Korona

Tuesday, 26 October, 17:18

Nyheter om Korona

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med Korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:57

Fortsatt mye smitte i verden

Det er stadig mindre Korona-smitte i Norge. Samfunnet er åpent og vi kan leve som normalt. Årsaken er at veldig mange nordmenn er vaksinert.

Klartale - 13 okt 21 kl. 08:53

Norske bedrifter fikk milliarder i Korona-støtte

Norske myndigheter bidro med mye penger til næringslivet som følge av Korona-viruset.Norske bedrifter fikk tilsammen utbetalt 12,8 milliarder kroner i Korona-støtte. Det viser tall kanalen P4 har hentet ut.

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med Korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

NRK - 23 okt 21 kl. 14:31

Pasient døde av Korona på sykehjem

En fullvaksinert eldre pasient døde som følge av Korona på Skjåkheimen sykehjem i Skjåk fredag. Pasienten hadde en underliggende sykdom, men legen fastslår at Korona er dødsårsaken. 14 andre personer, både pasienter og ansatte, er bekreftet smittet..

NRK - Igår: 18:28

Ed Sheeran har Korona

Ed Sheeran har testa positivt for Korona, skriv BBC..

NRK - 20 okt 21 kl. 14:25

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe Koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at tiltaket vil gjelde fra 30.

NRK - 20 okt 21 kl. 09:55

Klima og Korona på G20-toppmøte

G20-toppmøtet i Roma i slutten av månaden skal fokusere på kampen mot klimaendringar, Korona og tiltak for å få samfunnet i gang igjen etter pandemien, seier den italienske statsministeren Mario Draghi til Reuters. Møtet blir sett på som særleg viktig fordi det kjem rett før klimatoppmøtet i Glasgow..

NRK - 19 okt 21 kl. 15:55

Moskva ber eldre holde seg hjemme

Lokale myndigheter i Russlands hovedstad Moskva ber eldre holde seg hjemme i fire måneder. I tillegg må bedrifter sørge for at minst 30 prosent av ansatte jobber hjemmefra, melder Reuters. Tiltakene vil gjelde fra 25.

Klartale - 19 okt 21 kl. 15:00

Rekordmange døde av Korona

Ukraina registrerte ny rekord for antall døde av Korona-viruset. Smitten øker og det er vanskelig å få folk til å vaksinere seg..

Klartale - 19 okt 21 kl. 13:34

Testet positivt for Korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for Korona..

NRK - 19 okt 21 kl. 12:31

Sagosen testet positivt for Korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for Korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 18 okt 21 kl. 10:00

Vaksinekombinasjon gir betre vern

Kombinasjonen av ein vektorbasert og ein mRNA-basert vaksine gir sterkare vern mot Korona enn om den same blir brukt begge gonger, ifølgje ny studie. Risikoen for å få Korona er 67 prosent lågare etter i gjennomsnitt 2,5 månader frå vaksinasjonstidspunktet ved kombinasjon av vaksinar frå AstraZeneca og Pfizer, ifølgje studien. Risikoen er 79 prosent lågare med kombinasjonen av AstraZeneca og Moderna.

NRK - 12 okt 21 kl. 05:46

Nytt Koronadødsfall på Ahus

To personer innlagt med Korona på Akershus universitetssykehus, døde i forrige uke. Det siste dødsfallet skjedde torsdag forrige uke, bekrefter sykehuset til Romerikes Blad. Den siste måneden har syv personer dødd på Ahus, med Korona.

NRK - 10 okt 21 kl. 09:56

61 fullvaksinerte har dødd av Korona

Av 871 Koronadødsfall i Norge, var 61 fullvaksinert mot Korona, ifølge tall fra Folkehelseinstituttets ukesrapporter, skriver P4. Av dem var alle i alderen 80–90 år og del av risikogruppen for alvorlig sykdom. – Uansett hvor mange doser vi gir, så er det ikke sånn at man blir 100 prosent beskyttet mot alvorlig Koronasykdom.

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi Korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 06 okt 21 kl. 13:20

Færre på sjukehus med Korona

Onsdag var det 90 pasientar med Korona innlagde på norske sjukehus. Det er to færre enn dagen før. 14 av pasientane får behandling på respirator, og 26 ligg på intensivavdeling.

NRK - 30 sep 21 kl. 15:37

3000 alvorlege biverknadsmeldingar

Hittil er det sett nesten 7,8 millionar vaksinedosar. Legemiddelverket har til no motatt 34.493 meldingar om mistenkte biverknadar.

Aftenposten - 15 minutter siden

Nå har vaksineringen i Norge nesten stoppet opp. Det kan få konsekvenser for pandemien i vinter.

Norge har nådd grensen for hvor mange som er villig til å la seg vaksinere mot Korona. 581..

Klartale - 2 timer siden

Smitten øker i flere fylker

Folkehelse-instituttet og Helsedirektoratet mener vi ikke trenger å bekymre oss for Korona-viruset nå. Men de advarer om at smitten kan stige..

NRK - 5 timer siden

Stenger ned by med fire millioner

Myndighetene innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19. Innbyggerne får ikke forlate hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle, ifølge AFP. Kina har en nullsmitte-strategi mot Korona..

Klartale - 29 sep 21 kl. 08:57

Disse Korona-tiltakene slutter Nav med

Fra fredag endrer Nav tilbake til normalen for flere tiltak knyttet til Korona. Du må passe på reglene for dagpenger og sykepenger..

NRK - I førrgår: 18:31

Trugar med nye smitteverntiltak

Regjeringa i Austerrike vurderar nye smitteverntiltak som berre skal gjelde dei som ikkje har vaksinert seg mot Korona. Om ikkje presset på intensivavdelingane i landet går ned, vil dei uvaksinerte få mindre rørslefridom, skriv The Guardian..

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 15:43

Jarsteins Korona-drama: – Fant en hjertemuskelbetennelse

Landslagsmålvakt Rune Jarstein (37) ble så dårlig av Koronaviruset at han på et tidspunkt var avhengig av rullestol..

NRK - 22 okt 21 kl. 15:08

Israel gjenåpner for turister

Fra 1. november åpner Israel igjen grensene for utenlandske turister. Forutsetningen er at man er fullvaksinert mot Korona, har gjennomgått Koronasykdom eller kan fremlegge en negativ Koronatest, skriver Haaretz..

NRK - 21 okt 21 kl. 13:16

Moskva stenger ned grunnet Korona

Grunnet svært høye smittetall og en smittespredning ute av kontroll, har myndighetene i den russiske hovedstaden vedtatt at butikker, kinosaler, sportsarenaer og lignende må stenge dørene. Kafeer og restauranter kan selge takeaway, men får ikke ha gjester i egne lokaler, melder AFP. Skoler skal også stenges.

Klartale - 21 okt 21 kl. 13:10

Mer smitte i flere land

Det er nå mer Korona-smitte i flere land i verden. Skepsis til vaksiner er en av årsakene..

Klartale - 24 sep 21 kl. 13:52

Endelig er dagen her!

Dagene er med strenge Korona-tiltak er over. Nå gjenåpner Norge etter Korona-viruset..

NRK - 20 okt 21 kl. 13:12

118 Koronapasientar på sjukehus

Onsdag var det 118 pasientar smitta av Korona på norske sjukehus. Det er 17 fleire enn dagen før, viser tal frå Helsedirektoratet. 16 av pasientane får respiratorbehandling, og 29 ligg på intensivavdeling.

NRK - 20 okt 21 kl. 09:49

Ein av fire ikkje Koronatesta

74 prosent av innbyggarane i Noreg har testa seg for Korona sidan våren 2020. Det vil seie at kvar fjerde person aldri har testa seg, melder P4. Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI seier til kanalen at dette er gode tal.

Klartale - 23 sep 21 kl. 13:05

Hva sier barna om Korona?

Forfatter Unni Lindell har solgt to millioner bøker med sitater fra barn. Nå gir hun ut ny bok med sitater fra barn under Korona-pandemien..

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 22:14

Håndballpresidenten fikk Korona: Minst 32 smittet etter landskamp

Smitteutbruddet rundt håndballjentenes landskamper vokser. Også håndballpresident Kåre Geir Lio har fått corona..

NRK - 21 sep 21 kl. 11:50

Fire innlagt med Korona i Bergen

Til sammen fire pasienter er nå innlagt med Korona på sykehus i Bergen. To av dem er innlagt på Haukeland universitetssjukehus. En av disse får intensivbehandling, melder Helse Bergen.

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 19:00

Vi ble advart flere ganger. Hvorfor ble vi likevel tatt på sengen av Korona?

Kan én grunn være at vårt pandemiske minne er dårlig?.

Klartale - 17 okt 21 kl. 14:20

Over fire millioner har fått vaksine

4.190.626 personer er vaksinert med første dose av Korona-vaksine i Norge..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:58

India vil sende vaksiner til andre land igjen

Ingen land i verden lager like mange vaksiner som India. Derfor førte det til stor uro i mange land da India sluttet å sende vaksiner ut av landet. Det skjedde på samme tid som mange i India ble syke av Korona.

NRK - 15 okt 21 kl. 01:28

Latvias president Koronasmittet

Latvias president Egils Levits er smittet av Korona til tross for at han er fullvaksinert, opplyser stabssjefen hans. Levits testet positivt etter en reise til Sverige og Danmark. Symptomene er lette, men han arbeider inntil videre hjemmefra..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:48

President testa positivt for Korona

Presidenten i Latvia, Egils Levits, har testa positivt for Koronaviruset. Det skriv statsministerkontoret på sine heimesider torsdag. President i Finland, Sauli Niinistö, som åt frukost med Levits på onsdag, må difor i isolasjon.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:18

To nye positive Koronatester

Ytterligere to spillere på det norske håndballandslaget for kvinner er bekreftet smittet av Korona. Det opplyser landslagslege Nils Ivar Leraand til VG. – De to PCR-testene vi ventet på i går, var også positive.

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 12:32

Nå slaktes britenes håndtering av Korona

Troen på flokkimmunitet og famling i starten av pandemien: Det førte til ett av de verste feilstegene i britisk….

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:59

Fortsatt med i kampen om VM

Mandag kveld var Ullevaal Stadion full. For første gang på to år fikk det norske herre-landslaget i fotball oppleve jubel fra 28.000 tilskuere på hjemmebane.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:39

Vil bruke mindre oljepenger

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt