Kenya

Sunday, 10 December, 23:57

Nyheter om Kenya

NRK - 25 nov 23 kl. 13:48

70 personer omkommet i flom i Kenya

Minst 70 personer er omkommet i en omfattende flom i Kenya som også har drevet titusenvis fra hjemmene sine, sier landets president. – Dessverre har vi mistet 70 personer over hele Kenya på grunn av regnet, og rundt 36.160 husstander er evakuerte, sier president William Ruto lørdag.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:00

Nansenprisen går til en tidligere flyktning

Abdullahi Mire, en tidligere flyktning fra Somalia, vinner Nansenprisen for sitt arbeid med å jobbe for at flyktningbarn i Kenya skal få tilgang til utdanning. Nansenprisen for 2023 deles ut av FNs flyktningorganisasjon (UNHCR). – Abdullahi Mire er et levende bevis på at ideer om forandring kan oppstå på innsiden av de fordrevnes samfunn, sier Filippo Grandi, FNs høykommissær for flyktninger, i en pressemelding.

NRK - 28 nov 23 kl. 19:58

Minst 120 døde i flom i Kenya

Dødstallet etter flommen i Kenya har nesten doblet seg til 120 døde, ifølge landets myndigheter. Tidligere ble det meldt at 76 mennesker hadde dødd i flommen. Kenya og nabolandene Somalia og Etiopia, som alle nettopp har vært gjennom den verste tørken på førti år, er nå rammet av en ødeleggende flom forårsaket av regn knyttet til værfenomenet El Nino.

NRK - 07 nov 23 kl. 05:44

30 døde etter styrtflom i Kenya og Somalia

Minst 30 mennesker har mistet livet og tusenvis har måttet forlate hjemmene sine som følge av kraftig regn og styrtflom i Kenya og Somalia. I Somalia har myndighetene erklært nasjonal krisetilstand etter at ekstremværet har kostet minst 14 menneskeliv og ødelagt boliger, vier og broer. I nabolandet Kenya opplyser Røde Kors at tallet på døde er steget til 15 siden det kraftige regnet startet fredag.

NRK - 06 nov 23 kl. 11:37

15 drepne etter flaum i Kenya

Det melder Reuters. Flaumen i Kenya reiv ned hus og øydela dyrka jord, og til saman har flaumen gått utover fleire enn 15 000 husstandar, skriv Raude kors Kenya på X. Kraftig regn har prega landet dei siste dagane.

NRK - Igår: 03:41

FN-sanksjoner mot gjengledere i Haiti

FNs sikkerhetsråd la fredag til fire mistenkte gjengledere på organisasjonens sanksjonsliste. Tidligere på dagen kunngjorde USA nye sanksjoner mot de samme fire personene i det karibiske landet. FNs sanksjoner kommer samtidig som organisasjonen ber land bidra med personell til en multinasjonal sikkerhetsstyrke som skal hjelpe politiet i Haiti med å bekjempe gjengene som har tatt kontroll over store deler av landet.

NRK - 30 nov 23 kl. 09:45

Over én million fordrevet av flom

Over én million mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i Somalia etter at landet ble rammet av flom som følge av styrtregn, ifølge president Hassan Sheikh Mohamud, skriver NTB. Store nedbørsmengder knyttet til værfenomenet El Nino har ført til voldsomme oversvømmelser i Somalia og nabolandene Kenya og Etiopia. Flommen har forverret den humanitære krisen i Afrikas Horn, der landene akkurat har kommet seg ut av den verste tørken på flere tiår.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Britisk politi på Stansted etter at et fly fra Nairobi ble omdirigert

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Kenyan Airways sier i en egen uttalelse at de fikk melding om en mulig sikkerhetstrussel om bord på flyet, og at de i samarbeid med myndighetene i Kenya og Storbritannia gjennomførte en grundig risikovurdering.

NRK - 17 jul 23 kl. 17:47

Dødstallet har passert 400 i sekt i Kenya

Over 400 mennesker er mandag registrert døde etter at en pastor i Kenya overbeviste folk til å sulte seg til døde for å møte Kristus. – Totalt dødstall: 403, sa den regionale kommissæren Rhoda Onyancha til AFP mandag etter den siste runden med å grave opp graver i Shakahola-skogen. Tolv nye lik ble funnet.

NRK - 30 jul 23 kl. 08:21

Kenya er villig til å lede internasjonal Haiti-styrke

Kenya er positiv til å lede en internasjonal styrke i Haiti. Den skal bidra til å stabilisere det voldsrammede landet. Kenya har tilbudt seg å sende 1000 politifolk til øystaten i Det karibiske hav, opplyser Kenyas utenriksdepartement.

NRK - 12 okt 23 kl. 20:23

Fly fra Nairobi til London omdirigert - alarmen avblåst

Politiet har avblåst alarmen om en mulig sikkerhetstrussel etter at et fly fra Kenya til London i ble omdirigert til Stansted-flyplassen. I en oppdatering sier Essex-politiet at deres betjenter utførte undersøkelser og konstaterte at det ikke var noe bekymringsfullt om bord. Alarmen er nå avblåst.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Fly fra Nairobi omdirigert til Stansted, politiet på plass

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Politiet i Essex sier at de har betjenter på stedet på grunn av en hendelse.

NRK - 25 jun 23 kl. 16:22

Fem drept i jihadist-angrep i Kenya

Ytterliggående Al-Shabaab-jihadister har drept fem sivile nordøst i Kenya, opplyser øyevitner og en politikilde. De fem ble drept søndag da væpnede menn angrep to landsbyer i Lamu-provinsen i det sørøstlige Kenya, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder. Angriperne brente også hus og ødela personlige gjenstander før de trakk seg tilbake.

NRK - 10 sep 23 kl. 18:50

Marokko: Norges Røde Kors har folk i beredskap for å hjelpe

Norges Røde Kors står klare til å hjelpe jordskjelvofre i Marokko dersom det er behov for dem. – Vi har satt våre spesialiserte team i beredskap. Vi har egne team innenfor helse og vannforsyning.

NRK - 06 sep 23 kl. 15:19

Afrikanske land vil ha globale klimaavgifter

Globale klimaavgifter som kan finansiere grønne investeringer, er et av forslagene i slutterklæringen fra et afrikansk klimatoppmøte. En rekke afrikanske land har deltatt på det tre dager lange møtet i Kenya. Det har også FNs generalsekretær António Guterres, USAs klimautsending John Kerry og Norges utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

NRK - 30 aug 23 kl. 05:14

200 homofilimistenkte menn pågrepet i Nigeria

Nigeriansk politi sier de har pågrepet 200 menn som mistenkes for homofili, etter at et homofilt bryllup ble holdt på et hotell ved Warri i delstaten Delta. Politiet skal ha stormet hotellet. Delta ligger sør i Nigeria.

NRK - 13 jul 23 kl. 00:48

Over 50 barn til sykehus etter protester i Kenya

Over 50 barn i Nairobi har blitt fraktet til sykehus etter at en tåregassgranat ble kastet inn i en skolegård, under en demonstrasjon mot stigende levekostnader, skriver BBC. Seks personer som deltok i demonstrasjonen, ble drept av politiet. Det har vært protester flere steder i Kenya mot stigende levekostnader og regjeringens skatteplaner..

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

NRK - 08 jul 23 kl. 14:55

To døde etter protester i Kenya

To personer har så langt mistet livet etter at opposisjonsleder Raila Odinga ba folk protestere mot skatteøkninger i Kenya, opplyser en sykehussjef. Fredag skjøt politiet tåregass mot bilkolonnen til Odinga. Lignende metode ble brukt mot demonstranter i byene Mombasa og Kisumu.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:35

Gjenåpner tømmerhogst i Kenya

Kenyas president William Ruto opphever et nesten seks år gammelt forbud mot tømmerhogst i landet. Dette til tross for protester fra miljøforkjempere. Ruto mener forbudet mot tømmerhogst for lengst har gått ut på dato og sier at beslutningen om å åpne for hogst vil skape nye arbeidsplasser.

NRK - 30 jun 23 kl. 21:15

48 drepte i trafikkulykke i Kenya

I Kenya skal minst 48 være drept i en trafikkulykke, melder Reuters. En lastebil som fraktet en skipskontainer skal ha mistet kontrollen og kjørt inn i andre biler, ifølge politiet og vitner på stedet.' – Vi mistenker at en eller to fremdeles er fastklemte under lastebilen, sier lokal politisjef Geoffrey Mayek ti AFP.

NRK - 25 jun 23 kl. 16:22

AFP: Fem drept i jihadist-angrep i Kenya

Jihadister skal ha drept fem sivile i det nordøstlige Kenya, ifølge politiet. Det skriver AFP..

VG - 24 jun 23 kl. 10:57

Dobbel punktering for Solberg i Kenya

Oliver Solberg har vært raskest av WRC2-førerne på de fleste fartsprøvene i Safari Rally Kenya, men to punkteringer har skapt trøbbel for norsksvensken..

Klartale - 02 aug 23 kl. 06:00

Haiti sliter, men f land vil bekjempe gjengene

Antnio Guterres er general-sekretr for FN. Han vil ha hjelp av andre land for stoppe kriminelle gjenger i Haiti. Gjengene kontrollerer mange omrder i hovedstaden Port-au-Prince.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:33

Politiet brukte tåregass mot demonstranter i Kenya

Nye demonstrasjoner fant sted i Kenya mandag, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Politiet brukte tåregass mot folkemengdene. Det var sammenstøt mellom politiet og demonstrantene blant annet i Kibera og Mathare, to av hovedstaden Nairobis fattigste områder.

NRK - 19 jul 23 kl. 15:46

Tåregass mot demonstranter i Kenya

Kenyansk politi avfyrte tåregass mot demonstranter som onsdag flommet ut i gatene i protest mot regjeringen. Det har vært kraftige opptøyer i landet i det siste, blant annet i protest mot skatteøkningen og andre økte levekostnader. Skoler og butikker var stengt i hovedstaden Nairobi og i opposisjonsbastionene Mombasa og Kisumu, der mindre grupper av stort sett unge menn tente på bildekk og havnet i klinsj med politiet.

NRK - 10 jul 23 kl. 02:06

Somalias hær: 40 al-Shabaab-krigere drept

Rundt 40 krigere og ledere fra den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab er drept i et angrep i Somalia med luftstøtte fra USA, ifølge den somaliske hæren. USA gjennomførte tre luftangrep i forbindelse med den somaliske hærens angrep mot al-Shabaab, nær grensen til Kenya. Det fremgår av en uttalelse fra USAs militære kommandosentral for Afrika (Africom).

NRK - 07 jul 23 kl. 04:32

Tolv land i Afrika får ny malariavaksine

Tolv land i Afrika får rundt 18 millioner doser av den nye malariavaksinen innen 2025, melder WHO, Unicef og Vaksinealliansen Gavi. Den nye mosquirix-vaksinen som er utviklet av den britiske farmasigiganten GSK, er allerede gitt til 1,7 millioner barn i et prøveprosjekt i tre afrikanske land – Ghana, Kenya og Malawi. (NTB).

NRK - 30 jun 23 kl. 21:15

Minst 45 drepte i trafikkulykke

I Kenya skal minst 45 være drept i en traikkulykke, melder Reuters..

NRK - 30 jun 23 kl. 21:15

Minst 48 drepte i trafikkulykke

I Kenya skal minst 48 være drept i en trafikkulykke, melder Reuters. En lastebil som fraktet en skipskontainer skal ha mistet kontrollen og kjørt inn i andre biler, ifølge politiet og vitner på stedet.' – Vi mistenker at en eller to fremdeles er fastklemte under lastebilen, sier lokal politisjef Geoffrey Mayek ti AFP.

Klartale - 16 maj 23 kl. 11:49

Seks løver drept i Kenya

Løvene ble drept etter å ha angrepet geiter og en hund. Det skal de ha gjort i landsbyer nær Amboseli nasjonalpark. Det melder Kenyas viltforvaltning (KWS).

NRK - 16 maj 23 kl. 10:52

Seks løver drept i naturreservat i Kenya

Seks løver er drept i en nasjonalpark i sørlige Kenya, et stort tilbakeslag for bevaringsarbeid i regionen. Ifølge Kenyas viltforvaltning (KWS) ble løvene drept etter å ha angrepet geiter og en hund i landsbyer nær Amboseli nasjonalpark. – Dessverre er dette ikke en isolert hendelse, sa KWS i en uttalelse lørdag.

VG - 14 maj 23 kl. 04:09

Dommedagssekt i Kenya: Over 200 funnet døde – 600 savnet

En pastor i Kenya er anklaget for å ha bedt tilhengerne sine om å sulte seg til døde før jorden skulle gå under 15. april..

NRK - 13 maj 23 kl. 18:02

Over 200 døde er funnet på eiendommen til pastor i Kenya

Kenyansk politi finner stadig flere lik på eiendommen til en selvutnevnt pastor som er siktet for terrorisme. Dødstallet passerte lørdag 200. Utgravingene i Shakahola-skogen sørøst i Kenya startet 21.

NRK - 13 maj 23 kl. 05:36

En av Afrikas eldste ville løve drept i Kenya

En vill hannløve, som antas å være en av verdens eldste, ble drept av gjetere da den gikk inn landsbyen Olkelunyiet i Kenya onsdag kveld. Løven hadde drept noen av gjeternes kyr. Ifølge dyrevernsgruppen Lion Guardian skal løven, som ble kalt» Loonkiito», ha vært 19 år gammel.

NRK - 27 mar 23 kl. 05:41

Nye demonstrasjoner ventes i Kenya

Kenya forbereder seg på en ny runde med demonstrasjoner mot myndighetene i landet, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Opposisjonsleder Raila Odinga har oppfordret folk til å gå ut i gatene hver mandag og torsdag for å demonstrere mot de høye levekostnadene i Kenya. For en uke siden endte demonstrasjonene med voldelige sammenstøt med politiet.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

NRK - 01 maj 23 kl. 22:18

110 døde funnet i Kenya

Levningene av til sammen 110 mennesker er hittil funnet på eiendommen til en Kenyansk pastor. Han skal ha oppfordret sine følgere til å sulte seg til døde. Kraftig regn har de siste tre dagene forsinket arbeidet med å gjennomsøke området i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi sør i Kenya, og det utelukkes ikke at flere lik kan være gravlagt på eiendommen.

VG - 09 jun 23 kl. 22:40

Kipyegon stormet inn til nok en verdensrekord: – Jeg ville bare sette personlig rekord

Faith Kipyegon (29) fra Kenya fullførte en drømmeuke da hun stormet inn til verdensrekordtiden 14.05,20 på 5000 meter i Diamond League-stevnet i Paris..

NRK - 20 mar 23 kl. 20:58

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet. Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd.

NRK - 25 apr 23 kl. 18:56

Barn utgjør flertallet av de døde i massegraver

Flere enn halvparten av de 90 døde som er funnet i massegraver i Kenya, er barn. Det opplyser etterforskere, ifølge Afp. Dødsfallene knyttes til en sekt der lederen Paul Mackenzie Nthengehar preket at sult er den eneste vegen til Gud.

NRK - 24 apr 23 kl. 18:28

Kult-dødsfall i Kenya har steget til 73

Politiet i Kenya har funnet flere døde i en massegrav i skogen øst i landet, og tallet på døde er nå 73. De døde skal være medlemmer av en kult som praktiserer å sulte..

VG - 02 jun 23 kl. 21:53

Ny verdensrekord på 1500 meter

Faith Kipyegon fra Kenya har satt ny verdensrekord på 1500 meter for kvinner..

Aftenposten - 02 jun 23 kl. 21:53

Ville jubelscener etter ny verdensrekord på 1500 meter

Faith Kipyegon (29) fra Kenya har satt ny verdensrekord på 1500 meter for kvinner..

NRK - 24 apr 23 kl. 17:14

Kenya trekker ikke sine diplomater ut av Sudan

Kenya ønsker en tilstedeværelse i Sudan fordi forhandlinger om en fredelig løsning fortsetter. Landet trekker derfor ikke sine diplomater ut av Sudan, melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com