Kunne

Tuesday, 29 November, 21:38

Nyheter om Kunne

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - 11 nov 22 kl. 08:42

Mener hemmelig rapport Kunne hindret Nav-skandalen

I 2019 fikk alle vite det. Etaten Nav hadde tolket regler feil. Folk ble straffet for å ta med trygd utenlands.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

Klartale - 09 nov 22 kl. 06:30

Nå blir vi snart 8 milliarder

Det blir stadig flere av oss mennesker på jorda. De siste årene har mye handlet om pandemi, død og krig. Samtidig vokser folketallet i full fart.

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten Kunne være fra Russland.

Klartale - I førrgår: 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

Klartale - I førrgår: 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:12

Opprettholder midlertidig byggeforbud

Byrådet i Oslo anbefaler å opprettholde det midlertidige byggeforbudet mens ny småhusplan skal behandles. Det skriver de i en pressemelding. Samtidig sier de at enkelte søknader vil Kunne behandles: – Byrådet gir nå en tydelig beskjed om at byggesøknader som samsvarer med forslag til ny småhusplan skal Kunne behandles, uttaler Hanna E.

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:35

Statnett tror vi unngår strømkrise i vinter

Statnett har en plan for hva de skal gjøre om de tror det blir for lite strøm. Derfor må de også Kunne vurdere risikoen for at det kan bli et problem. Nå har de endret sin vurdering.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 20:00

Man skal Kunne kritisere sitt eget parti uten å bli møtt med en vegg av hat

Man skal Kunne kritisere sitt eget parti uten å bli møtt med en vegg av hat..

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

NRK - 17 nov 22 kl. 01:11

Hadeland Glassverk unngår permitteringer

Tidligere i høst stengte Hadeland Glassverk en av sine tre ovner og sa dyr strøm Kunne føre til permitteringer. Nå avblåses faren i denne omgang. Ledelsen ved glassverket fryktet at strømregningen som vanligvis er på 2 millioner kroner i året, Kunne ende på 40 millioner kroner.

NRK - 16 nov 22 kl. 05:11

Magnus Devold: Vitne til en fæl situasjon

Komiker Magnus Devold skriver på Instagram at han og kjæresten Maria Stavang var sammen med Atle Antonsen på Bar Boca natt til 23. oktober da samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali ble utsatt for rasistiske ytringer. Han skriver at han kom til bordet en stund etter de andre og at han derfor ikke fikk med seg innholdet i samtalen mellom Antonsen og Ali før Antonsen skal ha sagt «Du er for mørk til å være her» – Jeg ble helt paff, forstod ingenting av hvorfor han Kunne si noe sånt, og reagerte Kunne med vantro, skriver Devold..

NRK - 16 nov 22 kl. 05:11

Magnus Devold: Var med Antonsen

Komiker Magnus Devold skriver på Instagram at han og kjæresten Maria Stavang var sammen med Atle Antonsen på Bar Boca natt til 23. oktober da samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali ble utsatt for rasistiske ytringer. Han skriver at han kom til bordet en stund etter de andre og at han derfor ikke fikk med seg innholdet i samtalen mellom Antonsen og Ali før Antonsen skal ha sagt «Du er for mørk til å være her» – Jeg ble helt paff, forstod ingenting av hvorfor han Kunne si noe sånt, og reagerte Kunne med vantro, skriver Devold.

NRK - 16 nov 22 kl. 05:11

Magnus Devold: Var med Antonsen på Bar Boca

Komiker Magnus Devold skriver på Instagram at han og kjæresten Maria Stavang var sammen med Atle Antonsen på Bar Boca natt til 23. oktober, da samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali, skal ha blitt utsatt for rasistiske ytringer. Han skriver at han kom til bordet en stund etter de andre, og at han derfor ikke fikk med seg innholdet i samtalen mellom Antonsen og Ali, før Antonsen skal ha sagt «Du er for mørk til å være her» – Jeg ble helt paff, forstod ingenting av hvorfor han Kunne si noe sånt, og reagerte Kunne med vantro, skriver Devold.

Klartale - 5 timer siden

Første utbrudd på 40 år

Vulkanen Mauna Loa er verdens største aktive vulkan. Og den ligg på Hawaii. Mandag hadde den sitt første utbrudd på nær 40 år.

Klartale - 15 nov 22 kl. 14:39

Folk dansker mer til musikk med dypere bass

Forskere har sett på hvordan folk reagerer på bass. Og hvilken effekt det gir på dansegulvet. Resultatet viste at publikum danset neste 12 prosent mer da det ble mer bass på musikken.

Klartale - 15 nov 22 kl. 14:39

Folk danser mer til musikk med dypere bass

Forskere har sett på hvordan folk reagerer på bass. Og hvilken effekt det gir på dansegulvet.Resultatet viste at publikum danset neste 12 prosent mer da det ble mer bass på musikken.

Klartale - 8 timer siden

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før Kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

E24 - 11 timer siden

Millionstrid i retten om luksusvilla

Redervillaen på Ullernåsen ble tvangssolgt, men eier Aase Marie Moltzau mener den Kunne blitt solgt for mer. Nå saksøker hun..

NRK - 14 timer siden

Massiv politiinnsats for å stanse protester i Kina

Politi er utstasjonert i store antall for å hindre at protestene mot myndighetenes strenge håndtering av koronapandemien i Kina blusser opp igjen. Mandag var det oppfordringer i sosiale medier om å samles igjen til nye protester mot koronarestriksjonene og for politisk frihet, men utover kvelden var det likevel helt stille, uten at folk samlet seg. Forsterket politiinnsats Kunne mandag observeres i hovedstaden Beijing og andre storbyer som Shanghai, Guangzhou og Hangzhou.

NRK - Igår: 13:14

EU snur om snus – lover å holde seg unna prisen

Prisen på svensk snus kommer ikke til å bli berørt av et nytt forslag om tobakksskatt i EU, lover EU-kommisjonen. I helgen kom det opplysninger om at prisen på svensk snus Kunne bli satt opp kraftig som følge av et EU-forslag. Det har fått svenske snusere og produsenter til å reagere sterkt.

Aftenposten - Igår: 12:30

Kollektivtilbudet skal være for alle

Mitt mål er at enhver i Oslo skal Kunne reise trygt og raskt dit man vil, uavhengig av funksjonsevne..

Klartale - Igår: 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

VG - Igår: 10:04

Forbudspolitikkens tragiske konsekvenser

De driver ikke akkurat og skyter hverandre på Vinmonopolet. Vi bør Kunne prøve med en forsøksordning med legalt lisensiert salg av cannabis..

VG - Igår: 09:49

Deltakerne på grottefesten var i livsfare – arrangørene nekter skyld for forgiftning

To unge menn fikk hjerneskade etter å ha pustet inn dieseleksos på den ulovlige grottefesten i Oslo for to år siden. Aktor mener det Kunne ha gått langt verre..

NRK - Igår: 09:50

Enova gir 38 millioner til Rå Biopark

Rå Biopark AS får 39 millioner kroner i støtte av Enova til bygging av verdens nordligste industrielle biogassanlegg i Skibotn. Anlegget, som skal stå ferdig i 2025, skal produsere biogass til veitransporten og CO₂ til næringsmiddelindustrien. – Biogass kan på kort og mellomlang sikt erstatte fossilt drivstoff der elektrisitet og andre fornybare energibærere er krevende.

NRK - Igår: 08:25

Reddet ut etter at fly ble sittende fast i høytspentmast

To personer er etter flere timer reddet ut av et småfly som søndag kveld ble sittende fast i en høyspentmast i Maryland i USA. De to mennene om bord, begge i 60-årene, er uskadd, men på grunn av faren for elektriske støt måtte det gjøres grundige forberedelser før de to Kunne hentes ut av flyet. Ulykken har ført til store strømbrudd i området.

NRK - Igår: 07:49

Britisk studie: Blodfortynnende medisiner i koronabehandling fungerer ikke

Britiske leger mente allerede våren 2020 at blodfortynnende medisiner Kunne redde koronasyke. Nå har en ny studie funnet at den blodfortynnende medisinen apixaban kan gi farlige blødninger når den gis til alvorlig covid-syke. Behandlingen gir heller ikke positive resultater, skriver the Guardian.

NRK - Igår: 06:59

Kampene forsetter etter al-Shabaab-angrep i Mogadishu

Lyden av skyting og eksplosjoner Kunne mandag morgen fortsatt høres ved hotellet Villa Rose i Somalias hovedstad. Al-Shabaab sier de står bak angrepet. Hotellet, som ligger like ved presidentpalasset, brukes gjerne av somaliske regjeringsmedlemmer.

Aftenposten - 13 nov 22 kl. 21:41

Trumps folk Kunne ha omgjort presidentvalget om to år. Alle ble avvist av velgerne.

Valgfornektere som Kunne påvirket 2024-valget, tapte i alle de viktigste vippestatene..

Aftenposten - I førrgår: 15:55

Belgia gikk på VM-smell – Marokko seiret etter keepertabbe

(Belgia – Marokko 0–2) Belgia Kunne sikre avansement fra gruppespillet ved seier mot Marokko..

VG - I førrgår: 15:55

Belgia rystet av Marokko: Tapte etter keepertabbe av Courtois

(Belgia – Marokko 0–2) Belgia Kunne sikre avansement fra gruppespillet ved seier mot Marokko. I stedet sørget en tabbe av Thibaut Courtois (30) for belgisk tap og full spenning i gruppen..

Aftenposten - I førrgår: 13:06

Tysk VM-håp etter hjelp fra Costa Rica

Japan Kunne nærmest sikret avansement med seier, men Costa Rica overrasket og vant 1-0 i fotball-VM søndag..

NRK - 13 nov 22 kl. 06:30

Mark Kelly ber folk i Arizona gi opp gamle konspirasjonsteorier

Nylig gjenvalgt senator Mark Kelly ber Arizonas befolkning stå sammen og gi opp gårsdagens konspirasjonsteorier. Arizona sto sentralt i ekspresident Donald Trumps forsøk på å omstøte valget i 2020 og skape tvil om legitimiteten til Joe Bidens valgseier. I en tale lørdag etter at det var klart at han var gjenvalgt, oppfordret Kelly Arizonas befolkning til å komme seg videre fra konspirasjonsteoriene som har preget statens politiske liv de siste to årene.

NRK - I førrgår: 04:02

Kraftig snøvær og kuldegrader rammer Kyiv

Et kraftig snøvær ventes å ramme Ukrainas hovedstad Kyiv søndag, med temperaturer under frysepunktet både natt og dag. Det skjer mens millioner av mennesker i og rundt byen mangler strøm og varme, eller har strøm og varme bare sporadisk. En strømleverandør sa lørdag at de bare Kunne levere tre firedeler av strømmen landet har behov for, noe som betyr at restriksjonene fortsetter mens vinteren nærmer seg.

NRK - 26 nov 22 kl. 20:50

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

NRK - 26 nov 22 kl. 15:13

Domstolsledere sendte bekymringsmelding til Stortinget

De norske domstolslederne mener regjeringens budsjettforslag vil svekke domstolenes uavhengighet, skriver de i et brev til Stortinget. Rett24 skriver at budsjettsituasjonen ble tema på årets siste domstolsledermøte i Oslo. Domstoladministrasjonens beregninger tilsier at det justert for prisstigningen blir et kutt på 100 millioner i domstolenes budsjett neste år hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir stående.

VG - 26 nov 22 kl. 11:43

Norge sviktet jødene allerede på 1930-tallet

Når vi nå markerer at det 80 år siden at 529 norske jøder ble sendt ut av landet for å ende i Auschwitz, er det all grunn til å se nærmere på hvordan dette Kunne skje. I alt ble 773 jøder sendt til dødsleirer fra Norge..

NRK - 26 nov 22 kl. 08:21

Gratis å sende julegaver til Ukraina

Siden april har det vært gratis å sende pakker med til Ukraina. Posten sier at julegaver til landet bør sendes senest 5. desember.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

NRK - 25 nov 22 kl. 19:25

Høyesterett avviste anken fra Scandic

Fredag ettermiddag ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg avviser anken fra Scandic, skriver Radio Nordkapp. I høst slo Hålogaland lagmannsrett fast at Scandic må ha løyve fra kommunen for å Kunne kreve inn parkeringsavgift på Nordkapp-platået. Denne avgjørelsen anket Scandic til Høyesterett, nå er anken avvist og dommen er rettskraftig.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:54

Pepper av merket Natco kalles tilbake

Vatan Engros kaller tilbake malt pepper i poser på 100 gram av merket Natco. Krydderet er solgt i dagligvarebutikker. På matportalen.

NRK - 25 nov 22 kl. 14:30

Statsministerens kontor godtar skattekrav i pendlerboligsakene

Det melder Statsministerens kontor (SMK) i en pressemelding, SMK skriver at selv om de ikke klager på vedtaket, betyr det ikke at de er enige i Skatteetatens tolkning av reglene. – Selv om vi nå retter oss etter vedtaket, er SMK uenig i Skatteetatens tolkning av reglene. Vedtaket bygger på regler som gjelder alle pendlere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com