 jul 24 kl. 19:39

Forsvaret bisto evakuering av barn etter angrepet på sykehuset i Kyiv

Et medisinsk evakueringsteam fra Forsvaret har bistått med medisinsk luftevakuering av barn og foreldre til Tyskland..

NRK - 18 jul 24 kl. 15:24

Ukraina sender mel til palestinerne

Ukraina sender 1.000 tonn mel til de palestinske områdene, melder utenriksdepartementet i Kyiv på X. Forsendelsen er den første av tre, og til sammen er det snakk om nok mel til å fø 101.

NRK - 18 jul 24 kl. 15:24

Ukraina sender korn til palestinerne

Ukraina sender 1.000 tonn korn til de palestinske områdene, melder utenriksdepartementet i Kyiv på X. Forsendelsen er den første av tre, og til sammen er det snakk om nok korn til å fø 101.

Dagbladet - 17 jul 24 kl. 19:53

- Katastrofe for Ukraina

Uttalelsene fra den republikanske visepresidentkandidaten kan gi frysninger hele veien til Kyiv..

NRK - 16 jul 24 kl. 02:43

Zelenskyj vil ha Russland med på neste Ukraina-toppmøte

Russland bør delta på et nytt toppmøte med mål om å skape varig fred i Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj etter nesten to og et halvt år med krig. Etter at forsøkene på forhandlinger mellom Russland og Ukraina tidlig i krigen brøt sammen, har begge sider unngått direkte fredssamtaler. Men titalls verdensledere har gitt uttrykk for støtte til å finne rettferdig løsning etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sist måned hadde kalt inn til et toppmøte i Sveits.

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Ukraina får en formell Nato-invitasjon så snart krigen mot Russland er over..

NRK - 11 jul 24 kl. 23:23

Støre er glad for støtten Nato gir Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Nato har blitt enige om en omfattende støtte til Ukraina. Alliansen er blant annet enige om å gi 40 milliarder euro i støtte neste år og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv. – Jeg er glad for at Nato-landene er blitt enige om viktige og konkrete tiltak på dette toppmøtet.

VG - 11 jul 24 kl. 21:12

Zelenskyj: Våpen-restriksjoner er «crazy»

President Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina vet hvor angrepet mot barnesykehuset i Kyiv kom fra - men får ikke lov til å angripe tilbake på grunn av vestlige restriksjoner..

NRK - 11 jul 24 kl. 20:19

Zelensky ber NATO droppe alle begrensinger

I en pressekonferanse torsdag sammen med Nato-generalsekretær, Jens Stoltenberg, ber den ukrainske presidenten Nato om å oppheve alle restriksjoner på at Kyiv kan utføre langdistanseangrep på mål inne i Russland hvis de ønsket at Ukraina skulle vinne krigen.. Han sa også han håpet Nato ville ta en beslutning om å tillate slike angrep..

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 13:59

En dårlig sjef koster deg livet ved fronten. Særlig én type sjef er livsfarlig, sier soldatene.

Kyiv/DONETSK (Aftenposten): Ukrainske soldater og offiserer har fått nok av gamle generaler som gjør katastrofale feil..

VG - 11 jul 24 kl. 04:36

Ukraina: 16 vestlige deler i russisk rakett mot barnesykehus

Eksperter fastslår at det var russiskproduserte raketter som traff barnesykehuset i Kyiv – og at de har mange vestlige komponenter..

NRK - 09 jul 24 kl. 01:09

Biden: Skal styrke Ukrainas luftforsvar

USA vil sammen med sine allierte annonsere tiltak som skal styrke Ukrainas luftforsvar, det sier USAs president Joe Biden dagen før Nato-toppmøte i Washington. Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier han også at angrepet, som blant annet rammet et barnesykehus i Kyiv mandag, er en påminnelse om Russlands brutalitet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gjentatte ganger bedt om mer støtte..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 22:51

Er Ukraina i ferd med å tape missilkrigen? – Dette er terror.

Russerne bombet barnesykehus i Kyiv. Den russiske missilkrigen mot Ukraina er den største verden har sett..

NRK - 08 jul 24 kl. 18:34

Brøt sammen etter seier i Wimbledon

Med en svart sløyfe på brystet tok ukrainske Elina Svitolina seg videre til kvartfinalen i Wimbledon. – Det har ikke vært lett å fokusere på kampen. Siden i morges har det vært veldig vanskelig å lese nyhetene, for så å gå ut på banen, sa Svitolina med tårer i øynene.

Dagbladet - 08 jul 24 kl. 18:03

Fordømmer Russlands angrep

Norge fordømmer Russlands massive missilangrep mot Kyiv og en rekke andre byer i Ukraina i dag, sier utenriksministeren..

NRK - 08 jul 24 kl. 17:24

FNs tryggingsråd møtast tysdag etter russiske rakettåtak i Ukraina

Det skjer etter det russiske åtaket som mellom anna trefte det viktigaste barnesjukehuset i Kyiv. – Vi vil rope ut Russlands feige og forferdelege åtak på sjukehuset, sa Storbritannias FN-ambassadør Barbara Woodward i eit X-innlegg på måndag..

NRK - 08 jul 24 kl. 17:24

FNs tryggingsråd skal møtast etter russisk rakettåtak i Ukraina

Det ekstraordinære møte skal vere på tysdag, og skjer etter førespurnad frå Storbritannia, Frankrike, Ecuador, Slovenia og USA. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Tryggingsrådet skal diskutere det russiske åtaket som måndaf trefte mellom anna Okhmadit, det viktigaste barnesjukehuset i Kyiv.

NRK - 08 jul 24 kl. 12:30

Dødstalet stig etter angrep mot fleire ukrainske byar

Talet på drepne aukar etter fleire russiske rakettangrep mot Ukraina måndag føremiddag. Ifølge ukrainske styresmakter er det no 10 som har mista livet i hovudstaden Kyiv. Like mange skal vera døde i Kryvy Rih.

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 11:11

Flere russiske angrep: 20 personer skal være drept

Ukrainas hovedstad Kyiv er blitt utsatt for et luftangrep mandag formiddag..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 11:11

Barnesykehuset i Kyiv angrepet – eksplosjoner flere steder i Ukraina

Ukrainas største barnesykehus var blant målene som ble rammet i et av de største russiske missilangrepene..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 10:55

Flere russiske angrep i Ukraina

Ukrainas hovedstad Kyiv er blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter..

NRK - 07 jul 24 kl. 23:00

Minst fire drept da bil kjørte på mine i Kharkiv

Minst fire personer, deriblant et barn, mistet livet da bilen de satt i traff en russisk mine da de kjørte gjennom en skog i Kharkiv regionen søndag, opplyser guvernør Oleh Synjehubov. I Dnipropetrovsk regionen ble en ti år gammel gutt og fire kvinner skadet i et russisk angrep i byen Nikopol, ifølge guvernøren Serhij Lysak, skriver The Kyiv Independent..

NRK - 05 jul 24 kl. 16:00

Putin etter møte med Orban: - Nyttig og ærlig samtale

Ungarns statsminister Viktor Orban møtte fredag president Vladimir Putin - få dager etter at han møtte president Volodomyr Zelenskyj i Kyiv. Etter møtet siter Putin at de blant annet diskuterte krigen i Ukraina, som han omtalte som en «konflikt». Orban skal ha bedt om en våpenhvile, sier Putin ifølge Reuters.

VG - 04 jul 24 kl. 19:55

Opplysninger til VG: Slik blir Natos nye fotavtrykk i Ukraina

Nato-landene er enige om en Ukraina-pakke som sikrer landet 450 milliarder kroner i militær støtte neste år, ifølge VGs opplysninger. Alliansen skal også bygge opp en betydelig stab i hovedstaden Kyiv..

VG - 31 maj 24 kl. 10:24

Russisk angrep mot Kyiv ødela kraftverk og strømnett

Et russisk angrep mot Kyiv ødela et kraftverk og skadet strømnettet i den ukrainske hovedstaden natt til fredag, sier energiselskapet DTEK..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com