Kritisert

Sunday, 19 September, 09:02

Nyheter om Kritisert

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 21:11

Enighet under IAEA-besøk i Iran

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og iranske myndigheter er blitt enige om videre kameraovervåking på iranske atomanlegg. IAEAs leder Rafael Grossi sa til pressen etter sin reise til Teheran søndag at avtalen åpner opp for videre diplomatiske samtaler. Han sa at de ikke har kommet fram til en permanent løsning, men at det mest presserende problemet iallfall var løst, siden iranerne tillater IAEA å beholde sine kameraer i atomanleggene.

E24 - 12 sep 21 kl. 19:35

Økonomenes kontantstøtte-ordning: – Burde latt være å eksperimentere

Kontantstøtteordningen for bedrifter har blitt Kritisert av flere økonomer. Hadde de fått bestemme hadde ordningen vært annerledes..

NRK - 04 sep 21 kl. 08:06

Merket svarte menn som primater

De siste dagene har Facebooks brukere som har sett videoen «White man calls cops on black men at marina» fra juni 2020 fra den britiske tabloidavisen Daily Mail, fått en automatisk melding som spør om de ønsker å «fortsette å se videoer om primater», ifølge New York Times. En talsperson for selskapet sier det var en klar uakseptabel feil som hadde oppstått og at programvaren som anbefaler brukerne videoer, derfor er blitt midlertidig deaktivert. – Vi beklager overfor alle som kan ha sett disse støtende anbefalingene, heter det i en uttalelse som Facebook har sendt til nyhetsbyrået AFP.

VG - 02 sep 21 kl. 22:18

Høie etter kommune-kritikk: – Satte de i en vanskelig situasjon

Flere kommuner har Kritisert regjeringen for unødvendig kaos etter plutselige regelendringer. Nå lover helseministeren bot og bedring..

VG - 02 sep 21 kl. 22:18

Høie etter kommune-kritikk: – Satte dem i en vanskelig situasjon

Flere kommuner har Kritisert regjeringen for unødvendig kaos etter plutselige regelendringer. Nå lover helseministeren bot og bedring..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:43

Ekspresident tiltalt for folkemord

Bolivias påtalemyndighet har tiltalt tidligere president Jeanine Áñez for blant annet folkemord i forbindelse med dødsfall under demonstrasjoner i 2019. 53-åringen ble fengslet tidligere i år og anklaget for å ha ledet et statskupp mot sin forgjenger, Evo Morales, i 2019. Pågripelsen er blitt kraftig Kritisert som politisk motivert.

Dagbladet - 17 aug 21 kl. 17:46

- Som å høre på Trump

Da han ble Kritisert for å feriere under krisa i Afghanistan, reiste Joe Biden tilbake til Det hvite hus og talte til nasjonen. Der dro han «en Trump», ifølge USA-ekspert..

NRK - 17 aug 21 kl. 11:41

Bekymret for journalister

Medieprofessor Elisabeth Eide er bekymret for journalister i Afghanistan. Hun mener de som offentlig har Kritisert Taliban, er i livsfare. – For en stund siden ble det anslått at mer enn hundre medier har stengt i provinsene, og det er sikkert mange flere nå, selv om ingen lenger har oversikten, sier Eide til Journalisten..

NRK - 13 aug 21 kl. 16:19

Vil fortsatt ikke hente ek-ansatte

Regjeringen står fast på at den ikke vil hente flere eks-ansatte afghanere ut av det krigsherjede landet. Avgjørelsen om ikke å gi opphold til alle afghanerne som har vært ansatt av norske styrker i Afghanistan, er blitt Kritisert av tidligere forsvarstopper og politikere fra SV til Fremskrittspartiet. Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet gjentar til Vårt Land at det ikke er aktuelt å gi flere eks-ansatte opphold i Norge, til tross for at Taliban er på fremmarsj og flere frykter for sin sikkerhet..

NRK - 07 aug 21 kl. 22:18

Eksil-pakistanere i London advares

Flere pakistanere som lever i eksil i England har fått beskjed av London-politiet om at de er på en «hit list», melder The Guardian. Personene på lista til Pakistan lever i eksil etter å ha Kritisert militæret i hjemlandet. Pakistan og Storbritannia er nære allierte, og britiske sikkerhetstjenester er bekymret for at Pakistan skal angripe dissidentene på britisk jord, ifølge avisen..

NRK - 06 aug 21 kl. 20:45

Indonesia kan avslutte jomfrutest

Den indonesiske hæren har ifølge CNN «hintet til» at den kan avslutte den omdiskuterte praksisen med å sjekke kvinnelige rekrutters jomfrudom. – Vi må være konsistente. Testene vi gjør på menn må være de samme som for kvinner, vi må teste ferdighetene deres og om de er egnet for militæret, sa militærsjef Andika Perkasa i et intervju som ble lastet opp på Youtube for en måned siden, og som CNN siterer.

VG - 03 aug 21 kl. 12:03

Slik avlivet de nordområdepolitikken

Det har tydeligvis falt statsrådene Ine Eriksen Søreide og Linda Hofstad Helleland tungt for brystet at jeg har Kritisert regjeringens innsats i og for nordområdene. Fra sin base i henholdsvis Oslo og Drammen forsøker de å fortelle hvordan virkeligheten egentlig ser ut i Nord-Norge. Det lykkes de ikke særlig godt med..

NRK - 02 aug 21 kl. 05:25

IOC vil vite alt om hjemsendelse

IOC har bedt Hviterusslands OL-komite om en full redegjørelse for forsøket på å sende hjem OL-deltakeren Krystsina Tsimanovskaja som er anklaget for å ha Kritisert lagledelsen. Tsimanovskaja nektet å gå om bord på flyet, og meldte seg for politiet på flyplassen og skal ha oppgitt at hun vil søke asyl. Direktøren for den japanske OL-komiteen sier at han har vært i kontakt med utøveren, melder Reuters..

NRK - 01 aug 21 kl. 21:35

Musikkfestival dropper DaBaby

Musikkfestivalen Lollapalooza lar ikke lenger artisten DaBaby opptre på festivalen som holdes i Chicago. – Lollapalooza var grunnlagt på mangfold, inklusjon, respekt og kjærlighet. Derfor skal ikke DaBaby lenger fremføre på Grant Park i kveld, skriver festivalen på Twitter.

NRK - 19 jul 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt Kritisert etter å innført en lov som forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..

NRK - 18 jul 21 kl. 20:52

Egypt løslater seks aktivister

Seks fengslede aktivister i Egypt settes fri fra fengsel, bare noen dager etter at landet ble Kritisert av USA for behandlingen av rettighetsforkjempere. En av de seks er journalisten Esraa Abdel-Fattah, som ble et symbol på revolusjonen i 2011..

NRK - 17 jul 21 kl. 11:39

Assad starter ny presidentperiode

President Bashar al-Assad tok sin embedsed for hans fjerde presidentperiode i Syria som er rammet av krig. Han vant valget med 95 prosent av stemmene, men valgresultatet er sterkt Kritisert i utlandet..

NRK - 05 jul 21 kl. 18:29

Forfatterforeningen tar selvkritikk

– Vi har nok ikke vært våkne nok når det gjelder konteksten oppropet ville bli lest inn i, sier Amalie Lerstang, nestleder i Forfatterforeningen til Aftenposten. Flere har Kritisert foreningen etter de signerte et opprop mot Ytringsfrihetskommisjonens arbeid..

NRK - 01 jul 21 kl. 20:02

Norge får kritikk for sin innsats

Norge er en av seks nære allierte som USA har nedgradert fra øverste til nest øverste nivå i en rapport om menneskehandel. I rapporten blir Norge Kritisert for å ikke ha straffeforfulgt noen for menneskehandel i perioden rapporten omhandler. Folk som har vært mistenkt for menneskehandel, har heller blitt tiltalt for mindre alvorlige lovbrudd.

NRK - 29 jun 21 kl. 20:38

Overlevde mistillitsforslag

Mistillitsforslaget mot Florin Citus sentrum-høyreregjering ble reist av det sosialdemokratiske partiet PSD. Regjeringen ble ikke felt av mistillitsforslaget, noe som flere ventet. PSD har tidligere Kritisert regjeringen for manglende koronavaksinering av landets befolkning, en manglende gjenåpningsplan og for å fryse lønninger og pensjoner..

NRK - 27 jun 21 kl. 17:25

– Fratas regnbue-effekter i Ungarn

Nederlandske medier skriver at det ikke er tillatt med regnbueflagg og andre regnbue-effekter ved fotballarenaen i Ungarns hovedstad Budapest i forkant av kveldens EM-kamp mellom Nederland og Tsjekkia, som spilles der. Sikkerhetsvakter skal ha beslaglagt flere regnbueflagg fra nederlandske supportere, skriver NU. Ungarn er blitt sterkt Kritisert etter at myndighetene innførte et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige..

