Kjerkol

Monday, 06 February, 04:11

Nyheter om Kjerkol

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jan 23 kl. 13:11

Kjerkol sier sykehusene får mindre penger

Ingvild Kjerkol er minister for helse og omsorg. Tirsdag hadde hun årets sykehustale. Der ber hun norske sykehus om å spare penger.

NRK - 26 jan 23 kl. 16:19

Kjerkol vil at fastleger skal slippe å dokumentere elevfravær

Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener fastlegene bør få slippe å dokumentere elevfravær. Uttalelsen kom etter ministerens kommunetale på KS' nasjonale helsekonferanse 2023, skriver Dagens Medisin. På spørsmål om hvordan man skal hindre at fastleger slutter i jobbene sine, uttrykte ministeren at de jobber med å ta bort unødvendige oppgaver, blant annet mener hun at elevfravær er noe legene bør få slippe å dokumentere.

NRK - 28 jan 23 kl. 18:53

Høyre lunkne til å redde ABC-klinikken

Venstre har i Stortinget bedt regjeringen bevare ABC-klinikken. Høyre vil ikke stille seg bak forslaget. – Det er en farlig vei å gå om Stortinget skal påta seg ansvaret for et godt og trygt fødetilbud.

NRK - 01 dec 22 kl. 06:08

Helseministeren sier nei til å utrede omskjæring

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ser ingen grunn til å utrede om rituell omskjæring av gutter bryter med menneskerettighetene, slik Røde Kors har bedt om. Tidligere denne uken tok Thale Skybak, leder for nasjonal politikk og kunnskap i Redd Barna, til orde i Vårt Land for å gjennomføre en juridisk utredning av rituell omskjæring for guttebarn. I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet ba organisasjonen regjeringen om å kartlegge hvorvidt barns menneskerettigheter er tilstrekkelig ivaretatt med dagens lovverk.

Klartale - 23 jan 23 kl. 13:54

Kutter i tilbudet til psykisk syke barn i Oslo

Ingvild Kjerkol sier psykisk helse skal prioriteres. Hun er helse- og omsorgsminister. – Jeg ber sykehusene forsøke å skjerme tilbudet innen psykisk helsevern, sa Kjerkol i årets tale til sykehus.

Aftenposten - 17 jan 23 kl. 13:08

Kjerkol gir sykehusene mindre å rutte med. – Hinsides og uforståelig.

Opposisjonen reagerer på sykehustalen til helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), der hun varsler strammere budsjetter i år..

VG - 17 jan 23 kl. 12:17

Kaller oppfordringen fra Kjerkol hinsides og uforståelig: – Slag i ansiktet

Helseminister Ingvild Kjerkol varsler at sykehusene må kutte både i behandlingstilbud og vikarbruk. Nå kommer reaksjonene..

NRK - 17 jan 23 kl. 11:02

Helseministeren varsler strammere økonomi for sykehusene

Norske sykehus får mindre penger å rutte med i år. Nå ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sykehusene om å vurdere utfasing av enkelte behandlingstilbud. – Jeg vil be sykehusene se på hva de kan gjøre mindre av, sier Kjerkol i sykehustalen tirsdag..

VG - 13 jan 23 kl. 06:14

Kjerkol vil bremse innflytelse for Giske-lag

Leder i Trøndelag Ap, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, sier nei til at utenbys medlemmer i Trond Giskes suksessfulle partilag i Trondheim skal telle når delegater til fylkesårsmøtet og Ap-landsmøtet fordeles..

NRK - 11 jan 23 kl. 15:55

Kjerkol ber Helsedirektoratet om forslag til merking av alkohol

Helsedirektoratet har fått beskjed fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) om å vurdere hvordan alkoholholdig drikke kan utstyres med advarsler om helserisiko. Oppdraget kommer etter at direktoratet i fjor foreslo at fjor at man burde gå inn for å merke alkohol med en advarsel, skriver Altinget. Merkingen kan potensielt omfatte vin, brennevin og annen alkoholholdig drikke Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en slik merking, og det er lenge blitt jobbet med saken i EU.

Klartale - 10 nov 22 kl. 14:00

Regjeringen har korona-planen klar

Korona er tilbake. Flere blir syke med viruset. I 2020 stengte regjeringen landet.

NRK - 09 nov 22 kl. 12:59

Kjerkol om ny koronabølge: – Kan trappe opp tiltak ved behov

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen har planene klare dersom en ny koronabølge overbelaster norske sykehus. – Vi har planer om å kunne trappe opp tiltak hvis det blir behov, sier Kjerkol til NTB. Eventuelle tiltak på sykehusene kan dreie seg om omdisponering av personell og avlastning sykehusene imellom.

NRK - 16 okt 22 kl. 19:55

Kjerkol etter avsløring: – Veldig uheldig

NRK skrev lørdag at Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har kjøpt designmøbler til deres egne private leilighet for nærmere én million kroner. I VG retter helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) kritikk mot foreningen, etter avsløringene. – Noe av det som har kommet frem er veldig uheldig, sier hun til VG.

VG - 02 feb 23 kl. 11:56

Helseminister Kjerkol: – Det er tid for felles handling

Helsetjenesten skal være der når du har behov for den..

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 11:31

Kjerkol hadde dessverre rett: Man må planlegge for egen alderdom.

Skal man tro helsepersonellutvalget, er det snakk om å bære eller briste for hele velferdsmodellen..

VG - 06 dec 22 kl. 11:38

Kjerkol var kritisk til kutt i FHI – nå gjør hun det selv

I opposisjon har Ingvild Kjerkol som helsepolitiker argumentert kraftig mot kutt i budsjettet til FHI. Som helseminister pålegger hun dem kutt tilsvarende 300 stillinger..

VG - 01 feb 23 kl. 11:08

Det Kjerkol sa var jo sant

Vil vi ha ein offentleg samtale der politikarar sluttar å fortelje sanninga i frykt for å bli forvrengde?.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:17

Kommisjon mener helsepersonell må jobbe mer effektivt

Det trenger ikke bli mange flere ansatte innen helse- og omsorgssektoren i årene som kommer. I stedet bør det satses mer på økt produktivitet og effektivitet. Det er en av hovedkonklusjonene i rapporten til Helsepersonellkommisjonen, ifølge VG.

Dagbladet - 29 jan 23 kl. 10:28

Langer ut mot Kjerkol: - Gjør meg rasende

Mangeårig sykepleier Kjell Egil Tjosevik (68) trodde nesten ikke det han hørte fra helseministeren forrige uke..

NRK - 26 jan 23 kl. 10:15

Helseministeren: Eldreomsorgen er ikke god nok alle plasser

- De som ikke gir god nok eldreomsorg må ta grep selv, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i sin årlige tale til kommunenes interesseorganisasjon KS. Det skjer etter flere NRK-avsløringer om svikt i eldreomsorgen..

VG - 26 jan 23 kl. 06:19

Kjerkol om omsorgssvikt: – Blir like opprørt som alle andre

Vi har nå passert en million pensjonister i Norge. Helseministeren mener vi bør være forberedt på «smertefull» omstilling..

VG - 24 jan 23 kl. 14:40

Lise Fjeldstad bekymret for egen alderdom: – Klokt av meg å samle noen piller

Skuespiller Lise Fjeldstad (83) er sint på helseminister Ingvild Kjerkol, og innrømmer at hun har tar drastiske forholdsregler før hun selv ikke har helse til å klare seg selv lenger..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 19:00

Kjerkol varsler dystre tider for sykehusene. Hva da med de monstrøse planene på Aker og Gaustad?

Skal de monstrøse planene for Aker og Gaustad skride ufortrødent videre?.

NRK - 19 jan 23 kl. 10:20

– Svært uheldig

Helseminister Ingvild Kjerkol mener det som kommer fram i granskingsrapporten av hvordan Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har brukt 90 offentlige millioner, er svært uheldig. – Jeg forventer at organisasjoner som mottar tilskudd fra staten bruker midlene i tråd med formålet og regelverket, sier hun til NRK..

VG - 17 jan 23 kl. 01:54

Helseministeren ber sykehusene stramme inn på vikarbruken

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) er bekymret for den store bruken av innleid arbeidskraft i helseforetakene. Hun ber nå sykehusene begrense bruken av vikarbyråer..

Klartale - 18 nov 22 kl. 13:01

Nå får alle over 18 år tilbud om ny korona-vaksine

Personer mellom 18 og 64 år skal få tilbud om en ny dose med korona-vaksine. Det gjelder de som ikke har underliggende sykdommer. Det har regjeringen bestemt, skriver helse- og omsorgs-departementet i en pressemelding.

NRK - 09 jan 23 kl. 13:28

Brenna skal lede nytt Ap-utvalg – skal få unge i arbeid

Arbeiderpartiet oppretter to nye utvalg for å lage ny politikk. Kunnskapsminister Tonje Brenna skal lede arbeidet med å få flere unge i arbeid. I tillegg oppretter Ap et utvalg som skal utvikle ny helse- og velferdspolitikk.

Aftenposten - 05 jan 23 kl. 23:00

Et spørsmål til Kjerkol fra lege (74)

Kan helseministeren tenke seg å oppheve forbudet mot forlengelse av fastlegeavtalen etter fylte 75 år?.

VG - 09 nov 22 kl. 12:59

Kjerkol om ny coronabølge: – Kan trappe opp tiltak ved behov

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen har planene klare dersom en ny coronabølge overbelaster norske sykehus..

NRK - 04 jan 23 kl. 22:05

Norge støtter europeiske koronatiltak

Norge deltok onsdag i et møte i EUs krisehåndteringsmekanisme, IPCR, for å drøfte koordinering av tiltak relatert til koronapandemien og situasjonen i Kina. Norge støtter en koordinering av tiltak i Europa, skriver helsedepartementet i en pressemelding. – Å koordinere tiltak i Europa kan gi bedre oversikt i en uoversiktlig situasjon, sier helseminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding onsdag kveld.

