Jotunheimen

Tirsdag, 11 Mai, 05:28

Nyheter om Jotunheimen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 april 21 kl. 21:23

Stor aksjon i Jotunheimen

Lavinehundar, redningsmannskap, politi og helikopter er på veg inn i Jotunheimen etter melding om eit stort snøskred i området ved Hurrbrean i Lom. Dette er heilt på grensa til Sogn og Fjordane, og det blir vurdert å setje inn mannskap frå Sogn..

NRK - 07 mai 21 kl. 19:08

Skredfare flere steder

Det er meldt om betydelig snøskredfare i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Jotunheimen lørdag. Søndag er listen enda lenger. I tillegg til nevnte steder er det også meldt om snøskredfare, faregrad 3, i Indre Sogn, Hallingdal og Vest-Telemark, opplyser varslingstjenesten Varsom.

NRK - 16 april 21 kl. 03:48

Ingen funnet i skred i Jotunheimen

Ingen er funnet i snøskredet som ble oppdaget torsdag kveld ved Hurrbrean i Lom kommune. Operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt sier til NTB at skredet er gjennomsøkt av lavinehunder og Røde Kors..

VG - 26 mars 21 kl. 15:19

Påskehilsen fra kong Harald: – Jeg tenker på dere

Kong Harald og dronning Sonja skal tilbringe påsken på Prinsehytta. I en påskehilsen håper kongen at alle kan finne små gleder i ting man kan gjøre. Det blir hyttepåske på kongefamilien.

NRK - 25 mars 21 kl. 14:31

Kongeparet reiser til hytta

Kongen og dronningen skal tilbringe påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i Jotunheimen. Kronprinsfamilien skal til hytta i Uvdal. «Kongefamilien følger regjeringens og kommunenes smittevernregler og råd, også med hensyn til besøk», sier Slottet til NRK..

VG - 24 feb. 21 kl. 19:38

Første sniktitt på «Askepott»-innspillingen

GJENDESHEIM (VG) VG snuste seg frem til Astrid Smeplass (24), Cengiz Al (23) og filmteamet i fjellheimen ved inngangen til Jotunheimen..

NRK - 23 jan. 21 kl. 14:36

Snøskredfare på Vestlandet

Det er laurdag betydeleg snøskredfare, faregrad 3, i mellom anna regionane Voss, Hardanger, Indre Sogn, Hallingdal og Jotunheimen, melder varsom.no. Skredsituasjonen er utfordrande sjølv om uvêret avtar, melder NVE..

NRK - 13 des. 20 kl. 13:56

Betydelig fare for snøskred

Både i Vest-Telemark, Hallingdal, Heiane, Jotunheimen og Hardanger er det betydelig snøskredfare både søndag og mandag. De fem stedene er i kategori tre melder Norges vassdrags- og energidirektorat. Det betyr betydelig fare for snøskred.

NRK - 13 des. 20 kl. 12:55

Fare for snøskred flere steder

NVE advarer om betydelig fare for snøskred i Hallingdal, Heiane, Vest-Telemark, Jotunheimen og Hardanger både søndag og mandag. Til NTB anbefaler de folk å unngå å bevege seg i bratt terreng, og at de bør ha god skrederfaring for å være i områdene..

Aftenposten - 09 des. 20 kl. 11:38

Varsel om snøskredfare flere steder sør i landet

I Jotunheimen, Hallingdal og ved Voss er det betydelig fare for snøskred de neste dagene. NVE har sendt ut et oransje farevarsel for dagene framover..

NRK - 09 des. 20 kl. 09:53

Stor snøskredfare flere steder

En skiløper kan svært enkelt utløse snøskred i flere fjellområder i Sør-Norge nå. Både Hallingdal, Jotunheimen, Voss og deler av Vest-Telemark har betydelig skredfare, ifølge varsom.no.

NRK - 07 des. 20 kl. 07:47

Fare for snøskred

Det er betydeleg snøskredfare i Jotunheimen og Indre Sogn. Varslingstenesta varsom.no melder at ein skikøyrar kan løyse ut middels store skred i leheng med fersk fokksnø.

NRK - 06 des. 20 kl. 15:45

Betydeleg snøskredfare

Det er betydeleg snøskredfare i Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger frå midnatt av. Varslingstenesta varsom.no melder at ein skikøyrar kan løyse ut middels store skred i leheng med fersk fokksnø..

E24 - 06 des. 20 kl. 14:06

Pokergründer og Reitan-selskap støtter nytt e-sportsenter i Trondheim

E-sportsenteret Jotunheimen i Trondheim skal hente 4 millioner gjennom folkefinansiering, der de eksisterende eierne har bestemt seg for å spytte inn 1,3 millioner av disse. Med på satsingen er pokergründer Morten Klein og Reitan-eide EC Dahls Eiendom..

NRK - 04 sep. 20 kl. 19:47

Klatrarar faste i Jotunheimen

Det er sett i gang redningsaksjon på Torfinnstindane i Jotunheimen etter at fire erfarne klatrarar fekk problem på veg ned frå tur. Det er snø, tåke, vind og minusgrader i området, melder politiet, og hjelpemannskap er på veg for å hente dei ut..

P4 - 28 okt. 20 kl. 10:54

Varsler kraftig vind på Vestlandet

Det er ventet kraftige vindkast og mye nedbør på Vestlandet i dag. Langs kysten kan vinden komme opp i liten storm, og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut farevarsel. I tillegg er det ventet mellom 50 til 80 millimeter nedbør på 12 timer.

Aftenposten - 26 sep. 20 kl. 19:30

Dagens quiz: Søndag 27. september 2020

I hvilket fjellområde ligger Snøhetta, Norges høyeste fjell utenom Jotunheimen?.

P4 - 17 sep. 20 kl. 23:32

Redningsaksjon på Stetinden

Tre personer er hentet ut av Norsk Luftambulanse da de ble sittende fast på Stetinden i Jotunheimen i kveld. De hadde problemer med å komme seg ned fra fjellet på grunn av mørket. Ingen ble skadet..

P4 - 17 sep. 20 kl. 07:45

Lei snus på Besseggen

Fjellguidene i Jotunheimen har sett seg lei på at folk spytter ut snus på turen over Besseggen. Så lei ble de, at de ba snusprodusenten se på problemet skriver NRK. Onsdag denne uken møtte snusprodusenten Swedish Match Norge opp mannsterke med søppelposer og hansker for å se på problemet og har nå i tillegg til å plukke opp snusen laget snusvettregler for å få folk til å slutte å forsøple i naturen.

NRK - 20 juli 20 kl. 12:38

Leteaksjon i Jotunheimen

Det er satt i gang en leteaksjon etter en 30 år gammel kvinne i området rundt Eidsbugarden i Jotunheimen. Hun ble borte fra en hytte i natt. Politiet ber turgåere om å holde utkikk.

VG - 15 sep. 20 kl. 16:06

Raja etter Cruise-møte: Norge vurderes også for neste «Mission: Impossible»-film

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja har møtt Tom Cruise på filminnspillling. Han lokket med fottur over Jotunheimen og sier produksjonen allerede har vurdert flere andre områder i Norge til neste storprosjekt..

VG - 14 sep. 20 kl. 01:57

Remi (39) overlevde natten i forlatt telt: – Jeg grep hver eneste sjanse til å holde meg i live

I morgentimene søndag ble Remi Grinius reddet etter en iskald natt i fjellsidene i Jotunheimen. – Jeg er takknemlig for å være i live, sier 39-åringen til VG..

NRK - 16 juli 20 kl. 14:53

Leitar etter mann i Jotunheimen

Det er sett i gang leiteaksjon etter ein mann i 60-åra som familien ikkje har hatt kontakt med på fleire dagar. Han er på fjelltur med utgangspunkt Eidsbugarden i Jotunheimen. Politi, frivillige mannskap og redningshelikopter er sendt til området..

NRK - 04 sep. 20 kl. 22:22

Klatrarar løfta opp på 1900 moh.

Ei alpin redningsgruppe på fire klatrarar er løfta opp på 1900 meter over havet og tek seg vidare opp og bort til hylla der dei faste klatrarane er samla i Jotunheimen. Dei har kontinuerleg dialog mellom gruppene, som har det greitt, seier politiet..

Aftenposten - 03 sep. 20 kl. 10:15

Til topps med de minste i Jotunheimen

Selv de minste kan gå lange turer når planleggingen er god. Her får du de beste tipsene til en vellykket tur..

Aftenposten - 28 aug. 20 kl. 07:00

200 år siden Jotunheimen ble «oppdaget»

Det var en sensasjon da to studenter dokumenterte deler av fjellheimen i 1820. – De laget tegninger og akvareller som var så nøyaktige og detaljrike at de kan sammenlignes med dagens fotografier, sier Harald Østgaard Lund ved Nasjonalbiblioteket..

P4 - 19 aug. 20 kl. 17:43

Redningsaksjon på Galdhøpiggen

Det pågår en redningsaksjon på Galdhøpiggen i Jotunheimen etter et fall. Et redningshelikopter, Røde Kors og politiet deltar nå i redningsarbeidet med å hente ut personen. Personen er bevisst og ved godt mot..

NRK - 15 aug. 20 kl. 19:08

Mann skadd på fjelltur

En mann har blitt skadet på fjelltur i Hellstugutind/Jotunheimen, og er vanskelig tilgjengelig. Det melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter. Luftambulanse Lørenskog og redningshelikopter Florø samarbeider for å få vedkommende ut..

P4 - 13 aug. 20 kl. 06:58

Savnet mann funnet

Mannen i 60-årene, som var savnet i Jotunheimen er funnet av et redningshelikopter. Mannen la ut på tur i går morges og ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake til avtalt tid. Han hadde vrikket foten, og derfor hadde turen tatt langt tid, opplyser politiet i Innlandet..

P4 - 13 aug. 20 kl. 05:24

Person savnet i Vågå

Det er igangsatt en redningsaksjon etter en person som er savnet øst i Jotunheimen. Personen gikk mot en fjelltopp i går morges, men har ikke kommet tilbake til avtalt tid. Røde Kors bistår i redningsaksjonen..

