Johannesburg

Wednesday, 06 December, 07:52

Nyheter om Johannesburg

Klartale - 31 aug 23 kl. 08:38

Minst 52 døde i brann i Johannesburg

Det meste av brannen er slukket. Men det kommer fortsatt røyk fra bygningen. Det har blitt gjort et større letearbeid i bygningen torsdag morgen.

NRK - 31 aug 23 kl. 07:07

Minst 20 døde i Johannesburg-brann

Minst 20 er døde etter en brann i Sør-Afrikas største by Johannesburg, melder nyhetsbyrået AFP. Avisa Times skriver at det brøt ut en brann i en bygning i byens sentrum natt til torsdag. Flere titalls personer er også skadd og myndighetene frykter dødstallene vil stige.

NRK - 31 aug 23 kl. 07:07

38 døde i Johannesburg-brann

Minst 38 er døde etter en brann i Sør-Afrikas største by Johannesburg. Avisa Times skriver at det brøt ut en brann i en fem etasjers bygning i byens sentrum natt til torsdag. Flere titalls personer er også skadd og myndighetene frykter dødstallene vil stige.

NRK - 31 aug 23 kl. 07:07

52 døde i Johannesburg-brann

Minst 52 er døde etter en brann i Sør-Afrikas største by Johannesburg. Avisa Times skriver at det brøt ut en brann i en fem etasjers bygning i byens sentrum natt til torsdag. 43 personer er skadd og myndighetene frykter dødstallene vil stige.

NRK - 31 aug 23 kl. 07:07

63 døde i Johannesburg-brann

Minst 63 er døde etter en brann i Sør-Afrikas største by Johannesburg. Avisa Times skriver at det brøt ut en brann i en fem etasjers bygning i byens sentrum natt til torsdag. Det er også 43 mennesker som er skadd, ifølge talsperson Robert Mulaudzi har de mindre skader.

NRK - 31 aug 23 kl. 07:07

73 døde i Johannesburg-brann

Minst 73 er døde etter en brann i Sør-Afrikas største by Johannesburg. Avisa Times skriver at det brøt ut en brann i en fem etasjers bygning i byens sentrum natt til torsdag. Det er også mange mennesker som er skadd, ifølge talsperson Robert Mulaudzi har de mindre skader.

NRK - 27 sep 23 kl. 14:25

Norsk statsborger arrestert i Sveits med 46 kilo khat

En mann i 50-årene ble tirsdag arrestert i Zürich i Sveits. Han ble tatt med 46 kilo khat på flyplassen i Zürich. Ifølge sveitsiske myndigheter hadde mannen reist fra Johannesburg i Sør-Afrika til Zürich, og var på vei videre til Barcelona i Spania.

VG - 01 sep 23 kl. 03:16

Branntragedien i Sør-Afrika: Hoppet ut av vinduene for å unnslippe flammene

74 mennesker mistet livet i en kraftig brann i Johannesburg natt til torsdag. Nå raser debatten om sikkerheten i millionbyens boligblokker..

Dagbladet - 31 aug 23 kl. 10:45

Voldsom brann i Johannesburg - minst 73 døde

Søket etter personer på innsida av bygningen pågår fortsatt..

VG - 31 aug 23 kl. 08:58

Reuters: Minst 63 døde i brann i Sør-Afrika

Bygget som brant skal ha vært bebodd av hjemløse, ifølge en talsperson fra nødetatene i Johannesburg..

NRK - 24 aug 23 kl. 09:52

Briks inviterer flere land inn i blokken – blant annet Iran og Saudi-Arabia

På toppmøtet i Johannesburg i Sør-Afrika varslet samarbeidsorganisasjonen Briks at de vil invitere en rekke flere land til å bli medlem. Dette inkluderer Etiopia, Iran, De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia og Egypt. Landene vil kunne bli innrullert fra januar 2024..

NRK - 23 aug 23 kl. 20:10

Sør-Afrika: Semje om å utvide Briks-gruppa

Sør-Afrika seier det er semje om å utvide Briks-gruppa, melder AFP. Brasil, Russland, Kina og Sør-Afrika møtte kvarandre i Johannesburg. – Vi har laga eit dokument som er vedteke, og vi har retningslinjer, prinsipp og prosessar som skal følgast når nye land skal bli medlemmar av Briks, seier den sørafrikanske utanriksministeren Naledi Pandor til den statlege radiostasjonen Ubuntu Radio.

NRK - 23 aug 23 kl. 14:28

Xi tar til orde for rask Briks-utvidelse

Kinas president Xi Jinping sier at Briks bør slippe flere land inn i gruppen, slik at verden kan styres på en mer rettferdig og fornuftig måte. Briks består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. En av de viktigste diskusjonene under toppmøtet i Johannesburg, er hvorvidt blokken skal utvides med flere land, og hvor raskt det skal skje.

NRK - 22 aug 23 kl. 12:45

Brics-ledere er samlet i Sør-Afrika

Ledere fra Brics-landene, Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, har innledet sitt første toppmøte etter pandemien. Møtet startet tirsdag i Johannesburg i Sør-Afrika og varer fram til torsdag. Brics er ment å utgjøre en motvekt mot vestlig innflytelse i internasjonal politikk, og en av de viktigste sakene er hvorvidt flere land skal inviteres inn i blokken.

Dagbladet - 22 aug 23 kl. 07:51

«Blir hjemme»

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har landet i Johannesburg for BRICS-toppmøtet. Putin blir hjemme, melder KREML..

NRK - 18 jul 23 kl. 21:49

Ramaphosa: Pågripelse av Putin vil være en krigserklæring

En pågripelse av president Vladimir Putin vil være det samme som å erklære krig mot Russland, mener Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa. Putin er i neste måned invitert til de såkalte Brics-landenes toppmøte i Johannesburg, men det er en kinkig sak for Sør-Afrika. Landet er tilsluttet Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som har utstedt arrestordre på den russiske presidenten for krigsforbrytelser i Ukraina.

NRK - 10 jul 23 kl. 16:51

Uvanlig snøvær i Sør-Afrika

Snøen lavet ned i Johannesburg og andre deler av Sør-Afrika mandag, noe som er høyst uvanlig. – Sist vi opplevde slikt vær var i 2012, sier meteorologen Puseletso Mofokeng. Sør-Afrikas meteorologiske institutt advarte om stengte veier og vanskelige kjøreforhold, mens opprømte barn koste seg med å lage snøballer og fange snøflak med tunga.

NRK - 06 jul 23 kl. 08:58

Dødstall nedjustert etter gasslekkasje i Sør-Afrika

Minst 16 personer er døde etter en gasslekkasje, opplyser lederen for provinsregjeringen i Gauteng. Tallet på døde er lavere enn mediene først rapporterte. På et besøk ved åstedet for ulykken i Boksburg øst for Johannesburg sier førsteminister Panyaza Lesufi at det er satt i gang etterforskning om hva slags gass som lekket ut.

NRK - 04 jul 23 kl. 13:30

Sterke reaksjoner etter brutal politivold-video i Sør-Afrika

En video som viser sivilkledde politibetjenter som drar en mann ut av en bil og tramper på hodet hans, har satt sinnene i kok i Sør-Afrika. Videoen av hendelsen som skjedde i helgen viser at en mann blir dratt over en vei og sparket, før han blir trampet på inntil han tilsynelatende mister bevisstheten og blir liggende livløs på bakken. Politibetjentene var del av et sikkerhetsteam som beskyttet visepresident Paul Mashatile, sier kontoret hans i en uttalelse tirsdag.

NRK - 07 jun 23 kl. 18:15

Putin diskuterte Ukraina med Ramaphosa

Russlands president Vladimir Putin snakket onsdag med sin sørafrikanske motpart Cyril Ramaphosa og temaet var et afrikansk initiativ til fredsløsning i Ukraina. Ifølge en kunngjøring fra Kreml diskuterte de to lederne på telefon «spørsmål knyttet til det velkjente afrikanske fredsinitiativet for å finne en løsning på konflikten i Ukraina». Putin vil om kort tid få besøk av en delegasjon bestående av flere afrikanske statsoverhoder, blir det opplyst.

Klartale - 06 jun 23 kl. 16:30

Mener de har funnet verdens eldste gravplass

En ekspert-gruppe sier de har funnet skjelett-rester av en Homo naledi. Det var en menneske-art som levde i steinalderen. De var 1,5 meter høye.

NRK - 16 jan 23 kl. 23:41

Tiger på rømmen i Sør-Afrika

Sørafrikanske myndigheter leter etter en tiger som angrep en mann og drepte en hund etter å ha rømt fra en privat gård utenfor Johannesburg i helga. Mannen overlevde angrepet, men ble tatt til sykehus, ifølge lokale medier. Innbyggere i Walkerville-regionen sør for Johannesburg er bedt om å passe på og å ikke oppsøke tigeren om de ser den.

NRK - 19 mar 23 kl. 21:04

Innsamling nærmer seg én million

En spleis nærmer seg én million kroner til tidligere LSK-målvakt Emille Baron, skriver Romerikes Blad. TV 2 hadde i helga en sak om at sørafrikaneren og familien sliter hjemme i Johannesburg etter at han ble hardt skadet på fotballbanen. Supporterklubben Kanarifansen har startet innsamlingen som søndag kveld var på over 934 000 kroner.

