K��benhavn

Wednesday, 01 December, 04:02

Nyheter om K��benhavn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 nov 21 kl. 12:54

Trettebergstuen vil ha tilbake tromme

Kulturminister Anette Trettebergstuen mener Danmark bør gi fra seg eierskapet til en samisk tromme fra 1691. Hun utelukker ikke at det samiske kravet om å få overført trommen blir et tema når hun neste onsdag besøker København. – Trommen er ikke et tema under det offisielle programmet i København.

NRK - 07 nov 21 kl. 16:17

Stoppet på Kastrup med 5,5 mill.

Dansk grensepoliti pågrep nylig en mann på Kastrup-flyplassen i København som hadde 5,5 millioner danske kroner i kontanter i en koffert, skriver NTB. Mannen i 40-50-årsalderen kom til Kastrup for noen dager siden. Hvor han skulle reise til, har ikke politiet sagt noe om.

VG - 07 nov 21 kl. 12:55

Grepene som gjorde ham til landslagsspiller: – Aldri tenkt at jeg kan sikte meg inn på det

LILLESTRØM (VG) Han traff Ståle Solbakken som 18-åring da et stipend fra HamKam ga et treningsopphold i FC København. Siden den gangen har Thomas Lehne Olsen (30) knapt trodd at A-landslaget kunne være noe for ham..

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 12:55

Grepene som gjorde ham til landslagsspiller: – Aldri tenkt at jeg kan sikte meg inn på det

LILLESTRØM (VG) Han traff Ståle Solbakken som 18-åring da et stipend fra HamKam ga et treningsopphold i FC København..

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:46

Hevder Danmark tok arrest i russisk skip

Russland anklager danske myndigheter for å ha tatt arrest i et russisk forskningsfartøy, ifølge den russiske ambassaden i København. Det statlige russiske nyhetsbyrået Ria skriver at det er 61 personer om bord i fartøyet, som skal ha blitt tatt i arrest i havnen i Skagen mandag. Fartøyet går under navnet Akademik Ioffe og driver ifølge den russiske ambassaden forskning for det russiske Sjirsjov-instituttet for oseanologi, skriver Reuters.

E24 - 03 nov 21 kl. 20:16

Direkteruten ble til to mellomlandinger: – Vi har betalt for et produkt vi ikke får

Forbrukerrådet mottar mange klager fra kunder som blir booket om på nye fly av SAS. For en venninnegjeng ble direkteruten mellom København og Stavanger en melkerute rundt hele Skandinavia..

VG - 03 nov 21 kl. 19:08

Tåler vennskapet en pandemi?

KØBENHAVN (VG) Stengte grenser, fargekoder, mistro og soldater har tæret på det gode naboskapet i Norden. Særlig svenskene er såret og skuffet. Men det er også helt andre ting som truer det nordiske fellesskapet..

NRK - 03 nov 21 kl. 17:12

Stoltenberg advarer mot Kina

Nordiske og vestlige verdier er truet etter hvert som Kina får mer makt, advarer Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. – Det er noe vi ikke har opplevd på mange hundre år, at den sterkeste, største makten i verden ikke tror på våre verdier. Og det er den verden vi beveger oss mot etter hvert som Kina vokser fram, sa Stoltenberg da han talte til Nordisk råd i København onsdag.

VG - 03 nov 21 kl. 16:54

Utfordret Danmarks statsminister – krever tilbake trommen til øksedrept sjaman

TROMSØ/GARDERMOEN/KØBENHAVN (VG) Sametinget kjemper for å få tilbake eierskapet til en samisk tromme som ble beslaglagt av danskene i 1692. Onsdag fikk Danmarks statsminister spørsmål om saken..

VG - 03 nov 21 kl. 13:11

Støre vil «reparere» forholdet til Sverige

KØBENHAVN (VG) statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener der er nødvendig å reparere forholdet til Sverige etter pandemien. Derfor blir Stockholm reisemålet for han første offisielle utenlandstur..

VG - 03 nov 21 kl. 09:35

Hyller Kolstad-planen: – Veldig bra for norsk håndball

Gøran Johannessen mener at Kolstad-satsingen vil løfte norsk håndball. Landslagets skadde nøkkelspiller sammenligner den økonomiske satsingen i Trondheim med AG København for 10 år siden. Den danske klubben gikk til slutt dundrende konkurs..

VG - 02 nov 21 kl. 11:38

Kulturministeren: Danmark bør gi fra seg eierskapet til samisk tromme

En tromme fra 1691 har skapt strid mellom Danmark og det samiske folket i Norge. Nå kan saken bli tatt opp i København av kulturminister Anette Trettebergstuen..

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 21:45

Kjeden blir beskyldt for fyll og rølp i Danmark. Nå vil de bli Norges største utelivsaktør.

I København har de fått refs for å belønne flatfyll. I Norge lover Nord-Europas største barkjede å holde seg på matta..

NRK - 31 okt 21 kl. 09:34

Drapsforsøk-siktet etter slagsmål

Det utbrøt et større slagsmål lørdag kveld mellom russiske og ukrainske lastebilsjåfører i Høje Taastrup utenfor København. Én er knivstukket i brystet. Politiet pågrep seks personer da de kom fram til stedet, og mener å ha etterforsket seg fram til hvem som brukte kniv.

NRK - 02 sep 21 kl. 06:50

Nattog fra Oslo til København

Nattog mellom Oslo og København kan bli en realitet. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bedt Jernbanedirektoratet vurdere hva som skal til for å få nattoget på skinnene. Han ser for enten for seg et offentlig kjøp eller konkurranseutsetting.

NRK - 26 okt 21 kl. 08:26

Statsråder til nordisk toppmøte

Utenriksminister Anniken Huitfeldt og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, deltar på Nordisk råds sesjon 2.-3. november i København, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

NRK - 19 okt 21 kl. 21:42

Filip August Bendi er Årets kokk

Filip August Bendi er kåret til Årets Kokk 2021. Totalt kjempet fem kokker om tittelen på Vulkan Arena i Oslo tirsdag kveld. Filip August Bendi (32) kommer fra Sandnes jobber til daglig som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol i Oslo.

NRK - 18 okt 21 kl. 13:54

Opphev elsparkesykkel-forbod

Forbodet mot utleige av elsparkesyklar i den danske hovudstaden blir oppheva, opplyser styresmaktene i København. Men nye reglar avgrensar bruk og parkering. Elsparkesykkel-forbodet vart innført i oktober i fjor.

NRK - 12 sep 21 kl. 20:28

80.000 løp med kronprins Frederik

Søndag deltok rundt 79.000 dansker i løpet Royal Run, et populært arrangement med den treningsglade kronprins Frederik som bakmann. Løpet ble arrangert på forskjellige steder i Danmark, og prinsen selv løp først 1,6 kilometer i Sønderborg nær grensen til Tyskland.

NRK - 08 sep 21 kl. 04:38

Stordalen selger hotell i København

Petter Stordalen selger et hotell i Vesterbro i København til amerikanske Starwood Capital for 840 millioner kroner. – Vi skal fortsette å drive Comfort Hotel Vesterbro, men har solgt eiendommen til Starwood Capital, sier Stordalen til Finansavisen. I fjor solgte han et annet hotell i byen til samme kjøper..

NRK - 05 okt 21 kl. 18:47

Dansk restaurant verdens beste

Danske Noma troner øverst på listen World's 50 Best Restaurants. Beste norske er Maaemo på en 47. plass, melder NTB.

NRK - 04 okt 21 kl. 05:06

Kongshavn kan bli ny ferjeterminal

En ny rapport tilrår at utenlandsferjene i Oslo bør flyttes til en felles terminal på Kongshavn ved Sjursøya. I dag ligger Kiel-ferja på Filipstad, mens fergene til København ligger på Vippetangen. På Filipstad er det planlagt en storstilt utbygging med boliger, kultur og byliv, mens det på Vippetangen ikke er slike planer..

VG - 02 sep 21 kl. 16:10

Snart på skinner til København?

Nattog fra Oslo til København blir kanskje en realitet igjen. Å si at det er på tide, er mildt sagt en underdrivelse..

E24 - 02 sep 21 kl. 07:36

Hareide åpner for nattog til København

Det kan bli nattog fra Oslo til København, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF)..

NRK - 22 aug 21 kl. 16:29

131 evakuerte landa i København

Eit fly frå Islamabad landa søndag i København med 131 personar om bord, blant dei personar frå Sverige og Island. Passasjerane var personar som jobba for danske styresmakter og evakuerte afghanarar som har jobba for Danmark, samt familiane deira. I tillegg var det personar som danske styresmakter har hjelpt Island og Sverige med å evakuere, opplyser utanriksminister Jeppe Kofod..

VG - 18 aug 21 kl. 08:35

Fly med 14 nordmenn landet i København

Et fly med 14 nordmenn som ble evakuert fra Afghanistan har landet i København..

NRK - 14 sep 21 kl. 17:59

Ukjent Lennon-opptak på auksjon

Eit lydopptak av John Lennon frå 1970 skal auksjonerast bort i København 28. september. Opptaket blei gjort då Lennon var i Danmark, og han syng ein song som til no ikkje er publisert.

VG - 11 sep 21 kl. 21:52

Her fester danskene uten coronapass: – Bare deilig

KØBENHAVN (VG) Flere tusen klemmer seg sammen foran hovedscenen på Tivoli. Uten sperringer, kohorter eller bevis på negativ test..

NRK - 13 aug 21 kl. 12:19

Voi trekker seg ut av København

For et halvt år siden ble det innført et forbud mot å parkere elsparkesykler på kommunal eiendom i sentrum i København i Danmark. Det har ført til at selskapet Voi har valgt å sette virksomheten sin på pause i byen, melder SVT..

VG - 10 sep 21 kl. 22:43

Full gjenåpning i Danmark: – Har skjedd et mentalt skifte

KØBENHAVN (VG) Fredag er ikke lenger covid-19 definert som en samfunnskritisk sykdom i Danmark, og de siste tiltakene forsvinner. Men mange lever allerede som normalt..

Aftenposten - 07 sep 21 kl. 16:09

Selger hotell i København

Hotellet ble solgt for vesentlig mer enn det ble kjøpt for, ifølge Stordalen..

E24 - 07 sep 21 kl. 15:51

Stordalen selger hotell i København

Hotellet ble solgt for vesentlig mer enn det ble kjøpt for, ifølge Stordalen..

NRK - 07 sep 21 kl. 11:45

Åpnet enorm havvindpark

Danske kronprins Frederik åpnet mandag Skandinavias største havvindpark. Krieger Flak ligger i Østersjøen, sørøst for København. Når alle de 72 vindturbinene på Krieger Flak er i drift, vil parken på en dag med god vind, kunne levere nok strøm til 600,000 husstander, skriver DR.

NRK - 06 sep 21 kl. 20:03

Bekymret for kinesiske atomraketter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for Kinas bygging av nye siloer for atomraketter. Kina er, på en ubegrenset og ugjennomsiktig måte, i ferd med å hurtig utvide sitt atomarsenal med flere stridshoder og mer avanserte systemer for å bære dem, sa Stoltenberg mandag på en Nato-konferanse om nedrustningskontroll i København. – Som en verdensmakt har Kina et globalt ansvar for nedrustning, sa Stoltenberg.

Aftenposten - 30 aug 21 kl. 19:53

Opplysninger til VG: FC København vil kjøpe Tokmac Nguen

Tokmac Nguen kan havne i Danmark..

VG - 30 aug 21 kl. 19:53

Opplysninger til VG: FC København vil kjøpe Tokmac Nguen

Tokmac Nguen kan havne i Danmark..

NRK - 25 aug 21 kl. 13:13

Danmark har evakuert rundt 950

Danmark har evakuert ytterligere 110 personer fra Kabul onsdag, opplyser forsvarsdepartement i København. Til sammen er rundt 950 personer evakuert, skriver NTB. – Imponerende faglig og menneskelig innsats fra Forsvaret og øvrige myndigheter, sier forsvarsminister Trine Bramsen i en uttalelse delt på Twitter..

NRK - 23 aug 21 kl. 12:31

Koronasmitte på 131 fly

De siste to ukene er det påvist koronasmitte hos reisende på 131 flyvninger, ifølge FHI. 46 av flyvningene var innenlands, mens 85 var turer mellom Norge og utlandet, viser oversikten fra FHI. Antallet ligger over nivået fra forrige oversikt 9.

NRK - 20 aug 21 kl. 09:53

Fly med evakuerte landet i Danmark

Et fly med evakuerte fra Afghanistan landet fredag på flyplassen i København, melder dansk UD. Det er ikke kjent hvor mange som var om bord i flyet. Departementet ønsker foreløpig ikke å opplyse nasjonaliteten til de evakuerte.

NRK - 20 aug 21 kl. 03:23

Flere fly med evakuerte til Danmark

Torsdag kveld landet dagens andre fly med evakuerte fra Afghanistan i København, melder NTB. Et tredje er på vei, går det fram av FlightRadar24. Om bord i det første flyet var det 84 evakuerte.

Aftenposten - 19 aug 21 kl. 08:15

Nok et fly med evakuerte fra Afghanistan har landet i Danmark

Et SAS-fly med 84 evakuerte fra Afghanistan har torsdag morgen landet i København..

NRK - 19 aug 21 kl. 07:57

Fly med 84 evakuerte har landet

Et SAS-fly med 84 evakuerte fra Afghanistan har torsdag morgen landet i København. Flyet har fraktet gruppen fra Dubai til den danske hovedstaden. Primært er det lokalt ansatte og tolker som har arbeidet for den danske stat, samt deres familier, som var om bord på flyet, bekrefter utenriksdepartementet i Danmark.

NRK - 19 aug 21 kl. 01:30

84 evakuerte med fly til Danmark

Et SAS-fly med 84 evakuerte fra Afghanistan er natt til torsdag på vei fra Dubai til København, bekrefter utenriksdepartementet i Danmark. Om bord er lokalt ansatte og tolker som har arbeidet for den danske stat, samt deres familier..

NRK - 18 aug 21 kl. 10:24

Forsterker tilstedeværelsen

Et fly med 14 nordmenn som ble evakuert fra Afghanistan har landet i København. Samtidig sender forsvaret 20 personer tilbake til feltsykehuset på flyplassen i Kabul..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt