Kvinner

Sunday, 29 January, 03:24

Nyheter om Kvinner

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 dec 22 kl. 11:10

Forventet aldri så mange Kvinner

25 år gamle Anastasia Mokhina er en av dem som har vervet seg til det ukrainske militæret. Hun gjorde det kort tid etter at Russland angrep Ukraina 24. februar.

Klartale - 02 jan 23 kl. 11:00

Ti Kvinner blir drept i Mexico hver dag

Ti Kvinner blir drept i Mexico hver dag i gjennomsnitt. Over tusen Kvinner ble drept i Mexico i 2021. Landet dreper nest flest Kvinner i Latin-Amerika.

Klartale - 01 nov 22 kl. 06:00

Kaller vold mot Kvinner i landet for en pandemi

«Er jeg den neste» sto det på plakaten hun holdt. Hun var én av flere sørafrikanske Kvinner som protesterte, skriver avisa The Guardian. Åtte Kvinner ble voldtatt.

Klartale - 21 dec 22 kl. 08:41

Taliban forbyr Kvinner å studere

Taliban har styrt landet siden de tok makta med vold i august 2021. Den gang lovet de at folk skulle få beholde rettighetene de har fått de siste årene. Det skulle også gjelde Kvinners rettigheter.

Klartale - 24 jan 23 kl. 11:15

Afghanske idrettsKvinner frykter Talibans hevn

Noura hadde så lyst til å drive med idrett at hun gikk mot sin egen familie. Morens slag og ekle rop fra naboene fikk henne ikke til å slutte. Hun elsker idrett.

Klartale - 29 dec 22 kl. 06:30

Verden fordømmer Taliban

Afghanistan er et herjet land. I lang tid har utenlandske soldater vært til stede. I fjor dro de.

Klartale - 03 jan 23 kl. 11:05

– Klæbo skjønner ikke alltid hvor god han er

For tiden foregår Tour de Ski. Det skjer både i Sveits, Tyskland og Italia. Der har Johannes Høsflot Klæbo gjort alt for å si at han er ingen favoritt, selv om han leder.

NRK - 25 jan 23 kl. 13:44

EUs asylbyrå anbefaler at alle afghanske Kvinner får asyl

EUs asylbyrå EUAA kom i dag med en oppdatert vurdering av situasjonen i Afghanistan. Nå anbefaler byrået at det å være kvinne i Afghanistan uansett hva skal gi rett til asyl i EU-land. – Kvinner og jenter er utsatt for diskriminering og forfølgelse under Taliban-regimet, og derfor burde de få asyl i Europa, skriver byrået.

NRK - 25 jan 23 kl. 07:16

Fikk 2500 kroner i erstatning etter mensproblemer

I løpet av 2022 opplevde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) en stor pågang av saker fra unge Kvinner som hadde opplevd menstruasjonsforstyrrelser etter å ha tatt koronavaksinen. 159 Kvinner har søkt om å få erstatning, ni har fått. Flere Kvinner har fortalt om kraftige blødninger som varer i flere måneder.

NRK - 01 jan 23 kl. 20:29

FN-topp møtte Taliban

En av FNs toppdiplomater i Afghanistan har møtt Talibans visestatsminister for å diskutere forbudet mot at Kvinner skal få jobbe. Potzel Markus, nestlederen i FN i Afghanistan, møtte Abdul Salam Hanafi i hovedstaden Kabul. – Å forby Kvinner å arbeide i organisasjoner og nekte jenter og Kvinner utdanning, rammer millioner av mennesker i Afghanistan og hindrer leveransen av livsviktig hjelp til afghanske menn, Kvinner og barn, sier FN.

NRK - 17 jan 23 kl. 13:36

Fersk rapport: Risikoen for alvorlig korona øker under graviditet

Risikoen for å bli alvorlig syk under korona øker for gravide Kvinner, viser en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet BMJ. I studien har forskerne analysert over 13.000 gravide Kvinner fra flere steder i verden.

NRK - 28 dec 22 kl. 18:41

Redd Barna vil enno ikkje ta opp att arbeidet i Afghanistan

At Taliban varslar enkelte unntak når det gjeld jobbforbodet for Kvinner, har ikkje fått Redd Barna til å ta opp att arbeidet sitt i Afghanistan. – Vi ber om at forbodet blir trekt tilbake utan unntak. Millionar av barns liv står i fare, seier Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange i ein e-post til NTB.

NRK - 27 dec 22 kl. 14:43

FN ber Taliban umiddelbart oppheve begrensninger for Kvinner

Lederen for FNs menneskerettighetsorganisasjon ber Taliban straks omgjøre beslutningen om å nekte Kvinner adgang til universiteter og organisasjoner. FNs høykommissær for flyktninger, Volker Türk, sa tirsdag at beslutningen om å nekte Kvinner i å arbeide for ikke-statlige organisasjoner kan få «fryktelige følger». I forrige uke innførte Taliban et forbud mot kvinnelige studenter, lørdag ble dette fulgt opp med et vedtak om å forby Kvinner å jobbe for internasjonale hjelpeorganisasjoner.

NRK - 09 jan 23 kl. 22:43

Kreftekspert mener feilmargin på celleprøver koster unge Kvinner livet

Overlege og ekspert på livmorhalskreft, Sveinung Sørbye, mener stor feilmargin på celleprøver koster unge Kvinner livet. Sørbye sier til TV 2 at halvparten av alle Kvinner med høygradige celleforandringer ikke blir fanget opp av celleprøve. Han forteller at det er vanskelig å se hva som er farlige celleforandringer, fordi prøvene fra Kvinner mellom 25 og 34 i hovedsak vurderes med mikroskop.

NRK - I førrgår: 08:25

Historisk mange døde i Finland i fjor

Ikke siden krigsåret 1944 har det dødd flere finner enn hva det gjorde i fjor. For andre år på rad synker levealderen hos Kvinner i Finland. År for år stiger dødstallet i Finland i takt med at befolkningen blir eldre, skriver Yle.

NRK - 22 dec 22 kl. 11:47

Tyrkia og Saudi-Arabia fordømmer Talibans utestenging av Kvinner

Det faller ikke i god jord hos en rekke store muslimske land at Afghanistans Taliban-regime utestenger Kvinner fra høyere utdanning. – Forbudet er verken islamsk eller humant, sa Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu på en pressekonferanse torsdag. Han etterlyste en islamsk forklaring på forbudet.

NRK - 21 dec 22 kl. 10:23

Væpna vakter stansa afghanske Kvinner utanfor universitet

Hundrevis av unge Kvinner vart stansa av vakter med våpen då dei prøvde å gå inn på områda til Afghanistans universitet onsdag. Det skjer dagen etter at Taliban-regimet i landet forbaud Kvinner frå å ta universitetsutdanning. Fleire journalistar frå AFP vart onsdag vitne til at Kvinner vart møtte med væpna vakter og sperra inngangsområde.

NRK - 04 jan 23 kl. 17:37

Irans leder antyder mykere holdning til hijab

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier at Kvinner som ikke bærer full hijab, ikke bør beskyldes for å være uten religion. Uttalelsen kom da han talte til en gruppe iranske Kvinner. Den ble onsdag gjengitt av det statskontrollerte nyhetsbyrået Irna.

NRK - 20 jan 23 kl. 23:50

Kvinner og barn frigitt i Burkina Faso

I Burkina Faso er 66 Kvinner og barn som ble kidnappet av væpnede bander i forrige uke nå frigitt, opplyser den nasjonale kringkastingen i landet. Dette er det største antallet mennesker som er blitt bortført i landet. Sikkerhetsstyrker gjennomførte en redningsoperasjon, og fant 27 voksne Kvinner og 39 babyer, barn og unge jenter i en provins nord i landet, skriver Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 15:53

Yngre Kvinner får HPV-test i stedet for celleprøve

Fra 1. januar 2023 vil Kvinner ned til 30 år få tilbud om HPV-test i stedet for celleprøve. Det samme vil gjelde Kvinner ned til 25 år fra 1.

NRK - 28 nov 22 kl. 03:43

Mange pågrepet under marsj mot kvinnevold i Tyrkia

Mange mennesker ble arrestert under en demonstrasjon i Istanbul søndag mot vold mot Kvinner, ifølge arrangørene. Rundt 40 mennesker ble tatt i forvaring av politiet i Istanbul søndag, ifølge en gruppe som kjemper mot drap på Kvinner. Fredag ble rundt 200 arrestert ved en annen protest mot kvinnevold.

Klartale - 11 nov 22 kl. 09:40

Afghanske Kvinner stenges ute

Kvinner får ikke bruke treningsstudioer. De får heller ikke komme inn i parker i Afghanistan. Det har Taliban bestemt.

NRK - 24 nov 22 kl. 09:58

FN: Fem Kvinner drept av partner eller familie hver time

Hver time blir gjennomsnittlig fem Kvinner drept i sitt eget hjem rundt om i verden av enten partneren eller et annet familiemedlem, heter det i en FN-rapport. Rundt 56 prosent av alle drap på Kvinner og jenter er det partnere eller nære familiemedlemmer som står for. Det vil si 45.

NRK - 27 dec 22 kl. 17:03

Taliban åpner for kvinnelige hjelpearbeidere

Taliban sier de vil la Kvinner jobbe i hjelpeorganisasjoner dersom de bærer hijab. Løftet om å åpne for enkelte kvinnelige ansatte kom fra Talibans økonomiminister Qari Din Mohammed Hanif under et møte med den fungerende lederen for FN i Afghanistan, Ramiz Alakbarov mandag. Den tyske kringkasteren ARD og nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til et referat fra møtet der Hanif sier at Taliban er villige til å la Kvinner jobbe for FN og hjelpeorganisasjoner, vel å merke dersom de følger kleskoden og bærer hijab.

NRK - I førrgår: 16:56

Transkvinne dømt for voldtekt skal ikke sone i kvinnefengsel

En skotsk transkvinne som ble dømt for voldtekt av to Kvinner før hun begynte å identifisere seg som kvinne, skal ikke sone i et kvinnefengsel. Det har Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon besluttet, ifølge Sky News. Transkvinnen ble dømt til fengsel denne uken av en domstol i Glasgow, og ble deretter sendt til et fengsel for Kvinner i Cornton Vale der hun skulle vente på straffeutmålingen.

Klartale - 23 dec 22 kl. 14:20

Flest Kvinner dropper alkohol foran barna

Flest Kvinner dropper alkohol foran barna i jula. Det viser tall fra organisasjonen Av-og-til.Omtrent annenhver kvinne dropper alkoholen.

Klartale - 25 jan 23 kl. 10:05

Rekordmange pasienter har krevd erstatning

Har du blitt operert feil? Fått bivirkninger av behandling? Da kan du ha rett på erstatning.

NRK - 24 jan 23 kl. 23:31

80 prosent rammes av senskader som følge av gynekologisk kreft

En undersøkelse som Gynkreftforeningen har gjennomført blant sine medlemmer, viser at behandlingen av gynekologisk kreft medfører betydelig tap av livskvalitet for de som har blitt friske av sykdommen. 40 prosent måtte slutte i jobben da de ble syke, og senskader rammer nær 8 av 10. – Dette er tydelige tall som bekrefter hvor inngripende behandling for gynekologisk kreft er.

NRK - 21 dec 22 kl. 22:16

Huitfeldt med på felles uttalelse som fordømmer Taliban

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har gått sammen med utenriksministrene fra en rekke land om en felles fordømmelse av Talibans studienekt for Kvinner. – Vi fordømmer på det sterkeste Talibans nylige beslutning om å nekte Kvinner tilgang til universiteter. Talibans undertrykkende regler mot afghanske jenter og Kvinner er nådeløse og systemiske, sier Huitfeldt i en uttalelse på Twitter sammen med utenriksministerne i Australia, Canada, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tyskland og USA samt EUs utenrikssjef.

NRK - 24 jan 23 kl. 06:53

Frankrike hentet ut Kvinner fra jihadistleir i Syria

Frankrike har hentet ut 15 Kvinner og 32 barn fra jihadistleire i Syria. Det opplyser det franske utenriksdepartementet, melder AFP. De er blitt hentet fra fangeleirer i det nordøstlige Syria.

NRK - 24 jan 23 kl. 06:53

Frankrike hentet ut Kvinner og barn fra jihadistleir i Syria

Frankrike har hentet ut 15 Kvinner og 32 barn fra jihadistleire i Syria. Det opplyser det franske utenriksdepartementet, melder AFP. De har vært innesperret i fangeleirer i det nordøstlige Syria.

NRK - 21 dec 22 kl. 16:12

Storbritannia om kvinneforbudet på universita i Afghanistan: Verda følg med

Den britiske statsministaren Rishi Sunak sa onsdag at Taliban sitt forbod mot Kvinner på universiteta i Afghanistan er eit alvorleg skritt tilbake, og åtvara om at verda følg med, melder nyheitsbyrået AFP. – Kvinner i Afghanistan har så mykje å tilby. Å nekta dei tilgang til universiteta er eit alvorleg skritt tilbake, skreiv statsministeren på Twitter.

NRK - 21 dec 22 kl. 12:47

Tyskland setter universitetsforbud i Afghanistan på G7-agendaen

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock raser mot Taliban-regimets beslutning om å forby universitetsutdanning for Kvinner i Afghanistan. – Ved å ødelegge jenters og Kvinners framtid i Afghanistan har Taliban valgt å ødelegge sitt eget lands framtid, skrev Baerbock på Twitter onsdag. Hun legger til at saken skal på agendaen til G7, som består av sju rike og store industriland.

NRK - 04 dec 22 kl. 10:02

Mann filmet Kvinner på toalett på utested i Oslo

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke Kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo. Natt til søndag 21. november i fjor plasserte mannen seg i en toalettbås på et utested i Oslo.

Klartale - 23 jan 23 kl. 10:53

Slik vil vi endre vaner i 2023

Byrået Euromonitor lager en rapport hvert år. Rapporten viser ti trender de tror vil prege folk i det kommende året. Rapporten er basert på forbruker-undersøkelser og analyser.

Klartale - 23 jan 23 kl. 08:20

Ti personer skutt og drept under feiring av kinesisk nyttår

Mann skjøt og drepte ti mennesker lørdag kveld. Det skjedde under feiringen av kinesisk nyttår. Mange var samlet for å feire i Monterey Park nær Los Angeles i USA.

Klartale - 23 jan 23 kl. 06:00

Hva er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens er kanskje noe du ikke har tenkt så mye på. Men som samtidig er blitt en del av hverdagen vår.Både når du bruker mobilen.

NRK - 06 jan 23 kl. 00:42

Stein Erik Hagen er skeptisk til regjeringens kjønnskvotering

Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, er ikke positiv til regjeringens forslag om kjønnskvotering i styrene til norske selskaper, skriver Dagens Næringsliv. Hagen «synes det er flott med Kvinner i styret», men er redd nye krav vil gi økte kostnader og økt byråkrati, skriver avisen. For å nå regjeringens mål, må det kvoteres inn Kvinner til omtrent 11.

NRK - 20 jan 23 kl. 23:51

Canada henter Kvinner og barn fra Syria

Canada skal hente hjem seks Kvinner og 13 barn som har vært innesperret i en fangeleir for IS-medlemmer i Syria siden IS ble nedkjempet. Canada besluttet å hente dem hjem etter at de saksøkte myndighetene og sa det var landets plikt å hente dem hjem. Utenriksdepartementet sier det er funnet en løsning for kvinnene og barna, men at saken til fire menn som også ville hjem, er utsatt i flere uker.

Klartale - 04 jan 23 kl. 06:00

Klarer Iran å skremme folk til taushet?

Majidreza Rahnavard smiler tappert. Noen tok bilde av den unge mannen og moren i fengselet. Hun holder hånda på brystet hans og smiler.

NRK - 18 jan 23 kl. 16:03

FNs visegeneralsekretær i Kabul for å snakke om Kvinners rett til utdanning

FNs visegeneralsekretær har møtt Afghanistans utenriksminister i Kabul for å snakke om Kvinners rett til arbeid og utdanning. I møtet mellom FNs visegeneralsekretær Amina J. Mohammed og Afghanistans fungerende utenriksminister Amir Khan Muttaqi ble Talibans politikk mot Kvinner diskutert.

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:33

4 av 10 tror at de får dårligere liv av mindre forbruk

40 prosent sier de tror at livet blir dårligere hvis de må spare penger og ha mindre forbruk. Det viser en undersøkelse laget av Opinion. Det er et selskap som lager spørreundersøkelser.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:01

Taiwan tillater Kvinner i militære reservestyrker for første gang

Taiwans forsvarsdepartement vil tillate at 200 kvinnelige dimitterte soldater melder seg frivillig til treninger med landets reservestyrker. Dette har ikke skjedd tidligere. Foreløpig er det bare taiwanske menn som er pålagt å gjennomføre obligatorisk militærtjeneste og opprettholde treningen.

NRK - 15 jan 23 kl. 14:57

Burkina Faso: Jihadister mistenkt for å ha bortført 50 Kvinner

Rundt 50 Kvinner er bortført av antatte jihadister i Burkina Faso, opplyser lokale kilder. Kvinnene skal ha blitt bortført i to omganger nord i det vestafrikanske landet. Rundt 40 av dem forsvant sørøst for byen Arbinda torsdag, mens rundt 20 ble bortført fredag, fra et område nord for byen.

NRK - 15 jan 23 kl. 14:12

Redd Barna gjenopptar noe virksomhet i Afghanistan – myndighetene forsikrer at Kvinner er trygge

Redd Barna gjenopptar deler av virksomheten sin i Afghanistan. Landets myndigheter har forsikret at Kvinner kan føle seg trygge. David Wright, leder for Redd Barnas internasjonale programarbeid, opplyser i en pressemelding at hoveddelen av virksomheten fortsatt settes på vent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com