Justin Trudeau

Tuesday, 16 July, 18:06

Nyheter om Justin Trudeau

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 12 maj 24 kl. 03:55

En fjerde mann siktet for drap på sikh-aktivist i Canada

En 22 år gammel indisk mann er pågrepet og siktet for drap i Canada på en kjent sikh-aktivist. Han er den fjerde som blir siktet i saken. Hardeep Singh Nijjar ble drept i juni i fjor, noe som utløste diplomatisk krise mellom Canada og India.

NRK - 03 maj 24 kl. 22:53

Indere pågrepet for drap på sikh-leder i Canada

Tre indiske statsborgere er pågrepet i Canada for drapet Sihk-lederen Hardeep Singh Nijar, opplyser politiet på en pressekonferanse fredag. Ett av sporene etterforskerne jobber med, er mulige forbindelse til Indias regjering. Singh Nijar ble skutt og drept utenfor et sikh-tempel i British Columbia i Canada 18.

NRK - 03 maj 24 kl. 20:09

Medier: Canadisk politi har pågrepet angivelige leiemordere

Politiet i Canada har pågrepet tre menn som angivelig ble hyret som leiemordere av India, ifølge lokale medier. India har tidligere avvist anklagene. Pågripelsene er ledd i etterforskningen av drapet på sikh-aktivisten Hardeep Singh Nijjar i fjor.

NRK - 26 jan 24 kl. 21:13

India samarbeider med Canada etter sihkdrap

India samarbeider med Canada midt i spenningen rundt saken om en sikh-separatistleder som ble myrdet i British Columbia i juni i fjor. – India jobber tettere med oss ​for å løse dette, sa Jody Thomas fredag, nasjonal sikkerhetsrådgiver for statsminister Justin Trudeau. Diplomatiske forbindelser surnet etter at Trudeau i fjor sa at Canada «aktivt forfølger troverdige påstander» om at indiske regjeringsagenter potensielt var knyttet til drapet på Hardeep Singh Nijjar.

NRK - 19 mar 24 kl. 21:54

Canada stanser våpeneksporten til Israel

Canada har besluttet å stanse all eksport av våpen og militært materiell til Israel, opplyser utenriksminister Mélanie Joly. – Dette skjer for alvor, det er ikke bare symbolsk, understreker Joly overfor avisa Toronto Star. Jødiske grupper i Canada mener beslutningen om å stanse våpeneksporten til Israel vil undergrave landets mulighet til å forsvare seg selv mot Hamas.

NRK - 28 nov 23 kl. 06:16

Brannbomber mot jødiske institusjoner i Canada

På nytt har jødiske institusjoner i Canada blitt angrepet med brannbomber. Denne gang er det et samfunnssenter i Montreal som er blitt angrepet. En brannbombe ble kastet gjennom vinduet på hoveddøren til et jødisk samfunnssenter i Montreal natt til mandag og eksploderte inne i gangen, der det tok fyr i et teppe.

NRK - 27 sep 23 kl. 20:31

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 15 nov 23 kl. 09:37

Trudeau: Israel må vise tilbakeholdenhet

Canadas statsminister Justin Trudeau oppfordrer Israel til å «utvise maksimal tilbakeholdenhet», og sier at drapet på «kvinner, barn, babyer» i krigen mellom Israel og Hamas må stoppe, ifølge AFP. Det israelske militæret stormet al-Shifa-sykehuset onsdag i det de beskriver som «en presis og målrettet operasjon mot Hamas». Israelske soldater og stridsvogner har i flere dager omringet sykehuset og bedt alle i området om å evakuere.

NRK - 03 aug 23 kl. 10:31

Justin Trudeau separert

Canadas statsminister Justin Trudeau og kona Sophie gr hver til sitt etter 18 rs ekteskap, melder Reuters. Hei alle sammen. Sophie og jeg vil dele det faktum at vi etter flere meningsfulle og vanskelige samtaler har bestemt oss for separeres, skriver den canadiske statsministeren p sin Instagram-konto onsdag kveld.

NRK - 29 nov 23 kl. 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

NRK - 22 sep 23 kl. 20:18

Canada med nytt milliardløfte til Ukraina

Canadas statsminister Justin Trudeau har lovet Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj ytterligere 650 millioner canadiske dollar i bistand. Pengeløftet kom under Zelenskyjs besøk i Canadas hovedstad Ottawa fredag. Bistanden, som tilsvarer over 5 milliarder norske kroner, skal gis til Ukraina over en treårsperiode.

NRK - 21 sep 23 kl. 18:06

Canada ber India samarbeide om etterforsking

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar. – Det er ei alvorleg sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

NRK - 18 sep 23 kl. 21:54

Trudeau: India kan stå bak drap på sikh-leder

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at landets etterretningsopplysninger tyder på at den indiske regjeringen kan ha stått bak drapet på en sentral sikh-leder. Det skriver BBC. Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor et sikh-tempel i British Columbia i Canada 18.

NRK - 20 okt 23 kl. 14:36

Ledere strømmer til Gaza-toppmøte i Egypt

Et titall ledere fra Europa, Midtøsten, Canada og Japan er ventet til Kairo lørdag, der Egypts president er vert for et toppmøte om krigen på Gazastripen. Blant deltakerne som så langt har opplyst at de kommer til Abdel Fattah al-Sisis møte er palestinernes president Mahmoud Abbas, kongen av Bahrain og kronprinsen i Kuwait. En rekke europeiske statsministre har også meldt seg på: Kyriakos Mitsotakis (Hellas); Giorgia Meloni (Italia) og Pedro Sánchez (Spania).

NRK - 19 okt 23 kl. 22:03

Canada henter hjem flere titalls diplomater fra India

41 canadiske diplomater er hentet hjem fra India, siteres Canadas utenriksminister på av nyhetsbyrået Reuters. De to landene er midt i en krangel over drapet på en separatistisk Sikh-leder i Canada. Canada hevder at India truet med å frata diplomatene diplomatstatusen, skriver Reuters.

NRK - 05 maj 23 kl. 04:31

Canadas statsminister ønsker ny periode

Canadas statsminister Justin Trudeau lovet torsdag partiet at han vil stille til gjenvalg. Trudeau holdt tale på årsmøtet til det liberale partiet. Det er trolig det siste landsmøtet før neste valg.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 30 sep 23 kl. 04:05

India klager på fiendtlighet mot indiske diplomater i Canada

Det er et «voldelig klima» og en «avskrekkingsatmosfære» mot indiske diplomater i Canada, hevder Indias utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar. – Det er ytringsfrihet, men å komme trusler og skremme diplomater, det synes jeg ikke er akseptabelt, sa Jaishankar fredag. Forholdet mellom de to landene har vært anspent den siste tida, primært fordi det bor sikher i Canada som arbeider for et uavhengig land for sikhene kalt Khalistan, i det nordlige India.

NRK - 26 sep 23 kl. 20:23

Kalte naziveteran for helt - trekker seg

Speaker for parlamentet i Canada trekker seg tirsdag etter å ha kalt en ukrainsk naziveteran for en «helt». Det melder AFP. Anthony Rota trakk seg etter å ha invitert en ukrainsk naziveteran til parlamentet.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:45

Xi Jinping er misfornøyd med Justin Trudeau

Kinas president Xi Jinping er ikke fornøyd med at det han og Canadas statsminister Justin Trudeau snakket om på et møte, har blitt gjengitt i pressen. – Dette er ikke slik vi gjør ting, sa Xi til Trudeau onsdag. Det viser en video fra G20-toppmøtet i Indonesia.

NRK - 11 apr 23 kl. 19:40

Etterretningslekkasjen i USA: Trudeau avkrefter

I møte med pressen tirsdag, fikk Canadas statsminister Justin Trudeau spørsmål om tilstanden til landets energiinfrastruktur. Bakteppet er etterretningslekkasjen i USA. For en prorussisk dataangrepsgruppe kan ha angrepet energinettet til Canada tilbake i februar, rapporterer The New York Times, som siterer de lekkede Pentagon-dokumentene.

NRK - 22 sep 23 kl. 02:48

Zelenskyj til Canada

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal besøke Canada og tale til landets nasjonalforsamling fredag. Det opplyser kontoret til Canadas statsminister Justin Trudeau. Zelenskyj skal også møte canadiske næringslivsledere for å styrke private investeringer i Ukraina i framtida, heter det..

NRK - 20 sep 23 kl. 13:52

India ber borgere i Canada være forsiktige etter betent drapssak

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.

NRK - 19 sep 23 kl. 07:18

India utviser kanadisk diplomat

Det melder nyhetsbyrået AFP. Bakgrunnen er at Canadas statsminister Justin Trudeau sier at landets etterretningsopplysninger tyder på at den indiske regjeringen kan ha stått bak drapet på en sentral sikh-leder. Indias utenriksdepartement har reagert kraftig på anklagene og kaller dem absurde.

VG - 06 jul 23 kl. 11:23

Canadas statsminister trygler Taylor Swift om besøk

Statsminister Justin Trudeau (51) lokker Taylor Swift (33) med hennes egne låter i håp om å få stjernen til Canada..

NRK - 09 maj 23 kl. 16:05

Trudeau: Canada lar seg ikke skremme

Canada lar seg ikke skremme av Kinas utvisning av en canadisk konsul, sier Canadas statsminister Justin Trudeau. Han mener utvisningen er et ledd i Kinas forsøk på å svare med samme mynt etter at Canada tidligere i uka utviste en kinesisk diplomat. Den kinesiske diplomaten blir beskyldt for å ha oppført seg truende mot en canadisk parlamentariker som er kritisk til Beijing.

NRK - 10 jun 23 kl. 14:34

Reuters: Canada med stor støtte til Ukraina

Canadas statsminister Justin Trudeau sier de vil støtte Ukraina med 500 millioner dollar til militære formål. Det skriver nyhetsbyåret Reuters. Canada blir også del av et stort internasjonalt samarbeid for å trene ukrainske jagerflypiloter..

NRK - 08 jun 23 kl. 05:53

USA tilbyr Canada mer hjelp med å slukke skogbranner

USA har tilbudt nabolandet mer hjelp med å slukke de mange og store skogbrannene som herjer landet. Det kom fram i en samtale mellom USAs president Joe Biden og Canadas statsminister Justin Trudeau, melder AFP. Onsdag kveld var det 414 aktive branner i Canada, og røyken har ført til farlig luft blant annet i New York..

NRK - 01 jun 23 kl. 00:18

Skogbrannene i Canada: – Vi trenger all hjelp vi kan få

En rekke skogbranner sørøst i Canada har ført til at flere tusen mennesker har evakuert fra hjemmene sine. Tørt terreng, temperaturer og vind gjør slukningsarbeidet krevende for brannmannskap. Det fryktes at brannene vil spre seg ytterligere.

Klartale - 28 mar 23 kl. 06:00

Forbyr populære Tiktok i flere land

Barna til Justin Trudeau er skuffet. De får ikke lenger bruke appen Tiktok. Trudeau er statsminister i Canada.

NRK - 23 apr 23 kl. 23:33

Diplomater fra Canada evakuert fra Sudan

Vi har midlertidig stanset Canadas operasjoner i Sudan og hentet ut våre diplomater, skriver statsminister Justin Trudeau på Twitter søndag kveld..

NRK - 09 sep 22 kl. 12:53

Trudeau i tårevåt hyllest av dronningen: – Et av mine favorittmennesker

Canadas statsminister Justin Trudeau sier han vil savne samtalene med dronning Elizabeth og at hun var et av hans favorittmennesker. Trudeau hedret dronningens minne med tårer i øynene og med bristende stemme, viser en video Sky News har publisert. – Hun var vår dronning i nesten halve tiden Canada har eksistert og hun hadde en tydelig, dyp og varig kjærlighet for canadiere, sier Trudeau.

NRK - 24 mar 23 kl. 01:43

USA inngår asylavtale med Canada

USAs president Joe Biden har ankommet Canadas hovedstad Ottawa. Fredag skal han møte statsminister Justin Trudeau og tale til nasjonalforsamlingen. To viktige avtaler ser ut til å ha blitt ferdigstilt allerede før Biden forlot Washington tidligere torsdag.

NRK - 17 feb 23 kl. 09:37

Canada sender militærskip til Haiti

Canada sender to militærskip til kysten av Haiti i løpet av de neste ukene for å bidra med overvåking av landet, som har vært preget av uro det siste året. Militærskipene har som oppdrag å overvåke situasjonen i landet, drive etterretning og opprettholde en maritim tilstedeværelse utenfor Haitis kyst, sier Canadas statsminister Justin Trudeau..

NRK - 13 feb 23 kl. 19:24

Dårlig vær gjør leting etter spionballong vanskelig

Canadas statsminister Justin Trudeau sier været skaper problemer for innhenting av vrakdelene etter nedskytningen av en ukjent gjenstand over Yukon lørdag. Han understreker imidlertid at arbeidet med å lete etter vrakdeler og innhente dem pågår. Den canadiske statsministeren sier også at det å trenge seg inn i luftrommet over Nord-Amerika er en alvorlig sak, og sier de flygende objektene vil være et tema som skal diskuteres neste gang han møter USAs president Joe Biden.

Klartale - 13 feb 23 kl. 09:40

Ukjent ting skutt ned fra lufta av USA

Amerikanske jagerfly skjøt ned en flygende ting søndag. Det er tredje nedskytingen på tre dager. Denne gangen i delstaten Michigan.

VG - 12 feb 23 kl. 16:14

Team på bakken i Canada leter etter mystisk objekt

Canadas statsminister Justin Trudeau opplyser at mannskaper nå leter på bakken for å finne og analysere vrakrester etter at et uidentifisert objekt ble skutt ned lørdag kveld..

NRK - 11 feb 23 kl. 22:59

Objekt skutt ned over Canada

Det uidentifiserte objektet som lørdag ble observert over Canada er skutt ned, opplyser Canadas statsminister Justin Trudeau på Twitter – Jeg beordret nedskyting av et uidentifisert objekt som krenket kanadisk luftrom. NORAD skjøt ned objektet over Yukon. Både canadiske og amerikanske fly ble sendt ut og objektet ble skutt ned av et amerikansk F-22, skriver statsministeren.

NRK - 10 feb 23 kl. 23:40

Canada: Støtter avgjørelsen om å skyte ned objektet

Canadas statsminister Justin Trudeau sier fredag at han ble orientert om det flyvende objektet i amerikansk luftrom over Alaska, og at han støtter den amerikanske avgjørelsen om å skyte objektet ned, skriver Reuters..

Klartale - 07 dec 22 kl. 09:03

Guterres sier vi behandler naturen som et toalett

– Vi behandler naturen som et toalett. Det sa António Guterres under en klimakonferanse. Han er FNs general-sekretær.

NRK - 18 jan 23 kl. 15:20

Canada lover Ukraina 200 pansrede kjøretøy

Canadas forsvarsminister Anita Anand besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv onsdag, og lovet en forsendelse av 200 pansrede personalkjøretøy. Ukraina hadde spesifikt bedt om slike kjøretøy, heter det i en uttalelse fra det canadiske forsvarsdepartementet. – Hjelpen har en verdi på over 90 millioner canadiske dollar og tildeles som en del av de ytterligere 500 millionene i militærhjelp til Ukraina som statsminister Justin Trudeau varslet i november i fjor, står det i uttalelsen.

NRK - 19 sep 22 kl. 03:19

Trudeau vil ikke ha monarkidebatt

Statsminister Justin Trudeau vil ikke ta opp igjen debatten om Canadas rolle i det britiske monarkiet, hvis monark automatisk er landets statsoverhode. – For meg er ikke det en prioritet. Det er ikke engang noe jeg vurderer å diskutere, sa Trudeau i et intervju i London søndag, kvelden før dronningens begravelse.

NRK - 06 dec 22 kl. 21:49

Guterres : – Vi fører ein krig mot naturen

– Naturen er under angrep. Slik opna statsministeren i Canada Justin Trudeau FNs naturtoppmøte COP15 i Montreal i Canada. Målet med COP15 er å vedta eit rammeverk for globalt biologisk mangfald – som har blitt kalla «ein Parisavtale for naturen».

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com