Konsekvenser

Saturday, 02 December, 13:59

Nyheter om Konsekvenser

NRK - I førrgår: 18:25

Flere henvisninger forsvant: Frykter alvorlige Konsekvenser for enkelte pasienter

– Det er nå klart at 44 radiologiske henvisninger til samarbeidspartnere utenfor St. Olavs hospital ikke har kommet frem til mottaker. Det skriver St.

Aftenposten - 2 timer siden

Hvorfor tok det så lang tid før svenske politikere begynte å snakke om problemene? Nå gir sosialdemokratene en forklaring.

NYHETSANALYSE: De var redde for å bli koblet til Sverigedemokraterna. Det fikk store Konsekvenser..

NRK - 20 timer siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske Konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 02 nov 23 kl. 11:18

Barnevernsbarn som ble utsatt for meldingssvikt risikerer langsiktige Konsekvenser

I en rapport fra Barne- og familiedirektoratet kommer det fram at barna som ble utsatt for meldingssvikt fra barnevernet, risikerer langsiktige Konsekvenser. I mai ble det avdekket en teknisk feil som førte til at bekymringsmeldinger i noen tilfeller ikke ble registrert riktig og dermed ikke ble fanget opp av den kommunale barnevernstjenesten. 22 kommuner er berørt, og 63 bekymringsmeldinger er registrert tapt.

Dagbladet - I førrgår: 18:12

Spres ulovlig: NRK tar grep

Den omdiskuterte NRK-dokumentaren ­«Ingen elsker Bamsegutt» har flere ganger blitt lastet opp ulovlig på nett. - Uheldig, mener NRK - som varsler Konsekvenser for dem som står bak..

NRK - 29 nov 23 kl. 05:29

USA ber Israel begrense Konsekvenser for sivile

USAs president Joe Bidens administrasjon har gitt Israel beskjed om at landet må unngå «ytterligere betydelig forflytning» av palestinske sivile sør på Gazastripen hvis de israelske styrkene gjenopptar bakkeoffensiven. Det uttaler høytstående amerikanske tjenestefolk i Det hvite hus. Biden-administrasjonen har overfor Israel understreket at de israelske styrkene må operere med langt større presisjon sør på Gazastripen enn det de gjorde på den nordlige delen av Gazastripen, sier de.

NRK - 27 nov 23 kl. 11:51

FHI-forsker: – Sverige kom godt ut av det

– Jeg hadde ikke en mening om hva som var best da, men når man regner på det i ettertid, og ser på konsekvensene, vil jeg si at Sverige kom godt ut av det, sier seniorforsker Per-Henrik Zahl ved Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB om en ny forskningsartikkel om konsekvensene av landenes forskjellige koronastrategier. Forskningsartikkelen belyser hvilke Konsekvenser det fikk at landene valgte så ulike koronastrategier. Den er publisert i Journal of Infection and Public Health og ble først omtalt av Aftenposten.

NRK - 21 nov 23 kl. 12:29

Miljødirektoratet: For tidlig å konkludere

Miljødirekoratet følger situasjonen nøye etter utslippet av 20.000 liter soyaolje i Glomma i Fredrikstad. – Vi er interessert i de bakenforliggende årsakene.

VG - 21 nov 23 kl. 11:12

Riksrevisjonen: Bemanningsutfordringer på sykehusene kan få alvorlige Konsekvenser for pasientene

Sykehusene har over tid hatt store problemer med å rekruttere og beholde helsepersonell..

NRK - 21 okt 23 kl. 19:21

Jimmie Åkesson: 13-åringer skal kunne få livstid i fengsel

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson mener at 13-åringer bør kunne dømmes til livstid i fengsel. – Hvis du er gammel nok til å begå alvorlig voldskriminalitet, så er du også gammel nok til å ta konsekvensene av forbrytelsen du har begått. Og så tror jeg ikke at alder i seg selv betyr så mye, sier Åkesson i Ekots lørdagsintervju.

NRK - 17 nov 23 kl. 15:23

Inga Strümke er årets forskingsformidlar

Inga Strümke ved NTNU er tildelt Forskingsrådets formidlingspris 2023 for formidling om kunstig intelligens. Strümke får prisen for stort engasjement og utmerkt formidlingsevne, «kombinert med høy faglig kunnskap». Juryen vektlegger at Strümke får prisen fordi hun i formidlingen sin er opptatt av både på den faglige utviklingen av feltet kunstig intelligens, og av hvordan kunstig intelligens har innvirkning på samfunnet.

NRK - 17 nov 23 kl. 12:59

Israelske regjeringen sier at de vil tillatte to tankbiler med drivstoff per dag

Israelske myndigheter opplyser at de vil tillatte to tankbiler med drivstoff per dag inn til Gaza. Målet skal være å dekke FNs behov for å opprettholde sitt arbeid inne i Gaza. FN har tidligere advart om alvorlige Konsekvenser av drivstoffmangelen på Gazastripen.

NRK - 17 nov 23 kl. 10:05

Tilbyr gratis bussjåførutdanning

Skyss, Vy og Tide samarbeider om å tilby nye bussjåfører gratis bussjåførutdanning. Det skriver de i en pressemelding. Mangel på bussjåfører har over tid vært en utfordring, og har også hatt Konsekvenser for kollektivtrafikken.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:47

EU tillater bruk av kontroversielt ugressmiddel

EU-kommisjonen sa torsdag at den vil tillate bruk av det kontroversielle ugressmiddelet glyfosat i ti år til. Det skjer etter at EU-statene ikke klarte å komme til enighet om en utfasing av ugressmiddelet. Glyfosat er det mest brukte plantevernmidlet både i Norge og på verdensbasis - men kritikere peker på bevis som sier at det kan forårsake kreft, og utgjør en risiko for biologisk mangfold.

Aftenposten - 15 nov 23 kl. 18:48

Vil kreve at asylsøkere skal ta test i svenske verdier. Stryk kan koste dem dyrt.

Den svenske regjeringen vil kreve at alle asylsøkere må gå på kurs. Det vil få Konsekvenser om de uteblir..

NRK - 15 nov 23 kl. 15:12

FN-biler med drivstoff får komme inn på Gazastripen

FN-biler med drivstoff får komme inn på Gazastripen onsdag, ifølge en israelsk militærkilde. Tidligere i dag kom det meldinger om at den første lastebilen med drivstoff skal ha ankommet Gaza fra Egypt. FN har tidligere advart om alvorlige Konsekvenser av drivstoffmangelen på Gazastripen.

NRK - 15 nov 23 kl. 12:31

FNs Palestina-organisasjon: – Gaza trenger mye mer drivstoff

Første lastebil med drivstoff skal ha ankommet Gaza fra Egypt i dag, det melder egyptiske medier ifølge AFP og Reuters. FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, sier at drivstoffen som skal ha ankommet Gaza i dag er ikke nok. – Dette tilsvarer en halv lastebil, som ikke er nok i det hele tatt.

NRK - 15 nov 23 kl. 10:25

WHO, FN og Røde Kors: Ekstremt bekymret over militæraksjon mot Gazas hovedsykehus

– Vi er ekstremt bekymret etter invasjonen på Gaza-sykehuset, sier WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det samme sier Leger Uten Grenser, FN og Røde Kors.

NRK - 15 nov 23 kl. 09:49

Første lastebil med drivstoff skal ha ankommet Gaza

Første lastebil med drivstoff skal ha ankommet Gaza fra Egypt, det melder egyptiske medier ifølge AFP og Reuters. FN har tidligere advart om alvorlige Konsekvenser av drivstoffmangelen på Gazastripen. Ifølge dem kan hjelpearbeidet stanse i løpet uten nye forsyninger.

NRK - 15 nov 23 kl. 03:59

Oversettere frykter at kunstig intelligens truer yrket

Utbredt bruk av kunstig intelligens i pressen truer oversetteryrket, mener Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Siden august har Aftenposten stadig hyppigere brukt Chat GPT til å oversette tekster og artikler fra utenlandske medier. Det viser en gjennomgang Klassekampen har gjort.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:33

FN: Mangel på drivstoff vil stanse hjelpearbeidet i Gaza i løpet av 48 timer

FN advarer om alvorlige Konsekvenser av drivstoffmangelen på Gazastripen. Ifølge dem kan hjelpearbeidet stanse i løpet av 48 timer uten nye forsyninger. Drivstoff er nødvendig både for å få fraktet nødhjelpen dit den trengs, og for å drive generatorer.

NRK - 13 okt 23 kl. 08:25

Betydelig risiko for norske hav- og kystområder

Tap av naturmangfold, samt klimaendringer, fører til store omveltninger i de marine økosystemene. Det skriver Havforskningsinstituttet. Dette vil gi Konsekvenser for næringen langs kysten.

Aftenposten - 10 nov 23 kl. 06:45

Det tok av da Taylor Swift stilte på fotballkamp. Historien om hennes nye flamme handler om mer enn romanse.

Ryktene om Travis Kelce og Taylor Swift har fått fine Konsekvenser for amerikansk fotball..

NRK - 08 nov 23 kl. 12:25

Flere utbrudd av ringorm blant storfe i Trøndelag: – Alvorlig

Det er påvist soppinfeksjonen ringorm på flere storfebesetninger i Trøndelag, opplyser Mattilsynet. De jobber videre med smittesporing. I forrige uke opplyste tilsynet at det var påvist ringorm i tre storfebesetninger i Verdal.

E24 - 08 nov 23 kl. 08:28

Oljeprisfallet: – Frykter ikke lenger store Konsekvenser av konflikten

Oslo Børs hadde tirsdag sin tyngste dagen siden mars, drevet av lavere oljepris. Prisen er mer eller mindre uendret onsdag..

Aftenposten - 07 nov 23 kl. 13:50

Putin fordømmes, Netanyahu støttes. Hvorfor får ikke Israels bombing av barn større Konsekvenser?

Israel og Russland dreper tusenvis av sivile. Men de kan ikke sammenlignes av den grunn..

VG - 07 nov 23 kl. 10:39

Hagen: Kan få Konsekvenser for henne som statsminister i 2025

Carl I. Hagen sier etter grillingen av Erna Solberg at spørsmålet om hun kan være statsministerkandidat i 2025, ligger de borgerlige partienes hender. SVs Audun Lysbakken er sterkt kritisk til Solbergs svar i dag..

VG - 05 nov 23 kl. 21:46

Sæter blusset på tribunen – får ingen straff av klubben

Etter at Ole Sæter (27) ble utvist mot Molde tok han turen opp på tribunen til Kjernen. Der sto han med bluss i hånden. Rosenborg bekrefter til VG at det ikke vil få noen Konsekvenser for spissen..

NRK - 05 nov 23 kl. 21:34

IDF sier de vil etterforske eget angrep i Libanon

Sivilforsvaret i Libanon sier at fire slektninger av en journalist er drept i et israelsk angrep i landet. Nå varsler det israelske militæret at de vil granske angrepet mot det de tidligere har omtalt som «mystiske kjøretøy». Ifølge det libanesiske nyhetsbyrået NNA skal de drepte være slektninger av radiokorrespondent Samir Ayoub, som også skal ha blitt skadd.

NRK - 05 nov 23 kl. 17:58

Fire slektninger av en journalist skal være drept i et israelsk angrep i Libanon

Sivilforsvaret i Libanon sier at fire slektninger av en journalist er drept i et israelsk angrep i landet. Nyhetsbyrået Reuters siterer på sin side Hassan Fadlallah, som representerer Hizbollah i landets nasjonalforsamling, på at tre barn og deres bestemor er drept i et angrep mot en bil sør i landet. Om det er det samme angrepet som sivilforsvaret omtaler, er ikke kjent.

NRK - 05 nov 23 kl. 17:34

Hezbollah: Tre barn drept i israelsk angrep mot Libanon

Den militante gruppen Hezbollah hevder søndag at tre barn er drept i et angrep mot det sørlige Libanon. Hezbollah-leder Hassan Fadallah sier angrepet er en «farlig utvikling» som vil få Konsekvenser. Påstanden er ikke verifisert av en uavhengige part..

NRK - 05 nov 23 kl. 17:34

Hizbollah: Tre barn drept i israelsk angrep mot Libanon

Den militante gruppen Hizbollah hevder søndag at tre barn er drept i et angrep mot det sørlige Libanon. Påstanden er ikke verifisert av en uavhengige part. Hizbollah-leder Hassan Fadallah sier angrepet er en «farlig utvikling» som vil få Konsekvenser..

Aftenposten - 04 nov 23 kl. 07:59

Alonso advarer mot ryktene: – Det får Konsekvenser

Fernando Alonso (42) advarer om «Konsekvenser» for dem som sprer ubegrunnede rykter om at han skulle være på vei ut av….

VG - 04 nov 23 kl. 07:59

Alonso advarer mot ryktene: – Det får Konsekvenser

Fernando Alonso (42) advarer om «Konsekvenser» for dem som sprer ubegrunnede rykter om at han skulle være på vei ut av Aston Martins Formel 1-team..

Dagbladet - 03 nov 23 kl. 16:53

Endte i tragedie

Et restaurantbesøk fikk trolig fatale Konsekvenser for et italiensk ektepar. Tre personer er pågrepet i saken..

NRK - 02 nov 23 kl. 12:27

Krisemidler til St. Olavs hospital og Helseplattformen

St. Olavs hospital får 100 millioner kroner i ekstra driftsstøtte i år og opptil 80 ekstra millioner til Helseplattformen, skriver Adresseavisen. I et ekstraordinært styremøte i Helse Midt-Norge torsdag formiddag ble det vedtatt å bevilge 100 millioner kroner til sykehuset, som et driftstilskudd for inneværende år.

Klartale - 07 aug 23 kl. 08:26

Ekstremværet «Hans» er på vei til Norge

– Det er ventet 80 millimeter til 100 millimeter nedbør på 24 timer. Det skriver Meteorologisk institutt på X, tidligere kalt Twitter. De skriver også at hendelsen vil være blant den kraftigste på 25 år.

NRK - 01 nov 23 kl. 11:16

VG: Nortura tar grep etter SVT-avsløring om avlshøner

Skjulte opptak fra SVTs «Uppdrag Granskning» som har blitt publisert i Sverige, skal vise vanskjøtsel hos selskapet som også forsyner norsk kyllingproduksjon. Opptakene fra avlsanlegget viser ulovlig avlivning av høner uten bedøving, og de viser høner som er ribbet for fjær over store deler av kroppen, ifølge SVT. Til VG sier den norske produsenten Nortura at avsløringen vil få Konsekvenser.

VG - 01 nov 23 kl. 11:04

Nortura vil bytte kyllingrase raskere: – Vi må skjerpe våre kontroller

Sjokkavsløring om vanskjøtsel av avlshøner i Sverige vil få Konsekvenser, sier Nortura..

NRK - 30 okt 23 kl. 07:36

Protestmarkering utenfor den norske ambassade

Utenriksdepartementet bekrefter at en mindre protestmarkering fant sted utenfor ambassaden i Moskva fredag 27. oktober. Det skal ha vært i forbindelse med at det ble en større diskusjon etter en krans fra generalkonsulen i Kirkenes dekket den norske kransen på frigjøringsmonumentet.

NRK - 30 okt 23 kl. 04:48

Russland advarer Vesten om fare for direkte militærkonflikt

Russlands forsvarsminister advarer Vesten om at eskalering i konflikten mellom Russland og Ukraina kan føre til «direkte militært sammenstøt mellom atommakter». – Den vestlige linjen om stadig eskalering i konflikten med Russland medfører trussel om direkte militært sammenstøt mellom atommakter, en situasjon som vil være fylt med katastrofale Konsekvenser, sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass. Han hevder at Vesten har til hensikt å påføre Russland «strategisk nederlag» i «en hybridkrig».

NRK - 29 okt 23 kl. 06:35

Saudi-Arabia fordømmer israelske angrep

Saudi-Arabia advarer Israel mot å «fortsette å utføre disse åpenbare og uberettigede bruddene på folkeretten mot det broderlige palestinske folket», uttaler landets utenriksdepartement. Landet fordømmer en mulig bakkeinvasjon av Gazastripen. Det kommer til å få fatale Konsekvenser for de sivile, heter det.

NRK - 28 okt 23 kl. 02:39

HRW: – Stengning av kommunikasjon i Gaza kan skjule massive overgre

Human Rights Watch sier stengningen av internett og telefonforbindelser i Gaza risikerer å skjule «massive overgrep». – Denne informasjons nedstengningen risikerer å skjule massive overgrep, og bidra til at man slipper unna, uten Konsekvenser for brudd på menneskerettighetene, sier organisasjonens seniorforsker HRW, Deborah Brown.

NRK - 28 okt 23 kl. 02:39

HRW: – Stengning av kommunikasjon i Gaza kan skjule massive overgrep

Human Rights Watch sier stengningen av internett og telefonforbindelser i Gaza risikerer å skjule «massive overgrep». – Denne informasjons nedstengningen risikerer å skjule massive overgrep, og bidra til at man slipper unna, uten Konsekvenser for brudd på menneskerettighetene, sier organisasjonens seniorforsker HRW, Deborah Brown..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com