P4 - 28 juli 20 kl. 07:10

Fjellguider refser snusere i fjellheimen

Erfarne fjellguider refser nå snusere på tur i fjellheimen. Til Dagbladet forteller fjellguider ved Besseggen at de opplever at det generelt forsøples mindre i fjellområdet i Jotunheimen, men at de merker en stor økning i snusposer som ligger igjen. Fjellguidene går derfor over fjellet med gassbrennere i hånda for å svi vekk snusposene, og ber nå alle snusere om å ta med seg de brukte snusposene hjem fra tur..

Aftenposten - 22 juli 20 kl. 06:46

Turgåere reddet ned fra Besseggen i natt

To turgåere ble tidlig onsdag morgen hentet ned fra Besseggen i Jotunheimen. Redningsaksjonen startet 19.30 tirsdag kveld..

NRK - 20 juli 20 kl. 14:49

Savnet funnet i god behold

Den 30 år gamle kvinnen som ble meldt savnet etter å ha forlatt en hytte ved Eidsbugarden i Jotunheimen i natt, ble funnet i god behold på vestsiden av Tyin-vannet i formiddag. Både bakkemannskaper og helikopter deltok i letingen..

P4 - 21 mai 20 kl. 21:48

Stor snøskredfare i Jotunheimen

Det er nå stor snøskredfare i Jotunheimen. I følge varsom.no øker faren i takt med at temperaturen stiger.

NRK - 21 mai 20 kl. 21:30

Snøskredfare i Jotunheimen

Det er nå betydelig snøskredfare i Jotunheimen. Ifølge varsom.no øker faren for våte skred utover dagen i takt med at temperaturen stiger.

NRK - 16 juli 20 kl. 00:55

Hentet med helikopter etter fall

En fotturist som skadet seg i et fall mellom Visbretinden og Langvasshø i Jotunheimen, er hentet ned fra fjellet i helikopter, og fraktes videre fra Leirvassbu til sykehus i ambulanse, opplyser politiet i Innlandet..

P4 - 07 juli 20 kl. 20:15

Åtte reddet i luftambulanse

Åtte personer måtte hentes ned med luftambulanse fra området Besseggen og Bessvatnet i Vågå i Jotunheimen i kveld. Ifølge politiet hadde de gått seg fast i området og var svært kalde..

P4 - 05 juli 20 kl. 13:20

Mange avbestilte turen til Besseggen

Da en undersøkelse viste at Besseggen i Jotunheimen var det store målet for mange i sommer, mistet mange lysten til å gå turen. En undersøkelse fra Ipsos viste at 170 000 hadde tenkt seg til Besseggen, og nesten med en gang den ble kjent rant avbestillingene inn til turisthytten Gjendesheim, melder TV2. Mange opplyste at de mente det ble altfor fullt..

NRK - 04 juli 20 kl. 14:11

Kald julirekord i Lom

Sognefjellshytta i Lom i Jotunheimen satte natt til i dag stasjonsrekord for minimumstemperatur i juli med -7,2 grader. Målingen er også minimumsrekord i juli for Innlandet fylke, opplyser Meteorologisk institutt..

P4 - 04 juli 20 kl. 14:17

Kulderekord i Lom

Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. På Sognefjellshytta i Lom i Jotunheimen ble i natt målt 7,2 kuldegrader. Dette er den kaldeste julitemperaturen målt i Innlandet fylke noen gang, opplyser Meteorologisk insitutt.

VG - 29 juni 20 kl. 11:33

Dette er OL-håpets sommerjobb

Norges OL-medaljehåp i kappgang, Håvard Haukenes (30), innledet sin tre uker lange høydeleir i Jotunheimen ved å jogge opp til Norges tak fra Juvasshytta - rett fra sommerjobben som taktekker hjemme i Bergen..

P4 - 29 feb. 20 kl. 19:13

Redningsaksjon i Jotunheimen

Det er satt i gang en redningsaksjon for å hente ut to skigåere i Jotunheimen. Tett snødrev, vind og dårlig sikt gjør at de to ikke klarer å komme seg ut av området på egen hånd. En av snøskuterne som er på vei mot turfølget har nå satt seg fast.

Klartale - 30 april 20 kl. 16:10

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

Frister Lofoten, Jotunheimen eller Sognefjorden? Norske attraksjoner vil ha oss på besøk..

NRK - 29 feb. 20 kl. 18:49

Redder ut skigåere

Det er satt i gang en redningsaksjon for å hente ut to skigåere mellom Fondsbu og Gjendebu i Jotunheimen. De to klarer ikke å ta seg fram pga. snødrev, vind og dårlig sikt i området.

Aftenposten - 18 feb. 20 kl. 08:30

Fortsatt mye vind og vanskelige kjøreforhold i fjellet

Sterk kuling, snø og vanskelige kjøreforhold ved Hovden, Hardangervidda og i Jotunheimen. Men gode muligheter for sol i lavereliggende strøk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt