Kinshasa

Tuesday, 16 July, 14:28

Nyheter om Kinshasa

NRK - 20 maj 24 kl. 04:05

Hæren i Kongo: Avverget kuppforsøk

Militæret i Kongo sier de har avverget et forsøk på statskupp. Den påståtte kupplederen og tre andre angripere er drept og rundt 40 pågrepet. – Situasjonen er under kontroll, sa en talsperson for hæren på kongolesisk TV søndag.

NRK - 19 maj 24 kl. 17:46

Hæren i Kongo: Avverget kuppforsøk

Militæret i Kongo sier de har avverget et forsøk på statskupp. – Situasjonen er under kontroll, sa en talsperson for hæren på kongolesisk TV søndag. Gjerningspersonene skal være pågrepet.

NRK - 19 maj 24 kl. 11:13

Samanstøyt i hovudstaden i Kongo

Tre personar skal ha blitt drepne i ein samanstøyt mellom væpna menn i uniform og vaktene til tidlegare visestatsminister Vital Kamerhe i hovudstaden i Kongo, Kinshasa, melder nyheitsbyrået AP. Det er ikkje kjent kva som var grunnen til samanstøyten. Kamerhe er representant i nasjonalforsamlinga i Kongo, og er ein kandidat til posten som leiar i forsamlinga..

NRK - 15 mar 24 kl. 19:14

Gjeninnfører dødsstraff

Regjeringen i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) gjeninnfører bruk av dødsstraff, om lag 20 år etter at praksisen ble opphevet. Bakgrunnen for beslutningen, som ble kunngjort av justisminister Rose Mutombo denne uken, er de stadig økende angrepene fra voldelige opprørere i den urolige østlige delen av landet. Myndighetene i Kinshasa mistenker at flere soldater i regjeringshæren samarbeider med opprørene.

NRK - 16 feb 24 kl. 09:54

Tusener hjemløse etter flom i Kongo

Tusener av mennesker er hjemløse etter at kraftig nedbør har ført til den høyeste vannstanden på 60 år i Kongo-elva. 16 av Kongos 26 provinser er berørt av flommen i elva, som er Afrikas nest lengste og har verdens nest største vannføring. Flommen har kostet 221 mennesker livet og ødelagt titusener av hus.

VG - 11 feb 24 kl. 04:48

FN-styrker angrepet i Kongo

Flere FN-kjørestøy ble satt i brann, og flere ansatte angrepet i Kongos hovedstad Kinshasa, opplyser lederen for den fredsbevarende styrken MONUSCO..

NRK - 11 feb 24 kl. 04:36

FN-styrker angrepet i Kongo

Flere FN-kjørestøy ble satt i brann, og flere ansatte angrepet i Kongos hovedstad Kinshasa, opplyser lederen for den fredsbevarende styrken MONUSCO. Angrepet lørdag skal ha blitt utført av gjenger som kom på motorsykler til distriktet Gombe, der FN-styrkene og mange ambassader holder til. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters forteller at gjengene satte fyr på dekk og angrep folk.

NRK - 08 feb 24 kl. 12:27

Ny studie: Ebolavaksinen kan halvere dødsrisiko

Vaksinasjon mot ebola reduserer ikke bare risikoen for å bli smittet av viruset, men også risikoen for å dø av det, viser en studie. Studien er gjort ved Leger Uten Grensers forskningssenter Epicentre i Paris og ble publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet. en baserer seg på data fra 2279 pasienter i årene mellom 2018 og 2020, da den tiende ebolaepidemien rammet Kinshasa, hovedstaden i Kongo.

NRK - 20 jan 24 kl. 16:56

Tshisekedi tatt i ed for en ny periode som Kongos president

Kongos Felix Tshisekedi er tatt i ed for fem nye år som landets president etter en stor valgseier som motstanderne hans nekter å godta. Den 60 år gamle presidenten med kallenavnet «Fatshi» fikk over 73 prosent av stemmene, ifølge det offisielle resultatet fra presidentvalget. Lørdag ble han innsatt under en seremoni på en idrettsstadion i Kinshasa med plass til 80.

NRK - 29 dec 23 kl. 23:10

Minst 20 døde i flom og jordskred i Øst-Kongo

Minst 20 mennesker omkom da styrtregn førte til flom og jordskred i Sud-Kivu-provinsen øst i Kongo fredag, opplyser lokale myndigheter. Flere hus og boliger i Burhiny i Mwenga-territoriet ble fullstendig begravd i skredene, ifølge myndighetene. Den kongolesiske regjeringen sier at de jobber med å få nødhjelp til de berørte, og at de evakuerer innbyggere i området.

Klartale - 13 nov 23 kl. 06:00

Flykter i frykt med barna på slep

Barn og voksne røsker med seg det de klarer å bære. Med frykt i blikket flykter de for livet. 26.

NRK - 22 sep 23 kl. 00:57

Kongo flytter ambassade til Jerusalem

Kongo flytter ambassaden sin fra Tel Aviv til Jerusalem. Og Israel åpner ambassade i Kinshasa, hovedstaden i Kongo, ifølge en uttalelse fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu..

NRK - 17 sep 23 kl. 19:15

19 drept i angrep i Kongo

18 sivile og én soldat er drept i et militsangrep sørøst for hovedstaden Kinshasa, ifølge kongolesiske myndigheter. Angrepet fant sted sist mandag, og Mobondo-militsen skal ha stått bak, opplyser regjeringens talsperson Patrick Muyaya søndag. (NTB).

NRK - 14 jul 23 kl. 04:40

EU fordømmer drap på opposisjonspolitiker i Kongo

En tidligere statsråd som senere ble opposisjonspolitiker i Kongo, er funnet skutt og drept i hovedstaden Kinshasa. EU fordømmer drapet. Cherubin Okende forsvant etter at han hadde dratt av gårde til et møte i grunnlovsdomstolen i Kinshasa onsdag.

NRK - 30 jun 23 kl. 05:09

20 drept i etnisk konflikt i Kongo

Væpnede menn har denne uken drept minst 20 personer i en etnisk konflikt som har kostet flere hundre mennesker livet i Kongo, opplyser Human Rights Watch. Menneskerettsgruppen sier krigere fra Mobondo-militsen mandag angrep en buss med handelsfolk fra den etniske gruppen teke. Bussen ble stukket i brann i en landsby i regionen Kwamouth nordøst for hovedstaden Kinshasa.

NRK - 27 feb 23 kl. 18:57

66 innsatte døde i Kinshasa-fengsel hittil i år

Så langt i år har 66 innsatte dødd i et overfylt fengsel i Kongos hovedstad Kinshasa, ifølge en organisasjon. Noen av dem skal ha blitt kvalt til døde. To innsatte døde i Makala-fengselet søndag, opplyser Emmanuel Cole, som leder en organisasjon for innsattes rettigheter i Kongo.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:22

Aktor ber om dødsstraff for drap på italiensk ambassadør i Kongo

Påtalemyndigheten i Kongo ber om dødsstraff i saken mot seks menn som er tiltalt for å ha drept Italias ambassadør i 2021. Påstanden om dødsstraff ble lagt fram i retten i hovedstaden Kinshasa onsdag. Kongo har i praksis stanset gjennomføringen av henrettelser siden 2003, men landets domstoler fortsetter å dømme personer til døden.

NRK - 14 dec 22 kl. 13:01

Dødstala stig etter flaum i Kongo

Minst 120 menneske har mista livet etter kraftig nødbør, flaum og søleskred i Kinshasa. Kongos innanriksminister Daniel Aselo seier mange menneske også er skadde og lagde inn på sjukehus. Ifølge Røde Kors vaska regnet bort heile hus i Mont-Ngafula og Ngaliema-distrikta i Kinshasa.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 08 dec 22 kl. 09:48

Minst 131 drept i Kongo av M23-opprørere

Opprørsbevegelsen M23 drepte minst 131 sivile i Kongo 29. og 30. november, ifølge FN-utsendingen i landet.

NRK - 04 okt 22 kl. 08:44

FN om klimakrisen: – Verden kjemper en kamp om liv eller død

Verden kjemper en kamp på liv eller død som følge av klimakrisen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres. Han anklager verdens 20 rikeste land for å ikke gjøre nok. – Det er en tid med enorme klimautfordringer over hele verden.

NRK - 30 sep 22 kl. 16:02

Norges ambassadør til Kongo: Misforståelse

NRK har vært i kontakt med ambassadør Jon-Åge Øyslebø i Kongo som bekrefter at ingen av de PST-ansatte er arresterte og at dette beror på en misforståelse. Utover dette har han ingen ytterligere kommentarer til saken, og viser til det PST har sagt. Torsdag ble fire livvakter fra norske PST stoppet på N'djili-flyplassen i Kinshasa i Kongo og fratatt våpnene de hadde med seg.

Aftenposten - 30 sep 22 kl. 11:39

PSTs livvakter skal ha blitt fratatt våpen i Kongo

De tre PST-ansatte var på vei til et livvaktsoppdrag i Kongo. Ved flyplassen i Kinshasa skal de ha blitt fratatt våpnene..

NRK - 30 sep 22 kl. 11:13

Tre PST-ansatte stanset med våpen på flyplassen i Kongo

Tre ansatte fra PST på tjenestereise ble torsdag stanset på N'djili-flyplassen i Kinshasa og fratatt våpnene de hadde med seg. PST sier til NRK at de tre ikke er pågrepet..

NRK - 30 sep 22 kl. 11:13

Tre PST-tilsette stansa med våpen på flyplassen i Kongo

Tre tilsatte frå PST på tenestereise i Kongo blei torsdag stansa på N'djili-flyplassen i Kinshasa og fråtatt våpna dei hadde med seg. PST seier til NRK at dei tre ikkje er arrestert. Dei PST-tilsatte skal ha vore livvakter på eit førebuande besøk til landet i forkant av eit besøk frå Noregs klimaminister Espen Barth-Eide..

NRK - 31 maj 22 kl. 10:28

Ni er døde av apekopper i Kongo

Kongo har registrert ni dødsfall som følge av apekopper så langt i år, mens Nigeria har registrert sitt første dødsfall. I Kongo, med hovedstaden Kinshasa, er det dessuten registrert i alt 465 tilfeller av sykdommen, noe som betyr at landet er blant dem som er hardest rammet av sykdommen i den vestlige og sentrale delen av Afrika, skriver NTB..

NRK - 17 sep 21 kl. 10:43

Nye medisiner mot ebola

Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet.

NRK - 04 dec 20 kl. 16:27

14 dømt for drap på rappere i Kongo

14 menn er dømt til døden i Kongo for drapet på to rappere som var på turné vest i landet, melder AFP. Tvillingbrødrene ble drept på vei til en konsert i sommer. Drapene utløste opprør i hovedstaden Kinshasa, der de var særlig populære..

NRK - 26 maj 20 kl. 09:18

Noreg opprettar ambassade i Kongo

Noreg aukar engasjementet sitt i Den demokratiske republikken Kongo og opprettar ein ambassade i Kinshasa, skriv Utanriksdepartementet i ei pressemelding..

NRK - 26 mar 20 kl. 20:12

Kongo innfører «av og på»-karantene

Den demokratiske republikken Kongo innfører karantenetiltak i hovedstaden Kinshasa, melder AFP. I tre uker skal byene innbyggere veksle mellom fire dager i full karantene, etterfulgt av to dager hvor man kan handle, for å hindre smittespredning..

NRK - 25 mar 20 kl. 00:01

Kongo erklærer unntakstilstand

Kongos president har erklært unntakstilstand og stenger all trafikk ut og inn av hovedstaden Kinshasa for å hindre spredning av koronaviruset. Kongo har så langt registrert 45 smittetilfeller. Tre personer er døde..

Aftenposten - 16 feb 20 kl. 18:07

Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo

Minst 30 mennesker mistet livet da en lastebil kolliderte med flere biler og motorsykler i et gatekryss i Kongos hovedstad Kinshasa søndag..

P4 - 16 feb 20 kl. 16:30

Mange døde i trafikulykke

Opp mot 40 personer er døde i en alvorlig trafikkulykke i Kinshasa i Kongo. Det melder lokale medier. En bil med stein fikk bremseproblemer og skal ha truffet åtte andre biler, rundt 12 motorsykler og flere fotgjengere.

VG - 16 feb 20 kl. 16:14

Medier: Nesten 40 døde i trafikkulykke i Kongo

Nesten 40 personer skal ha omkommet i en alvorlig trafikkulykke i Kinshasa i Kongo..

NRK - 16 feb 20 kl. 16:21

Om lag 40 døde i Kongo

Om lag 40 personar skal ha omkomme i ei alvorleg trafikkulukke i Kinshasa i Kongo. Det melder den kongolesiske avisa Politico. Eit køyretøy med stein skal ha treft åtte andre køyretøy, eit dusin motorsyklar og fotgjengarar ved eit vegkryss..

NRK - 16 feb 20 kl. 16:21

Om lag 40 døde i DR Kongo

Om lag 40 personar skal ha omkomme i ei alvorleg trafikkulukke i Kinshasa i DR Kongo. Det melder den kongolesiske avisa Politico. Eit køyretøy med stein skal ha treft åtte andre køyretøy, eit dusin motorsyklar og fotgjengarar ved eit vegkryss..

VG - 16 feb 20 kl. 16:14

Medier: Over 40 døde i trafikkulykke i Kongo

Over 40 personer skal ha omkommet i en alvorlig trafikkulykke i Kinshasa i Kongo..

NRK - 16 feb 20 kl. 16:21

Mange døde i ulukke i DR Kongo

Minst 30 personar skal ha omkomme i ei alvorleg trafikkulukke i Kinshasa i DR Kongo. Det melder AFP. Det skal også vere fleire skada.

VG - 16 feb 20 kl. 16:14

Øyevitne til VG: - Anslår over 50 døde

Over 40 personer skal ha omkommet i en alvorlig trafikkulykke i Kinshasa i Kongo..

NRK - 26 nov 19 kl. 14:38

19 døde etter kraftig regn i Kongo

Minst 19 personer har mistet livet i forbindelse med kraftig regn i Kongos hovedstad Kinshasa, opplyser myndighetene i landet..

NRK - 21 okt 19 kl. 02:24

Minst 30 døde i bussulykke i Kongo

Dødstallet er oppe i 30 etter at en fullsatt buss kjørte av veien og brøt ut i flammer vest for Kongos hovedstad Kinshasa søndag. – 18 personer har tredjegradsforbrenninger, opplyser talsperson David Nsiala i Røde Kors til nyhetsbyrået AFP søndag..

NRK - 20 okt 19 kl. 13:51

Minst 20 døde i bussulykke i Kongo

Minst 20 mennesker omkom da en fullsatt buss kjørte utfor veien vest for Kongos hovedstad Kinshasa søndag. Bussen mistet bremsene og begynte å brenne etter utforkjøringen, ifølge lokale tjenestemenn..

NRK - 11 okt 19 kl. 14:15

Flystyrt i Kongo

Et fly med flere åtte mennesker har styrtet øst i Kongo (DRC), melder Reuters. Flere ansatte på Kongos president Felix Tshisekedis kontor var om bord, blant annet presidentens sjåfør og logistikkleder. Flyet var på vei mot hovedstaden Kinshasa..

NRK - 24 jan 19 kl. 16:47

Tshisekedi tatt ed i Kongo

Felix Tshisekedi (55) er tatt i ed som ny president i Kongo. Flere tusen mennesker hadde møtt opp for å følge presidentinnsettelsen i hovedstaden Kinshasa. Tshisekedi avløser Joseph Kabila, som har vært president de siste 18 årene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com