Klartale - 29 jun 22 kl. 14:21

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

NRK - 17 dec 22 kl. 12:09

Statsråder hadde kinesisk app

Regjeringstoppene Ingvild Kjerkol og Bjørnar Skjæran har begge hatt TikTok på tjenestetelefonen, skriver Dagbladet. Den kinesiske appen er sterkt kritisert av sikkerhetseksperter, og krever innsyn i mye informasjon fra brukeren. – De utviser en lav forståelse for digital sikkerhetsrisiko, sier NTNU-ekspert til avisen..

NRK - 21 okt 22 kl. 10:54

Ventetiden øker i helsevesenet

Ventetiden i spesialhelsetjenesten øker, og gjennomsnittlig ventetid har økt med seks dager sammenlignes med samme periode i fjor, det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. – Det er økte ventetider både til somatiske tjenester, til psykisk helsevern og til rusbehandling. Samtidig øker aktiviteten i sykehusene, og det er flere pasienter som får hjelp enn i 2021, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

NRK - 16 dec 22 kl. 10:11

Venstre: – Stopp gigantsykehuset nå

Venstre ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) stoppe det planlagte storsykehuset på Gaustad før det er for sent. NRK fortalte i morges at sykehusene på Gaustad og Aker kan koste over 50 milliarder kroner. I dag sluttbehandler Helse Sør-Øst planene om å legge ned Ullevål og bygge to nye sykehus i stedet.

VG - 12 dec 22 kl. 10:41

Estetisk kirurgi er helsehjelp

I mediene har vi denne høsten sett flere artikler om estetisk kirurgi, blant annet fra helseminister Kjerkol. Noen av uttalelsene er diskriminerende..

NRK - 08 dec 22 kl. 17:49

Stortinget avvikler fritt behandlingsvalg

Et flertall på Stortinget bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt vedtok torsdag regjeringens forslag om avvikling av fritt behandlingsvalg. Fritt behandlingsvalg går ut på at pasienter har mulighet til å velge hvor de ønsker å motta behandling, inkludert private aktører. Ordningen ble innført i 2015, men den nåværende regjeringen mener at ordningen i liten grad har oppnådd formålet som var å få ned ventetidene og gjøre helsetjenesten mer effektiv.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:03

Skattelistene: Næringsminister Vestre har høgast nettoformue

Av medlemmene i regjeringa er det seks personar som er registrert med ein millionformue. Det er næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Vestre har ei nettoformue på over 72 millionar, medan Støre har over litt 45 millionar i nettoformue.

NRK - 05 dec 22 kl. 19:34

Hasnain Asghar (19) mottok frivillighetsprisen for 2022

19 år gamle Hasnain Asghar mottok mandag kveld Frivillighetsprisen for 2022. Til tross for sin unge alder, har Asghar alt jobbet med frivillighet på Stovner i fire år. – Han er et forbilde for andre ungdommer, heter det i grunngivingen.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

Klartale - 02 dec 22 kl. 08:29

Pille mot korona kommer til Norge torsdag

En pille skal hjelpe mot korona-virus. Den hjelper dem som kan bli veldig syke.– Jeg er glad for at vi nå kan tilby denne behandlingen.

Klartale - 29 nov 22 kl. 12:19

Forsker kritisk mot vaksineråd

Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner. Hun er blant dem som har reagert på regjeringen avgjørelse. Det skriver avisa Dagbladet.

NRK - 25 nov 22 kl. 12:07

2,5 milliarder ekstra til sykehusene

Regjeringen foreslår å øke sykehusenes budsjett med 2,5 milliarder kroner i nysalderingen av statsbudsjettet for 2022. Det er for å sikre at sykehusene kan foreta nødvendige investeringer og for å verne psykisk helsevern, skriver regjeringen i en pressemelding. – Det å skjerme velferdsoppgavene er viktig i krisetider, og med en vanskelig økonomisk situasjon tar vi ansvar og bidrar til at det økonomiske resultatet for sykehusene ikke får dramatiske konsekvenser, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol..

NRK - 21 nov 22 kl. 13:27

Helseministeren vil vite mer om sykehusomstilling

Helseministeren mener at Helse Sør-Øst må utrede mer om hvordan overgangen til en ny sykehusstruktur skal foregå. Det er klart etter et møte mellom Ingvild Kjerkol og ledelsen i sykehusforetaket i dag. Uansett om det blir Mjøssykehus eller ikke, er det stor risiko ved så store endringer, og det kan være fare for rekrutteringen, mener hun.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

NRK - 18 nov 22 kl. 12:46

Alle mellom 18 og 64 år får tilbud om oppfriskningsdose

– Vaksinasjon er fremdeles helt sentralt for å håndtere coronapandemien, skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding. Regjeringen sier nå at alle personer mellom 18 og 64 år uten underliggende sykdommer skal få tilbud om en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Fra før har personer over 65 år, samt personer yngre enn 65 som er mer utsatt for alvorlig sykdomsforløp av covid-19, blitt anbefalt oppfriskningsdose..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com