Kjerkol

Saturday, 25 June, 07:18

Nyheter om Kjerkol

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

NRK - 08 feb 22 kl. 10:50

Advarer mot Ullevål-omkamp

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) advarer Oslo-politikerne mot å gjøre behandlingen av hvordan de nye sykehusene på Gaustad og Aker skal utformes til en omkamp om hvor sykehusene skal ligge. Kjerkol skriver dette i et svar til Fremskrittspartiet, som ville vite om regjeringen har satt i gang et arbeid med å overstyre Oslo i plansaken. Det spørsmålet svarer ikke Kjerkol på, men hun minner om at Oslo kommune tre ganger tidligere har sagt ja til planene om nye sykehus på Gaustad og Aker og nedlegging av Ullevål.

Klartale - 13 jun 22 kl. 08:44

Skadde soldater fra Ukraina har kommet til Norge

De ukrainske soldatene skal få behandling ved norske sykehus. De kom med fly til Gardermoen nær Oslo og på Værnes i Trøndelag søndag.– Der sto norske ambulanser klare til å transportere dem videre til forskjellige sykehus, skriver Steinar Olsen i Helsedirektoratet til Adresseavisen.

VG - 01 jun 22 kl. 09:05

Kjerkol: Historisk utvalg skal utrede utvidet abortgrense

Regjeringens abortutvalg skal for første gang utrede et alternativ til nemndene hvis grensen for selvbestemt abort utvides. Det sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse..

VG - 01 jun 22 kl. 09:05

Kjerkol: Utvalg skal utrede historisk utvidelse av abortgrense

Regjeringens abortutvalg skal for første gang utrede et alternativ til nemndene hvis grensen for selvbestemt abort utvides. Det sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse..

VG - 01 jun 22 kl. 09:05

Kjerkol: Utvalg skal utrede historisk utvidelse av abortgrensen

Regjeringens abortutvalg skal for første gang utrede et alternativ til nemndene hvis grensen for selvbestemt abort utvides. Den nye grensen kan bli på 18 uker. Det sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse..

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:30

Mange innvandrere vil ha mer oversatt informasjon

Det har vært stor forskjell på hvor mange som ble syke med korona i ulike grupper. Slik var det også med smitte. Det var en større andel av begge deler i ulike grupper innvandrere, ifølge tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

NRK - 28 okt 21 kl. 18:04

Beklager halloween-uttalelse

Helseminister Ingvild Kjerkol beklager at hun på koronapressekonferansen sa at snørrete barn ikke får gå halloween. – Snørrete unger kan dessverre ikke gå halloween. Man må holde seg hjemme når man er syk, sa helseminister Ingvild Kjerkol til NRK før torsdagens koronapressekonferanse.

NRK - 28 okt 21 kl. 08:37

Ber snørrete barn unngå Halloween

Barn som er syke, må holde seg hjemme også på halloween, understreker helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Snørrete unger kan dessverre ikke gå halloween. Man må holde seg hjemme når man er syk, sier helseministeren til NRK i forkant det som er et av årets høydepunkter for mange barn.

Klartale - 25 apr 22 kl. 15:27

Etterlengtet medisin har blitt godkjent i Norge

Medisinen heter Kaftrio. Det er ett av legemidlene til behandling av cystisk fibrose. Den har blitt godkjent av Beslutningsforum for nye metoder.

NRK - Igår: 17:00

Helseforetakene må avklare behandlingstilbudet til transpersoner

Helsetilbudet til transpersoner har vært mangelfullt over tid, slår Helsedepartementet fast. Nå må helseforetakene avklare hva som skal være innholdet i det regionale behandlingstilbudet innen 1. oktober, skriver NTB.

E24 - 12 jun 22 kl. 07:29

Helseministeren om Englegård-sakene: – Ganske sjokkerende

Ingvild Kjerkol (Ap) mener ordningen med fritt behandlingsvalg har svekket helsetjenesten. Nå vil hun avvikle ordningen – noe Høyre mener er «en historisk svekkelse av pasienters rettigheter»..

Klartale - 06 apr 22 kl. 09:00

Dette skal du gjøre om du får korona nå

Fortsatt er det mange som blir smittet med korona-virus i Norge. Folk med korona har blitt anbefalt å være hjemme i fire dager. Men nå fjerner regjeringen dette rådet.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:14

Kjerkol: Vi er over i ein ny fase

– Regjeringas strategi er ein «leva med»-strategi, seier Ingvild Kjerkol då ho la fram regjeringas strategi om koronasituasjonen..

NRK - 05 apr 22 kl. 09:58

Kjerkol gjere greie for koronastrategien

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) gjer for Stortinget greie for koronastrategien og beredskapsplanen til regjeringa. Regjeringa har utarbeida ein oppdatert koronastrategi og beredskapsplan for den vidare handteringa av pandemien..

VG - 03 jun 22 kl. 10:25

Godtar ikke pause i medisinering: – Uholdbart

Tone Wilhelmsen Trøen (H), leder av Stortingets helse- og omsorgskomite, mener helseministeren må snu i migrenemedisin-saken. Det vil ikke Ingvild Kjerkol love..

Aftenposten - 01 jun 22 kl. 10:28

Skal utrede «historisk» utvidelse av abortloven

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) kaller det «historisk» når et utvalg nå skal vurdere om grensen for selvbestemt abort….

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 27 mar 22 kl. 16:33

Eva Kristin Hansen gjenvalgt som nestleder i Trøndelag Ap

Eva Kristin Hansen ble søndag gjenvalgt som nestleder i Trøndelag Arbeiderparti. Med Ingvild Kjerkol på topp fortsetter dermed hele den gamle ledelsen. Fylkespartiet har denne helga hatt årsmøte på Scandic Hell hotell i Stjørdal.

NRK - 27 mar 22 kl. 12:23

Kjerkol gjenvalgt i Trøndelag Ap

Ingvild Kjerkol er enstemmig gjenvalgt som leder for Trøndelag Arbeiderparti. Fylkespartiet har denne helga årsmøte på Scandic Hell hotell i Stjørdal. Her takker hun for tilliten..

NRK - 27 mar 22 kl. 12:23

Kjerkol og Hansen gjenvalgt til lederverv i Trøndelag Ap

Ingvild Kjerkol er enstemmig gjenvalgt som leder for Trøndelag Arbeiderparti. Fylkespartiet har denne helga årsmøte på Scandic Hell hotell i Stjørdal. Her takker helse- og omsorgsministeren for tilliten.

Klartale - 24 maj 22 kl. 12:50

Vil ha nye regler for å gi blod for menn som har sex med menn

Helse- og omsorgs-departementet ber Helsedirektoratet lage nye regler for å gi blod.– Blodgivere gjør en viktig innsats for samfunnet og for andre mennesker. Det er viktig å legge til rette for at de som kan og vil gi blod, kan gjøre dette på en trygg måte.

NRK - 24 maj 22 kl. 12:28

Helsedepartementet vil endre reglene for blodgivning for menn som har sex med menn

Helse- og omsorgsdepartementet ber Helsedirektoratet vurdere endringer i karantenereglene for blodgivning for menn som har sex med menn. – Blodgivere gjør en uvurderlig innsats for samfunnet og for andre mennesker. Det er viktig å legge til rette for at de som kan og vil gi blod, kan gjøre dette på en trygg måte.

NRK - 22 mar 22 kl. 18:18

Norge donerer ambulanser til Ukraina

Tirsdag annonserte helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol at Norge donerer fire ambulanser til Ukraina. – Det er viktig for oss å bidra der det trengs. Jeg er stolt av engasjementet til fagfolkene våre, og hvordan hele Helse-Norge hjelper til.

NRK - 11 maj 22 kl. 10:18

700 millioner kroner mer til sykehusene

Sykehusene får 700 millioner kroner ekstra i kompensasjon for inntektsbortfall som følge av pandemien, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett. – Vi varslet allerede ved starten av året at vi ville følge med på om pandemien påvirket inntektene til sykehusene og fremme forslag ved behov for økte bevilgninger, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagens Medisin. Den siste smittebølgen og høyt sykefravær har ført til at flere behandlinger har blitt utsatt.

NRK - 05 maj 22 kl. 10:36

Skal evaluere lov om tvang

Et ekspertutvalg skal nå evaluere lovendringen fra 2017, der det ble innført et krav om manglende samtykkekompetanse for bruk av tvang i psykisk helsevern, skriver TV 2. – Målet vårt er å bidra til et lovverk og en praksis som sikrer pasientens rett til nødvendige og forsvarlige helsetjenester og som samtidig sikrer at tvang bare brukes i situasjoner der det er nødvendig av hensyn til pasientens helse, sier helseminister Ingvild Kjerkol. I utvalgets mandat går det derfor fram at de både skal se på hvorvidt lovendringen faktisk har ført til mer tvang, mer bruk av politi til bistand med pasienter med alvorlig psykisk sykdom, samt hvordan endringen har påvirket helsen til pasientene, skriver TV 2..

NRK - 11 feb 22 kl. 14:37

Vil forlenge reglene om koronasertifikat

Regjeringen foreslår å forlenge de midlertidige reglene om koronasertifikat i smittevernloven. Forlaget sendes nå ut på høring. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at det ikke er noe ved smittesituasjonen i dag som tilsier at vi skal ta i bruk nasjonalt koronasertifikat.

NRK - 08 apr 22 kl. 19:10

Vil forlenge regler om koronasertifikat

Reglene om koronasertifikatet blir forlenget fram til 30. juni neste år hvis regjeringen får det som den vil, skriver NTB. De midlertidige bestemmelsene om koronasertifikatet i smittevernloven gjelder fram til 1.

Aftenposten - 05 apr 22 kl. 20:28

Voldsom økning i psykisk syke barn og unge bekymrer helseministeren. Dette vil hun gjøre.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vurderer å pålegge kommunene å ha et lavterskeltilbud for barn med lettere psykisk….

NRK - 05 apr 22 kl. 15:49

Regjeringen beholder PCR-testing i kommunene

Regjeringen ber kommunene om å beholde sin beredskap og korona-testkapasitet slik at de kan teste én prosent av befolkningen i uken med PCR. Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. – Kommunene skal kompenseres for nødvendige merutgifter som følge av den økte beredskapen.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:14

Koronaråd blir oppheva

– Regjeringas strategi er «ein leva med»-strategi, seier Ingvild Kjerkol då ho la fram regjeringas strategi om koronasituasjonen. Ho seier at rådet om å vera heime i fire døgn etter koronasmitte blir oppheva. Det var det helsemyndigheitene i dag gav råd om..

NRK - 25 mar 22 kl. 16:02

Helseberedskapen i Norden økes

Helseministrene i de nordiske landene har undertegnet en erklæring om økt helseberedskap. – Krisetider som covid-19 og nå krigen i Ukraina viser oss hvor viktig det er med en sterk offentlig helse- og velferdstjeneste. Det nordiske samarbeidet om helseberedskap er godt, men vi er alle enige om at det skal styrkes, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

NRK - 23 mar 22 kl. 11:47

Rusreforma skal vere ferdig i 2023

Arbeidet med ny rusreform skal vera ferdig med ei stortingsmelding i 2023, opplyser regjeringa. Regjeringa vil endra dagens politikk, og gjennomføra ein førebyggings- og behandlingreform, men det er ikkje aktuelt å avkriminalisera narkotikabruk. Det er likevel naudsynt at rusavhengige blir møtte med hjelp, og ikkje straff, seire helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol..

NRK - 21 mar 22 kl. 22:32

Regjeringen vil evaluere myndighetenes håndtering av pandemien

Regjeringen vil utnevne en ekspertgruppe som skal evaluere myndighetenes håndtering av pandemien, melder Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding mandag kveld. –Vi vil foreslå at utvalget består av personer med kunnskap om blant annet nasjonal beredskap, psykisk og fysisk helse, minoriteter, jus, økonomi og arbeidsliv. Håndteringen i Norge bør også sammenlignes med håndteringen i andre land, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

VG - 21 mar 22 kl. 03:32

Mistenker regjeringen for lovbrudd – vil kalle Kjerkol inn på teppet

Leder av kontrollkomiteen Peter Christian Frølich (H) gir regjeringen en tidsfrist til å granske seg selv. Hvis ikke gjør han jobben for dem..

NRK - 17 mar 22 kl. 18:02

Regjeringa henter 5250 ukrainske flyktningar til Noreg

– Me har fått ei anmodning frå Moldova, og regjeringa har beslutta at me skal henta 2500 ukrainske flyktningar frå Moldova, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på kveldens pressekonferanse om krigen i Ukraina. I tillegg vil regjeringa føreslå å evakuera inntil 550 ukrainarar med behov for sjukehusbehandling. – I første omgang vil Noreg ta imot 100 pasientar med deira pårørande, seier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

NRK - 17 mar 22 kl. 16:06

Regjeringa held pressekonferanse om Ukraina i kveld

I kveld klokka 18.00 inviterar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til pressekonferanse om Ukraina..

VG - 12 jan 22 kl. 21:32

Støre og Kjerkol vil bruke fem milliarder på corona-tester

Statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol legger frem en helsesatsning til 9,5 milliarder for å motvirke den økte coronasmitten og for å kunne åpne skoler og samfunnet mer..

VG - 12 jan 22 kl. 10:48

Viktig sykehus-satsing fra Kjerkol

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) forslår 1,5 milliarder ekstra til sykehusene. Det er et godt utgangspunkt..

VG - 09 mar 22 kl. 15:07

Helseministeren: Eksternt utvalg skal granske Helsetilsynet

Ingvild Kjerkol vurderer å hente inn kompetanse fra et annet nordisk land når hun skal sette sammen et eksternt utvalg for å granske varslingssystemene i helsetjenesten..

NRK - 08 mar 22 kl. 14:21

Regjeringen sender legemidler verdt 43 millioner kroner til Ukraina

Det er et sterkt økende behov for medisinsk bistand, både til Ukraina og i nabolandene, heter det i en pressemelding fra regjeringen. Nå sender regjeringen legemidler til en verdi av om lag 43 millioner kroner for bistå i nødsituasjonen. Norske sykehus kan ta imot 550 ukrainske pasienter.

Aftenposten - 02 mar 22 kl. 15:57

Helseministeren vil ikke si om hun har tillit til Hadia Tajik som nestleder

Ingvild Kjerkol er helseminister og leder av Trøndelag Ap. Hun vil ikke avklare hvorvidt hun har tillit til Hadia Tajik….

Aftenposten - 02 mar 22 kl. 15:57

Hun er helseminister og leder et av Aps største fylkeslag. Hun sier hun har tillit til Støres tillit til Hadia Tajik.

Ingvild Kjerkol er helseminister og leder av Trøndelag Ap. Hun vil ikke avklare hvorvidt hun har tillit til Hadia Tajik….

VG - 16 feb 22 kl. 18:49

Helseministeren: – Nå skal ikke politikerne legge begrensninger lenger

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tror ikke det blir nødvendig med flere strenge tiltaksrunder etter denne gjenåpningen..

VG - 15 feb 22 kl. 14:12

Barseloppholdet var mer traumatiserende enn fødselen

Helseminister Ingvild Kjerkol må ta kravene fra barselopprøret på alvor..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com