Kjerkol

Friday, 02 December, 08:04

Nyheter om Kjerkol

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:08

Helseministeren sier nei til å utrede omskjæring

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ser ingen grunn til å utrede om rituell omskjæring av gutter bryter med menneskerettighetene, slik Røde Kors har bedt om. Tidligere denne uken tok Thale Skybak, leder for nasjonal politikk og kunnskap i Redd Barna, til orde i Vårt Land for å gjennomføre en juridisk utredning av rituell omskjæring for guttebarn. I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet ba organisasjonen regjeringen om å kartlegge hvorvidt barns menneskerettigheter er tilstrekkelig ivaretatt med dagens lovverk.

Klartale - 10 nov 22 kl. 14:00

Regjeringen har korona-planen klar

Korona er tilbake. Flere blir syke med viruset. I 2020 stengte regjeringen landet.

NRK - 09 nov 22 kl. 12:59

Kjerkol om ny koronabølge: – Kan trappe opp tiltak ved behov

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen har planene klare dersom en ny koronabølge overbelaster norske sykehus. – Vi har planer om å kunne trappe opp tiltak hvis det blir behov, sier Kjerkol til NTB. Eventuelle tiltak på sykehusene kan dreie seg om omdisponering av personell og avlastning sykehusene imellom.

NRK - 16 okt 22 kl. 19:55

Kjerkol etter avsløring: – Veldig uheldig

NRK skrev lørdag at Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har kjøpt designmøbler til deres egne private leilighet for nærmere én million kroner. I VG retter helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) kritikk mot foreningen, etter avsløringene. – Noe av det som har kommet frem er veldig uheldig, sier hun til VG.

Klartale - 18 nov 22 kl. 13:01

Nå får alle over 18 år tilbud om ny korona-vaksine

Personer mellom 18 og 64 år skal få tilbud om en ny dose med korona-vaksine. Det gjelder de som ikke har underliggende sykdommer. Det har regjeringen bestemt, skriver helse- og omsorgs-departementet i en pressemelding.

VG - 09 nov 22 kl. 12:59

Kjerkol om ny coronabølge: – Kan trappe opp tiltak ved behov

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen har planene klare dersom en ny coronabølge overbelaster norske sykehus..

Klartale - 29 jun 22 kl. 14:21

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

NRK - 21 okt 22 kl. 10:54

Ventetiden øker i helsevesenet

Ventetiden i spesialhelsetjenesten øker, og gjennomsnittlig ventetid har økt med seks dager sammenlignes med samme periode i fjor, det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. – Det er økte ventetider både til somatiske tjenester, til psykisk helsevern og til rusbehandling. Samtidig øker aktiviteten i sykehusene, og det er flere pasienter som får hjelp enn i 2021, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

Klartale - I førrgår: 12:19

Forsker kritisk mot vaksineråd

Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner. Hun er blant dem som har reagert på regjeringen avgjørelse. Det skriver avisa Dagbladet.

NRK - 25 nov 22 kl. 12:07

2,5 milliarder ekstra til sykehusene

Regjeringen foreslår å øke sykehusenes budsjett med 2,5 milliarder kroner i nysalderingen av statsbudsjettet for 2022. Det er for å sikre at sykehusene kan foreta nødvendige investeringer og for å verne psykisk helsevern, skriver regjeringen i en pressemelding. – Det å skjerme velferdsoppgavene er viktig i krisetider, og med en vanskelig økonomisk situasjon tar vi ansvar og bidrar til at det økonomiske resultatet for sykehusene ikke får dramatiske konsekvenser, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol..

NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

NRK - 21 nov 22 kl. 13:27

Helseministeren vil vite mer om sykehusomstilling

Helseministeren mener at Helse Sør-Øst må utrede mer om hvordan overgangen til en ny sykehusstruktur skal foregå. Det er klart etter et møte mellom Ingvild Kjerkol og ledelsen i sykehusforetaket i dag. Uansett om det blir Mjøssykehus eller ikke, er det stor risiko ved så store endringer, og det kan være fare for rekrutteringen, mener hun.

VG - 21 sep 22 kl. 05:35

Ingvild Kjerkol ut mot «kynisk» skjønnhetsindustri: – Gjør det for å tjene penger

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener at kosmetisk kirurgi ikke er kvinnehelse, men at det er uttrykk for en kynisk industri som vil kapitalisere på kvinners usikkerhet..

NRK - 18 nov 22 kl. 12:46

Alle mellom 18 og 64 år får tilbud om oppfriskningsdose

– Vaksinasjon er fremdeles helt sentralt for å håndtere coronapandemien, skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding. Regjeringen sier nå at alle personer mellom 18 og 64 år uten underliggende sykdommer skal få tilbud om en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Fra før har personer over 65 år, samt personer yngre enn 65 som er mer utsatt for alvorlig sykdomsforløp av covid-19, blitt anbefalt oppfriskningsdose..

NRK - 18 nov 22 kl. 12:46

Alle mellom 18 og 64 år får tilbod om oppfriskingsdose

– Vaksinasjon er framleis heilt sentralt for å handtere koronapandemien, skriv helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i ei pressemelding. Regjeringa seier no at alle personar mellom 18 og 64 år utan underliggande sjukdommar skal få tilbod om ei ny oppfriskingsdose med koronavaksine. Frå før har personar over 65 år, samt personar yngre enn 65 som er meir utsette for alvorleg sjukdomsforløp av covid-19, blitt anbefalt oppfriskingsdose.

Klartale - 16 sep 22 kl. 15:10

PST vil vite mer fra helsevesenet

PST la fram en ny rapport fredag. Den handlet om ekstremisme og psykiske lidelser. De snakket om samarbeidet med helsetjenestene.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:06

Helseministeren: – Helse Nord er i en alvorlig økonomisk situasjon

– Helse Nord er i en alvorlig økonomisk situasjon, som må løses for å ivareta pasientene i Nord-Norge på en god måte. Det sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til iTromsø. Hun deltok denne uken på et krisemøte med Helse Nord-toppene, på initiativ fra regjeringen, hvor helseforetaket legges under streng kontroll, skriver avisen.

NRK - 11 nov 22 kl. 08:09

Sjekkdeg-tall har stått stille i 25 år

Andelen kvinner som sjekker seg for livmorhalskreft, har ikke rikket seg på 25 år, til tross for utallige sjekk deg-kampanjer. Det viser tall P4-nyhetene har hentet inn. Helseminister Ingvild Kjerkol sier til P4-nyhetene at regjeringen nå bevilger ekstra penger, og skal få flere kvinner til å teste seg.

NRK - 10 nov 22 kl. 23:30

233 leger krever stans i nytt journalsystem

Over 200 leger i Midt-Norge advarer mot innføring av et nytt datasystem for sykehusjournaler, Helseplattformen. Det skal lørdag settes i drift for 700.000 innbyggere i Midt-Norge.

NRK - 13 sep 22 kl. 07:15

Lærerstreiken: Foreldre skriver åpent brev til Kjerkol og Toppe

92 foreldre som har elever på skoler, som rammes av lærerstreiken, har sendt et åpent brev til familieminister Kjersti Toppe og helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. De ber statsrådene vurdere streikeretten opp mot barns rett til utdanning og Barnekonvensjonen. I brevet stiller de flere spørsmål som de krever svar på..

NRK - 10 nov 22 kl. 13:56

Krev svar frå helseministeren

Helsetilsynets funn i tilsynet av «Norwait»-studien på Haukeland universitetssjukehus, opprører helsepolitisk talsmann Bård Hoksrud (Frp). Til NRK fortel Hoksrud at han vil be om svar frå helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i spørjetimen neste veke. – Eg forventar at statsråden følgjer opp saka, og sørgjer for at pasienttryggleiken blir sikra i framtidige studiar.

NRK - 10 nov 22 kl. 05:59

Presses til å skrive ut pasienter

Sykehusleger føler et økt press på å skrive ut pasienter før de er ferdigbehandlet. Årsaken er fulle akuttmottak og behov for å ta inn nye pasienter, kombinert med trangere økonomiske rammer for sykehusene. Leder av overlegeforeningen, Ståle Clementsen, mener situasjonen truer pasientsikkerheten.

NRK - 09 nov 22 kl. 18:14

TV 2: Vaksinebeslutning om to til tre uker

Helse- og omsorgsdepartementet har fått svar på FHI sitt oppdrag og sitter i disse dager og vurderer om en fjerde dose med koronavaksine skal tilbys til aldersgruppen 18-64 år. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at folk vil få svar snart. – Vi regner med at den kommer innen to til tre uker, sier hun..

NRK - 09 nov 22 kl. 18:14

TV 2: Vaksinebeslutning trolig innen to til tre uker

Helse- og omsorgsdepartementet har fått svar på FHI sitt oppdrag og sitter i disse dager og vurderer om en fjerde dose med koronavaksine skal tilbys til aldersgruppen 18-64 år. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at folk vil få svar snart, skriver TV 2. – Vi regner med at den kommer innen to til tre uker, sier hun..

NRK - 04 nov 22 kl. 10:40

Utvalg skal jobbe med bedre organisering av psykisk helsevern

Helse- og omsorgsdepartementet har satt ned et ekspertutvalg som skal jobbe med en sterkere tematisk organisering i psykisk helsevern. Det skriver departementet i en pressemelding. Det er stor variasjon i tilbudet til pasienter innen psykisk helsevern i ulike deler av landet.

VG - 04 nov 22 kl. 06:00

Refses for kutt mot utviklingshemmede: – Forstår frustrasjonen

Ingvild Kjerkol (Ap) har trukket seg fra spleiselaget med kommunene for å bygge nye boliger for utviklingshemmede og eldre. Hun fastholder at ordningen ikke er avviklet, men vil ikke si når regjeringen igjen vil bidra..

NRK - 02 nov 22 kl. 12:37

HOD gjev unntak for kompetansekrav på grunn av fastlegekrisa

Helse- og omsorgsdepartementet forlengjer og utvidar unntaket for kompetansekrav for fastlegar og i legevakt, skriv departementet i ei pressemelding. Tiltaket kjem som følge av mangelen på fastlegar i kommunane, og skal legga til rette for at folk har god nok tilgang til legetenester i sin eigen kommune. – Fleire kommunar er i ein pressa situasjon og slit med å rekruttera fastlegar.

Klartale - 25 okt 22 kl. 11:55

Derfor snakker folk om prosjektet Andreas Hus

Andreas Hus har blitt snakket om de siste ukene. Og alt har ikke vært positivt.---Hva er prosjektet Andreas Hus?

Klartale - 26 aug 22 kl. 12:39

Du må teste deg om du tror du har apekopper

Stadig flere blir smittet med sykdommen apekopper i verden. Også her i Norge blir flere syke. Nå regnes sykdommen som en allmennfarlig sykdom i Norge.

NRK - 18 okt 22 kl. 19:42

Nye spørsmål til regjeringen om bistand til Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må svare på nye Ukraina-spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Før sommeren sendte komiteen over en rekke spørsmål om regjeringens håndtering av ulike anmodninger fra ukrainske myndigheter etter invasjonen 24. februar i år.

NRK - 12 aug 22 kl. 15:43

Helseministeren til Kristiansund

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kjem til Kristiansund 25. august. Det skjer etter at leiinga for fødeavdelinga i Kristiansund gjekk av tidlegare denne veka.

E24 - 09 okt 22 kl. 11:58

Helseministeren vil «gebyrfabrikkene» til livs

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har bedt Helsedirektoratet se på regelverket som gjør det mulig å tjene godt på betalingsgebyrer hos legekontorene..

Aftenposten - 09 okt 22 kl. 11:58

Helseministeren vil «gebyrfabrikkene» til livs

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har bedt Helsedirektoratet se på regelverket som gjør det mulig å tjene godt….

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:58

Mange har ikke fastlege

Nå har regjeringen funnet et utvalg med eksperter. De skal gi forslag til hvordan fastlegeordningen kan bli bedre.– Det går særlig utover de mest sårbare pasientene, sier Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

VG - 11 aug 22 kl. 06:26

Slik vil Støre og Kjerkol redde fastlegeordningen

Statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol varsler store endringer i fastlegeordningen og friske penger allerede i statsbudsjettet..

NRK - 06 okt 22 kl. 10:46

Styrker feltet for rus og psykisk helse med 300 millioner kroner

300 millioner kroner skal gå til styrket innsats på feltene rus og psykisk helse. Halvparten går til styrking av nye tiltak til psykisk helse og rus i skolehelsetjenesten og ved helsestasjoner. Den andre halvparten går til spesialisthelsetjenesten ved sykehusene.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:31

328,6 millioner kroner til digitale helsetjenester

Digitale løsninger vil gjøre det enklere å være både pasient og helsepersonell, påpeker regjeringen i sitt budsjettforslag. 328,6 millioner kroner skal blant annet gå til å videreutvikle de digitale heseløsningene som allerede finnes i dag. Det inkluderer kjernejournal, helsenorge.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:20

Styrker fastlegeordningen med 690 millioner kroner

Regjeringen foreslår å styrke fastlegeordningen med 690 millioner kroner fra 1. mai 2023. Den årlige kostnaden for endringen vil være nærmere én milliard.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:10

Øker driftskostnadene til sykehus med 2,7 milliarder kroner

Av disse går 2 milliarder kroner til økt aktivitetsvekst og 700 millioner kroner til økt grunnfinansiering. Det er en økning av driftsbevilgningene til sykehus med 2.437 millioner kroner i 2023.

VG - 05 okt 22 kl. 09:14

Statsbudsjettet: 690 millioner til fastlegeordningen

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil bruke 690 millioner kroner på å styrke fastlegeordningen i statsbudsjettet for 2023 som offentliggjøres torsdag..

VG - 04 okt 22 kl. 16:30

Helseministeren: Ingen akutt-hjelp til kvinner i operasjonskø

Helseminister Ingvild Kjerkol vil ikke love noen akutthjelp til de mange unge kvinnene som står i lang kø for endometriose behandling..

NRK - 01 okt 22 kl. 03:35

Helsedirektoratet: Mulig å produsere antibiotika i Norge

Det er mulig å etablere produksjon av antibiotika i Norge, viser en ny rapport fra helsedirektoratet. På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har direktoratet satt sammen en gruppe eksperter for å kartlegge muligheten for å produsere antibiotikaher i landet. De siste årene har det vært et økende antall tilfeller av mangel på enkelte antibiotikavarianter og andre viktige legemidler.

NRK - 08 feb 22 kl. 10:50

Advarer mot Ullevål-omkamp

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) advarer Oslo-politikerne mot å gjøre behandlingen av hvordan de nye sykehusene på Gaustad og Aker skal utformes til en omkamp om hvor sykehusene skal ligge. Kjerkol skriver dette i et svar til Fremskrittspartiet, som ville vite om regjeringen har satt i gang et arbeid med å overstyre Oslo i plansaken. Det spørsmålet svarer ikke Kjerkol på, men hun minner om at Oslo kommune tre ganger tidligere har sagt ja til planene om nye sykehus på Gaustad og Aker og nedlegging av Ullevål.

VG - 22 sep 22 kl. 18:29

Tilbyr «Mommy makeover»-operasjoner til mødre - helseministeren opprørt

DRAMMEN (VG) Klinikken hevder operasjoner ofte er «nødvendig» for å få tilbake kvinnekroppen etter en fødsel. Helseminister Ingvild Kjerkol kaller tilbudet «uetisk» - men får klart svar fra klinikkeieren: Gjør mer for kvinnehelse selv..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com