NRK - 25 jun 21 kl. 04:26

MDG-byråd slettet twittermeldinger

Sirin Stav (MDG) bekrefter at hun fjernet kritikk av byrådets samarbeidspartnere fra sosiale medier i dagene før hun overtok etter Lan Marie Berg. Sirin Stav (33) tar over etter partikollega Lan Marie Berg i det nye byrådet til Raymond Johansen (Ap). Ifølge Aftenposten har Stav vært veldig aktiv i sosiale medier, og spesielt i opptakten til mistillitsforslaget mot Berg.

NRK - 24 jun 21 kl. 14:10

Sri Lanka benåder terrordømte

Sri Lanka har benådet 16 terrordømte medlemmer av LTTE-geriljaen, også kjent som tamiltigrene. Det skjer etter press fra FN. De 16 mennene som nå er benådet var dømt under landets kontroversielle antiterrorlov.

VG - 15 jun 21 kl. 19:55

Nesten 100 klager på NRKs sexguide: Dette reagerer folk på

Bilder av nakne mennesker i ulike sexposisjoner på nrk.no har blitt både hyllet og Kritisert. Dette reagerer NRK-leserne på..

NRK - 15 jun 21 kl. 11:15

Overlevde mistillitsforslag

Et mistillitsforslag mot Japans statsminister Yoshihide Suga er blitt nedstemt i landets nasjonalforsamling. Sugas parti Liberaldemokratene og koalisjonspartneren Komeito har flertall. Resultatet av avstemningen var derfor som ventet.

Dagbladet - 12 jun 21 kl. 07:54

Raser over endringer: - Skandale

En ny gangvei på Akropolis opp til Parthenon blir kraftig Kritisert av arkeologer..

VG - 27 maj 21 kl. 14:45

Opplysninger til VG: Høie Kritisert på internt Høyre-møte etter vaksinebråket

Bent Høie fikk krass kritikk for det omstridte vaksinetilbudet til Stortinget i et møte i Høyres stortingsgruppe onsdag ettermiddag..

NRK - 26 maj 21 kl. 06:31

Vallokala opnar i Syria

I Syria opna vallokala onsdag morgon. Presidentvalet sikrar truleg Bashar al-Assad ein fjerde periode som president. Regjeringa seier valet viser at Syria fungerer som normalt, trass i krigen som har gått føre seg det siste tiåret.

NRK - 25 maj 21 kl. 14:03

Mæland: – Riktig å vaksinere

Beslutningen om å prioritere stortingsrepresentantene i vaksinekøen har blitt Kritisert fra flere hold, blant annet av politikerne selv. – Dette kan oppfattes som vaksinesniking, og jeg skjønner at det opprører, sier justisminister Monica Mæland (H) til NTB. Hun forsvarer vaksineringen av de folkevalgte.

NRK - 27 mar 21 kl. 01:15

USA fordømmer Kinas boikott

USA fordømmer Kina sin boikottkampanje mot vestlege firma som har Kritisert behandlinga av uigur-muslimane i Xinjiang. Kina har Kritisert merkevarer som H&M og Nike som ikkje vil bruke bomull frå Xinjiang-provinsen..

VG - 03 maj 21 kl. 17:35

Solbakken slår tilbake mot kritikk fra investor

Ståle Solbakken (53) har slått tilbake etter å ha blitt Kritisert av FC København-investoren Lars Seier..

VG - 29 apr 21 kl. 14:11

Roma-profilen forsvarer Pogba: – Kritisert på grunn av håret

Paul Pogba (28) var på banen i samtlige 15 kamper da Manchester United sist vant et trofé. Nå håper han å gjenskape det – fire år senere. Motstander Henrikh Mkhitaryan (32) mener Pogba får mye usaklig kritikk..

VG - 29 apr 21 kl. 12:03

Zinckernagel klar for Premier League etter «genistrek»: – Kunne ikke vært bedre

Premier League-drømmen gikk i oppfyllelse for Philip Zinckernagel, men han synes ikke noe om at eks-samboeren Kasper Junker ble Kritisert for å velge japanske Urawa Red Diamonds..

NRK - 22 apr 21 kl. 13:44

Avsluttar øving ved Ukraina

Dei omstridde russiske militærøvingane ved Ukraina vert avslutta fredag, melder den russiske forsvarsministeren. Øvingane har skapt frykt for ein trappa opp konflikt. Den spente situasjonen har vorte Kritisert av vestlege styresmakter og Nato..

NRK - 18 apr 21 kl. 11:04

Ikke dokumentasjon på forhandlinger

Koronakommisjonen har ikke fått noe dokumentasjon på at regjeringen tok kontakt med legemiddelselskaper for å sondere muligheten for å kjøpe vaksiner direkte. Det skriver kommisjonen i sin rapport. Regjeringen har blitt Kritisert for å kun kjøpe vaksiner gjennom EU, i stedet for direkte fra produsentene.

VG - 08 apr 21 kl. 20:52

Hva gjorde frontkjemperne i Norge?

Dokumentar-serien «Frontkjempere», som nå sendes på NRK TV har allerede vært Kritisert for fraværet av kontekst i forklaringen av de norske SS-soldatenes motiver og handlinger. I serien er frontkjempernes handlinger i Norge ikke bare underkommunisert: de er fullstendig fraværende..

NRK - 07 apr 21 kl. 12:28

Foreslår skjevfordeling av vaksiner

Å gi langt flere vaksiner til områder med høy smitte vil gi færre syke og døde, mener regjeringens samfunnsøkonomiske ekspertutvalg. «Dersom målet med vaksinasjonen er færrest mulig døde og syke for landet som helhet, vil det være riktig med betydelig skjevdeling til fordel for områder der man forventer et høyt smittenivå fremover», skriver ekspertutvalget i sine anbefalinger til regjeringen i forbindelse med gjenåpningsplanen. Utvalget ledes av professor Steinar Holden.

VG - 07 apr 21 kl. 04:28

McConnell advarer selskaper: – Republikanere drikker også Coca-Cola

Flere store selskaper har Kritisert Georgias nye valglov. Det bør de ikke, mener Senatets mektige mindretallsleder Mitch McConnell..

E24 - 06 apr 21 kl. 09:53

Autostore-sjefen om Softbank-oppkjøp: – Ingen grunn til å sette spørsmålstegn ved verdsettelsen

Det norske robotselskapet Autostore verdsettes til 65 milliarder kroner i oppkjøp fra japanske Softbank, som har blitt Kritisert for skyhøye verdsettelser. – Vi tjener mye penger, genererer mye cash, og har sterk vekst..

NRK - 27 mar 21 kl. 19:55

Kina reagerer mot kritikk

Kina innfører sanksjoner mot to amerikanere, én canadier og en menneskerettighetsgruppe som har Kritisert Kinas behandling av uigur-muslimene. De nektes all adgang til Kina..

NRK - 20 mar 21 kl. 09:03

Overføres fra fengsel til sykehus

Den tidligere presidenten i Bolivia Jeanine Áñez får lov til å overføres fra fengsel til sykehus på grunn av dårlig helsetilstand. 53-åringen er anklaget for å ha ledet et statskupp mot sin forgjenger, Evo Morales. Pågripelsen er blitt kraftig Kritisert som politisk motivert..

NRK - 31 jan 21 kl. 17:38

Kina Kritisert for overdekking

Tidligere denne uken publiserte den statlige, kinesiske avisen Global Times en nyhetsartikkel der det ble hevdet at våtmarkedet i Wuhan i Kina ikke var virusets episenter i den tidlige fasen av koronapandemien. Ifølge det som ble omtalt som pågående etterforskninger, kan koronaviruset ha blitt fraktet til Wuhan gjennom fryste matvarer. Kina har blitt Kritisert for å ha prøvd å spille ned utbruddet innledningsvis og dekke over omfanget.

NRK - 15 mar 21 kl. 06:22

Bolivias ekspresident Áñez fengsles

Bolivias tidligere president Jeanine Áñez varetektsfengsles i fire måneder i påvente av en rettssak mot henne. Pågripelsen er blitt Kritisert som politisk motivert, og opposisjonen i Bolivia har tatt til orde for protester..

Aftenposten - 14 mar 21 kl. 08:54

Minnemarkering i London

Politiet i London blir Kritisert fra flere hold etter å ha satt håndjern på personer som lørdag kveld minnet den 33 år….

Aftenposten - 14 mar 21 kl. 07:29

Politiet kritiseres for håndtering av minnemarkering for drept kvinne i London

Politiet i London blir Kritisert fra flere hold etter å ha satt håndjern på personer som lørdag kveld minnet den 33 år….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt