KrF-leder

Tuesday, 07 December, 12:36

Nyheter om KrF-leder

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:13

Ber Norge hente hjem kvinner

19 tidligere statsråder ber Norge hente hjem kvinner som har sluttet seg til IS, og deres barn, fra Syria. Røde Kors gikk i forrige uke ut og ba Norge om å hente kvinnene og barna som sitter i leirer i Syria hjem. Nå gir 19 tidligere statsråder fra seks partier sin støtte til anmodningen fra Røde Kors.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:13

Vedum: To av tre får lavere skatt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum mener folk flest vil merke at landet er på en ny kurs. Han hevder to av tre får mindre i skatt med det nye budsjettet. – Regjeringen har hatt tre uker på seg til å utarbeide et nytt utkast til statsbudsjett.

NRK - 05 nov 21 kl. 09:50

Eks-generalsekretær i Høyre til Avinor

Tidligere statssekretær og generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, blir ny konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor. Aarset var fram til midten av oktober statssekretær for samferdselsminister Knut-Arild Hareide (KrF)..

NRK - 25 sep 21 kl. 07:42

Må akseptere abortloven

KrF må akseptere dagens abortlov, sier sentralstyremedlem i KrF Torhild Bransdal. I valgkampen ble partileder Ropstad grillet om hvorvidt KrF vil innskrenke kvinners selvbestemmelse – uten å ha et klart svar. – Vi må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene.

NRK - 14 okt 21 kl. 07:27

Lanseres som lederkandidat i KrF

Fylkesleder i Finnmark KrF, Truls Olufsen-Mehus, lanseres som en av to toppkandidater til det øverste ledervervet i partiet, og kjemper mot Olaug Bollestad. Mehus er relativt fersk i politikken, og har de to siste årene vært fast medlem av kommunestyret i Hammerfest..

NRK - 13 okt 21 kl. 17:48

Avviser press frå Bollestad

I dag vart det klart at Dag-Inge Ulstein ikkje stiller til val som partileiar for KrF. På same tid fortalde Olaug Bollestad at ho har svart valkomiteen i KrF om at ho er aktuell som ny partileiar. Ulstein har vert omtalt som hennar største konkurrent.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:53

Bollestad er skuffa

– Eg er skuffa, men ikkje overraska over at ein Ap/Sp regjering vil svekke kontantstøtta. Dette er å setje familiepolitikken i revers, seier Olaug Bollestad i KrF om Hurdalsplattforma, som i dag stadfestar at ho er aktuell som ny partileiar i KrF. I Hurdalsplattforma står det at Ap og Sp skal avvikle kontantstøtteordninga for barn mellom 18 og 24 månadar.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:09

Ulstein vil ikke bli partileder

Dag-Inge Ulstein stiller ikke til valg som partileder i KrF. – I dag har jeg orientert valgnemnda om at jeg ikke stiller som partilederkandidat for KrF nå, sier Ulstein. Fungerende partileder Olaug Bollestad bekreftet i dag at hun er aktuell som ny partileder.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:09

Ulstein stiller ikke som partileder

Dag-Inge Ulstein stiller ikke til valg som partileder i KrF. – I dag har jeg orientert valgnemnda om at jeg ikke stiller som partilederkandidat for KrF nå, sier Ulstein i en pressemelding. Nyheten kommer kort tid etter at fungerende partileder Olaug Bollestad bekreftet at hun er aktuell som ny partileder.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 11:16

Dag-Inge Ulstein stiller ikke til valg som partileder i KrF

Dag-Inge Ulstein sier at han har orientert valgnemnda i KrF om at han ikke stiller til valg som partileder nå..

VG - 20 sep 21 kl. 21:58

KrF har en lys fremtid

Åshild Mathisen legger sine erfaringer fra sin tid for 10-15 år tilbake i tid til grunn for sin analyse om KrF. De som ønsker å forstå KrF, bør heller lytte til oss som er aktive i partiet i dag..

VG - 28 okt 21 kl. 19:41

Borch ut mot Bollestad: Mener hun fraskrev seg ansvar for ekstra-kroner til bøndene

Ny landbruksminister Sandra Borch (Sp) anklager forgjenger Olaug Bollestad (KrF) og Solberg-regjeringen for å ha sviktet landbruket og skjøvet ekstra-kostnader over på etterfølgerne..

VG - 28 okt 21 kl. 17:54

Stortingspresidenten avviser amme-nekt

KrF krever at mødre får amme i stortingssalen. – Jeg har aldri sagt at det ikke er lov, sier stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap)..

VG - 18 sep 21 kl. 10:57

KrF-veteran om Ropstad-saken: – De valgte feil side

Ifølge fylkesleder i Viken KrF har nye opplysninger i Ropstad-saken fredag og valg som «i etterkant viser seg var dumme» ført partiet inn i en krevende situasjon. KrF-veteran Ole Trygve Foseide sier partiet valgte feil side..

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 08:00

Nå skal mitt KrF også bli ditt KrF!

Jeg møter ofte folk som sier: «Jeg fikk faktisk KrF øverst på en sånn valgomat, selv om jeg aldri har stemt på dere.».

VG - 05 okt 21 kl. 19:27

Hareide ber KrF kjempe for dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering og glemme samarbeid med Fremskrittspartiet, mener Knut Arild Hareide..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:39

Prognose: Alle småparti over grensa

På Valgdirektoratets oppdaterte prognose klokken 21.34 er Rødt, MDG, KrF og Venstre alle over sperregrensen på 4 prosent. Venstre og KrF var under 4 prosent på den første prognosen som ble publisert klokka 21.

NRK - 18 okt 21 kl. 12:33

Vil ha bybanen over Bryggen

Fleirtalet i samferdsleutvalet i Vestland støttar at bybanen mot Åsane bør gå framfor Bryggen, det såkalla dagalternativet. Ap, Sp, MDG, KrF og SV ynskjer alle å skrinlegge tunnelalternativet, skriv BT. Bystyret i Bergen skal vedta trase for bybanen 24.

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 08:30

– Mange KrF-velgere ser fotball på toalettet, viser ny meningsmåling

Like før forfatterdebutanten avslører en ny meningsmåling, samt Norges mest oversette treningstilbud: – Er du helt idiot?.

NRK - 06 sep 21 kl. 15:59

Fylkestopper støtter Ropstad

Fylkestopper i KrF beskriver boligsaken rundt Kjell Ingolf Ropstad som «kjedelig» for partiet, men slår ring om partilederen. – Dette er en kjedelig sak, sier fylkeslederen Jan-Erik Fjukstad Hansen i Oslo KrF til Aftenposten. Han understreker at KrF-lederen har holdt seg innenfor regelverket og ikke gjort noe ulovlig, og at også Ropstad har sagt at dette er en ordning som kan fremstå urettferdig.

NRK - 15 okt 21 kl. 07:11

Mangler flertall for oppløsning

Selv om den nye regjeringa har gitt grønt lys til Viken-oppløsning, er det langt fra sikkert at det vil skje. Det skriver Budstikka. De rødgrønne partiene som styrer fylket mangler nemlig to stemmer for flertall for oppløsning.

NRK - 24 sep 21 kl. 15:52

KrF kallar inn til landsmøte

Landsstyret i KrF har vedteke å kalle inn til ekstraordinært landsmøte 13. november for å velje ny partileiar. Valkomiteen skal kome med ei innstilling før møtet.

Klartale - 14 okt 21 kl. 10:00

Her kan du se Solbergs siste timer som statsminister

For tre dager siden talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister.Solt av hva de har fått tilTorsdag skal regjeringen byttes ut.

VG - 13 okt 21 kl. 17:13

KrFs abort-innstramming kan bestå med ny regjering

Ap har lovet å reversere innstrammingene i abortloven, som KrF fikk gjennomslag for i 2019. Men i Hurdalsplattformen står det ingenting om dette..

VG - 13 okt 21 kl. 11:12

Dag Inge Ulstein stiller ikke som lederkandidat til KrF

Det gjør imidlertid Olaug Bollestad, som dermed ligger an til å bli KrFs nye partileder..

VG - 13 okt 21 kl. 11:12

Dag Inge Ulstein stiller ikke som lederkandidat i KrF

Det gjør imidlertid Olaug Bollestad, som dermed ligger an til å bli KrFs nye partileder..

NRK - 13 okt 21 kl. 10:32

Bollestad aktuell som ny partileder

Olaug Bollestad har i dag svart KrFs valgkomite at hun er aktuell som ny partileder. – Jeg har stor tro på at Norge trenger et sterkt verdiparti som løfter menneskeverdet og de kristne verdiene. I en tid med økt polarisering får KrF som et kristendemokratisk sentrumsparti, en viktig rolle, og den skal vi fylle, sier hun i en e-post til NTB..

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:50

Stolt av det de har fått til

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Aftenposten - 22 sep 21 kl. 16:16

Kirken gikk mot venstre, KrF gikk mot høyre, og Ropstad går ut. Hva nå?

Den norske kirke gikk mot venstre, KrF gikk mot høyre, og Kjell Ingolf Ropstad går ut. Hva nå?.

Klartale - 12 okt 21 kl. 14:35

Her kan du følge pressekonferansen med Erna Solberg

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 11 okt 21 kl. 23:23

Vil øke grensa for fri rettshjelp

Den avtroppende Solberg-regjeringen foreslår å heve inntektsgrensene for fri rettshjelp med 10 prosent i statsbudsjettet tirsdag, skriver Høyre, Venstre og KrF i en pressemelding. Inntektsgrensa for fri rettshjelp har ikke vært endret siden 2009..

NRK - 20 sep 21 kl. 11:57

Ropstad går av utan seremoni

Olaug Bollestad (KrF) tok over som barne- og familieminister etter Kjell Ingolf Ropstad måndag. Det blei inga overrekking av nøklar eller møte på slottsplassen etter ekstraordinært statsråd, der Ropstad fekk avskjed i nåde. Ropstad kunngjorde laurdag at han trekte seg både som statsråd og KrF-leiar etter avsløringar om aktiv skatteplanlegging..

NRK - 20 sep 21 kl. 10:21

Melby steppar inn for Solberg

Kunnskapsminister Guri Melby (V) blir den som legg fram avskjedssøknaden til Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under ekstraordinært statsråd på slottet måndag. Statsminister Erna Solberg (H) og utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reiste i helga til New York for å delta på FNs hovudforsamling. Melby blir difor fungerande statsminister når avskjedssøknaden blir lagd fram for kong Harald.

Aftenposten - 19 sep 21 kl. 21:00

For KrF er det en dødslinje å satse på kristne verdikrigere, lik dem i USA

Norge har for få velgere i denne kategorien, men de var mange nok til å føre KrF under sperregrensen..

VG - 19 sep 21 kl. 18:55

KrF-topper vil ha Røse i partiledelsen

Ida Lindtveit Røse (28) ble tidenes yngste statsråd da hun vikarierte som barne- og familieminister i fjor. Nå vil flere ha henne inn i den nye KrF-partiledelsen..

NRK - 19 sep 21 kl. 15:37

– Gjelder retningsvalget til KrF?

KrF-ordfører Harald Rydland i Fitjar kommune sier til VG at han tror det blir nødvendig med en ny debatt om retningsvalget til partiet. Uttalelsen kommer etter at Kjell Ingolf Ropstad i går trakk seg som partileder. – Vi gjorde et retningsvalg, og jeg lurer da på om det fortsatt gjelder, sier Rydland..

VG - 19 sep 21 kl. 13:33

KrF-ordfører: Trolig nødvendig med ny debatt om veivalg

For flere i KrF står det nå om to lederkandidater. I 2018 sto de på hver sin side..

NRK - 09 okt 21 kl. 08:25

OECD roser Norges nullvekstmål

OECD har valgt ut ti eksempler fra ulike land på gode tiltak for å få ned klimagassutslipp. Nullvekstmålet og byvekstavtalene trekkes fram fra Norge. – Dette en gledelig anerkjennelse av det gode arbeidet som er gjort i norsk transport- og miljøpolitikk i byene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding.

NRK - 18 sep 21 kl. 14:48

Ulstein: – Vond dag for mange

Utviklingsminister og Kjell Ingolf Ropstads partikollega Dag-Inge Ulstein (KrF) sier det hadde vært vanskelig for Ropstad å fortsette som partileder. – Det er en vond dag, for mange. Aller mest for Kjell Ingolf.

NRK - 18 sep 21 kl. 14:07

Ropstad går av som partileder i KrF

Kjell Ingolf Ropstad går av som partileder i KrF..

VG - 18 sep 21 kl. 10:57

KrF-fylkesleder om Ropstad-saken: – Får konsekvenser for hele partiet

Ifølge fylkesleder i Viken KrF har nye opplysninger i Ropstad-saken fredag og valg som «i etterkant viser seg var dumme» ført partiet inn i en krevende situasjon..

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 13:40

KrF-veteran tror på lederdebatt etter ny Ropstad-avsløring

KrF-politikere er delt i synet på Kjell Ingolf Ropstads posisjon i partiet..

VG - 17 sep 21 kl. 11:14

KrF-topp om Ropstad-avsløringer: – En heksejakt

Lederen av Møre og Romsdal KrF mener Kjell Ingolf Ropstad ikke har gjort noe galt. Hun langer ut mot Aftenposten – og kaller det hele «en heksejakt»..

NRK - 06 okt 21 kl. 19:57

Peiker på Ulstein

Fylkesstyret i Vestland KrF ønsker Dag-Inge Ulstein som ny partileiar. Det kjem fram etter eit møte i fylkesstyret i kveld. Alle fylkeslaga skal i to høyringsrundar kome med innspel til partileiarvalet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt