Kroner

Friday, 02 December, 06:47

Nyheter om Kroner

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

Klartale - 06 okt 22 kl. 11:07

Slik påvirker statsbudsjettet deg

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetRegjeringen får penger fra folk som betaler skatt.

Klartale - 22 nov 22 kl. 09:07

Flere organisasjoner får mer støtte før jul

Flere organisasjoner skal få mer støtte av regjeringen før jul. Pengene blir brukt til alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter eller annen hjelp folk trenger før jul. – Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp.

Klartale - 11 okt 22 kl. 13:25

Han tjener over tre ganger mer enn Haaland

Magasinet Forbes er kjent for å lage lister over hvem som tjener mest. Nå har de laget en liste for verdens best betalte fotballspiller. Der er det Kylian Mbappé som er øverst på lista.

Klartale - 11 okt 22 kl. 11:25

Derfor har strøm vært billig de siste dagene

Strøm har vært et hett tema det siste året. Lite regn, lite vind og høye priser på gass er noen av årsakene. Folk som kommer fra Sør-Norge har måttet betale mye for strøm hver måned.

Klartale - 06 okt 22 kl. 14:06

Dette bruker staten mest penger på

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetStaten bruker totalt 1.

NRK - I førrgår: 12:58

Prishopp for strøm onsdag

Strømprisen klatrer oppover i morgen, ifølge Nordpool. I prisområdet Sør-Norge, som strekker seg helt opp mot Sognefjorden, blir snittprisen 3,65 Kroner. Det en oppgang fra dagens pris på 3,63 Kroner.

Klartale - Igår: 09:51

Dette er de enige om i statsbudsjettet

Partiene i regjering og Sosialistisk Venstreparti (SV) har forhandlet om statsbudsjettet for neste år. Først mandag ettermiddag var de enige. Budsjettet skal bestemmes i Stortinget.

NRK - I førrgår: 18:24

SV: Dyrtidspakke på mer enn 3 milliarder

SV-leder Audun Lysbakken sier det er enighet om en pakke mot dyrtid og økte levekostnader. Ifølge SV summerer tiltakene seg til over 3 milliarder Kroner, som legges på det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen. I underkant av 1 milliard Kroner settes av til å prisjustere barnetrygden for alle og øke den med 5.

NRK - 26 nov 22 kl. 18:54

Reindriftsmillionær konkurs

Millionær Thor Aage Pedersen sitt selskap «Brunbjørn as» ble denne uken slått konkurs av eierne. Pedersen har bygget sin formue på slakt av rein i Finnmark. Pedersen har flere økonomiske utfordringer.

NRK - Igår: 04:23

41 rikinger flyttet fra Norge

Rikinger med en samlet ligningsformue på 36 milliarder Kroner har flyttet fra Norge de siste to årene. De som har flyttet, har stått for 2,3 prosent av den totalt innbetalte formuesskatten i Norge, skriver Aftenposten/E24. I alt 1700 nordmenn hadde ligningsformuer på over 100 millioner Kroner i 2020, viser en gjennomgang E24 har gjort.

Klartale - 16 nov 22 kl. 12:02

John Carew dømt til fengsel for skattesvik

Økokrim mener Carew har betalt 5,4 millioner Kroner for lite i skatt. Dette skal ha skjedd i en periode på seks år. Da bodde han formelt sett i Storbritannia.

NRK - 24 nov 22 kl. 17:29

Overgrepsdømt far må betale datteren 8,3 millioner Kroner

En far som er dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot datteren, må også betale henne 8,3 millioner Kroner i erstatning og oppreisning. Dommen ble tirsdag avsagt i Borgarting lagmannsrett. Fengselsstraffen er seks måneder lenger enn hva mannen i 50-årene ble dømt til da saken ble behandlet i tingretten.

NRK - 6 timer siden

Forbruksgjelden i Norge har økt med 1,4 milliarder

I november var det en økning i forbrukslån på 1,4 milliarder Kroner her i landet. De yngste står for den største prosentvise økningen i kredittkortgjelden. Den samlede forbruksgjelden til nordmenn er i dag på 151,8 milliarder Kroner.

NRK - Igår: 08:00

SAS med 7,6 milliarder i underskudd

SAS gikk med et underskudd på 8 milliarder svenske Kroner (7,6 millioner norske Kroner) siste år, det kommer frem i årsregnskapet. Det er en svekkelse på 1,5 milliarder sammenlignet med i fjor. I siste kvartal var underskuddet 1,7 milliarder svenske Kroner.

NRK - Igår: 07:03

En million Kroner ekstra til helsehjelp til papirløse

Oslo kommune skal for første gang ta ansvar for helsetilbudet til personer uten oppholdstillatelse. Det kommer fram i budsjettavtalen byrådspartiene Ap, SV og MDG har inngått med Rødt. I tillegg får Helsesenteret for papirløse i Oslo en million Kroner ekstra i neste års budsjett, i påvente av at kommunen får etablert et eget tilbud.

NRK - I førrgår: 18:17

Barnetrygden prisjusteres og økes for enslige forsørgere

Regjeringspartiene og SV er enige om å prisjustere barnetrygden neste år. Grepet koster 440 millioner Kroner på årsbasis. I tillegg settes 490 millioner Kroner av til å øke barnetrygden for enslige forsørgere med 5.

NRK - I førrgår: 18:06

Budsjettavtalen øker flytter på 7,9 milliarder

SV og regjeringspartiene flytter på drøyt 7,9 milliarder Kroner i budsjettavtalen som ble presentert klokken 18. Avtalen innebærer 6,6 milliarder Kroner i økte utgifter sammenlignet med det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen. I tillegg kommer 1,6 milliarder Kroner i reduserte utgifter..

NRK - 26 okt 22 kl. 21:50

Vinmonopolet bruker på å feire 100-årsjubileum

For å feire 100-årsjubileet sitt arrangerer Vinmonopolet fester, alkoholpolitisk konferanse og gir ut bok. Prislappen er på over 20 millioner Kroner. Feiringen innebærer blant annet to kjempefester for de ansatte i Oslo Spektrum, skriver E24.

NRK - 20 nov 22 kl. 18:17

Troms får samme strømpris som Østlandet mandag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 1,78 Kroner per kilowattime (kWh) mandag og en makspris på 3,14 Kroner. Mandagens snittpris per kWh er 1,55 Kroner høyere enn søndag og 1,63 Kroner høyere enn samme dag året før, melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider..

Klartale - 03 nov 22 kl. 08:52

Asylsøkere får 68 Kroner dagen å leve for

Flere asylsøkere på mottak får 68 Kroner dagen. Det skal dekke mat og andre behov. – Uverdig, sier Sosialistisk Venstreparti (SV).

NRK - 27 nov 22 kl. 20:54

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 Kroner, melder VG

Skatteetaten ilagt tre stortingsrepresentanter fra SV ekstraskatt for over to millioner Kroner i økt inntekt for fordelen med fri pendlerbolig i Oslo. Skattekravene lander dermed på over én million Kroner totalt, skriver VG etter å ha fått innsyn i politikernes ligninger. Skatteetaten har fattet vedtak om endring av arbeidsgiveravgift og skatt i totalt 40 saker.

Klartale - 21 sep 22 kl. 13:14

Nå er det utsolgt på flere fly ut av Russland

Tirsdag kveld var det mange som søkte på «hvordan komme seg ut fra Russland?» mens de ventet på talen til Vladimir Putin.Talen ble vist onsdag morgen.

NRK - 24 nov 22 kl. 07:32

Kompensasjon av koronautgifter

Regjeringen lover nå kommunene 7,3 milliarder Kroner i kompensasjon for koronautgiftene som de selv måtte legge ut for på starten av året. Tromsø kommune skal få 70 millioner Kroner, noe ordfører Gunnar Wilhelmsen er svært fornøyd med. I tillegg skal Statsforvalteren i Troms og Finnmark få 60 millioner Kroner i skjønsmidler..

NRK - 1 time siden

Mindre til vedlikehold av kirker

I regjeringens budsjettavtale med SV blir det satt av 40 millioner Kroner til vedlikehold av verneverdige og fredede kirkebygg. Altfor lite, mener kirkefolk. Arbeiderpartiet og Senterpartiet foreslo opprinnelig omkring 49 millioner til kirkebygg i forslaget til statsbudsjett for 2023.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:06

Norge har levert våpen for over en milliard Kroner til Qatar i år

Qatar har blitt en av de største mottakerne av norske våpen de siste årene. Hittil i 2022 har Norge solgt våpen for over 1,3 milliarder Kroner til ørkenstaten. Det skriver avisen Vårt Land , som viser til tall fra SSB.

NRK - 12 timer siden

Staten har brukt 15 millionar på laksepermitteringar

Permitteringar i laksenæringa kostar staten millionar av Kroner på grunn av særreglar for næringa. Regjeringa vil no undersøke ordninga på nytt. Normalt må arbeidsgjevar betale dei fyrste 15 dagane med løn ved permittering av tilsette.

NRK - 14 timer siden

VG: Henriksen og Tonning Riise fekk skattesmell

Dei to tidlegare stortingspolitikarane Martin Henriksen (Ap) og Kristian Tonning Riise (H) er blant dei som må etterbetale skatt etter gjennomgang av Skatteetaten. – Eg har heile tida trudd at eg har gjort alt riktig. Skatten er allereie betalt, og eg kjem heller ikkje til å klage på vedtaket, skriv Henriksen til VG.

E24 - 18 timer siden

Sveits har frosset 78 milliarder Kroner i russiske midler

Sveits har hittil frosset 7,5 milliarder sveitsiske franc – drøyt 78 milliarder Kroner – i russiske aktiva i forbindelse med sanksjoner mot landet..

Klartale - 14 nov 22 kl. 10:57

Nå blir det billigere å reise kollektivt i Oslo

Politikerne vil få flere tilbake til kollektiv-trafikken. Byrådet kjører derfor en kampanje. Den skal gjøre det mer attraktivt å reise kollektivt i Oslo.

Klartale - 22 nov 22 kl. 14:40

Du kan spare mye på å kjøpe brukte julegaver

Flere har begynt å se på brukte gaver, som et alternativ til jul. Men hvor mye kan vi egentlig spare? Og har brukte varer like god kvalitet som nye?

VG - Igår: 21:23

Kvinne stjal varer for over 16.000 Kroner på Ikea

En 36 år gammel kvinne er siktet i Sverige etter at hun stjal varer med en verdi på over 16.000 svenske Kroner..

NRK - Igår: 15:22

DN: John Carew ankar ikkje dom

Den tidlegare fotballspelaren John Carew godtek dommen på 14 månader fengsel utan vilkår, skriv Dagens Næringsliv. Oslo tingrett dømde han for ikkje å ha rapportert skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millionar Kroner og formue på 307 millionar Kroner i ein periode Carew formelt budde i Storbritannia, men oppheldt seg så mykje i Noreg at det utløyste skatteplikt..

NRK - Igår: 13:31

Politimann dømd til fengsel i sju månader

En politimann i Møre og Romsdal er dømd til fengsel i sju månader for grovt underslag. Han har lagt alle kort på bordet, og vedgjekk å ha tatt med seg kle, utstyr, belte og lykter for nesten 700 000 Kroner heim. Store delar av dette selde han via annonser på internett.

NRK - Igår: 10:42

Norges Bank kutter kronesalget kraftig

Norges Bank skal selge langt færre Kroner i desember sammenlignet med november. Kun utenlandsvaluta til 1,9 milliarder Kroner skal bli kjøpt opp hver dag. Det er et fall fra 3,7 milliarder hver dag i november, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - Igår: 10:32

Venter dyrere strøm fremover

Etter en periode med lav fyllingsgrad har norske vannmagasiner nå blitt fylt opp igjen. Nå er krafteksporten i full gang igjen etter flere måneder med innsparing. Den siste uken har Norge kjørt ut netto åtte ganger så mye kraft til utlandet som i hele oktober, ifølge Statnett.

NRK - Igår: 08:00

SAS med 8 milliarder i underskudd

SAS gikk med et underskudd på 8 milliarder svenske Kroner siste år, det kommer frem i årsregnskapet. Det er en svekkelse på 1,5 milliarder sammenlignet med i fjor. I siste kvartal var underskuddet 1,7 milliarder svenske Kroner.

Klartale - I førrgår: 06:00

Dine gamle ting er både butikk og gjenbruk

Det skulle egentlig vært kastet, alt det du ser. Det sier Desiree Hagman, nesten sjokkert av sine egne ord. Asker kommune har satt henne til å drive gjenbruks-senteret Omigjen i Slemmestad.

NRK - 21 nov 22 kl. 17:16

Atlantic Seafood er slått konkurs

Sjømatselskapet Atlantic Seafood er slått konkurs etter at flere ansatte leverte konkursbegjæring mot selskapet. Møre og Romsdal tingrett bekrefter overfor IntraFish at det er åpnet konkurs mot Atlantic Seafood. Nettstedet skriver at flere ansatte har levert konkursbegjæringer mot selskapet på grunn av manglende lønns- og feriepengeutbetalinger.

NRK - I førrgår: 19:04

76 millioner Kroner til Stad skipstunnel

Ap, Sp og SV har i budsjettforhandlingene blitt enige om at Stad skipstunnel får 76 millioner Kroner i oppstartsmidler over neste års statsbudsjett. –Skipstunnelen er et svært viktig prosjekt for et maritimt midtpunkt som Møre og Romsdal. Nå gjelder det å få spaden i jorda så fort som mulig, sier Per Vidar Kjølmoen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet..

NRK - I førrgår: 18:06

Budsjettavtalen flytter på 7,9 milliarder

SV og regjeringspartiene flytter på drøyt 7,9 milliarder Kroner i budsjettavtalen som ble presentert klokken 18. Avtalen innebærer 6,6 milliarder Kroner i økte utgifter sammenlignet med det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen..

VG - 21 nov 22 kl. 09:41

Tidenes bonusfest for gulljentene: Deler 3,6 millioner Kroner

LJUBLJANA (VG) EM-gullet gir håndballjentene den største bonusutbetalingen noen gang. Alle 19 spillere får 190.000 Kroner.

NRK - I førrgår: 08:50

545 millioner Kroner i gebyr til fem aktører i bokmarkedet

Konkurransetilsynet ilegger Norges fire største forlag, Gyldendal, Cappelen Damm, Vigmostad & Bjørke og Aschehoug, og Bokbasen overtredelsesgebyr på til sammen 545 millioner Kroner for brudd på konkurranseloven. Det er ulovlig for konkurrenter å dele informasjon som kan begrense konkurransen i et marked, skriver Finanstilsynet. – Konkurransetilsynet har gjennom etterforskningen funnet mange bevis på at forlagene har delt konkurransesensitiv informasjon i en database de alle hadde tilgang til, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

NRK - I førrgår: 08:50

545 millioner Kroner i gebyr for prissamarbeid i bokmarkedet

Konkurransetilsynet ilegger Norges fire største forlag, Gyldendal, Cappelen Damm, Vigmostad & Bjørke og Aschehoug, og Bokbasen overtredelsesgebyr på til sammen 545 millioner Kroner for brudd på konkurranseloven. Det er ulovlig for konkurrenter å dele informasjon som kan begrense konkurransen i et marked, skriver Konkurransetilsynet. – Konkurransetilsynet har gjennom etterforskningen funnet mange bevis på at forlagene har delt konkurransesensitiv informasjon i en database de alle hadde tilgang til, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

NRK - 29 nov 22 kl. 06:28

Prishopp på strøm i dag

Lite vind på kontinentet fører til prishopp på strøm tirsdag ettermiddag. Det skjer til tross for at gasslagrene er fulle og at regnet har bøttet ned flere steder. Gjennomsnittsprisen uten nettleie og avgifter tirsdag blir på rundt 3,60 Kroner per kilowattime (kWh) i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com