Kharkiv

Sunday, 29 January, 07:43

Nyheter om Kharkiv

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 jan 23 kl. 03:52

Ukrainsk politi fant torturleire i Kharkiv

Ukrainsk politi melder at de har funnet 25 torturleire i området rundt byen Kharkiv siden den i september ble frigjort fra russisk okkupasjon. I leirene har russiske styrker internert og torturert sivile under umenneskelige forhold, sier den regionale politisjefen i Kharkiv, Volodymyr Timosjko på Facebook. Noen av fangene i leirene ble utsatt for elektriske støt og andre har fått fingrene brukket, ifølge ham.

NRK - 13 okt 22 kl. 22:39

Bombeangrep mot Kharkiv-regionen torsdag kveld

Russisk bombeangrep skal ha truffet og ødelagt viktig offentlig infrastruktur i Kharkiv-regionen torsdag kveld, ifølge fylkesguvernøren Oleh Synjehubov. Det kan være årsaken til strømbrudd i området, skriver The Kyiv Independent. Det skal også ha vært et angrep i Kholodnohirskyi-distriktet i Kharkiv, men det er så langt ikke meldt om personskader.

NRK - 11 jan 23 kl. 00:27

Nye russiske angrep på Kharkiv

Russiske styrker skal ha rettet nye angrep mot storbyen Kharkiv, få timer etter at Tysklands utenriksminister hadde møte i byen med sin ukrainske motpart, melder AFP. Annalena Baerbock lovet under det uannonserte besøket fortsatt tysk støtte til Ukraina. Samtidig sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba at så lenge Tyskland ikke vil sende stridsvogner til Ukraina, så vil det koste ukrainske liv.

NRK - 29 dec 22 kl. 08:17

Ordfører: Missilangrep mot Kharkiv

Storbyen Kharkiv øst i Ukraina har torsdag blitt angrepet av russiske missiler. Det sier ordføreren i byen, ifølge Reuters..

NRK - 29 dec 22 kl. 07:42

Melder om missilangrep mot Kyiv og Kharkiv

Styresmaktene i Ukraina melder om nye missilangrep torsdag morgon. Ordførarane i Kyiv og Kharkiv melder begge om eksplosjonar i sine byar, ifølge Reuters. Skadeomfanget er så langt ukjent.

NRK - 31 okt 22 kl. 08:30

Omfattende russiske angrep mot Kyiv og Kharkiv

Ukrainske myndigheter melder om massive russiske angrep på kritisk infrastruktur i Kyiv, Kharkiv og andre byer. Deler av den ukrainske hovedstaden Kyiv var mandag morgen uten strøm og vann som følge av angrepene, opplyser ordfører Vitalij Klitsjko. Myndighetene har også meldt om mulige strømbrudd i byene Kharkiv og Zaporizjzja som følge av nye russiske angrep.

Klartale - 16 dec 22 kl. 11:08

Ukraina blir angrepet av raketter

Metroen er innstilt i Kyiv. Alle stasjonene må brukes som tilfluktsrom, opplyser Vitalij Klitsjko. Klitskjo er ordfører i Kyiv.

NRK - 16 dec 22 kl. 08:31

Rakettangrep mot minst tre byar

Russland har sett i verk omfattande mot minst tre ukrainske byar, deriblant Kyiv, melder ukrainske styresmakter fredag morgon. Kyivs ordførar Vitali Klitschko melder om eksplosjonar i Ukrainas houvdstad. Det blir også meldt om angrep fleire stadar i landet.

NRK - 16 dec 22 kl. 08:31

Rakettangrep mot fleire byar

Russland har sett i verk omfattande rakettangrep mot fleire ukrainske byar, deriblant Kyiv, melder ukrainske styresmakter fredag morgon. Kyivs ordførar Vitali Klitschko melder om eksplosjonar i Ukrainas hovudstad. Det blir også meldt om angrep fleire stadar i landet.

NRK - 25 jan 23 kl. 23:10

Eksplosjoner hørt i Kherson, Dnipro og Zaporizjzja

Flyalarmene gikk i flere regioner i sør og øst i Ukraina onsdag kveld, ifølge ordførere i Mykolajiv og Kharkiv. Ukrainske journalister har rapportert om eksplosjoner i Kherson, Dnipro og Zaporizjzja, skriver nettavisen The Kyiv Independent. Det er ikke klart hva som er årsaken til eksplosjonene, og om infrastruktur er truffet..

NRK - 08 okt 22 kl. 18:53

Ukraina: Over 1.100 krigsforbrytelser registrert i Kharkiv

Ukrainske etterforskere har registrert over 1.100 krigsforbrytelser begått av russiske soldater i okkuperte områder av Kharkiv-regionen, ifølge lokalt politi. Det melder BBC.

NRK - 15 jan 23 kl. 17:27

Tre soldater drept i eksplosjon i Russland

Tre soldater ble drept og 15 såret i en eksplosjon som skal ha skyldtes uforsiktig omgang med ammunisjon på en russisk militærbase ved grensa til Ukraina. Eksplosjonen skjedde på et kultursenter som er omgjort til ammunisjonslager i byen Belgorod, der flere russiske baser som brukes i krigen mot Ukraina, befinner seg. Ifølge kanalene 112 og Baza Telegram var de døde og sårede nylig mobiliserte soldater.

NRK - 14 jan 23 kl. 10:19

Ukraina: Advarer mot store russiske luftangrep

I Ukraina advarer en guvernør mot store russiske angrep fra lufta lørdag. Det er allerede meldt om rakettangrep mot hovedstaden Kyiv og den nest største byen Kharkiv. Guvernæren i Cherkasyj fylke ber folk søke dekning når flyalarmen går.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:39

Ukraina: Flere russiske angrep i Kharkiv og Donetsk – minst én drept

Set siste døgnet har russiske styrker angrepet flere landsbyer i fylkene Donetsk, Kharkiv og Zaporizjzja i Ukraina, ifølge ukrainske styresmakter. Minst én person drept og to skadd da russiske S-300-raketter traff en boligblokk i byen Sjevtsjenkove natt til mandag. Ifølge Kharkivs regionale guvernør Oleh Synegubov er det iverksatt en større redningsaksjon i byen.

NRK - 12 jan 23 kl. 04:41

Nye angrep mot Zaporizjzja

Den ukrainske avisa Kyiv Independent melder at byen Zaporizjzja er angrepet på ny i natt. Fungerende borgermester Anatoly Kurtev skriver på Telegram angrepet på infrastruktur førte til at det brøt ut brann og at flere bolighus er ødelagt. Det ukrainske forsvaret melder ifølge Reuters at russiske styrker har bombet 13 tettsteder i Kharkiv-regionen.

NRK - 21 sep 22 kl. 17:05

Russiske angrep mot Kharkiv

Ukrainas nest største by Kharkiv er under nye angrep på onsdag. Leilighetsblokker er rammet av russiske missiler, og minst en person er skadet, melder AFP. Onsdag ettermiddag melder Kyiv Independent at Russland også har rammet demningen Pechenizka i Kharkiv-regionen..

NRK - 17 sep 22 kl. 16:29

Moskva: Russiske styrker angriper på bred front i Ukraina

Russiske styrker angriper ukrainske stillinger flere steder i Ukraina, hevder det russiske forsvarsdepartementet lørdag. Områder som er under angrep, er blant annet i regionene Kherson, Kharkiv og Donetsk, ifølge departementet, melder Reuters. Ukrainske myndigheter sier russiske raketter startet en brann i et industriområde i Kharkiv i morgentimene lørdag.

NRK - 17 sep 22 kl. 09:21

Forsvarsministeren: – Må fordømmes

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er forferdelig å høre om det store antallet graver som er funnet i skogen utenfor den nylig frigjorte byen Izium i Ukraina. – Det er forferdelig å høre disse rapportene. Og det er bare å frykte hva som ellers er gjort i de russiskkontrollerte områdene.

NRK - 29 dec 22 kl. 20:20

Store skadar på straumnettet i Ukraina

Fleire russiske rakettar som torsdag morgon blei skotne mot Ukraina, har ført til store skadar på straumnettet i landet, opplyser kraftselskapet Ukrenergo. – Som følge av store nettverksskadar er det dessverre vanskeleg for oss å levere elektrisitet til regionane Kharkiv, Kyiv, Odesa, Mykolajiv, Kherson og Lviv, seier leiaren i Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyj. Det statseigde selskapet har ansvaret for elektrisitetsnettet i landet..

VG - 29 dec 22 kl. 08:35

Flyalarmer går i Ukraina: Eksplosjoner i flere byer

Flyalarmer skal høres over store deler av Ukraina, og det skal ha vært eksplosjoner i Kyiv, Kharkiv Zjytomyr og Odesa..

NRK - 16 sep 22 kl. 12:56

Ukraina: Funn av ti torturkamre i Kharkiv

Ukraina hevder de har funnet minst ti steder for tortur i Kharkiv-regionen, som lenge har vært okkupert av russiske styrker. – Vi har funnet minst ti torturkamre ved bosetninger i regionen, sier Ukrainas nasjonale politisjef, Ihor Klymenko, ifølge russiske Interfax. Ifølge politisjefen ble to av torturkamrene funnet i byen Balaklija, nordøst i Kharkiv.

Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

NRK - 13 sep 22 kl. 11:13

Kampene fortsetter i Kharkiv-regionen

Kampene fortsetter i Kharkiv-regionen, men de ukrainske styrkene rykker raskt fram, sier viseforsvarsminister Hanna Maljar. – Målet er å frigjøre Kharkiv-regionen og videre – alt som er okkupert av Russland, sier Maljar til Reuters..

Klartale - 13 sep 22 kl. 08:40

Ukraina hevder å ha inntatt 20 byer på en dag

Ukraina har tatt tilbake makta flere steder øst i landet. I går hevdet ta å ha inntatt 20 byer på en dag. Det gjelder byer og tettsteder i to regioner.

NRK - 12 sep 22 kl. 21:41

Ukraina hevder å ha inntatt 20 byer på en dag

Ukrainske myndigheter hevder at opptil 20 byer og tettsteder i Kharkiv- og Donetsk-regionene er blitt gjenerobret i løpet av de siste 24 timene. Det er i en situasjonsrapport fra generalstaben at man kan lese påstanden. Blant annet er landsbyene Velykyi Burluk og Dvoritsjna nord i Kharkiv-fylket blitt forlatt av russiske styrker.

NRK - 03 nov 22 kl. 06:46

Straumbrot på atomkraftverket Zaporizjzja

Det ukrainske atomkraftverket i Zaporizjzja har mista straumen etter russiske angrep, ifølge det ukrainske atomkraftselskapet Energoatom melder Reuters. Måndag meldte ukrainske myndigheiter om massive russiske angrep på kritisk infrastruktur i Kyiv, Kharkiv og andre byar i landet. Dei meldte også om moglege straumbrot i byane Kharkiv og Zaporizjzja som følge av angrepa..

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:55

Her har Ukraina har tatt tilbake makta

Hæren i Ukraina sier de har tatt tilbake makta fra i et stort område. Det er på 3.000 kvadratkilometer.

NRK - 31 okt 22 kl. 07:10

Meldinger om eksplosjoner i Kyiv

Flere Telegram-kanaler og nyhetsbyrået Reuters har det mandag morgen vært eksplosjoner i den Ukrainske hovedstaden Kyiv. Det er også meldinger om høye smell i Kharkiv. Det er også meldt om aktive flyalarmer i flere Ukrainske regioner.

NRK - 31 okt 22 kl. 07:10

Meldinger om eksplosjoner og strømbrudd i Kyiv

Mandag morgen er det meldt om flere eksplosjoner i Ukrainas hovedstad Kyiv. Meldingene kommer blant annet fra nyhetsbyråene Reuters og AFP. Avisen Kyiv Independent skriver på Twitter at det skal være meldt om sju eller åtte eksplosjoner.

NRK - 09 sep 22 kl. 00:34

Ukraina hevder å ha tatt kontroll over by i Kharkiv

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over byen Balaklija i Kharkiv-regionen, hevder det ukrainske forsvaret i en Twitter-melding. De jhar også har lagt ut en video av soldater med ukrainsk flagg som står oppå et russisk flagg. – Det ukrainske flagget over en fri ukrainsk by under en fri ukrainsk himmel, er president Volodymyr Zelenskyjs kommentar.

NRK - 07 sep 22 kl. 19:46

Ukraina med motoffensiv i Kharkiv

Ukraina har startet et overraskende motangrep i den nordøstlige Kharkiv-regionen, skriver The Guardian. En tjenestemann som representerer den russisk-kontrollerte folkerepublikken Donetsk sa tirsdag at ukrainske styrker «omringet» Balaklija, en østlig by med 27.000 mennesker som ligger mellom Kharkiv og det russisk-okkuperte Izium.

NRK - 16 dec 22 kl. 08:31

Ordføraren i Kyiv melder om eksplosjonar

Kyivs ordførar Vitali Klitschko melder om eksplosjonar i Ukrainas houvdstad. Det blir også meldt om angrep fleire stadar i landet. Både i Odesa og Kharkiv bekreftar guvernørane at kritisk infrastrukut er under angrep.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

NRK - 06 jul 22 kl. 23:36

Russisk missilangrep traff universitet i Kharkiv

Et russisk missilangrep traff et universitet i byen Kharkiv i Ukraina onsdag. Hovedbygningen, forelesningssalene, universitetsmuseet og et vitenskapelig bibliotek til Kharkiv national pedagogical University ble ødelagt, opplyser Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Kharkiv er Ukrainas nest største by..

NRK - 18 okt 22 kl. 07:56

Ukraina: Angrep mot Kharkiv

To eksplosjonar blei høyrd i byen rundt 7.30 norsk tid, melder Kharkiv-ordførar Ihor Terekhov på Telegram. Angrepet ser ut til å ha vore retta mot eit industriområde i byen..

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

Aftenposten - 24 aug 22 kl. 06:29

Kan du ha en vanlig hverdag med russiske styrker to mil unna? I Kharkiv endres svaret dag for dag.

Kharkiv, UKRAINA (Aftenposten): I Kharkiv endres svaret dag for dag..

NRK - 11 maj 22 kl. 04:46

Zelenskyj: Russerne blir presset ut av Kharkiv

Ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over flere landsbyer i Kharkiv-regionen, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. – Styrkene våre har gitt oss gode nyheter fra Kharkiv-regionen. Okkupantene blir gradvis presset bort fra Kharkiv, sa Zelenskyj i en tale tirsdag, ifølge The Guardian.

VG - 03 dec 22 kl. 14:30

Hun er en av de få afrikanske studentene igjen i Ukraina

Området rundt Kharkiv er blant stedene i Ukraina som har kjent mest på krigen. Likevel vil ikke Victoria Oseme (27) forlate byen, og nå har landet fått en stor plass i hjertet hennes..

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 19:47

Han forberedte seg på det verste. Det han gjorde, kan ha vært nøkkelen til Ukrainas suksess.

Kharkiv, UKRAINA (Aftenposten): Sivile som trente til krig, var til stor nytte da Russland invaderte..

NRK - 19 nov 22 kl. 22:04

Zelenskyj: Å gjenopprette strømforsyningen er topprioritert

Å få Ukrainas strømnett opp å gå igjen etter de mange russiske angrepene på landets infrastruktur, har høyeste prioritet, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Vi jobber med å stabilisere situasjonen over hele landet, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld. – De største problemene med strømnettet er i Kyiv og omegn, i Odesa og omegn, og i Kharkiv og omegn, sa han.

Aftenposten - 18 nov 22 kl. 20:16

Den forrige sjefen kjørte på en mine. Nå har Aleksandr en av krigens farligste og viktigste jobber.

Kharkiv, UKRAINA (Aftenposten): Når Russland angriper, bes folk søke dekning..

NRK - 27 sep 22 kl. 16:41

Ukraina hevder å ha tatt tilbake ny by

Ukrainske styrker melder at de har vunnet tilbake kontrollen over nok en by i Kharkiv-regionen og øst for Oskil-elva. Ukrainske myndigheter offentliggjorde på Telegram mandag kveld at byen Pisky-Radkivski i Kharkiv-regionen igjen er under ukrainsk kontroll. Sammen med meldingen var det vedlagt bilder av ødelagt russisk militærutstyr.

VG - 23 sep 22 kl. 06:11

VG i Ukraina: – De må stemme med en pistol mot tinningen

Kharkiv (VG) På gaten i den utbombede bydelen Saltivka i Ukrainas nest største by Kharkiv, skaper spørsmål om helgens «folkeavstemning» i Donetsk og Luhansk sinne..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com