Jurij Ihnat

Monday, 15 July, 13:57

Nyheter om Jurij Ihnat

NRK - 03 mar 24 kl. 20:40

Ukraina: Det russiske luftvåpenet trapper ned aktiviteten i øst

Russiske luftvåpenoperasjoner over Øst-Ukraina er betydelig redusert etter at det ukrainske luftforsvaret ble styrket, ifølge Ukraina. – Forsvaret fra vestlige partnere har en effekt, sa luftforsvarets talsmann Jurij Ihnat til avisen Ukrainska Pravda søndag. Ifølge ukrainerne har flere russiske Su-34 og Su-35 jagerfly blitt skutt ned øst i Ukraina den siste tiden.

NRK - 09 jan 24 kl. 10:13

Ukraina melder om stort underskudd på luftvernraketter

Det ukrainske luftforsvaret sier at de har et stort underskudd på luftvernraketter. Talsperson Jurij Ihnat sier til ukrainsk TV at de har brukt en betydelig del av sine reserver på å forsvare seg mot de mange russiske luftangrepene den siste tiden. Russland har trappet opp sine luftangrep med både raketter og droner de siste ukene.

NRK - 23 dec 23 kl. 04:15

Ukraina hevder å ha skutt ned tre russiske bombefly

Ukrainske styrker skjøt ned tre russiske bombefly av typen Su-34 fredag, hevder landets president og luftforsvar. Det russiske militæret har ikke meldt noe om den angivelige nedskytingen, men russiske militærbloggere har omtalt tapet, og analytikere antyder at det trolig er Patriot-raketter fra USA som ble brukt. Kommandør Mykola Olesjtsjuk i det ukrainske luftforsvaret er blant dem som hevder flyene ble skutt ned.

NRK - 17 aug 23 kl. 13:37

Ukraina sier de venter forgjeves på F-16-fly

Ukraina har gitt opp håpet om å få vestlige F-16-fly i år, sier en talsmann for landets flyvåpen til ukrainsk TV. – Det er helt åpenbart at vi ikke vil bli i stand til å forsvare Ukraina med F-16-fly i høst og vinter, sier talsmannen Jurij Ihnat. – Vi hadde store forhåpninger om at disse flyene kunne bli en del av vårt luftforsvar og beskytte oss mot rakett- og droneterroren fra Russland, sier han.

NRK - 01 nov 23 kl. 17:40

Ukraina: Oljeraffineri i brann etter russisk droneangrep

Et russisk droneangrep førte til brann ved et oljeraffineri det sentrale Ukraina og kuttet strømmen i tre landsbyer, sier ukrainske tjenestemenn. I tillegg ble strømledninger på jernbanen skadet av vrakrester fra nedskutte droner i Kirovohrad-regionen, opplyser ukrainerne. Lederen for militæradministrasjonen i Poltava i Øst-Ukraina sier brannen ved raffineriet ble sluppet raskt.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

NRK - 10 aug 22 kl. 12:41

Hevder russiske fly ble ødelagt på Krim

Minst ti russiske fly ble ødelagt i eksplosjonene ved en flybase på den annekterte Krim-halvøya tirsdag, hevder en talsmann for Ukrainas flyvåpen. – Etter eksplosjonene så vi helt klart at flyparken ble rammet, sier talsmannen Jurij Ihnat på ukrainsk TV. Russland har ifølge Ihnat stasjonert kampfly av typen Su-30M og Su-24 ved Sakhi-basen, samt transportfly av typen Iljushin Il-76.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com