Junta-krav

Friday, 21 January, 22:13

Nyheter om Junta-krav

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 okt 21 kl. 13:25

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 04 jul 21 kl. 14:51

Vitner: 25 personer drept

25 personer er drept i kamper mellom regjeringsstyrker og anti-junta-tilhengere i Myanmar, blant dem flere sivile, opplyser landsbyboere. Kampene brøt ut i Sagaing-regionen sentralt i landet fredag. Området har også tidligere vært åsted for sammenstøt mellom militæret og motstandsstyrker opprettet etter kuppet i februar.

Aftenposten - 14 feb 21 kl. 15:18

Massive protester mot Myanmars nye junta

Myanmars nye junta har gitt seg selv nye fullmakter og truer med represalier mot dem som skjuler etterlyste aktivister..

NRK - 14 maj 21 kl. 07:08

Myanmar erklærer unntakstilstand

Myanmars junta har erklært unntakstilstand i en by i delstaten Chin, etter å ha anklaget «bevæpnede terrorister» for å ha angrepet en politistasjon og en bank, melder Reuters. Fredag meldes det om en opptrapping av sammenstøt mellom militæret og opprørsgrupper i landet..

NRK - 09 maj 21 kl. 07:23

Erklærer opposisjon for terrorister

Myanmars junta kaller opposisjonens skyggeregjering for terrorister. Samme karakteristikk får den såkalte «Folkets forsvarsstyrke», som skyggeregjeringen har opprettet for å konfrontere sikkerhetsstyrkene. 700 er drept etter militærkuppet 1.

VG - 04 mar 21 kl. 02:17

Fredsforsker: Kina har alt å tjene på å stoppe Myanmar-juntaen

Demonstrantene gir ikke opp kampen og Junta-ledelsen fortsette å skyte med skarpt for å slå ned protestene mot militærregimet i Myanmar..

NRK - 25 feb 21 kl. 10:54

Junta-tilhengere marsjerte i Yangon

Tilhengere av militærjuntaen marsjerte torsdag i Yangon i Myanmar. Væpnet med køller, kniver og spretterter angrep de demokratiforkjemperne som protesterer mot militærkuppet. Beboere i området protesterte med å slå på gryter og panner..

Aftenposten - 16 feb 21 kl. 13:54

Junta-talsmann: Aung San Suu Kyi holdes i sin bolig

En talsmann for militærjuntaen i Myanmar hevder Aung San Suu Kyi ikke er pågrepet, men at hun befinner seg hjemme av….

NRK - 12 feb 21 kl. 03:22

Facebook reduserer junta-innhold

Facebook melder at de legger begrensinger på spredningen av innhold fra militærjuntaen i Myanmar etter kuppet, og begrunner det med at det spres feilinformasjon. Begrensingen innebærer at færre vil få opp meldingene fra juntaen og dens talspersoner..

Aftenposten - 12 sep 20 kl. 20:32

Mali-junta lover 18 måneders overgangsstyre

Militærjuntaen som har tatt makten i Mali, lover å etablere en overgangsregjering som skal styre landet i en periode på 18 måneder..

NRK - 12 maj 19 kl. 07:26

Samtaler om Sudans framtid

Sudans militære junta har invitert protestrørsla til nye samtaler. Partane er ueinige om vegen vidare for Sudan. Det er framleis tusenvis av demonstrantar i gatene i landet, etter at Omar al-Bashir vart kasta som president etter 26 år ved makta..

NRK - 11 apr 19 kl. 23:08

EU ber junta gi makten til folket

EUs utenrikssjef Federica Mogherini oppfordrer hæren i Sudan til raskt å gi makten i landet til en sivil regjering. Militærjuntaen tok over makten torsdag og avsatte president Bashir..

NRK - 27 maj 16 kl. 23:00

Junta-leder fikk 20 års fengsel

Den tidligere junta-lederen Reynaldo Bignone er dømt til 20 års fengsel i en rettssal i Buenos Aires i Argentina for bortføring og drap på politiske motstandere på 1970- og 1980-tallet. Bignone soner allerede en livstidsdom..

NRK - 15 jul 16 kl. 09:22

Ber Thailands junta gå i dialog

Over 20 ambassadører fra EU-land, sammen med sine canadiske og amerikanske kolleger, oppfordrer militærjuntaen i Thailand til å gå i dialog med det thailandske folket. Diplomatene uttrykker bekymring over at aktivister blir pågrepet, melder NTB..

Aftenposten - 06 dec 15 kl. 09:07

Myanmars tidligere junta-leder støtter Aung San Suu Kyi

Sjefen for Myanmars tidligere militærjunta erklærer klar støtte til sin gamle erkefiende..

DN - 08 feb 15 kl. 11:13

Thailands junta nekter eksstatsminister utreise

Militærjuntaen som styrer Thailand, nekter tidligere statsminister Yingluck Shinawatra å forlate landet..

DN - 23 jun 14 kl. 18:57

Junta skaper teletrøbbel

Den thailandske militærjuntaen skaper mer trøbbel for Telenor. Landets regjering utsetter auksjonen som skal tildele nye 4G-frekvenser. Fra før av har thailandske telemyndigheter truet med å diskvalifisere Telenors mobilselskap i den auksjonen..

NRK - 11 jun 14 kl. 15:13

Thailand-junta truer Telenor

Telenors åpenhet om at teleselskapene fikk ordre om å sperre tilgangen til Facebook under militærkuppet i Thailand, har gjort myndighetene i landet rasende. Nå trues Telenor-eide DTAC med utestengelse fra landets 4G-auksjoner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt