Krigen

Torsdag, 29 Juli, 11:46

Nyheter om Krigen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange Krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - I førrgår: 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange Krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde Krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 04 juli 21 kl. 04:47

Aserbajdsjan setter fri 15 armenere

Aserbajdsjan løslot lørdag 15 armenske soldater som ble tatt til fange under Krigen i Nagorno-Karabakh i fjor. Løslatelsen er ledd i avtalen som Russland meglet fram for å få slutt på Krigen. Til gjengjeld har Armenia gitt Aserbajdsjan kart over 92.

NRK - I førrgår: 19:52

Anklager om brudd på våpenhvile

Armenia og Aserbajdsjan sender anklager om brudd på våpenhvilen i hverandres retning, under et år etter at Krigen mellom landene ble avsluttet. Begge parter hevder at de bare har gjengjeldt det den andre har gjort. Det har ikke kommet meldinger om dødsfall..

NRK - 16 juli 21 kl. 06:16

20.000 afghanske tolker ber om asyl

Om lag 20.000 afghanere som jobbet som tolker for USA i Krigen i Afghanistan, ber om asyl, opplyser Det hvite hus. Evakuering av tolkene og deres familier starter neste måned, og ifølge et estimat kan omtrent 100.

NRK - 14 juli 21 kl. 17:33

Begynner evakueringen snart

Biden-administrasjonen skal siste uke i juli begynne evakueringen av afghanere som har hjulpet dem i løpet av den 20 år gamle Krigen, ifølge nyhetsbyrået AP. President Joe Biden har blitt presset til å komme opp med en løsning for de utsatte afghanere som har hjulpet USA. USA og Nato begynte tidlig i mai tilbaketrekkingen av styrker etter 20 års nærvær.

VG - 12 juli 21 kl. 22:15

Et lite stykke Norge

FAIRBANKS (VG) Med elleve kilo på ryggen gikk VG den norske militærmarsjen i Alaska, sammen med 150 amerikanske soldater fra Krigen mot IS..

Aftenposten - 10 juni 21 kl. 11:30

Interessert i Krigen? Nå kan du lese landssviksaken mot Knut Hamsun.

– En får se omfanget av det han skrev og mente under Krigen. Det kan få oss til å reflektere over forfatteres og….

Aftenposten - 09 juni 21 kl. 21:00

Jeg er i Norge, langt borte fra Krigen. Likevel går Krigen igjen i tankene mine. Jeg leter etter fred.

Lyden av eksplosjoner er fortsatt i ørene mine..

NRK - 05 juli 21 kl. 16:24

Tyskland gir opphold til tolker

Tyskland har utstedt 2400 visum til afghanere som har hjulpet tyske styrker under Krigen i Afghanistan. En talsperson for det tyske utenriksdepartementet sier at prosessen har skjedd «ekstremt» raskt. Forrige uke forlot de siste tyske soldatene Afghanistan.

VG - 01 juni 21 kl. 13:16

Stoltenberg: Forholdet til Russland på det kaldeste siden den kalde Krigen

Forholdet mellom NATO og Russland er nå det aller dårligste siden den kalde Krigen, ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Om to uker møtes presidentene i USA og Russland ansikt til ansikt i Sveits..

Klartale - 01 juni 21 kl. 10:53

Nesten en halv million døde i Syria-Krigen

Nesten 500.000 mennesker har dødd i Syria siden Krigen startet for ti år siden..

NRK - 30 juni 21 kl. 16:47

Dømt for krigsforbrytelser i Serbia

To tidligere serbiske etterretningssjefer er dømt til 12 års fengsel etter å ha ledet eksekusjonspelotonger under Balkan-Krigen. 70 år gamle Jovica Stanisic, tidligere sjef for Serbias statlige etterretningstjeneste, og hans stedfortreder Franko Simatovic (71), ble onsdag ettermiddag dømt for menneskerettighetsbruddene i FN-domstolen i Haag i Nederland. Dette er andre gang saken er oppe for domstolen.

Dagbladet - 30 juni 21 kl. 08:24

Blinker ut IS som ny trussel

Krigen mot terror er ikke vunnet. Terroristene søker nye jaktmarker..

Aftenposten - 25 juni 21 kl. 21:37

Nå kommer de siste norske soldatene hjem fra Krigen som har kostet oss over ti milliarder

Fredag kommer de siste norske soldatene hjem fra Afghanistan, og bidraget er dermed over. Siden 2001 har 9..

NRK - 23 juni 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste Krigen mellom Israel og Hamas.

VG - 21 juni 21 kl. 15:05

Statsministerens parti vant valget i Armenia

Partiet til Armenias statsminister har vunnet valget han utlyste for å samle landet etter Krigen mot Aserbajdsjan. Observatører sier det var godt gjennomført..

NRK - 21 juni 21 kl. 14:52

Regjeringsparti vinner valget

Partiet til Armenias statsminister har vunnet valget han utlyste for å samle landet etter Krigen mot Aserbajdsjan. Observatører sier det var godt gjennomført. Mandag var alle stemmene telt opp, ifølge valgmyndighetene.

NRK - 20 juni 21 kl. 08:36

Valget i gang i Armenia

I Armenia er det søndag valg på ny nasjonalforsamling. Landet har vært preget av politisk uro siden Krigen mot Aserbajdsjan i fjor. Stemmelokalene åpnet klokken 8 lokal tid, og over 20 partier og valgforbund deltar.

VG - 21 mai 21 kl. 23:21

Hamas-topp til VG: – Vi vant Krigen

BEIRUT (VG) Hamas-tilhengere jubler i gatene i Beirut. Lederen for Hamas i Libanon sier til VG at våpenhvilen er å regne som en seier i Krigen mot Israel..

NRK - 19 juni 21 kl. 22:51

Armenia velger nytt parlament

Nederlaget i Krigen mot Aserbajdsjan i fjor høst kaster lange skygger over søndagens parlamentsvalg i Armenia. Valget kan bringe tidligere korrupsjonsanklagede politikere tilbake til makten. Hovedstaden Jerevan har de siste dagene vært preget av store demonstrasjoner..

VG - 19 juni 21 kl. 21:21

Byen i dødens dal

Da Krigen i nabolandet startet, brøt helvete løs her..

NRK - 18 juni 21 kl. 17:01

Krigsherre dømt til 20 års fengsel

Alieu Kosiah var kommandant i gruppen Liberias forente frigjøringsbevegelse for demokrati (Ulimo) under den første borgerKrigen i Liberia, som pågikk fra 1989 til 2003. En domstol i Sveits har funnet Kosiah skyldig i krigsforbrytelser og har dømt ham til fengsel i 20 år. Han ble dømt for blant annet en rekke drap, voldtekter og rekruttering av barnesoldater, skriver NTB.

Aftenposten - 17 juni 21 kl. 14:41

Mens Biden snakket med EU om fred og ro for Taiwan, fløy kineserne 28 krigsfly inn i øyas luftrom

Kina sier Vesten har falt tilbake til ordbruk fra den kalde Krigen. En norsk ekspert mener likevel reaksjonen fra….

NRK - 19 mai 21 kl. 01:14

Frankrike med våpenhvileforslag

Frankrike fremmet tirsdag et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd for å få slutt på Gaza-Krigen, opplyser president Emmanuel Macrons kontor. Resolusjonsforslaget er utarbeidet i samarbeid med Egypt og Jordan og krever en våpenhvile i Krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen..

VG - 15 juni 21 kl. 10:11

Russland-ekspert om toppmøtet: - Har nådd en bunn

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa nylig at landets forhold til USA er dårligere nå enn under den kalde Krigen. Få tror på bedring etter morgendagens møte mellom Vladimir Putin og Joe Biden..

VG - 15 juni 21 kl. 10:11

Russland-ekspert før toppmøtet: - Har nådd en bunn

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa nylig at landets forhold til USA er dårligere nå enn under den kalde Krigen. Få tror på bedring etter morgendagens møte mellom Vladimir Putin og Joe Biden..

NRK - 14 juni 21 kl. 10:15

Dårlig forhold til Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier i forkant av Nato-toppmøtet i Brussel at forholdet til Russland er på det laveste siden den kalde Krigen. Stoltenberg viste til Russlands aggressive oppførsel mot nabolandene Ukraina og Georgia, men trakk også fram cyberangrep og forgiftninger. Han understrekte imidlertid behovet for dialog..

NRK - 12 juni 21 kl. 20:11

Løslater fengslede armenere

15 armenere som ble tatt som krigsfanger i Aserbajdsjan i Krigen om Nagorno-Karabakh, har blitt løslatt. Til gjengjeld for fangeutvekslingen, skal Armenia gi Aserbajdsjan kart over minelagte områder i den konfliktfylte regionen..

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 13:19

Rapporten fra Krigen var topp hemmelig, men avisen trykket den likevel. «Disse papirene tilhører det amerikanske folk.»

Dokumentene var stemplet «topp hemmelig». Men amerikanske aviser trosset regjeringen og trykte avsløringene, med støtte….

Aftenposten - 10 juni 21 kl. 21:00

Norske selskaper brukte slavearbeid under Krigen. De bør gjøre opp for seg.

Krigsfangenes skjebne er ett av de mørkeste og mest skammelige kapitlene i norsk historie..

Dagbladet - 10 juni 21 kl. 19:02

Går i Krigen for Repparfjorden

Artist og «Stjernekamp»-vinner Ella Marie er miljøkriger - og taper millioner på det..

NRK - 08 juni 21 kl. 16:14

Mladic dømt til livstid

Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble i dag dømt til livstid i fengsel for krigsforbrytelser og folkemord i Det internasjonale krigsforbrytertribunalet. Mladic ble dømt til livstid i fengsel i den første rettssaken mot ham i 2017, men anket dommen. Den ble tirsdag avvist av Det internasjonale krigsforbrytertribunalet.

NRK - 07 juni 21 kl. 02:11

Auschwitz-frigjører er død

David Dushman, den siste gjenlevende blant soldatene som bidro til frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz i 1945, døde søndag. Han ble 98 år gammel. Dushman, som etter Krigen ble fekter og konkurrerte i OL, døde i Tyskland søndag, skriver BBC.

VG - 05 juni 21 kl. 08:20

Forsvarsbygg: Krigsminnehugst var «alvorlig feilvurdering»

Forsvarsbygg innrømmer at de har gjort «en alvorlig kulturminnefaglig feilvurdering» i forbindelse med hugst i Trandumskogen, et fredet område der 173 nordmenn ble henrettet under Krigen..

VG - 04 juni 21 kl. 11:03

Forsvarsbygg gjennomgår rutiner etter hogst på krigsminne

Forsvarsbygg lover gjennomgang etter at Ullensaker kommune varslet politianmeldelse etter hogst på fredet område der 173 nordmenn ble henrettet under Krigen..

VG - 04 juni 21 kl. 11:03

Forsvarsbygg gjennomgår rutiner etter krigsminne-hogst: – Det er gjort uopprettelig skade

Forsvarsbygg lover gjennomgang etter at Ullensaker kommune varslet politianmeldelse etter hogst på fredet område der 173 nordmenn ble henrettet under Krigen. Ordfører mener skaden er uopprettelig..

Klartale - 05 mai 21 kl. 16:49

Krigen i Afghanistan har kostet mye

USAs og Natos soldater er på vei ut av Afghanistan. Prisen for Krigen har vært høy, både i liv og penger..

VG - 03 juni 21 kl. 10:19

Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør

I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av Krigen..

VG - 30 mai 21 kl. 07:27

Jubel og død i Gaza

GAZA (VG) De som bor her kaller det for et fengsel. Når Krigen rammer, er alle stengt inne..

Aftenposten - 28 mai 21 kl. 15:00

Krigen om fotballen: Nå kan det eksplodere

Alltid mer, mer, mer. Tenk om noen med makt faktisk sa stopp..

NRK - 28 mai 21 kl. 00:02

FN ber om 800 mill. kroner til Gaza

FN har sendt ut en appell om 793 millioner kroner til akutte humanitære behov på Gazastripen, Pengene skal brukes til å reparere sykehus, skoler og infrastruktur som ble ødelagt i den elleve dager lange Krigen mellom Israel og Hamas. 285 skoler og 1000 boliger ble skadd. Ifølge FN er 800.

NRK - 27 mai 21 kl. 23:05

Assad gjenvalgt i Syria

Syrias president Bashar al-Assad er gjenvalgt for en fjerde periode med 95 prosent av stemmene, opplyser lederen for landets parlament. To andre kandidater stilte i valget, men de representerer ikke noe reelt alternativ til Assad. Assad-familien har styrt Syria i over 50 år.

VG - 27 mai 21 kl. 19:52

FN oppretter permanent granskingskommisjon for Israel og Palestina

FNs menneskerettighetsråd beordrer en større internasjonal gransking av Gaza-Krigen, samt «systematiske» overgrep i de palestinske områdene og Israel..

NRK - 27 mai 21 kl. 18:56

FN beordrer gransking

FNs menneskerettsråd beordrer gransking av overgrep i Israel og Palestina, skriver NTB. Resolusjonen baner vei for en gransking i et omfang som FN-rådet ikke tidligere har bedt om. Også de «grunnleggende årsakene» til den langvarige konflikten skal granskes.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt