Justisministeren

Monday, 26 September, 18:10

Nyheter om Justisministeren

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 aug 22 kl. 06:31

Krever at Justisministeren griper inn

Oslo-politiker og leder for Arbeiderpartiets homonettverk Jon Reidar Øyan reagerer kraftig på at evalueringen av politiets innsats i masseskytingen i juni er utsatt, og krever nå at Justisministeren griper inn. Utvalget som skal gjøre jobben er fortsatt ikke besatt, og mandatet deres er heller ikke klart. Både Øyan og Senterpartiets gruppeleder i bystyret Morten Edvardsen sier til VG at de forventer at justisminister Emilie Enger Mehl griper inn og sørger for at arbeidet settes i gang..

VG - 17 aug 22 kl. 21:38

Oslo-skytingen: Krever at Justisministeren griper inn

Politiet skulle evaluere håndteringen av skytingen i Oslo sentrum 25. juni «raskt». Nå krever lederen av Aps homonettverk og Sp-politiker at Justisministeren ber politiet sette i gang..

NRK - 15 timer siden

Gruppe skal ha planlagt å kidnappe Belgias justisminister

Til sammen fire menn er pågrepet, anklaget for å ha planlagt å kidnappe Belgias justisminister Vincent Van Quickenborne. Van Quickenborne, som også er ordfører i Kortrijk vest i Flandern, hevder de fire planla å kidnappe ham og sier at det er en «narkotikamafia» som står bak. Justisministeren har fått styrket politibeskyttelse etter at det har kommet inn «alvorlige trusler», opplyste påtalemyndigheten lørdag.

NRK - 23 sep 22 kl. 08:30

Kinesisk politiker dømt til døden

En tidligere viseminister i Kina er dømt til døden for korrupsjon, aksjesvindel og ulovlig våpen, ifølge Reuters som siterer statlig media. Torsdag ble den tidligere Justisministeren dømt til døden, også han for korrupsjon. De får to års prøvetid før dommen eventulet blir gjort gjeldende, eller blir gjort om til livsvarig fengsel..

VG - 20 sep 22 kl. 18:10

Sterke reaksjoner etter Jonatan-saken: – Sykere av soning

18-åringer bør ikke sone i vanlig fengsel, mener SV. Venstre ber Justisministeren komme på banen etter at Jonatan Krister Andersen (20) tok sitt eget liv i fengsel..

Klartale - 16 sep 22 kl. 15:10

PST vil vite mer fra helsevesenet

PST la fram en ny rapport fredag. Den handlet om ekstremisme og psykiske lidelser. De snakket om samarbeidet med helsetjenestene.

Dagbladet - 29 aug 22 kl. 07:41

Måtte amputere beina etter mishandling

Da han var 41 dager gammel, måtte Tony (7) amputere begge beina på grunn av foreldrenes mishandling. Nå har den britiske Justisministeren stoppet farens prøveløslatelse..

VG - 19 aug 22 kl. 19:46

Ber om at politihendelse legges frem for Justisministeren

Leder i Agder SV reagerer sterkt på at Subjekt-redaktør Danby Choi ble stoppet av politiet på åpen gate under Arendalsuka. – Må kunne forvente at det ikke er fnugg av rasisme, sier Inger Brokka de Ruiter..

Dagbladet - 18 aug 22 kl. 14:10

Justisministeren i fengsel-krisemøte

Justisminister Emilie Enger Mehl er torsdag på omvisning og krisemøte i Oslo fengsel..

NRK - 17 aug 22 kl. 17:37

Pence ber republikanere slutte å angripe FBI

Donald Trumps visepresident Mike Pence ber sine republikanske partifeller slutte å lange ut mot FBI og dets ansatte etter ransakingen av Trumps eiendom. På et arrangement der Pence talte i delstaten New Hampshire onsdag, fikk han spørsmål om hva han tenkte da han fikk høre om ransakingen av luksuseiendommen Mar-a-Lago. Den tidligere visepresidenten, som vurderer å stille som presidentkandidat i 2024, sier han er bekymret for det han mener er en politisering av FBI.

Klartale - 12 aug 22 kl. 08:51

Trump sitt hus har blitt ransaket

Merrick Garland har sagt ja til at Trump sitt hus skulle bli ransaket. Han er justisminister i USA. Garland har bedt en domstol offentliggjøre ransakelsesordren.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 17:58

Pressekonferanse med Justisministeren og politidirektøren: – Faren er ikke over

Det vil bli mer politi i gatene fremover etter masseskytingen i Oslo, varsler Justisministeren..

VG - 28 jun 22 kl. 14:52

Krever hastemøte med Justisministeren om sikkerheten i Oslo: – En uakseptabel situasjon

Venstre-gruppeleder Hallgeir Bjercke har sammen med flertallet i Oslo bystyre innkalt Justisministeren og politidirektøren til et hastemøte. Han mener sikkerhetssituasjonen i hovedstaden etter terrorangrepet i helgen er uholdbar..

Aftenposten - 28 jul 22 kl. 19:30

Hvorfor trenger vi et forbud for å hjelpe cannabisbrukere, men ikke et alkoholforbud?

Stortinget bør kreve svar fra Justisministeren..

NRK - 22 jul 22 kl. 07:32

Mann dømt for narkotikasmugling hengt i Singapore

64 år gamle Nazeri Lajim ble i 2017 dømt for å ha smuglet 33 gram heroin. Fredag ble han henrettet ved henging i et fengsel i Singapore, opplyser fengselet. Det er den femte henrettelsen i Singapore siden mars i år.

NRK - 09 jun 22 kl. 17:51

Ber Justisministeren om redegjørelse etter ny rapport

Riksrevisjonens nye rapport som ble lagt frem i dag viser alvorlige svakheter ved myndighetenes innsats mot vold i nære relasjoner. – Det er svært bekymringsfullt at politiets oppklaringsprosent har gått ned, selv om det er enighet om at sakene skal prioriteres. Jeg vil be Justisministeren redegjøre for situasjonen og følge opp saken.

Dagbladet - 30 jun 22 kl. 15:25

Ba om hastemøte: - Krevende

Byrådsleder Raymond Johansen har underskrevet brevet som ble sendt til Justisministeren og politidirektøren. Bystyret har bedt om et hastemøte i forbindelse med skytingen i Oslo..

E24 - 29 jun 22 kl. 18:49

Mehl om hackerangrepet: – Viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet

Angrepet har delvis lyktes i å ta ut viktige tjenester i kortere perioder og viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet, sier Justisministeren onsdag..

NRK - 29 jun 22 kl. 17:55

Følg direkte: Justisministeren orienterer om dataangrep og trusselvurdering

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har kalla inn til pressekonferanse om trusselvurdering og dataangrep. Saman med politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vil ho orientere om situasjonen klokka 18. Følg pressekonferansen direkte her:.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 17:58

Pressekonferanse med Justisministeren og politidirektøren klokken 18

PST tror flere var involvert i masseskytingen i Oslo, men setter ned trusselvurderingen..

NRK - 28 jun 22 kl. 21:50

Mehl sier hun forstår at politiets varierende råd om pride er frustrerende

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun forstår at det er frustrerende at det gis ulike råd om pridemarkeringer i forskjellige politidistrikt. Politidirektøren har gått ut med et nasjonalt råd om at alle pridearrangementer utsettes på grunn av terrortrusselen. Likevel åpner enkelte politidistrikt for lokale pridemarkeringer.

Aftenposten - 28 jun 22 kl. 15:35

Oslo-politikere krever hastemøte med Justisministeren etter Pride-avlysninger: – Uakseptabel situasjon

Oslo-politikere reagerer sterkt på at politiet mener Pride-markeringer ikke kan avholdes på flere uker..

NRK - 28 jun 22 kl. 14:59

Oslo-politikarar ber om hastemøte med justisminister

Gruppeleiarane i Oslo sitt bystyre ber om et hastemøte med Justisministeren og politidirektøren. Bakteppet er pride-avlysingane etter Oslo-skytinga i helga. Brevet vart sendt til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og politidirektør Benedicte Bjørnland tysdag ettermiddag, skriv Filter Nyheter..

VG - 27 jun 22 kl. 13:28

Mehl om masseskytingen: Viktig at politiet og PST tar læring

NYDALEN (VG) Justisministeren vil evaluere PST og politiet etter masseskytingen i Oslo. Høyre-leder Erna Solberg sier PST har gjort en åpenbar feilvurdering..

VG - 27 jun 22 kl. 13:28

Mehl om masseskytingen: Skal evaluere PST og politiet

NYDALEN (VG) Justisministeren vil evaluere PST og politiet etter masseskytingen i Oslo. Høyre-leder Erna Solberg sier PST har gjort en åpenbar feilvurdering..

NRK - 25 jun 22 kl. 04:06

Justisministeren orientert om skytingen

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om hendelsen i Oslo – Jeg holdes løpende orientert om skytingen i Oslo. Dette er en svært alvorlig hendelse som ryster oss alle. Mine tanker går til de drepte og skadde, og alle berørte.

VG - 21 jun 22 kl. 20:53

Justisministeren får skattesmell på rundt 50.000 – lover å betale

Mens nesten alle politikerne som har fått varsel om skattesmell er tause om saken, dro justisminister Emilie Enger Mehl til VG-huset med et 17 sider langt brev fra Skatteetaten. Og et løfte om å betale..

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

NRK - 09 jun 22 kl. 04:55

Rødt vil gi mer til uskyldig dømte

Satsene for urettmessig straffeforfølgelse er uendret siden 2004. Rødts Emma Watne har fremmet forslag om at beløpet skal justeres, skriver Aftenposten. Hun peker på at den manglende justeringen blant annet rammer de som er ofre for Nav-skandalen.

VG - 08 jun 22 kl. 09:44

Justisministeren iverksetter tilsyn med klareringsmyndighetene

Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold beholdt sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i syv år. Nå iverksetter justisminister Emilie Enger Mehl tilsyn med norske klareringsmyndigheter..

NRK - 08 jun 22 kl. 09:46

Tilsyn etter Sjøvold-saken

Justisminister Emile enger Mehl iverksetter tilsyn med klareringsmyndigheten etter Sjøvold-saken, skriver VG. Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold fikk beholde sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i flere år. Justisministeren ber nå Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om å gjennomføre tilsyn med klareringsmyndighetene for å undersøke eventuell forskjellsbehandling.

VG - 08 jun 22 kl. 09:44

Justisministeren iverksetter tilsyn med klarerings-myndighetene

Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold beholdt sikkerhetsklareringen selv om han ble straffet for ulovlig oppbevaring av våpen i syv år. Nå iverksetter justisminister Emilie Enger Mehl tilsyn med norske klareringsmyndigheter..

Klartale - 03 jun 22 kl. 09:48

Det kan bli politisk krise 100 dager før valget i Sverige

Det er valg i Sverige i høst. Men statsministeren truer med å slutte i neste uke. Årsaken er at mange flere partiet er lite fornøyd med hennes justisminister.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:48

Stortinget ber om hastetiltak mot passkrisen

Stortingets justiskomité har i dag formelt levert inn sin innstilling om at regjeringen må komme med strakstiltak for å redusere passkøene. Innstillingen ble vedtatt mot et mindretall bestående av stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene Sp og Ap forrige uke. Opposisjonen mener regjeringen ikke har gjort nok for å hindre passkrisen.

VG - 02 jun 22 kl. 15:01

Frigir PST-sjefens hemmelige redegjørelse

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold unnlot å fortelle at han hadde oppbevart våpen i strid med loven da han ble bedt om å gi Justisministeren en full redegjørelse om våpensaken. .

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 22:03

Kontrollkomiteen ber Mehl undersøke PST-sjefens sikkerhetsklarering

En samlet kontrollkomité på Stortinget ber justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) redegjøre om PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds sikkerhetsklarering. Det skjer etter at VG har skrevet om hvordan den daværende politimesteren oppbevarte våpen ulovlig i flere år. Oppbevaringen førte til en bot på 50.

VG - 31 maj 22 kl. 21:34

Kontrollkomiteen: Ber Justisministeren svare om Sjøvolds sikkerhetsklarering

Nå vil en samlet kontrollkomité på Stortinget undersøke hvorfor PST-sjef Hans Sverre Sjøvold fikk beholde sikkerhetsklareringen – etter å ha oppbevart våpen ulovlig i flere år..

NRK - 31 maj 22 kl. 17:51

Norge skal ta imot sårede ukrainske soldater

Det opplyser Justisministeren i et brev til Stortinget..

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:10

Passrot begrenser friheten vår

Nordmenn gråter i fortvilelse. Folk kan reise igjen etter pandemien. Men etter to år er en halv million uten gyldig pass.

VG - 28 maj 22 kl. 18:43

Justispolitiker om Sjøvold-saken: – Kan ikke akseptere forskjellsbehandling

Justispolitiker Andreas Sjalg Unneland (SV) ber Justisministeren gi Stortinget et klart svar på om PST-sjef Hans Sverre Sjøvold ble forskjellsbehandlet da han beholdt sikkerhetsklareringen – etter å ha oppbevart våpen ulovlig i syv år..

NRK - 27 maj 22 kl. 19:07

Regjeringen ser på alternativer til pass på reise

Justisministeren sier at regjeringen snur alle steiner for å løse passkrisen. Blant annet prøver de å få andre land til å godta annen ID enn pass fra nordmenn. – Vi går etter helt utradisjonelle metoder på å legitimere seg på.

VG - 26 maj 22 kl. 20:36

Sjøvold-saken: Ber Justisministeren ta ansvar

Leder i Stortingets justiskomité, Per-Willy Amundsen (Frp), mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må lese redegjørelsen som PST-sjef Hans Sverre Sjøvold skrev om sin ulovlige våpenoppbevaring..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com