Kraby

Friday, 01 December, 17:56

Nyheter om Kraby

Aftenposten - 09 maj 23 kl. 19:30

Pål-Fredrik Hjort Kraby var dyktig og ansvarsbevisst

Pål-Fredrik Hjort Kraby (1964–2023).

Dagbladet - 22 mar 23 kl. 14:59

Politiadvokat Hjort Kraby er død

Den profilerte politiadvokaten Pål-Fredrik Hjort Kraby er død, 58 år gammel..

VG - 22 mar 23 kl. 14:47

Den profilerte politiadvokaten Hjort Kraby er død

Den profilerte politiadvokaten Pål-Fredrik Hjort Kraby (58), som blant annet ledet etterforskningen mot Anders Behring Breivik, er død..

NRK - 22 mar 23 kl. 14:35

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 22 mar 23 kl. 14:35

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Den profilerte politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

Dagbladet - 28 sep 22 kl. 13:46

Marte (18) fikk blodpropp

Smertene i korsryggen viste seg å være blodpropp. - Legene tror årsaken er p-piller, sier Marte Kraby Simenstad til Dagbladet..

P4 - 30 okt 19 kl. 08:42

Manshaus får forklare seg for åpen rett

Politiet lemper på restriksjonene og vil la draps- og terrorsiktede Philip Manshaus få forklare seg for åpen rett på mandag. Det sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet. Det blir Manshaus tredje fengslingsmøte - de to første har gått for lukkede dører.

P4 - 21 sep 19 kl. 10:50

Manshaus kontaktet nazi-organisajon

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus har vært i kontakt med med personer i den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen. Det bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt overfor TV 2. Kraby sier de hittil ikke har avdekket at kontakten har fått betydning for hans senere handlinger.

P4 - 19 sep 19 kl. 14:42

Ventet en halvtime før angrep

Terrorsiktede Philip Manshaus ventet en halvtime på parkeringsplassen utenfor moskeen i Bærum før han gikk til angrep 10. august. Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Dagbladet - 19 sep 19 kl. 14:32

Ventet i en halvtime før han gikk til angrep

Ifølge politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby tilbrakte Philip Manshaus (22) cirka en halvtime på parkeringsplassen utenfor moskeen før han gikk til angrep..

NRK - 17 sep 19 kl. 13:16

Politiet vet motivet for Bærum-drap

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier at motivet for drapet på 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen at hun var av asiatisk opprinnelse. Han bekrefter også at 17-åringen ble skutt og drept i sin egen seng..

NRK - 06 sep 19 kl. 10:55

Blir begjært fengslet i fire uker

Politiet vil begjære fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22). Det bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB..

P4 - 27 aug 19 kl. 12:55

– Avgjørende å finne ut om Manshaus er tilregnelig

Oslo politidistrikt har mottatt den foreløpige rettspsykiatriske erklæringen. – Det avgjørende nå er å finne ut om Philip Manshaus er strafferettslig tilregnelig. Det sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

NRK - 27 aug 19 kl. 10:36

Skal finne to sakkyndige

– Observasjonen vil bli utført av to sakkyndige som oppnevnes av Oslo tingrett. Arbeidet med å finne sakkyndige er igangsatt og det forventes en avklaring i løpet av neste uke, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

P4 - 21 aug 19 kl. 18:49

Terrorsiktede observert i over tre timer

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus har vært underlagt en psykriatisk observasjon i over tre timer i dag. Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB. Undersøkelsen skal avklare om det er nødvendig med en fullstendig rettpsykritatisk utredning, for å avklare om Manshaus var strafferettslig tilregnelig da han drepte sin stesøster og angrep en moske i Bærum.

P4 - 21 aug 19 kl. 16:38

Hadde med tre våpen

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen i Bærum 10. august. Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

NRK - 21 aug 19 kl. 16:34

Hadde med seg tre våpen

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til NRK at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen. Kraby sier det er grunn til å tro at våpnene også er brukt i drapet på stesøsteren..

