Nyheter om Kevin McCarthy

NRK - 03 okt 23 kl. 18:31

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen. Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

NRK - 04 okt 23 kl. 01:17

Reuters: McCarthy vil ikke søke gjenvalg som speaker etter avsettelsen

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen, ifølge republikaneren Kevin Hern. Det melder Reuters. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

NRK - 06 dec 23 kl. 17:22

McCarthy forlater Kongressen

Kevin McCarthy, Den tidligere lederen for Representantens Hus har annonsert at han vil forlate Kongressen. Det skriver han selv i en kommentar i Wall Street Journal. - Jeg har bestemt meg for å forlate Huset mot slutten av året og tjene USA på nye måter, skriver han.

NRK - 07 okt 23 kl. 00:27

Kevin McCarthy avviser at han vil gå av

Republikaneren Kevin McCarthy, som ble avsatt som speaker denne uka, avviser påstander om at han vurderer å gå av som kongressmann. McCarthy har tvert imot sagt han vil fortsette arbeidet i Representantenes hus og søke gjenvalg igjen når perioden hans er over i 2025, ifølge CBS News. Uttalelsen kommer kort tid etter at medier som Politico og CNN tidligere fredag meldte at kongressmannen vurderte å gå av tidlig.

NRK - 20 okt 23 kl. 20:28

Valg av ny speaker i USA fortsetter neste uke

Det er fortsatt ikke valgt noen ny leder i Representantenes hus, også kalt speaker. Representantenes hus har vært uten speaker siden en gruppe republikanere på ytre høyrefløy kastet Kevin McCarthy den 3. oktober.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:26

McCarthy: Riksrettshøringer mot Biden innledes i Representantenes hus

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsundersøkelse mot president Joe Biden, melder nyhetsbyråene AFP og Reuters. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP. McCarthy har fram til nå ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 07 dec 23 kl. 23:13

Republikanernes flertall i Kongressen synker

Republikanernes knappe flertall i Representantenes hus er blitt enda knappere etter at ett medlem er sparket ut og tidligere speaker Kevin McCarthy trekker seg. Etter valget i fjor hadde Republikanerne er lite flertall med 222 mandater mot Demokratenes 213. Men for en uke siden ble George Santos sparket ut etter en drepende rapport om løgner og bedrag.

NRK - 01 feb 23 kl. 23:21

McCarthy tror han og Biden kan komme til enighet om USAs statsgjeld

Leder for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han tror han og president Joe Biden kan komme til en enighet om å heve landets såkalte gjeldstak. Ifølge McCarthy hadde de to en god samtale da de onsdag møttes for første gang etter at McCarthy ble valgt til leder for Representantenes hus. – Jeg tror at vi til slutt kan finne fram til en enighet, sa McCarthy etter møtet.

NRK - 03 okt 23 kl. 05:32

Gaetz har levert mistillitsforslag mot McCarthy

Republikaneren Matt Gaetz leverte som ventet mandag et forslag om å avsette lederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy. De to har vært i klinsj i lang tid, noe som toppet seg i helgen da McCarthy gikk til demokratene for å få et midlertidig budsjett på plass. Sent mandag leverte han et forslag som innebærer at kammeret denne uka skal stemme over McCarthys posisjon.

NRK - 01 okt 23 kl. 15:21

Vil fjerne McCarthy som leiar for Representanthuset

Republikanske Matt Gaetz, som er medlem av Representanthuset, seier til CNN at han vil prøve å få fjerna Kevin McCarthy som leiar. Grunnen er at leiaren for Representanthuset forhandla fram ein avtale med Demokratane som gjer at budsjettperioden i USA blir utvida med 45 dagar. Landet unngår med det ei nedstenging og permittering av offentleg tilsette.

NRK - 06 okt 23 kl. 21:34

Politico: Kevin McCarthy vurderer å gå av før tida

Kevin McCarthy vurderer å gå av, det melder Politico..

NRK - 03 okt 23 kl. 22:46

Kevin McCarthy avsatt 

For første gang i historien har lederen i Representantenes hus i USA blitt avsatt i en avstemning. Mandag leverte republikaneren Matt Gaetz ett forslag om å avsette lederen i Representanthuset, partifellen, Kevin McCarthy..

Aftenposten - 02 okt 23 kl. 19:11

Trump-alliert, anklaget for menneskehandel og «republikansk rebell». Dette er mannen som vil styrte speaker Kevin McCarthy.

Leder for Representantenes hus Kevin McCarthy måtte søke støtte hos demokratene for å avverge nedstenging av USA..

Aftenposten - 03 okt 23 kl. 22:47

McCarthy ferdig som speaker – flertall for mistillit i Representantenes hus

Republikaneren Kevin McCarthy må gå av som speaker i Representantenes hus etter at et flertall støttet….

Dagbladet - 03 okt 23 kl. 22:54

Aldri skjedd før: McCarthy avsatt

Republikaneren Kevin McCarthy må gå av som speaker i Representantenes hus etter at et flertall støttet mistillitsforslaget mot ham..

VG - 03 okt 23 kl. 19:09

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen..

NRK - 30 sep 23 kl. 19:07

Nytt budsjettforslag i USA

Få timar før delar av statsapparatet i USA kan bli nedstengt, har Kevin McCarthy, leiaren i Representanthuset, lagt fram eit nytt budsjettforslag. Fristen for å bli samd om eit nytt statsbudsjett går ut eigentleg ved midnatt lokal tid laurdag, klokka 6 søndag morgon norsk tid. Men laurdag kveld norsk tid la den sterkt pressa McCarthy fram eit nytt forslag som inneber å forlengje fristen og dermed halde statsapparatet gåande i 45 dagar til før ein eventuell nedstegning..

NRK - 21 sep 23 kl. 21:05

Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen, men fikk nei

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen i USA. Men topprepublikaneren Kevin McCarthy sa nei, ifølge amerikanske medier. Både TV-stasjonen CNN og nettstedet Axios melder at McCarthy avviste forespørselen.

VG - 12 sep 23 kl. 17:31

McCarthy: Starter riksrettshøringer mot Joe Biden

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 07 jan 23 kl. 05:26

McCarthy er framleis ikkje kongressleiar

Representanthuset i Kongressen i USA har enno ikkje fått ein leiar. Republikanaren Kevin McCarthy fekk ikkje nok stemmer i den fjortande avstemminga heller. I den fjortande avstemminga klokka 4 natt til laurdag mangla McCarthy berre ein stemme for å vinne.

NRK - 25 okt 23 kl. 19:48

Mike Johnson er ny leiar i Representanthuset

Han fekk dei 217 stemmene som måtte til for å få vervet. Dette betyr at Representanthuset har ein ny leiar etter fire forsøk dei siste tre vekene. Republikanske Johnson kjem frå Louisiana og er ein advokat som spesialiserer seg på konstitusjonelle saker.

NRK - 24 okt 23 kl. 18:22

Tom Emmer nominert som speakerkandidat i Representantenes hus

Det melder CNN. Emmer slo ut sju andre republikanske representatar som kjempa om å bli speakerkandidat, tysdag morgon. Det gjenstår å sjå om han får dei stemmene han treng for å bli speaker.

NRK - 18 okt 23 kl. 19:28

Representantenes hus fortsatt uten speaker – Jim Jordan tapte ny avstemning

Ultrakonservative Jim Jordan led nok et nederlag i forsøket på å bli speaker i Representantenes hus. Denne gangen stemte 22 av hans republikanske partifeller nei. Jordan, som har støtte fra ekspresident Donald Trump, forsøkte for andre gang å få de 217 stemmene som trengs for å bli ny speaker.

NRK - 17 okt 23 kl. 20:04

Republikanernes Jim Jordan tapte første avstemming

Representantenes hus holdt i dag ny avstemming om ledervervet. Republikanerne valgte fredag Jim Jordan som sin kandidat til å bli speaker (leder) i Representantenes hus. Demokratene foreslo sin leder, Hakeem Jeffries, som speaker.

NRK - 13 okt 23 kl. 22:26

Republikanerne forsøker seg med en ny lederkandidat i Kongressen

Etter at Steve Scalise trakk sitt kandidatur til jobben som leder av Representantenes hus, har republikanerne nå nominert Jim Jordan som ny kandidat. Jordan var før Scalise ble nominert tilsynelatende mer populær enn Scalise til å ta over jobben, og han ble blant annet støttet av sin nære allierte, tidligere president Donald Trump. Huset i den amerikanske Kongressen har stått uten leder siden Kevin McCarthy ble kastet.

NRK - 13 okt 23 kl. 02:42

Nytt kaos i Kongressen i USA

Republikaneren Steve Scalise – som var nominert til å bli leder i Representantenes hus – trekker seg som kandidat. Huset i den amerikanske Kongressen har stått uten leder siden Kevin McCarthy ble kastet. Republikanerne nominerte torsdag Scalise til å bli ny leder.

NRK - 11 okt 23 kl. 19:29

USA: Republikanerne nominerer ny leder av representanthuset

Republikanerne nominerer Steve Scalise som ny leder av representanthuset. Han må fortsatt vinne flertallet i en avstemming der, som trolig holdes onsdag ettermiddag amerikansk tid. Scalise tar over etter Kevin McCarthy, som ble avsatt forrige uke..

NRK - 06 okt 23 kl. 06:35

Trump støtter Jim Jordan som ny speaker

Donald Trump støtter Jim Jordans kandidatur som ny speaker i Representantenes hus, skriver han på Truth Social. Konservative Jim Jordan er leder for justiskomiteen og regnes som en av Trumps allierte. I januar stilte han som motkandidat til Kevin McCarthy.

NRK - 04 okt 23 kl. 22:52

Donald Trump foreslått som ny leder i Representantenes hus

Flere republikanske folkevalgte foreslår at Donald Trump som leder i Representantenes hus, det melder Sveriges Radio. De legger til at det vil være noe helt nytt med en leder som ikke er medlem av Representantenes hus. Splittelsen er stor på republikansk side etter at flere republikanere tirsdag dannet flertall i en avstemning med Demokratene, og kastet Kevin McCarthy.

Aftenposten - 04 okt 23 kl. 05:58

Partifeller skjeller hverandre ut. «Vil bare sprenge institusjonen og seg selv i luften.»

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Vrakingen av Kevin McCarthy som leder av USAs kongress viser frem en bitter intern strid….

Dagbladet - 04 okt 23 kl. 01:36

Kaos i Kongressen: Nytt sjokk

Først ble han stemt ut, og så annonserte speaker Kevin McCarthy at han ikke ville søke gjenvalg..

NRK - 03 okt 23 kl. 21:00

Grønt lys for å behandle mistillitsforslaget mot Kevin McCarthy

NRK - 23 maj 23 kl. 00:11

Optimistisk før samtale om gjeldstaket

USAs president Joe Biden sier han er optimistisk til at han og Representantenes hus-leder Kevin McCarthy skal klare å komme fram til en løsning om gjeldstaket. Biden og McCarthy møtes natt til tirsdag ansikt til ansikt for første gang på flere måneder, med bare ti dager igjen til å løse krisen rundt USAs gjeldstak. Også McCarthy har troen på at samtalene deres kan føre til en løsning, og viste til at de dagen før hadde en produktiv telefonsamtale..

NRK - 21 maj 23 kl. 18:55

Forhandlingene om USAs gjeldstak på glid igjen

Den republikanske lederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy, sier han har hatt en produktiv prat med president Joe Biden om heving av gjeldstaket i USA. Biden er på vei hjem fra G7-toppmøtet i Japan og snakket med McCarthy på telefon fra presidentflyet Air Force One. McCarthy opplyser at han og Biden skal ha et møte om saken mandag ettermiddag.

NRK - 21 maj 23 kl. 06:38

Biden skal ringe til McCarthy for å diskutere gjeldstaket

USAs president Joe Biden skal senere søndag ringe til Representantenes hus' leder Kevin McCarthy for å diskutere forhandlingene rundt gjeldstaket i USA. Samtalen skal finne sted etter at Biden har pakket kofferten etter G7-toppmøtet i Hiroshima senere søndag. – Presidenten har bedt staben sin om å sette opp en telefonsamtale med McCarthy etter møtene i G7, sier en tjenesteperson i Det hvite hus søndag formiddag.

NRK - 16 maj 23 kl. 22:43

Republikanerne åpner for enighet om gjeldstak

Det er mulig å komme fram til enighet om USAs statsgjeld i løpet av denne uka, sier lederen i Representantenes hus, republikaneren Kevin McCarthy. Tirsdag hadde McCarthy et nytt møte med president Joe Biden, som vil heve grensa for hvor mye den amerikanske staten kan ta opp i lån. Det må til for å dekke budsjettunderskuddet og betjene tidligere lån, mener han.

NRK - 14 sep 23 kl. 02:27

Biden: – De vil stille meg for riksrett for å stenge ned myndighetene

President Joe Biden mener republikanerne vil stille ham for riksrett for å stenge ned myndighetene i USA. USAs president ga kommentaren etter at Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, tirsdag ga støtte til å starte en riksrettsprosess mot ham. Republikanerne har anklaget Biden for å tjene penger på sønnen Hunters utenlandske forretningsvirksomhet mens han var visepresident.

Dagbladet - 12 sep 23 kl. 17:32

Vil åpne riksretts-høringer

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden..

NRK - 09 maj 23 kl. 23:29

McCarthy sier det ikke var noen framgang i møte med Biden om gjeldstaket

Det ble ikke gjort framgang da USAs president Joe Biden tok imot den republikanske lederen Kevin McCarthy til møte om å heve det amerikanske gjeldstaket tirsdag. McCarthy sier at han «ikke så noen bevegelse» mot en løsning på uenigheten i møtet som varte i rundt en time. Dersom republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve det såkalte gjeldstaket og lar regjeringen låne mer penger, kan pengene ta slutt ved månedsskiftet, advarte finansminister Janet Yellen mandag.

NRK - 08 mar 23 kl. 03:13

McCarthy anklages for å ha bidratt til konspirasjonsteorier på Fox News

Demokraten Chuck Schumer anklager kongressleder Kevin McCarthy for å ha bidratt til at konspirasjonsteorier om kongresstormingen har blitt spredt på Fox News. McCarthy, som er republikaner, delte videoer fra kongresstormingen 6. januar 2021 med kanalen.

NRK - 27 apr 23 kl. 00:00

Biden vil øke USAs statsgjeld

President Joe Biden fastholder kravet om at taket for USAs statsgjeld må økes, men han vil ikke godta republikanernes krav om drastiske kutt i utgifter. Tautrekkingen av gjeldsspørsmålet dro seg til for alvor onsdag, bare uker før taket er nådd. Da kan USA stå overfor den dramatiske situasjonen med å misligholde lån.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:56

Biden og McCarthy i tvekamp om gjeldstaket som kan gjøre USA statsbankerott

President Joe Biden og Republikanernes kongressleder Kevin McCarthy barker sammen om USAs enorme gjeld. Republikanerne tar landet som gissel, sier Biden. De to kamphanene har denne uken utkjempet kampen på hver sin arena: McCarthy dro til Wall Street og forklarte børsmeglerne der hvordan han bare vil øke gjeldstaket hvis utgiftene også kuttes.

NRK - 26 maj 23 kl. 03:30

Forhandlingene om gjeldstaket fortsetter

Arbeidet med å få på plass en avtale om gjeldstaket i USA pågår fremdeles, melder Representantenes hus-leder Kevin McCarthy. – Det er vanskelig. Men vi jobber på og vi skal fortsette å jobbe til vi kommer på plass, sier McCarthy torsdag kveld lokal tid.

E24 - 23 maj 23 kl. 05:09

McCarthy om gjeldstaket: Ingen avtale ennå, men har troen på enighet

Lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han og president Joe Biden ikke har blitt enige om gjeldstaket, men at de skal fortsette samtalene..

NRK - 23 mar 23 kl. 03:54

Taiwan bekrefter plan om møte med McCarthy

Taiwan bekrefter planer om et møte mellom øyas president Tsai Ing-wen og lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy. Taiwans utenriksminister Joseph Wu sa torsdag at planer om et slikt møte er under arbeid. Uttalelsen var svar på et spørsmål fra en folkevalgt i det taiwanske parlamentet om Tsais besøk til USA og Mellom-Amerika neste uke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com