Kongepar

Sunday, 19 May, 04:51

Nyheter om Kongepar

VG - 15 maj 24 kl. 17:28

Danmarks Kongepar på tur i Bjørvika: – Praktfullt

Det danske Kongeparet tok en spasertur for å se på arkitekturen ved Operaen i Oslo. Dronningen uttrykte begeistring, og kongen hilste på øldrikkende utestedsgjester..

NRK - 14 maj 24 kl. 11:04

Det danske Kongeparet på plass i Oslo

Dronning Mary og Kong Frederik av Danmark har kome fram til Honnørbrygga i Oslo. Dei to skal besøka Oslo dei neste to dagane. Kongeparet har segla til Oslo i kongeskipet «Dannebrog».

NRK - 14 maj 24 kl. 07:54

Det danske Kongeparet på veg til Noreg

Danmarks nye Kongepar kjem på statsbesøk i Noreg i dag. Om få timar seglar dei inn Oslofjorden i det danske kongeskipet Danneborg. Det danske kongehuset delte tysdag morgon eit bilete av Kongeparet på veg til Oslo.

VG - 12 maj 24 kl. 10:07

Danmarks nye Kongepar på sitt første Norges-besøk

Tirsdag kommer kong Frederik og dronning Mary på sitt aller første statsbesøk til Norge. De skal blant annet rusle en tur i skogen og se på Oslos arkitektur..

NRK - 14 jan 24 kl. 13:50

Danmarks komande Kongepar på plass i Christiansborg

Det danske kronprinsparet og prins Christian har kome fram til Christiansborg for å delta i statsrådet der dei skal bli Kongepar og kronprins. Dronning Margrethe kjem fram til slottet om nokre minutt. Under statsråd vil ho skrive under på at ho går av, og at kronprins Frederik blir kong Frederik 10.

NRK - 08 mar 24 kl. 13:01

Danmarks regjering vil frita Kongeparet for arveavgift

Den danske regjeringen foreslår å frita kong Frederik og dronning Mary fra å betale arveavgift på blant annet slottene de overtar etter dronning Margrethe. Lovforslaget legges fram i april. Bakgrunnen er at det nye Kongeparet i forbindelse med tronskiftet overtar en rekke historiske gjenstander og verdier med stor betydning for den danske kulturarven.

NRK - 09 feb 24 kl. 14:06

Danmarks Kongepar kommer til Norge

Det ferske Kongeparet skal til Norge 14. og 15. mai.

VG - 09 feb 24 kl. 14:00

Danmarks Kongepar kommer til Norge

Kong Frederik og dronning Mary kommer 14.–15. mai, etter invitasjon fra det norske Kongeparet..

NRK - 14 jan 24 kl. 14:32

Kong Harald gratulerer kong Frederik

Kong Harald sender sine gratulasjonar og lykkønsker til Danmarks nye Kongepar, kong Frederik 10. og dronning Mary. Han skriv at dei no skal følge ein monark som har fylt rolla si på ein beundringsverdig måte, og at dronning Margrethe i over 50 år har vore ein monark med smittande humør og stor kunnskap.

VG - 14 jan 24 kl. 10:18

Snart nytt Kongepar i Danmark

KØBENHAVN (VG) Danske flagg smykker hovedstaden, og kronprins Frederik (55) pryder forsiden av de fleste danske aviser søndag morgen..

Klartale - 24 dec 22 kl. 06:30

Kongefamilien klar for jul

Kong Harald måtte nylig på sykehus. Men han fikk komme hjem til jul. I år skal kongefamilien feire på Kongsseteren i Oslo.

NRK - 01 okt 22 kl. 23:45

Offisielt bilde av nytt Kongepar

Det første offisielle bildet av den nye kongen og dronningen av Storbritannia er offentliggjort av Buckingham Palace. Kong Charles og dronning Camilla poserer sammen med det nye prinseparet av Wales, William og Catherine..

VG - 01 sep 22 kl. 07:13

Sprekt Kongepar imponerer: – De har bare ett gir, og det er på

Energinivået til Kongeparet (85) vekker oppsikt. Nå besøker de fem kommuner på tre dager, med lange dager, masse program – og fullt engasjement..

NRK - 03 jun 22 kl. 18:18

Rørt Kongepar besøkte Utøya for første gang

Det ble sterke inntrykk da kong Harald og dronning Sonja ble vist rundt på Utøya i Hole fredag før pinsehelgen. De ønsket de å se Utøya med egne øyne. Det var viktig for dem både som medmennesker og som landets Kongepar.

NRK - 11 jun 22 kl. 06:55

Det nye Nasjonalmuseet åpner for pubklikum

Nasjonalmuseet åpner for publikum lørdag, da også med både statsminister, Kongepar og kronprinspar til stede. Det blir åpningsseremoni med tale av dronning Sonja og statsminister Jonas Gahr Støre. Dronningen klipper snoren sammen med direktør for Karen Hindsbo.

NRK - 11 jun 22 kl. 06:55

Det nye Nasjonalmuseet åpner for publikum

Nasjonalmuseet åpner for publikum lørdag, da også med både statsminister, Kongepar og kronprinspar til stede. Det blir åpningsseremoni med tale av dronning Sonja og statsminister Jonas Gahr Støre. Dronningen klipper snoren sammen med direktør for Karen Hindsbo.

NRK - 21 okt 21 kl. 12:20

Nederlands Kongepar til Noreg

Nederlands kong Wilem-Alexander og dronning Máxima kjem på statsbesøk til Noreg 9. til 11. november, melder UD i ei pressemelding.

NRK - 23 sep 21 kl. 18:11

Nederlands Kongepar besøker Norge

Det nederlandske Kongeparet kommer i midten av november til Norge på statsbesøk, hvor turen går til både Oslo og Trondheim. Kong Willem-Alexander og dronning Máxima av Nederland kommer til Norge på invitasjon fra kong Harald, opplyser Slottet..

NRK - 20 jul 21 kl. 17:50

Belgias Kongepar besøkte flomofre

Belgias konge og dronning ledet landet i et minutts stillhet under et besøk i den flomrammede byen Verviers. Kong Philippe og dronning Mathilde trøstet tirsdag de sørgende i Verviers i kjølvannet av flommen som har tatt livet av minst 31 personer i Belgia. Rundt 70 personer er fremdeles savnet, og myndighetene frykter at dødstallet vil stige.

Aftenposten - 17 jan 21 kl. 17:30

30 år på tronen: Kongeparet takker Norge

Kong Harald og dronning Sonja har nå vært Norges Kongepar i 30 år. De takker befolkningen for både gode, morsomme og….

Aftenposten - 17 jan 21 kl. 12:11

Harald og Sonja markerer 30 år som Kongepar: – Vi er dypt takknemlige

Kong Harald og dronning Sonja takker befolkningen for både gode, morsomme og triste opplevelser..

NRK - 17 jan 21 kl. 09:07

Statsministeren helsar Kongeparet

I dag har kong Harald og dronning Sonja vore Kongepar i 30 år. Statsministeren helsar paret, og kallar dei eit fast punkt i ei verd av uro og konfliktar..

VG - 03 jan 21 kl. 13:56

Kongeparet i Gjerdrum: – Det er sterke mennesker

OLAVSGAARD (VG): Det var et tydelig rørt Kongepar som møtte overlevende og nødetater søndag..

NRK - 26 nov 20 kl. 17:09

Svensk Kongepar er smittefrie

Kong Carl Gustaf, dronning Margrethe, kronprinsesse Victoria og prins Daniel, har alle testa negativt for koronaviruset, melder det svenske kongehuset på nettsidene sine torsdag. Prins Carl Philip og prinsesse Sofia er smitta og har milde symptom..

Klartale - 02 mar 20 kl. 14:01

Snakket sammen om konflikter i Midtøsten

Mandag møtte kong Harald og dronning Sonja Jordans Kongepar. Kong Harald håper de kan jobbe sammen for en bedre verden..

NRK - 12 nov 19 kl. 12:02

Kongepar på uventet Cuba-besøk

Det spanske Kongeparet kommer tirsdag til Cuba for å delta i markeringen av landets 500-årsjubileum. Til tross for at Cuba var en av de siste spanske koloniene som ble frigjort i 1898, har ingen spansk konge tidligere besøkt den karibiske øya..

Aftenposten - 20 aug 17 kl. 10:47

Samles til bønn i Sagrada Familia, mens politiet jakter på 22-åring og en forsvunnet imam

Klokken 10 søndag samlet Barcelonas sørgende og Spanias Kongepar seg til høymesse i byens mest kjente bygning..

Aftenposten - 20 aug 17 kl. 10:47

Samlet til bønn i Sagrada Familia, mens politiet jakter på 22-åring og en forsvunnet imam

Klokken 10 søndag samlet Barcelonas sørgende og Spanias Kongepar seg til høymesse i byens mest kjente bygning..

Aftenposten - 20 aug 17 kl. 10:47

Spansk politi jakter på 22-åring og en forsvunnet imam

Mens sørgende i Barcelona og Spanias Kongepar minnet terrorofre i byens kjente basilika, jakter politiet på personer i terrorcellen..

Klartale - 11 okt 16 kl. 12:22

Koste seg kongelig

Mandag var presidentparet til Singapore på besøk i Norge. De koste seg med vårt Kongepar..

Aftenposten - 28 jun 16 kl. 19:00

25 år som Kongepar: - Svenskene er mest fascinert av kjærligheten mellom Harald og Sonja

Den svenske kongehuseksperten Sten Hedman roser det norske Kongeparet for sin folkelighet, men er aller mest opptatt av hvor hardt de måtte jobbe for sin kjærlighet..

VG - 19 jun 16 kl. 18:03

Se Kong Harald og Dronning Sonjas minnebok på Slottet

Alle som blir med på omvisningen Åpent Slott i sommer, får også et unikt innblikk i Kong Harald og Dronnings Sonjas egne minner fra de første 25 årene som Kongepar..

Dagbladet - 16 jun 16 kl. 11:55

Norge rundt for jubilerende Kongepar

Den ti dager lange jubileumsreisen langs kysten blir et av årets høydepunkt for Kongeparet. I løpet av sine 25 år på tronen har de besøkt mer enn 400 steder i Norge..

NRK - 17 jan 16 kl. 12:47

– Et veldig populært Kongepar

– Det er et veldig populært Kongepar vi feirer. De siste meningsmålingene viser at 80 prosent av den norske befolkningen ønsker at kong Harald og dronning Sonja skal fortsette i mange år til, sier Arne Strand, kommentator og redaktør i Dagsavisen..

Aftenposten - 28 jan 16 kl. 11:24

En målbundet prinsesse

Vi har nettopp feiret at Kong Harald og Dronning Sonja har vært Kongepar i 25 år, og det er liten tvil om hvor avholdt de er..

NRK - 17 jan 16 kl. 08:38

Feirer Kongeparets 25 år på tronen

Det blir både vinterleker, aktiviteter og festforestilling når det i dag markeres at det er 25 år siden kong Harald og dronning Sonja ble Norges Kongepar. – Dette blir en feiring i Kongeparets ånd, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen på Slottet..

NRK - 17 okt 15 kl. 01:23

Folkefest for Kongeparet

I Januar blir det folkefest i Oslo sentrum til ære for dronning Sonja og kong Harald. Det er regjeringen som gir en festforestilling i gave til Kongeparet i anledning 25-årsjubileet som Kongepar. Arrangementet blir vinteraktiviteter, særlig for barn..

Klartale - 16 okt 15 kl. 12:24

Kongeparet får konsert

Neste år har kong Harald og dronning Sonja vært Kongepar i 25 år. Da får de en gave av regjeringen..

Dagbladet - 22 aug 15 kl. 08:00

Monarkiet er kullseilt

Kronprinsparet blir et Kongepar for Oslos verste vestkant..

Hegnar.no - 26 jan 15 kl. 12:59

Kate og Wiliam i nabokrangel over værhane

Det kongelige paret i Storbritannia har nylig kommet i krangel med naboene..

Klartale - 30 apr 14 kl. 13:37

Belgias Kongepar i Oslo

I kaldt vårvær tok statsminister Erna Solberg imot Belgias kong Philippe og dronning Mathilde onsdag formiddag..

VG - 29 apr 14 kl. 21:36

Belgias Kongepar på sitt første norgesbesøk

Oslo (NTB): Kong Philippe og dronning Mathilde av Belgia er på sitt første offisielle besøk i Norge etter at de overtok tronen sist sommer. Tirsdag kveld ble paret tatt imot på Slottet..

NRK - 23 jan 14 kl. 12:31

Alvorsprega Kongepar i Lærdal

Det var eit bevega Kongepar som vart ønskte velkommen av Lærdal-ordførar Jan Geir Solheim. Då hadde dei allereie fått eit glimt av brannens øydeleggingar frå lufta..

P4 - 30 jan 14 kl. 12:23

Kongepar og statsminister til Flatanger

Kong Harald og Dronning Sonja resier til Flatanger i Nord-Trøndelag i morgen. De vil både besøke kommunesenteret Lauvsnes og bygdene Småværet og Hasvåg som begge ble hardt rammet av den store lyng- og skogbrannen. Også statsminister Erna Solberg skal til Flatanger.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com