Kristiansand

Saturday, 25 June, 06:24

Nyheter om Kristiansand

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

NRK - I førrgår: 11:01

Årsaken til dødsfallene i Kristiansand: Sønn (61) døde av akutt sykdom

Foreløpig obduksjonsrapport av de to mennene som ble funnet døde i en privatbolig i Kristiansand i helga, viser at den yngste døde av akutt sykdom. Faren døde noe etter sønnen. Det skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:33

Støre til Kristiansand

Statsminister Jonas Gahr støre drar til Kristiansand for å møte ledelsen i Kristiansand og Agder Arbeiderparti mandag 20/6. Helge Stapnes, leder i Kristiansand Ap, sier han har ønsket å se statsministeren i byen så snart han hadde anledning, og er veldig glad for at det skal skje nå.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:22

Aftenposten: APs storbyordførere støtter Kristiansand

Aps toppolitikere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Tromsø støtter kollega Jan Oddvar Skislands kamp mot oppsplitting av Kristiansand, skriver Aftenposten. Fredag morgen klokken 0830 møtes storbynettverket i Kommunenes Sentralforbund (KS). Den betente striden om folkeavstemningen som skal avgjøre om oppløsning av Nye Kristiansand kommune er første punkt på dagsordenen: «Regjeringens overprøving av vedtak i Kristiansand bystyre om folkeavstemning om oppløsning v/ Jan Oddvar Skisland»..

NRK - 10 jun 22 kl. 13:25

Kommunalministeren kommer til Kristiansand

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kommer til Kristiansand 20. juni. Det sa statssekretær Ole Gustav Narud i et møte med 350 kommuneledere i Kristiansand fredag.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Støre kommer til Kristiansand

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) kommer til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Det sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland etter dagens møte med partisekretær Kjersti Stenseng. Skisland forteller at de siste dagene har vært dramatisk for Arbeiderpartiet i Kristiansand, etter at regjeringen snudde bystyrets vedtak og lot Søgne og Songdalen holde folkeavstemning om de vil ut av storkommunen..

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Forvirring om Støre-besøk

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) kommer til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Det sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland etter dagens møte med partisekretær Kjersti Stenseng. Statsministerens kontor opplyser imidlertid til NRK at statsminister Støre foreløpig ikke har planer om å komme til Kristiansand.

NRK - I førrgår: 20:29

Ikke flertall for folkeavstemning i Kristiansand

Det er fortsatt ikke flertall for å gjennomføre en folkeavstemning om deling av Kristiansand kommune. Det kom fram av onsdagens møte i Kristiansand bystyre..

VG - I førrgår: 18:32

Kaosbyen Kristiansand

Regjeringen virker å være tatt på sengen av den kraftige motstanden de fikk for å starte prosessen med å tvangsoppløse Kristiansand, Søgne og Songdalen. Da lurer jeg på om de har fått med seg hva som har skjedd i Kristiansand de siste fire årene?.

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 17:59

Støre møtte opprørerne i Kristiansand. Striden om kommunen øker i styrke.

Kristiansand: Fortsatt høy temperatur og ingen løsning på konflikten om mulig oppløsning av Kristiansand..

NRK - 20 jun 22 kl. 17:12

Støre: Statsforvalteren skal utrede en oppløsning

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at statsforvalteren skal lage en utredning om konsekvensene av å bryte opp Kristiansand kommune. Dette sier Jonas Gahr Støre etter at han mandag ettermiddag møtte den lokale arbeiderpartiledelsen i Kristiansand og Agder om den pågående prosessen rundt Kristiansand kommune. – Statsforvalteren skal lage en utredning av hva det vil si å oppløse denne kommunen.

NRK - 20 jun 22 kl. 15:53

Støre i Kristiansand: – Vi skal lytte

Statsminister Jonas Gahr Støre har ankommet Kristiansand, hvor han skal møte ledelsen i Kristiansand- og Agder Arbeiderparti. – Vi har avtalt dette møtet for å lytte, og jeg er klar over at her er det mange meninger som det er verdt å høre på, sier statsministeren før han går inn i møtet..

VG - 20 jun 22 kl. 12:36

Oppvaskmøte i Kristiansand: Ingen enighet - fortsatt dialog

Kristiansand/SØGNE (VG) Partene står ennå bom fast, etter et møte mellom kommunalministeren og ordføreren i Kristiansand..

VG - 20 jun 22 kl. 12:36

Full strid etter oppvaskmøte i Kristiansand

Kristiansand/SØGNE (VG) Partene står ennå bom fast, etter et møte mellom kommunalministeren og ordføreren i Kristiansand..

NRK - 19 jun 22 kl. 18:03

Ny Ap-kandidat i Kristiansand

Kenneth Mørk er foreslått som ny ordførerkandidat for Kristiansand Arbeiderparti. Mørk er i dag gruppeleder i bystyret. Forslaget kommer etter at Bjørn Egeli tidligere søndag trakk seg som ordførerkandidat etter striden om kommuneoppløsningen i Kristiansand.

NRK - 17 jun 22 kl. 09:45

Ap-ordførere hardt ut mot regjeringen

KS sitt storbynettverk har kommet med sin uttalelse om delingen av Kristiansand kommune. Her er uttalelsen i sin helhet: KS storbynettverk reagerer sterkt på regjeringens overprøving av kommunale vedtak KS Storbynettverk mener regjeringen straks må avslutte utredningen om Kristiansand kommune skal deles. Det er en uakseptabel overkjøring av lokaldemokratiet.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:16

Skal ha laget hemmelig avtale om Kristiansand

Allerede under regjeringsforhandlingene i Hurdal skal Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum ha laget en hemmelig avtale om en mulig oppløsning av Kristiansand kommune. Det skriver DN. Avisen erfarer at dette skal ha vært et av punktene i en såkalt B-protokoll.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:58

Regjeringen vurderer statlig folkeavstemning

Regjeringen vurderer statlig folkeavstemning om Kristiansand sier nei til kommunal folkeavstemning om Søgne og Songdalen. Kristiansand kommune blir ikke pålagt å ha folkeavstemning om kommuneoppdeling i Søgne og Songdalen, sier kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Samtidig understreker Gjelsvik at han ønsker at innbyggerne i Søgne og Songdalen skal bli hørt.

NRK - 11 jun 22 kl. 13:15

Ap-ledere i storbyer støtter Kristiansand-ordfører

Det skriver Fædrelandsvennen. Tirsdag ble det kjent at regjeringa vil la Søgne og Songdalen få holde folkeavstemning om kommuneoppløsning, mot bystyrets vilje. Jan Oddvar Skisland har ikke gitt opp håpet om å få statsminister Støre til å snu.

NRK - 10 jun 22 kl. 13:25

Kommer til Kristiansand

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kommer til Kristiansand 20. juni. Det sa statssekretær Ole Gustav Narud i et møte med 350 kommuneledere i Kristiansand fredag.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Støre vil ha møte med lokallag

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) ønsker å komme til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Men det er ennå ikke avklart når det blir, opplyser partisekretær Kjersti Stenseng til NRK. Statsministerens kontor opplyser at statsminister Støre foreløpig ikke har reiseplaner til Kristiansand.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:23

Fortvilte kommuneansatte

Flere kommunalt ansatte i Kristiansand fortviler over at Søgne og Songdalen kan løsrive seg fra Kristiansand. På kommunehuset fikk flere ansatte sjokk da regjeringen i går omgjorde bystyrets vedtak. Bystyret i Kristiansand sa nei til folkeavstemning om en løsrivelse..

Klartale - 29 mar 22 kl. 08:45

Mann siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drap på to kvinner. Kvinnene ble drept i Kristiansand mandag. Mandag ettermiddag klokka 13.

VG - 9 timer siden

Støre om Kristiansand: Ikke gitt at kommunen blir delt

PARKVEIEN, OSLO (VG) Kristiansand har en så god og sterk historie at de kan vinne kampen om kommunedeling, mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

Aftenposten - Igår: 13:16

Kristiansand vil ikke ta kloakk-regning for Søgne om de forlater kommunen.

HØLLEN (Aftenposten): Stemningen er ennå god blant aksjonistene som vil løsrive Søgne fra Kristiansand..

NRK - I førrgår: 11:57

Utsetter sykehusbygg

En rekke sykehusbygg på Sør- og Østlandet ligger an til å bli utsatt. Bakgrunnen er hovedsakelig de økte byggekostnadene. Det går fram av økonomisk langtidsplan for Helse Sør-Øst, som styret i helseforetaket vedtok onsdag formiddag.

NRK - I førrgår: 11:01

Obduksjonsrapport klar

Foreløpig obduksjonsrapport av de to mennene som ble funnet døde i en privatbolig i Kristiansand i helga, viser at den yngste døde av akutt sykdom. Det skriver Fædrelandsvennen. Far og sønn ble funnet omkommet i en bolig på Tinnheia i Kristiansand lørdag.

VG - 20 jun 22 kl. 17:02

Støre etter oppvaskmøte: – Regjeringen har ikke tatt stilling til oppløsning

Kristiansand/SØGNE (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre ble kalt inn på teppet av partifellene i Kristiansand..

VG - 20 jun 22 kl. 17:02

Støre etter oppvaskmøte: – Vil ikke tvinge andre kommuner til folkeavstemning

Kristiansand/SØGNE (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre ble kalt inn på teppet av partifellene i Kristiansand. Det kommer ikke flere lignende saker i andre kommuner, sier han..

VG - 20 jun 22 kl. 15:31

Regjeringen møter motstand i Søgne: – Har latt seg lure av en liten pressgruppe

Kristiansand/SØGNE (VG) Støre-regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik vil gi Søgne og Songdalen muligheten til å gå ut av Kristiansand. – Stopp mens leken er god, er svaret fra næringslivet i regionen..

NRK - 20 jun 22 kl. 13:39

Det var far og sønn som ble funnet døde

De to mennene som ble funnet døde i Kristiansand lørdag, var en far på 90 og sønnen hans på 61. Moren på 87 er innlagt på sykehus. Det melder VG.

VG - 20 jun 22 kl. 12:56

Far og sønn ble funnet døde i Kristiansand lørdag

Personene som ble funnet døde i en bolig i Kristiansand i helgen var en far (90) og en sønn (61). Mor (87) er innlagt på sykehus..

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 12:19

Krisemøte i Kristiansand ga ingen løsning

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) sier at han og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) hadde en….

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 08:02

Gjelsvik: – Vi kan ikke tvinge Kristiansand til å ha folkeavstemning

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) er i dag i Kristiansand, der han skal møte ordfører Jan Oddvar….

NRK - 19 jun 22 kl. 17:35

Vitner avhørt etter at to personer ble funnet døde i Kristiansand

Det var to voksne personer som ble funnet døde i en bolig i Kristiansand lørdag. Politiet vet ikke hva som har skjedd og avhører vitner for å komme til bunns i saken. Det var lørdag ettermiddag at politiet fant de to døde personene etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra arbeidsgiveren til en av de to.

VG - 17 jun 22 kl. 23:10

Regjeringen vil utrede deling av Kristiansand

Kommunal- og distriktsdepartementet har bedt statsforvalteren i Agder utrede deling av Kristiansand..

VG - 17 jun 22 kl. 16:57

Gjelsvik nekter å bøye av i Kristiansand-striden

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) står fast på at folket i de gamle kommunene Søgne og Songdalen må høres i spørsmålet om Kristiansand skal splittes opp..

NRK - 17 jun 22 kl. 16:13

Aftenposten: Kjersti Stenseng mener det ikke er rom for omkamp om Kristiansand kommune

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Aftenposten at det ikke er rom for omkamp når det gjelder oppløsningen av Kristiansand kommune. Hun skriver likevel i en SMS til Aftenposten at hun har forståelse for at det er en vanskelig sak, og at det er delte meninger internt i partiet..

NRK - 17 jun 22 kl. 16:13

Aftenposten: Kjersti Stenseng avlyser omkampen om Kristiansand kommune

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Aftenposten at det ikke er rom for omkamp når det gjelder oppløsningen av Kristiansand kommune. Hun skriver likevel i en SMS til Aftenposten at hun har forståelse for at det er en vanskelig sak, og at det er delte meninger internt i partiet. Kommunalpolitisk talsperson i Senterpartiet, Heidi Greni, gir uttrykk for det samme, ifølge avisa..

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 16:05

Støre skal i krisemøte i Kristiansand. Men Ap-Stenseng avlyser omkampen.

Jonas Gahr Støre skal i krisemøte i Kristiansand mandag. Men beskjeden fra Arbeiderpartiets partisekretær er….

NRK - 17 jun 22 kl. 10:46

– Riktig å være tydelig

Ordfører i Kristiansand Jan Odvar Skisland, sier støtten fra KS er en bekreftelse på at det var riktig å være tydelig i saken om folkeavstemming i Kristiansand. – Og så er det også en bekreftelse på at det skaper uro når lokalpolitiske vedtak overprøves på denne måten, sier Skisland..

VG - 17 jun 22 kl. 09:08

Opplysninger til VG: Storby-toppene ber regjeringen snu i Kristiansand-saken

Ap-toppene i Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø, Stavanger og Drammen gir sin støtte til Kristiansand, ifølge VGs opplysninger..

VG - 17 jun 22 kl. 09:08

Storby-toppene ber regjeringen snu i Kristiansand-saken: – Uakseptabel overkjøring

Ap-toppene i Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø, Stavanger og Drammen gir sin støtte til Kristiansand..

NRK - 16 jun 22 kl. 21:02

– Vi må snakke ut

Orfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland ser fram til at Jonas Gahr Støre kommer til Kristiansand mandag ettermiddag. – Jeg tenker for det første at må snakke ordentlig ut om at dette kunne skje. Vi har behov for en gjennomgang, er det viktigste for oss nå.

VG - 16 jun 22 kl. 13:33

Støre om Kristiansand-bråket: – En viktig sak for Sp

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det er Senterpartiets sterke ønske som er årsaken til at regjeringen går inn i kommunestriden i Kristiansand..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com