NRK - 26 okt 22 kl. 20:20

USA advarer mot mulig terrorangrep i Sør-Afrika

USA advarer mot et mulig terrorangrep i Sør-Afrikas største by Johannesburg i helgen. – Amerikanske myndigheter har mottatt informasjon om at terrorister planlegger å gjennomføre et angrep rettet mot store folkemengder på et ikke spesifisert sted i Sandton-området i Johannesburg, heter det på hjemmesiden til den amerikanske ambassaden i landet. Sandton er en velstående bydel i Johannesburg og omtales ofte som det rikeste området på hele det afrikanske kontinentet.

NRK - 29 dec 22 kl. 10:22

27 er døde etter gasstank-eksplosjon i Johannesburg

Julaften eksploderte en gasstank i Johannesburg. Torsdag opplyser de lokale helsemyndighetene at 27 personer er døde etter eksplosjonen. Helsemyndighetene i regionen bekreftet dette torsdag.

NRK - 04 dec 22 kl. 23:43

14 drukna under dåpsritual

Et dåpsritual i ei elv enda tragisk i Johannesburg i Sør-Afrika, der sterk straum førte til at minst 14 menneske drukna. 33 menneske var ifølgje AFP samla til dåp i elva Jukskei i ein forstad til Johannesburg. Redningsmannskap leitar etter fleire som er sakna i flaumvatnet som truleg kom av kraftig regn..

NRK - 25 dec 22 kl. 11:52

15 døde etter tankbileksplosjon i Sør-Afrika

Antall døde etter en tankbileksplosjon i Boksburg, sør for Johannesburg, i Sør-Afrika har steget til 15 personer, opplyser landets helseminister. I går ble det meldt at ti mennesker hadde mistet livet i ulykken, melder nyhetsbyrået AFP. Eksplosjonen skjedde julaften morgen etter at tankbilen med flytende gass hadde blitt sittende fast under en bro.

NRK - 25 dec 22 kl. 03:14

10 døde i tankbileksplosjon i Sør-Afrika

Tallet på døde etter at en lastebil eksploderte i Boksburg utenfor Johannesburg er oppe i 10. Eksplosjonen skjedde julaften morgen etter at tankbilen med flytende gass hadde blitt sittende fast under en bro. Det er uklart hvordan brannen startet.

NRK - 24 dec 22 kl. 10:09

Stor eksplosjon i Sør-Afrika skal ha drept mist åtte personer

Åtte mennesker ble drept etter at en lastebil eksploderte i Boksburg utenfor Johannesburg i Sør-Afrika, skriver News24. Nødetatene er på stedet, og flere skal og være kritisk skadd skriver Metro. Ifølge lokale medier skal lastebilen ha blitt sittende fast under en bro før den eksploderte..

NRK - 20 dec 22 kl. 19:01

Sør-Afrikas president lover kamp mot korrupsjon etter å ha blitt gjenvalgt

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa lover kamp mot korrupsjon etter å ha blitt gjenvalgt som leder for regjeringspartiet ANC. – Slik jeg ser det, så er min oppgave å forene ANC, sa presidenten under avslutningen av partiets landsmøte i Johannesburg tirsdag. Dagen før ble han gjenvalgt som partileder i en avstemning som ble jevnere enn ventet.

NRK - 04 dec 22 kl. 17:11

Ni druknet under dåp i Sør-Afrika

Likene av ni mennesker er funnet etter at de ble feid bort av en plutselig flom under en dåpsseremoni i en elv i Sør-Afrika i helgen. Ytterligere åtte personer er meldt savnet, og dødstallet vil dermed trolig øke, opplyser nødetatenes talsperson Robert Mulaudzi søndag. Mulaudzi sier at 33 personer var samlet ved bredden av Jukskei-elva i Johannesburg-forstaden Bramley Park i forbindelse med et dåpsritual lørdag.

Klartale - 01 nov 22 kl. 06:00

Kaller vold mot kvinner i landet for en pandemi

«Er jeg den neste» sto det på plakaten hun holdt. Hun var én av flere sørafrikanske kvinner som protesterte, skriver avisa The Guardian. Åtte kvinner ble voldtatt.

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 23:55

Åtte kvinner ble voldtatt under filminnspilling. Det utløste voldelige protester.

Åtte kvinner ble voldtatt i Krugersdorp utenfor Johannesburg forrige uke..

NRK - 03 aug 22 kl. 05:15

80 menn tiltalt for gjengvoldtekt

I Sør-Afrika er mer enn 80 menn tiltalt for å ha gjengvoldtatt og ranet åtte kvinner. Kvinnene var et filmteam som laget en musikkvideo i en nedlagt mine i Krugersdorp da de ble angrepet av bevæpnede menn. De tiltalte mennene skal være illegale gruvearbeidere som lette etter gull i et område vest for Johannesburg, skriver The Guardian.

NRK - 01 aug 22 kl. 17:50

80 personer møter i retten for gjengvoldtekter

Mer enn 80 personer har blitt arrestert etter en gjengvoldtekt av åtte unge sørafrikanske kvinner i Sør-Afrika. Politiminister omtalter overgrepene som «nasjonens skam». – Disse skadene blir evigvarende for disse barna, sier politiminister Bheki Cele på en pressekonferanse mandag.

NRK - 11 jul 22 kl. 22:01

To pågrepet etter massedrap på utelivsgjester i Sør-Afrika

To personer er pågrepet i forbindelse med masseskytingen i Sør-Afrika i helgen, opplyser lokalt politi. I alt 19 personer ble drept da det ble skutt mot gjestene på to utesteder i henholdsvis Soweto ved Johannesburg og Pietermaritzburg i KwaZulu-Natal-provinsen. Pågripelsene er knyttet til skytingen på en bar i Pietermaritzburg, der fire personer ble drept og åtte såret da to menn skjøt vilkårlig mot gjestene lørdag kveld.

NRK - 10 jul 22 kl. 08:50

14 døde i masseskyting i Sør-Afrika

14 personar er stadfesta døde etter ei masseskyting på ein bar i byområdet Soweto i Johannesburg i Sør-Afrika, melder AFP. Ti personar er meldt skadde, tre alvorleg. Skytinga starta klokka 00.

Klartale - 30 apr 22 kl. 06:00

Putin har flere venner enn det vi tror

Joe Biden mener Russland er alene. Mer enn noensinne. Skal vi tro eksperter er det feil.

VG - 13 jan 22 kl. 09:51

Dette skjedde da Sør-Afrika slapp omikron løs

Johannesburg (VG) Mens Norge prøver å bremse omikron, lot sørafrikanerne det stå til..

NRK - 19 sep 21 kl. 08:01

Ordføreren i Johannesburg død

Ordføreren i Johannesburg, Jolidee Matongo, døde i en trafikkulykke da han var på vei hjem etter å ha drevet valgkamp med Sør-Afrikas president lørdag. 46 år gamle Matongo ble valgt til ordfører for en måned siden, etter at forgjengeren hans døde av korona. Matongo var født i Soweto, og ble medlem av ANCs ungdomsorganisasjon som 13-åring..

NRK - 24 aug 21 kl. 14:55

Flere gravide barn i Sør-Afrika

Antallet tenåringer eller små jenter som blir gravide har økt betraktelig i Sør-Afrika siden starten av pandemien. Det opplyser organisasjonen Redd Barna, som viser til en økning på 60 prosent i regionen rundt Johannesburg. Pandemien risikerer å forårsake en tilbakegang i rettighetene for de unge jentene, skriver Redd Barna, som ber myndighetene om å trappe opp spredningen av informasjon og prevensjon..

NRK - 08 aug 21 kl. 16:08

Ett tonn kokain i svensk container

Sør-afrikansk politi i Durban har funnet ett tonn kokain i en container som tilhører den svenske lastebilselskapet Scania. Det melder Aftonbladet, som siterer Die Welt. Politiet tror kokainen kan kobles til et tidligere beslag av 715 kilo kokain i Johannesburg.

NRK - 05 jul 21 kl. 16:00

Høye smittetall i Sør-Afrika

Sør-Afrika er hardt rammet av en ny smittebølge, og lørdag ble det satt ny årsrekord med 26.485 nye registrerte smittetilfeller. Det er områdene rundt Johannesburg og Pretoria i Gauteng-provinsen som er hardest rammet, og provinsen sto for 16.

NRK - 29 maj 21 kl. 06:35

Tyskland gir penger til vaksiner

Tyskland vil gi opptil 50 millioner euro, tilsvarende 510 millioner kroner, i støtte til vaksineproduksjon i Sør-Afrika, ifølge helseminister Jens Spahn. Løftet kom under et besøk til Johannesburg fredag. Tyskland er, i likhet med Frankrike og EU, ivrige til å støtte teknologioverføring for vaksineproduksjon, sa Spahn videre.

P4 - 11 jul 20 kl. 13:49

Flere drept i gisselsituasjon

Fem personer ble drept etter en gisselsituasjon og skyting i en kirke utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. 30 personer er pågrepet, det opplyser landets nasjonale politi. Det er uklart hvorfor gislene ble holdt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com