Joe Biden

Lørdag, 15 Mai, 01:00

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 9 timer siden

USAs utenriksminister til København

USAs utenriksminister Antony Blinken besøker Danmark søndag. Arktis og klimaendringer vil trolig bli viktige temaer på møtene. Ifølge avisen Berlingske kan møtet også være en del av forberedelsene til et toppmøte mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin i sommer..

NRK - I førrgår: 22:40

Biden i telefonmøte med Netanyahu

USAs president Joe Biden snakket onsdag med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og understreket at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep. – Jeg hadde en samtale med Netanyahu for kort tid siden. Jeg forventer og håper at dette vil ta slutt så fort som mulig, men Israel har rett til å forsvare seg når tusenvis av raketter kommer inn i deres territorium, sa Biden.

Aftenposten - I førrgår: 11:46

Joe Biden har lenge ligget foran. Snart har Erna Solberg mer å skryte av.

Joe Biden vil vaksinere 70 prosent av USAs voksne befolkningen innen 4. juli. Men Erna Solberg har bedre kort på hånden..

NRK - 11 mai 21 kl. 01:28

Unge velgere ga Biden Seieren

En kraftig økning i antallet unge velgere bidro til å gi Joe Biden seieren i presidentvalget, viser en ny studie. Ifølge analyseselskapet Catalist, som står Demokratene nær, utgjorde unge velgere en mye større andel av velgermassen i det siste presidentvalget, enn de gjorde da Donald Trump gikk seirende ut i 2016. Mens 23 prosent av velgerne i 2016 var under 40 år, var andelen i fjor steget til 31 prosent..

Klartale - 10 mai 21 kl. 16:06

Biden vil beskytte LHBTQ-personer

President Joe Biden vil beskytte transpersoner og homoseksuelle mot diskriminering i helsevesenet..

NRK - 10 mai 21 kl. 12:38

Biden på nettmøte med Nato-land

President Joe Biden skal mandag delta på et nettmøte med statsledere fra land på Natos østflanke, melder rumenske og polske tjenestemenn. Møtet skal holdes i Bucuresti, og deltakerne er den såkalte nilandsgrppen, de østligste allianselandene. Felles for dem er en sterk uro over Russlands forsøk på å styrke sin innflytelse i regionen..

NRK - 08 mai 21 kl. 09:28

440 arrestert og siktet – så langt

Fire måneder etter stormingen av Kongressen i Washington D.C. er 440 mennesker arrestert for å ha forsøkt å hindre godkjenningen av Joe Biden som president.

NRK - 08 mai 21 kl. 08:57

Gjenforent med amerikansk familie

En kvinne som ble deportert i 2018 er den første som har fått komme tilbake etter at president Joe Biden innførte et program for gjenforening av familier. Alejandra Juarez ble sendt bort fra sin ektemann og to døtre til Mexico, melder the Guardian..

NRK - 06 mai 21 kl. 21:40

Flertall i USA fornøyd med Biden

55 prosent av de spurte i USA er fornøyd med jobben Joe Biden har gjort siden han tok over som president 20. januar. Det går fram av en undersøkelse fra Ipsos for Reuters.

NRK - 06 mai 21 kl. 05:03

Folkehjelp-glede over patentunntak

Norsk Folkehjelp jubler over at president Joe Biden åpner for patentunntak for koronavaksiner slik at flere land kan produsere vaksiner selv. Generalsekretær Henriette Westhrin sier at dette åpner for at fattige land kan få tilgang på vaksiner..

VG - 05 mai 21 kl. 23:17

Vaksine-gjennombrudd i WTO: USA vil godta patent-unntak

President Joe Biden åpner nå for at fattige land kan få tilgang til flere covid-vaksiner. USA støtter et unntak fra produsentenes patent-rettigheter..

NRK - 05 mai 21 kl. 21:11

Biden synes republikanerne roter

USAs president Joe Biden sier det republikanske partiet gjennomgår en «mini-revolusjon». Han mener opposisjonen sliter med å finne ut hva slags parti de skal være. Kritikere av tidligere president Donald Trump har fått hard medfart av partifeller..

NRK - 05 mai 21 kl. 19:26

– Medieplattformer har et ansvar

USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump..

NRK - 05 mai 21 kl. 19:21

Opphevet forbud mot utkastelser

En føderal dommer i USA opphevet forbudet mot at leietakere med lav eller ingen inntekt kan kastes ut under koronapandemien. Forbudet kom under Donald Trump og er forlenget under Joe Biden, melder Reuters. Fire millioner kan bli nødt til å flytte..

NRK - 04 mai 21 kl. 21:23

Biden satser på Putin-møte i juni

USAs president Joe Biden regner med å holde et toppmøte med den russiske presidenten Vladimir Putin i neste måned. – Dette er det jeg håper og forventer, sa Biden tirsdag (arkivfoto fra 2011)..

NRK - 04 mai 21 kl. 20:14

Biden setter nytt vaksinemål

President Joe Biden setter et nytt vaksinemål. Han vil ha 70 prosent av voksne amerikanere vaksinert med minst en dose innen nasjonaldagen 4. juli.

VG - 04 mai 21 kl. 13:59

Har Biden-paret blitt enorme kjemper?

Et bilde av tidligere president Jimmy Carter og hans kone Rosalynn sammen med nåværende president Joe Biden og førstedame Jill Biden går sin seiersgang på Twitter..

NRK - 04 mai 21 kl. 04:49

Biden firedobler flyktningkvote

President Joe Biden hever taket på hvor mange flyktninger som kan komme lovlig til USA årlig. Da Donald Trump var president, var grensen 15.000.

Dagbladet - 02 mai 21 kl. 13:30

Nord-Korea raser: - Stor tabbe

Nord-Korea advarer USA om at de står overfor en veldig alvorlig situasjon etter det de omtaler som en stor tabbe av president Joe Biden..

VG - 02 mai 21 kl. 04:38

Nord-Korea ut mot USA og Biden: – Kan bli en veldig alvorlig situasjon

Nord-Korea mener Joe Biden har gjort en stor tabbe, og mener hans intensjoner er å «fortsette den fiendtlige politikken mot Nord-Korea»..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 17:31

Biden følger i Trumps fotspor på ett viktig felt. Men han velger et helt annet ganglag.

Kinas økende globale makt er USAs største utfordring på bortebane. Joe Biden mener at demokratiets fremtid står på spill..

NRK - 29 april 21 kl. 17:30

Tilbaketrekking fra Afghanistan

Nato har startet tilbaketrekkingen fra Afghanistan, bekrefter en ikke-navngitt kilde i forsvarsalliansen torsdag. USAs president Joe Biden har satt som mål at amerikanske styrker skal være ute av Afghanistan innen 11. september, som er 20-årsdagen for terrorangrepene som førte til Afghanistan-krigen..

Klartale - 29 april 21 kl. 12:48

Dette har Biden fått til på 100 dager

Joe Biden har vært USAs president i 100 dager. Velgerne er fornøyde med hans håndtering av korona. Mens krisen med migranter trekker kraftig ned..

E24 - 29 april 21 kl. 06:04

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er på beina igjen

I sin første tale til Kongressen som president, kalte Joe Biden håndteringen av coronapandemien for en av de største logistikkseierne landet noensinne har sett..

NRK - 29 april 21 kl. 04:55

Biden: – USA er på vei opp igjen

President Joe Biden snakket om ulikhet og gjenoppbygging av landet da han holdt sin første tale til Kongressen i natt. – USA er på vei opp igjen, sa Biden. Presidenten viste til at tallet på koronadødsfall dødsfall blant landets eldste har falt rundt 80 prosent siden januar.

NRK - 29 april 21 kl. 03:03

Se: Joe Biden taler i Kongressen

Dagbladet - 29 april 21 kl. 02:47

- Verste angrep siden borgerkrigen

Etter 100 dager i Det hvite hus skal USAs president Joe Biden tale for første gangen som president i Kongressen..

Dagbladet - 29 april 21 kl. 02:47

- Verste angrepet siden borgerkrigen

Etter 100 dager i Det hvite hus taler USAs president Joe Biden for første gangen som president i Kongressen..

VG - 29 april 21 kl. 01:30

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er i gang igjen

Etter 100 dager i Det hvite hus, taler president Joe Biden for første gang til Kongressen natt til torsdag norsk tid..

VG - 29 april 21 kl. 01:30

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er på beina igjen

I sin første tale til Kongressen som president, kalte Joe Biden håndteringen av coronapandemien for en seier..

VG - 28 april 21 kl. 23:40

Joe Biden med historisk tale i natt: – Har spilt sine kort godt

Etter 100 dager i Det hvite hus leverer Joe Biden natt til torsdag sin første tale som president i Kongressen..

Dagbladet - 28 april 21 kl. 20:07

Det går bedre. Mye bedre

Joe Biden har vært president i 100 dager, og viser sine kort. Han er progressiv hjemme, og streng ute..

Dagbladet - 28 april 21 kl. 20:07

Kan felles av sine egne

Én gigantisk redningspakke er vedtatt, en annen er på vei. Lykkes han, kan Joe Biden bli historisk, mener en norsk USA-ekspert. I veien står hans egne..

VG - 28 april 21 kl. 19:01

Biden skryter av egen corona-innsats

Framgangen i bekjempelsen av koronapandemien i USA har vært overveldende, fastslår president Joe Biden i en tale til folket..

NRK - 28 april 21 kl. 18:38

Taler i Kongressen om ulikheter

President Joe Biden vil i sin første tale til Kongressen be om støtte til en massiv innsats mot ulikhet, delvis ved å reversere Donald Trumps skattelettelser. Bilden nådde målet om 200 millioner vaksinasjoner innen 100 dager og forvandlet dermed USA fra en koronakatastrofe til en leder i den globale kampen mot viruset.Talen holdes kl 03 norsk tid..

Dagbladet - 28 april 21 kl. 01:16

Vaksinerte slipper munnbind

Framgangen i bekjempelsen av coronapandemien i USA har vært overveldende, fastslår president Joe Biden i en tale til folket. Nå endrer landet også på munnbindreglene..

NRK - 27 april 21 kl. 20:26

Biden hyller USAs framgang

President Joe Biden hyllet innsatsen USA har gjort i kampen mot koronaviruset, i en tale til folket tirsdag. – Vi har fortsatt en lang vei å gå, og mye å gjøre i mai og juni for å komme oss til 4. juli.

NRK - 27 april 21 kl. 20:26

Biden hyller USAs fremgang

President Joe Biden hyllet innsatsen USA har gjort i kampen mot koronaviruset i en tale til folket tirsdag. – Vi har fortsatt en lang vei å gå, og mye å gjøre i mai og juni, for å komme oss til 4. juli.

E24 - 27 april 21 kl. 06:11

Bidens hvetebrødsdager snart over

Joe Biden passerer denne uka sine første 100 dager ved makten. Fra velgerne får han et stort pluss for coronahåndteringen, mens migrantkrisen trekker kraftig ned..

NRK - 26 april 21 kl. 19:09

Erdogan advarer Biden

Tyrkias president Recep Erdogan advarer USAs president Joe Biden om at forholdet mellom landene kan skades, etter Bidens uttalelse om at armenerne ble utsatt for folkemord. Hendelsene som startet i 1915 kostet trolig 1,5 millioner armenere livet..

Dagbladet - 26 april 21 kl. 18:40

Sånt blir det fort krig av

President Joe Biden har anerkjent drapene på armenerne for mer enn 100 år siden som «folkemord». Sånt blir det fort krig av..

NRK - 26 april 21 kl. 08:12

Biden vil hjelpe India

President Joe Biden seier at USA er fast bestemt på å sende hjelp til India så snart som mogleg. India er særs hardt råka av koronaviruset for tida, med fleire hundre tusen smittetilfelle kvar dag. Det kvite huset opplyser at dei jobbar med å sende medisinar og hurtigtestar, respiratorar og personleg smittevernutstyr, samt oksygenforsyningar.

Dagbladet - 25 april 21 kl. 20:03

«Pentagon-mysteriet» kan være løst

Samme dag som Joe Biden ble innsatt som president i USA, foregikk det noe merkelig i kulissene..

NRK - 25 april 21 kl. 06:58

Vurderer vaksiner til andre land

USAs president Joe Biden signaliserer at det snart er på tide at USA begynner å sende vaksiner utenlands. Biden er stolt av å ha nådd målet på 200 millioner doser i de første 100 dagene som president, og over en firedel av befolkningen – nesten 90 millioner mennesker – er fullvaksinert. Noen stater har begynt å takke nei til flere vaksiner..

Aftenposten - 24 april 21 kl. 18:30

«Folkemord», sa Joe Biden. Det kan få store konsekvenser.

«Vi gjør ikke dette for å legge skyld, men for å passe på at det aldri skjer igjen», sier Biden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt