Kuppet

Fredag, 25 Juni, 15:37

Nyheter om Kuppet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 mai 21 kl. 10:55

Sier flere enn 800 personer er drept siden Kuppet

Det pågår fortsatt en kamp om makta i Myanmar. Så langt er det flere enn 800 drepte siden Kuppet i februar. Det sier en gruppe internasjonale observatører..

VG - 20 juni 21 kl. 09:42

Krisen i Myanmar gir matproblemer for millioner

Myanmars økonomi og banksystem har blitt hardt rammet av den politiske krisen som fulgte Kuppet tidligere i år. Det merker vanlige folk på lommeboken..

NRK - 18 juni 21 kl. 03:45

FN skal stemme om Myanmar

FNs hovedforsamling skal stemme over en ikke-bindende resolusjon der de fordømmer militærjuntaen i Myanmar og ber medlemsland stanse våpensalg til landet. Avstemningen skal ifølge diplomater holdes fredag, samme dag om FNs sikkerhetsråd holder uformelle samtaler om Myanmar etter Kuppet i februar..

NRK - 17 juni 21 kl. 15:12

Frykter vold i Myanmar

FN-utsendinger i Myanmar varsler om nye voldshendelser i landet den siste tiden, skriver Reuters. FN mener det står svært dårlig til med menneskerettighetene i landet. Det har vært store protester i landet den siste tiden, etter at militærregimet i landet Kuppet makten 1.

NRK - 14 juni 21 kl. 15:48

Rettssak mot Suu Kyi har startet

Mange politibetjenter vitnet da rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi startet mandag. Advokatene hennes sier de er forberedt på det verste. Suu Kyi har sittet i husarrest siden hæren igjen Kuppet makten 1.

NRK - 14 juni 21 kl. 11:33

Journalist løslatt i Myanmar

Den amerikanske journalisten Nathan Maung, som ble pågrepet i Myanmar i mars, er løslatt, opplyser advokaten hans. Den amerikanske statsborgeren er en av flere journalister som er pågrepet etter Kuppet i Myanmar i februar..

NRK - 14 juni 21 kl. 04:54

Suu Kyis møter i retten mandag

Aung San Suu Kyis advokater sier de håper på det beste, men er forberedt på det verste før den avsatte lederen skal møte i retten mandag. Hun har sittet i husarrest siden hæren Kuppet makten 1. februar.

NRK - 07 juni 21 kl. 10:05

Rettssak i Myanmar neste uke

Mandag i neste uke starter rettssaken mot Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi, opplyser en advokat. Rettssaken har blitt utsatt i flere uker. – Hun ber alle om å holde seg ved god helse, sier advokaten.

Aftenposten - 03 juni 21 kl. 07:00

Nye lover kan hjelpe Trump tilbake til makten. Kuppet er ikke over.

Trump kan stille til valg på nytt i 2024. Nå endrer republikanerne loven slik at det kan bli lettere å lyve seg til en….

NRK - 31 mai 21 kl. 01:06

Mali suspenderes fra ECOWAS

Vestafrikanske ledere besluttet søndag å midlertidig utestenge Mali fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS etter det andre Kuppet på ni måneder. Ti statsledere og tre utenriksministre deltok på et ekstraordinært toppmøte i Accra i Ghana, der den tidligere nigerianske presidenten Goodluck Jonathan fungerte som mekler..

NRK - 30 mai 21 kl. 13:48

Fem drept i angrep i Mali

Fire sivile og en politibetjent er drept i et antatt jihadistangrep i Sør-Mali i dag, melder AFP. Sør-Mali har tidligere blitt spart for de fleste terrorangrep i landet som ellers er preget av store uroligheter. De drepte ble angrepet i byen Bougouni, omtrent hundre kilometer fra grensen til Elfenbenskysten og Guinea.

NRK - 30 mai 21 kl. 03:17

Macron truer med Mali-retrett

Frankrikes president Emmanuel Macron sier Frankrike vil trekke seg ut av Mali, om landet går i retning radikal islamisme etter det andre Kuppet på ni måneder. De rundt 5000 franske soldatene er stasjonert i landet hvor de kjemper mot islamistiske terrorgrupper..

NRK - 29 mai 21 kl. 07:44

Rebeller stabler sammen ny hær

Den Nasjonale Enhetsregjeringen som har blitt etablert av diverse opposisjonskrefter i Myanmar etter Kuppet i februar er ferdig med opplæringen av den første runden med rekrutter til sin nye hær. Det viser opposisjonsregjeringen i en ny video, ifølge Reuters. I den kan man se rundt 100 soldater marsjere i en tett jungel, uten våpen.

VG - 29 mai 21 kl. 07:09

Sputnik-Kuppet

.

NRK - 27 mai 21 kl. 00:11

Malis president trekker seg

President 'Bah N’Daw og statsminister Moctar Ouane har ifølge militærjuntaen valgt å trekke sig fra sine poster, to dager etter at de ble arrestert og ført til en militærleir. Dette er det andre Kuppet i Mali på ni måneder. Ifølge en talsmann fra det amerikanske utenriksdepartementet suspenderer USA all militær støtte til landet og overveier sanksjoner..

VG - 02 april 21 kl. 03:13

Redd Barna: Over 40 barn drept i Myanmar siden Kuppet

Nøyaktig to måneder etter Kuppet i Myanmar, rapporterer Redd Barna at minst 43 barn har blitt drept av militærjuntaen..

NRK - 25 mai 21 kl. 14:15

Oberst arresterte styresmaktene

Oberst Assimi Goïta,som i august 2020 Kuppet makten i Mali, arresterte tirsdag presidenten, statsministeren og forsvarsministeren i landet. Obersten sier han har strippet dem for makt, skriver Reuters. Goïta sier arrestasjonene kommer som følger av at presidenten og statsministeren ikke involverte ham nok i forkant av det kommende regjeringsvalget.

VG - 24 mai 21 kl. 18:45

Her er de første bildene av Aung San Suu Kyi siden militærKuppet

Her møter Aung San Suu Kyi i retten. Dette er de første bildene av landets demokratisk valgte leder siden Kuppet i Myanmar i februar..

Aftenposten - 24 mai 21 kl. 09:17

Suu Kyi sier partiet vil bestå så lenge det finnes folk

Da Aung San Suu Kyi møtte i retten for første gang siden Kuppet i Myanmar i februar, sa hun at hennes parti «vil finnes….

Klartale - 29 mars 21 kl. 15:01

Flest drept i Myanmar siden Kuppet

Folket i Myanmar fortsetter å demonstrere mot militæret. Lørdag ble flest sivile drept på ett døgn siden Kuppet 1. februar..

NRK - 18 mai 21 kl. 06:36

802 drept i Myanmar siden Kuppet

802 mennesker har blitt drept av sikkerhetsstyrker i Myanmar siden militærjuntaen tok over makten i landet i februar, hevder observatørgruppa Assistance Association for Political Prisoners (AAPP). Ifølge observatørene er det reelle antall døde er trolig mye høyere, melder Reuters..

NRK - 13 mai 21 kl. 17:54

Journalist dømt til 3 år i Myanmar

Journalisten Min Nyo er dømt til tre års fengsel i Myanmar for sin dekning av protestene mot statsKuppet som har preget landet i over tre måneder. Min Nyo fra Democratic Voice of Burma (DVB) var den første journalisten til å bli arrestert av de militære etter Kuppet 1. februar.

Klartale - 10 mai 21 kl. 15:07

Hundre dager siden Kuppet i Myanmar

Folk fortsetter å protestere mot militæret i Myanmar. Så langt skal nesten 800 sivile ha blitt drept..

NRK - 30 april 21 kl. 19:13

Halve Myanmar risikerer fattigdom

Politisk uro og bråk etter Kuppet i Myanmar kan reversere flere år med fremgang i landet og doble antall mennesker som lever i fattigdom. Det viser en ny rapport fra FNs-utviklingsprogram (UNDP). Rapporten anslår at 25 millioner mennesker i Myanmar vil leve i fattigdom i 2022..

VG - 26 april 21 kl. 05:19

Anthony Hopkins Kuppet Oscar for beste mannlige hovedrolle

Anthony Hopkins (83), tidenes eldste nominerte i nevnte kategori, vant over storfavoritten, avdøde Chadwick Boseman..

NRK - 21 april 21 kl. 11:47

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 22 feb. 21 kl. 19:09

Enighet om sanksjoner mot Myanmar

EU-landenes utenriksministre er enige om å innføre sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar som følge av Kuppet, ifølge utenrikssjef Josep Borrell. Tidligere mandag fordømte EUs utenriksministre formelt Kuppet i landet..

NRK - 11 april 21 kl. 09:35

700 drept etter Kuppet i Myanmar

Militærjuntaens vold mot demonstranter i Myanmar har så langt krevd over 700 liv, opplyser aktivister. I går meldte øyenvitner at over 80 demonstranter ble drept i byen Bago. En talsmann for militærjuntaen sier at 248 personer er drept så langt..

NRK - 14 feb. 21 kl. 07:50

Advarer mot å skjule etterlyste

Myanmars militærjunta advarer folk mot å skjule etterlyste personer. Flere og flere politikere, leger og folk i andre yrkesgrupper som har demonstrert mot Kuppet for to uker siden blir pågrepet. Kuppet har ført til store demonstrasjoner i flere byer..

NRK - 07 april 21 kl. 11:56

Tidligere soldater dømt for kupp

Fire tyrkiske, tidligere soldater er dømt til livsvarig fengsel for sin rolle i kuppforsøket i landet for fem år siden. Det mislykkede Kuppet mot president Recep Tayyip Erdogan ble slått tilbake etter noen timer med kamper..

NRK - 07 april 21 kl. 10:56

Samler bevis i Myanmar

En gruppe som representerer Myanmars styrtede regjering sier den har samlet 180.000 bevis for menneskerettsbrudd begått etter militærKuppet. Kuppet utløste store protester, og hundrevis av mennesker er drept under demonstrasjoner..

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 16:28

Den syv år gamle jenta og utallige andre er blitt drept. Her er årsakene til at stormakten ikke griper inn.

Kina kan få slutt på Kuppet, og landet er avhengige av at konfliktene ikke eskalerer..

NRK - 30 mars 21 kl. 03:47

Organisasjon: Over 50 drept

Over 500 personer er blitt drept av militærregimet i Myanmar siden Kuppet 1. februar, ifølge tall som en lokal organisasjon har innhentet. Totalt 510 sivile drap er bekreftet, ifølge Assistance Association for Political Prisoners, melder AFP..

NRK - 29 mars 21 kl. 18:07

Sikkerhetsrådet vil drøfte Myanmar

FNs sikkerhetsråd skal møtes igjen for å drøfte Myanmars militæres voldelige undertrykking av folk som protesterer mot Kuppet i februar. Storbritannia har bedt om møtet, som finner sted onsdag. Sikkerhetsrådet fordømte 11.

Klartale - 01 feb. 21 kl. 11:09

Verden fordømmer Kuppet i Myanmar

Land i Vesten og Asia reagerer kraftig på militær-Kuppet i Myanmar..

NRK - 22 mars 21 kl. 10:15

Journalist løslatt i Myanmar

BBC-journalisten som fredag ble pågrepet i Myanmar, er løslatt, melder BBC selv. Demonstrasjonene mot militærjuntaen som tok makta 1. februar fortsatte i landet mandag.

NRK - 14 mars 21 kl. 19:51

FN-utsending krev handling

FNs utsende til Myanmar, Christine Schraner Burgener, fordømmer drapa på demonstrantar, etter ein av dei dødelegaste dagane etter Kuppet i februar. – Det internasjonale samfunnet må kome saman i solidaritet med folket i Myanmar, seier ho i ei fråsegn..

NRK - 13 mars 21 kl. 12:32

Ny blodig dag i Myanmar

Minst åtte demonstranter er drept i protester mot militærjuntaen i Myanmar, melder lokale medier og øyenvitner. Flere andre ble såret da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter i flere byer. Over 78 personer er drept siden Kuppet i februar..

NRK - 11 mars 21 kl. 17:34

FN: Minst 70 drept i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar har drept minst 70 mennesker siden Kuppet 1. februar, ifølge en av FNs menneskerettighetseksperter. Thomas Andrews mener militæret trolig begår forbrytelser mot menneskeheten og tar til ordet for sanksjoner, melder AFP..

NRK - 11 mars 21 kl. 14:49

Ni demonstranter drept i Myanmar

Minst ni demonstranter skal være drept av sikkerhetsstyrker i Myanmar, melder AFP. Det er ingen tegn til nedtrapping av volden fra militærstyret. Over 60 demonstranter har blitt drept av sikkerhetsstyrker siden Kuppet 1.

Aftenposten - 09 mars 21 kl. 21:33

De risikerer lange fengselsstraffer for å rapportere om Kuppet. – Vi fortsetter å jobbe i skjul

Kritisk journalistikk om juntaen er nå forbudt i Myanmar. Det stopper ikke journalistene som mener de har et fortrinn..

NRK - 05 mars 21 kl. 21:16

Norge mener FN bør vurdere tiltak

Norge tok i FNs sikkerhetsråd fredag til orde for å vurdere tiltak mot Myanmar, og fordømte igjen Kuppet i februar og volden mot demonstranter. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier til NTB at det må sendes et tydelig signal til militærjuntaen..

NRK - 04 mars 21 kl. 19:28

Ber om global våpenembargo

FNs sikkerhetsråd bør innføre en global våpenembargo og målrettede sanksjoner mot militæret i Myanmar, sier en menneskerettighetsekspert i FN. Det skriver NTB. Militæret har økt voldsbruken mot demonstrantene siden de Kuppet makten i februar..

NRK - 04 mars 21 kl. 19:28

Vil ha våpenboikott av Myanmar

FNs sikkerhetsråd bør innføre en global våpenembargo og målrettede sanksjoner mot militæret i Myanmar, sier en menneskerettighetsekspert i FN, melder NTB. Militæret har økt voldsbruken mot demonstrantene siden de Kuppet makten i februar..

NRK - 03 mars 21 kl. 18:27

FN-utsending: 38 drept i Myanmar

En FN-utsending i Myanmar opplyser at minst 38 demonstranter er drept av sikkerhetsstyrkene i landet. – Det er nå over 50 som er døde etter at Kuppet fant sted, og mange er blitt såret, sier Christine Schraner Burgener til journalister..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt