Krigen

Thursday, 25 July, 15:58

Nyheter om Krigen

NRK - Igår: 22:49

Moskva lokker frivillige til Krigen med store bonuser

Byen Moskva lokker med en bonus på flere millioner rubler til folk som melder seg som frivillige til Krigen i Ukraina, kunngjør ordfører Sergej Sobjanin. Bonusen ved signering av kontrakten på 1,9 millioner rubler (250.000 kroner) kommer i tillegg til andre eksisterende påskjønnelser til moskovitter som melder seg til tjeneste i Ukraina.

NRK - I førrgår: 11:09

Utanriksministeren i Ukraina på besøk i Kina

Tysdag er den ukrainske utanriksministeren Dmytro Kuleba på besøk i Kina for å diskutera korleis Kina kan bidra til å avslutta Krigen med Russland. Det melder NTB. Det er første gong Kuleba besøker Kina sidan Krigen i Ukraina starta i 2022.

Klartale - 29 apr 24 kl. 06:00

Ukraina trenger hjelp fra andre land for å klare seg

Russlands angrep på Ukraina fortsetter. Onsdag var det dag nummer 798 av Krigen.Krigen har ført til store skader.

NRK - 17 jul 24 kl. 23:28

Lavrov liker J.D. Vances syn på Ukraina-Krigen

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov sier at han ønsker J.D. Vances syn på Ukraina-Krigen velkommen.

NRK - 17 jul 24 kl. 03:31

En tredel av de sårede i Krigen i Sudan er kvinner og små barn

Nesten en tredel av dem som kommer til Leger Uten Grensers sykehus med skader knyttet til Krigen i Sudan, er kvinner og barn under 10 år, ifølge organisasjonen. Mange steder i det krigsherjede landet er sykehusene som støttes av Leger Uten Grensen (MSF) det eneste helsetilbudet som fortsatt er i drift. Sykehusene utsettes stadig vekk for angrep, forteller MSF internasjonale sjef Christos Christou til nyhetsbyrået AFP i Port Sudan.

Klartale - 11 jul 24 kl. 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

Klartale - 17 jun 24 kl. 08:07

Det blir stadig mer krig i verden

Det var 59 væpnede konflikter i verden i 2023. Det kommer fram i en rapport fra instituttet PRIO.Det har ikke vært flere væpnede konflikter i verden siden 1946.

NRK - 45 minutter siden

Trump ber om en rask slutt på Krigen i Gaza

Torsdag tok presidentkandidat Donald Trump til orde for en rask slutt på Krigen med Hamas og løslatelse av gislene i Gaza i et intervju med Fox News. Fredag skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Florida for å besøke Trump på hans eiendom Mar-a-Lago. I tillegg kritiserte Trump demonstrantene som møtte opp ved Capitol Hill for å protestere mot Israels krigføring i Gaza og Netanyahus invitasjon til Kongressen onsdag.

NRK - Igår: 15:19

Ukraina åpen for forhandlinger med Russland om landet viser «gode hensikter»

Ukraina er innstilt på å forhandle med Russland dersom Kreml gjør det med «god vilje», sier utenriksminister Dmytro Kuleba under et besøk i Kina. – Vi er innstilt på å forhandle med Russland på et gitt stadium i Krigen, forutsatt at russerne er klare til å forhandle i god vilje. For tiden er det ingen slik holdning å spore, heter det i uttalelse fra det ukrainske utenriksdepartementet.

NRK - Igår: 11:06

Palestinske helsemyndigheiter: 39.145 palestinarar drepne sidan Krigen starta

Til no har 39.145 menneske blitt drepne i Krigen på Gaza, ifølge tal frå palestinske helsemyndigheiter, skriv AFP. Talet på skadde er 90.

NRK - I førrgår: 12:04

Israel fordømmer palestinske planer om samarbeid i Gaza

Israels utenriksminister reagerer på planene til palestinske grupper om å samarbeide på Gazastripen når Krigen er over. – Hamas og Fatah har signert en avtale i Kina om felles kontroll av Gaza etter Krigen. I stedet for å avvise terrorister, så omfavner Mahmoud Abbas morderne og voldtektsmennene i Hamas, og han viser dermed sitt sanne ansikt, sier utenriksminister Israel Katz.

NRK - 02 jul 24 kl. 03:11

Russland avviser Trumps påstander om at Ukraina-Krigen kan avsluttes på én dag

Tidligere president Donald Trump har gjentatte ganger hevdet at han kan stanse Krigen i Ukraina på én dag. Russlands FN-ambassadør avviser det blankt. – Den Krigen mellom Putin og Zelenskyj ville jeg avgjort før jeg blir innsatt 20.

VG - 21 jul 24 kl. 16:10

Ekspert om Gaza-Krigen: – Det blir nedtrapping

Gaza er beleiret, men det betyr ikke at Krigen er over. Midtøsten-ekspert spår to ulike scenarioer..

NRK - 20 jul 24 kl. 15:08

Tre i Spania pågrepet for dataangrep

Spansk politi har pågrepet tre personer som anklages for å ha stått bak dataangrep rettet mot land og institusjoner som støtter Ukraina i Krigen mot Russland. Ifølge spansk politi dreier det seg om et såkalt DDoS-angrep mot offentlige institusjoner og strategiske sektorer som støtter Ukraina i Krigen mot russiske invasjonsstyrker. De tre pågrepne skal være tilknyttet den russiske-tilknyttede hackergruppen NoName057 (16) (NTB)..

NRK - 20 jul 24 kl. 13:17

Tre pågrepet for dataangrep mot land som støtter Ukraina

Spansk politi har pågrepet tre personer som anklages for å ha stått bak dataangrep rettet mot land og institusjoner som støtter Ukraina i Krigen mot Russland, skriver NTB. De tre skal være tilknyttet den russiske-tilknyttede hackergruppen NoName057 (16) og angrepene har ifølge spansk politi vært rettet mot offentlige institusjoner og strategiske sektorer i land som støtter Ukraina i Krigen mot russiske invasjonsstyrker..

Klartale - 19 jul 24 kl. 08:28

Her er Trumps løfter til USA

Denne uka har republikanerne holdt landsmøte i Milwaukee i USA. Natt til fredag norsk tid holdt Donald Trump tale på møtet. Han lovet dem «en utrolig seier om fire måneder».

NRK - 16 jul 24 kl. 11:05

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om Krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 jul 24 kl. 12:56

Zelenskyj: Ukraina vil bli invitert inn i Nato etter Krigen er over

President Volodomyr Zelenskyj sier mandag at Ukraina vil bli invitert inn i Nato så snart Krigen tar slutt, ifølge Reuters..

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når Krigen er over

Ukrainas president Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når Krigen er over..

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når Krigen er over

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Ukraina får en formell Nato-invitasjon så snart Krigen mot Russland er over..

NRK - 12 jul 24 kl. 20:17

Israel varsler gjenåpning av grenseovergang nord i Gaza

Israel sier de vil ta grep for å øke strømmen av nødhjelp til Gaza, blant annet ved å åpne en viktig grenseovergang nord i det krigsherjede territoriet. Planene ble lagt fram av staben til statsminister Benjamin Netanyahu fredag. Bare noen timer tidligere ga USAs president Joe Biden beskjed om at fortsatt amerikansk støtte til Krigen mot Hamas var avhengig av at Israel gjorde mer for å beskytte sivile og bistandsarbeidere.

Klartale - 12 jul 24 kl. 15:30

Ber utlendinger dra fra Sudans hovestad

Utlendinger bør forlate Khartoum og regionen rundt. Det sier politiet. Khartoum er hovedstaden i Sudan.

NRK - 12 jul 24 kl. 06:31

FN: Ein heil generasjon av barn i Gaza er truga

– Viss denne Krigen fortset, står me på randa av å mista ein heil generasjon av barn, seier kommunikasjonssjef Juliette Touma i UNRWA, ifølge Al Jazeera. UNRWA er FN-organisasjonen for palestinske flyktningar. Touma seier minst 600.

Aftenposten - 10 jul 24 kl. 19:42

Lancet: Krigen i Gaza kan kreve 186.000 palestinske liv

Over 186.000 palestinere kan ha dødd som en direkte eller indirekte følge av Krigen på Gazastripen, ifølge en….

NRK - 09 jul 24 kl. 23:57

Stoltenberg: Utfallet av Ukraina-Krigen vil forme global sikkerhet i flere tiår

Utfallet av Ukraina-Krigen vil være avgjørende for global sikkerhet i flere tiår, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Natos støtte til Ukraina medfører både kostnader og risikoer, sa Stoltenberg i åpningstalen på Nato-toppmøtet i Washington tirsdag. – Det finnes ingen risikofrie alternativer i krig, sa Natos generalsekretær til forsamlingen.

VG - 1 time siden

Trump: – Israel må stanse Krigen fort

Flere øker presset mot Netanyahu når den israelske statsministeren denne uken er på besøk i Washington..

NRK - 2 timer siden

Minst 30 palestinarar drepne på Gaza siste døgnet

Ifølge Gazas helsedepartement er over 30 palestinarar drepne på Gazastripa siste døgnet. Til no har 39.175 palesinarar blitt drepne sidan Krigen starta 7.

Aftenposten - 4 timer siden

Levebrødet hans brant ned i Krigen. Nå er han på Viking-trening

Ukrainske Marko Bilyi har en historie utenom det vanlige..

NRK - 04 jul 24 kl. 14:26

25 druknet på flukt fra kampene i Sudan

– Rundt 25 borgere, de fleste av dem kvinner og barn, døde da en båt sank i Den blå Nilen, sier en representant for en aktivistgruppe. Det finnes hundrevis av slike grupper i Sudan. Personene druknet mens de flyktet fra delstaten Sennar, der det har vært harde kamper mellom den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) og den sudanske hæren.

NRK - 20 timer siden

Tusenvis protesterer før Netanyahu taler i USA

Tusenvis av demonstranter har samlet seg i den amerikanske hovedstaden i vente på at den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu skal holde tale i Kongressen, skriver nyhetsbyrået Reuters. De protesterer mot den pågående Krigen i Gaza..

NRK - 20 timer siden

Tusenvis protesterer mens Netanyahu taler i USA

Rund 5000 demonstranter har flokket til området rundt Kongressen onsdag kveld mens den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu holder tale i Kongressen, skriver nyhetsbyrået Reuters. De protesterer mot den pågående Krigen i Gaza. Begge kamrene i Kongressen, altså Senatet og Representantenes hus, var invitert.

VG - 21 timer siden

Ekspert om Trump-seier: – Netanyahu kommer til å få alt han ber om

I høst skal Israels viktigste allierte velge ny president. Hva betyr det for Krigen i Gaza?.

NRK - 03 jul 24 kl. 21:21

Hamas: Har sendt nye «ideer» for å stoppe Israel-Krigen

Hamas sa onsdag at gruppen har sendt nye «ideer» til meklere i Qatar om å få slutt på den nesten ni måneder lange Krigen med Israel. Israel bekreftet at de «evaluerer» Hamas «kommentarer» til en avtale for å se gislene deres løslatt og vil svare meglerne, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 03 jul 24 kl. 10:30

Harde kamper i Sudan - tusenvis har flyktet fra Singa

Den paramilitære opprørsmilitsen Rapid Support Forces (RSF) sa lørdag at de hadde tatt byen Singa, sørøst i Sudan. Fortsatt pågår det harde kamper mellom RSF og den sudanske hæren, skriver NTB. Over 55.

NRK - I førrgår: 15:24

Pensjonist sende brevbomber til statsministeren i Spania – får 18 år i fengsel

Ein spansk 76-åring er dømt til 18 år i fengsel for å ha sendt brevbomber til statsministeren i Spania, og til to ambassadar i 2022. Det melder AFP. Mannen blei funnen skuldig i terrorisme og i å ha laga eksplosiv som han sende til seks ulike adresser, blant den ukrainske ambassaden og den amerikanske ambassaden i Spania.

VG - I førrgår: 12:26

Palestina krever å få Israel utestengt fra Paris-OL

Den palestinske olympiske komité har bedt IOC om å stoppe Israels deltakelse i sommerlekene i Paris. Årsaken er Gaza-Krigen..

NRK - I førrgår: 12:10

Palestinske helsemyndigheiter: 84 palestinarar drepne siste døgnet

Til no har 39.090 menneske blitt drepne i Krigen på Gaza, ifølge tal frå palestinske helsemyndigheiter, skriv AFP. Talet på skadde er 90.

NRK - 02 jul 24 kl. 22:42

Harde kamper i Sudan – over 55.000 har flyktet fra én by

Over 55.000 mennesker har flyktet fra byen Sinja, sørøst i Sudan. Det pågår harde kamper mellom opprørsmilitsen RSF og den sudanske hæren.

VG - I førrgår: 07:17

Kina: Palestinske grupperinger enige om å danne forsoningsregjering for å styre Gaza

Palestinske grupperinger, blant dem Hamas og Fatah, er enige om å danne en midlertidig forsoningsregjering for å styre Gazastripen etter Krigen, ifølge regjeringen i Kina..

NRK - I førrgår: 19:56

Utenriksministermøte i EU holdes i Brussel framfor Budapest

EUs utenrikssjef Josep Borrell boikotter Budapest som vertsby og skal holde EUs uformelle utenriksministermøte neste måned i Brussel i stedet. – Vi er nødt til å sende et signal selv om det bare er et symbolsk signal, sa Borrell på en pressekonferanse mandag etter et møte med EUs utenriksministre. Borrells boikott av Budapest er et svar på den ungarske statsministeren Viktor Orbans såkalte fredsreise til Moskva for å få slutt på Krigen i Ukraina etter at Ungarn overtok EUs rullerende formannskap fra juli.

NRK - 22 jul 24 kl. 15:51

Antallet drepte barn på Vestbredden øker, ifølge FN

De siste ni månedene har 250 prosent flere palestinske barn og unge blitt drept på Vestbredden og i Øst-Jerusalem sammenlignet med de foregående ni månedene. Det er minst 143 palestinske barn eller unge som har blitt drept i disse områdene de siste ni månedene, ifølge FNs barnefond (Unicef). Unicef sier at 440 palestinske barn har blitt skadet av skarp ammunisjon i samme periode, skriver NTB.

NRK - 22 jul 24 kl. 12:53

Helsemyndigheitene i Gaza: 37 palestinarar drepne i israelske angrep

37 palestinarar er drepne og 120 er såra i israelske angrep nær Khan Younis måndag. Det opplyser helsemyndigheitene i Gaza måndag, ifølge Reuters. Til no er minst 39.

VG - 22 jul 24 kl. 09:52

Netanyahu til USA: – Vil takke Biden

Den israelske statsministeren er mandag på vei til USA for å diskutere Krigen i Gaza – og for å takke en mangeårig alliert..

Klartale - 22 jul 24 kl. 06:00

OL-heltene uten land

Judo. Svømming. Padling.

NRK - 21 jul 24 kl. 11:24

64 mennesker drept i Gaza det siste døgnet

64 mennesker er drept i israelske angrep på Gazastripen det siste døgnet, ifølge palestinske helsemyndigheter. Minst 38.983 palestinere er drept og 89.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com