NRK - 17 aug 19 kl. 18:12

Politiets hovedteorier er styrket

Avhørene av draps- og terrorsiktede Philip Manshaus har styrket politiets to hovedteorier om hvorfor stesøsteren ble drept. – Det ble belyst i avhør, men jeg vil ikke gå nærmere inn på det, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

Aftenposten - 17 aug 19 kl. 16:47

Politiet: - Philip Manshaus ønsket å skremme muslimer i Norge

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21) ble avhørt på nytt lørdag. - Han har forklart at angrepet i moskeen var knyttet til religion, et ønske om å skremme muslimer i Norge, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

Aftenposten - 17 aug 19 kl. 16:47

Politiet til Aftenposten: - Philip Manshaus ønsket å skremme muslimer i Norge

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21) ble avhørt på nytt lørdag. - Han har forklart at angrepet i moskeen var knyttet til religion, et ønske om å skremme muslimer i Norge, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

NRK - 17 aug 19 kl. 16:45

Forklarte seg om åsted og motiv

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus forklarte seg om både åsted og motiv under dagens avhør. – Han har forklart seg detaljert om sitt motiv. Han har gitt oss viktige detaljer i etterforskningen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

NRK - 16 aug 19 kl. 21:28

Har forklart seg om motivet

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21) møtt har forklart seg om motivet for ugjerningene, sier Pål-Fredrik Kraby..

NRK - 15 aug 19 kl. 19:14

Klart for avhør av Manshaus

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus kommer til å bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Det sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding. Manshaus forsvarer Unni Fries har bekreftet at han nå er klar til å avgi forklaring..

NRK - 15 aug 19 kl. 19:14

Klar til å avhøre Manshaus

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus kommer til å bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Det sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding. Manshaus forsvarer Unni Fries har bekreftet at han nå er klar til å avgi forklaring..

NRK - 15 aug 19 kl. 18:09

Vurderer å tvangsinnlegge Manshaus

Politiet vil raskt ta stilling til om terror- og drapssiktede Philip Manshaus skal tvangsinnlegges for rettspsykiatrisk vurdering. Det sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til TV 2. 21-åringen har ikke latt seg observere av en rettspsykiater..

NRK - 15 aug 19 kl. 17:16

To hovedteorier om drapsmotiv

Politiet jobber nå jobber nå med to hovedteorier om hvorfor 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble drept. – Hun kan ha prøvd å stoppe ham. En annen mulighet er at hun er direkte rammet på grunn av rase, sier politiadvokat Pål-Fredrik Kraby.

P4 - 14 aug 19 kl. 17:01

Politiet: - Videoen har gitt informasjon

- Videoen som Philip Manshaus bar da han gikk til angrep på en moske med våpen på lørdag har gitt viktig informasjon. Det sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby. 21-åringen hadde festet et GoPro-kamera på hodet for å filme angrepet, men ble raskt lagt i bakken av en pensjonist..

NRK - 14 aug 19 kl. 15:40

50 politifolk jobber med terroren

Politiet har rundt 50 personer som etterforsker angrepet på moskeen i Bærum og drapet på 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, opplyser politiadvokat Pål Fredrik Hjort-Kraby på en pressebrifing onsdag..

P4 - 12 aug 19 kl. 17:38

Frigir navnet på drapsoffer

Terrorsiktede Philip Manshaus hadde festet et kamera på hjelmen som han hadde på seg under angrepet mot al Noor-moskeen i Bærum. Det opplyste politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby på en pressekonferanse for kort tid siden. Opptakene brukes i etterforskingen.

NRK - 12 sep 18 kl. 15:44

Løslater John Edvin Lie

Politiet løslater John Edvin Lie, som er siktet for likskjending i Maridalen i Oslo. – Siktede blir løslatt i ettermiddag. Vi vurderer at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Pål-Fredrik Kraby til Nettavisen..

NRK - 16 aug 18 kl. 15:30

Tror ikke omkomne ble drept

Politiet tror ikke lenger at mannen som ble funnet død og forbrent i Maridalen 18. juli i år ble drept, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK..

NRK - 16 aug 18 kl. 14:13

Ikke lenger mistenkt for drap

Politiet mistenker ikke lenger Jon Edvin Lie for Maridalsdrapet, skriver VG. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby forteller til avisen at mistanken er svekket på grunn av bevisene i saken. Lie er fortsatt siktet for likskjending..

NRK - 16 aug 18 kl. 14:13

Ikke lenger siktet for drap

Politiet mistenker ikke lenger Jon Edvin Lie for Maridalsdrapet, skriver VG. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til avisen at mistanken er svekket på grunn av bevisene i saken. Lie er fortsatt siktet for likskjending, men nekter straffskyld..

NRK - 23 jul 18 kl. 19:59

Kan ha bodd i skogen

Mannen som ble funnet drept i Maridalen, kan ha bodd i skogen slik også den tidligere dobbeltdrapsdømte mannen som er siktet for drapet, gjorde. Det sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til VG..

NRK - 20 jul 18 kl. 11:19

Har fått tips i drapssak

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til NRK at de har fått tips om hvem det uidentifiserte liket i Maridalen er. – Vi har fått inn tips om hvem folk tror det er, sier han til NRK..

NRK - 19 jul 18 kl. 16:38

– Har ingen identitet på offeret

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt sier politiet foreløpig ikke har noen identitet på offeret i den mulige drapssaken i Maridalen. – Det blir gjort en obduksjon nå, og vi håper vi har nok materiale til å kunne få et svar..

P4 - 11 jun 18 kl. 17:39

Mulig serievoldtektsmann tatt

Mannen som nå er siktet for tre voldteksforsøk i Oslo sentrum, har overfalt unge kvinner mens de er i ferd med å låse seg inn i sin egen leilghet. Det opplyste politiet på en pressebrief i ettermiddag. Den 37 år gamle mannen er også tidligere dømt for vold og voldtekt, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby..

P4 - 01 sep 17 kl. 07:20

Forvaringsdømt på rømmen

En mann, som er dømt til forvaring for dobbeltdrap, fikk pass av politiet og har nå rømt til utlandet. Mannen ble prøveløslatt tidligere i år. Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Pål-Fredrik Hjort Kraby, bekrefter overfor Dagbladet at drapsmannen forlot Norge med norsk pass.

P4 - 17 mar 15 kl. 16:18

Etterforskning fortsatt ikke ferdig

Etterforskningen av Ellingsrud-drapet der en mann blant annet er siktet for å ha drept sin to år gamle datter blir ikke ferdig før tidligst i mai. Det sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til P4. Ifølge Kraby gjenstår det fortsatt en del undersøkelser i saken.

NRK - 24 feb 15 kl. 14:10

Går mot straffesak

Moren til 10-åringen som sultet i hjel i Oslo er tilregnelig. – Det innebærer at hun kan straffes, og da går det mot en straffesak i Oslo tingrett slik at vi kan søke henne dømt for forholdet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK..

VG - 22 jan 15 kl. 10:05

Drapssiktet (53) sitter taus på fengselscellen

Mannen som er siktet for å ha drept Izet Duraku (57) har sittet taus på cellen i snart to måneder. Han nekter å snakke med politiet. – Det er uvanlig og vi vet ikke hvorfor han ikke vil snakke med oss, sier politiadvokat Pål-Fredrik Kraby..

NRK - 26 nov 14 kl. 16:37

Vil finne matkjøp før barnedød

Den 27. august ble en 10-åring funnet død i sitt eget hjem på Mortenrud i Oslo. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyser til NRK at politiet jobber med å kartlegge morens innkjøp av mat de siste ukene før hennes 10 år gamle sønn døde i august..

P4 - 04 nov 14 kl. 13:17

Rømningsplaner førte til varetekt

Etter at en 10 år gammel gutt i august ble funnet død, valgte politiet i går å varetektsfengsle guttens mor, siktet for grov omsorgssvikt. Opplysninger om at moren, en kvinne i slutten av 30-årene, ville forlate landet førte til at hun igår ble pågrepet og fengslet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby. Kvinnen er norsk statsborger med utenlandsk opprinnelse..

P4 - 26 maj 14 kl. 14:55

Fire ukers fengsling for barnefar

Afghaneren som er siktet for forsettlig drap på sin to år gamle datter samtykket i dag til fire uker fengsling, to av ukene i full isolasjon. Selv nekter han fortsatt straffskyld. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjorth Kraby sier de føreløpig ikke vet motiv, men er sikre på at 35-åringen er eneste gjerningsperson.

NRK - 19 okt 13 kl. 13:58

Leter etter sjåfør etter ulykke

Det letes med politihelikopter etter en person som har stukket av fra en ulykke ved Kraby i Vestoppland. – Han kan være skadet, sier politiet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com