Jemen

Mandag, 14 Juni, 17:47

Nyheter om Jemen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 3 timer siden

Flyktninger omkom i forlis

En båt med opptil 200 passasjerer forliste utenfor Jemen i helgen. Hittil er det funnet 25 omkomne. Ifølge fiskere var det trolig afrikanske migranter om bord i båten som forliste.

NRK - 06 juni 21 kl. 11:23

17 sivile drept i Jemen

Minst 17 sivile ble drept da houthi-opprørere avfyrte en rakett mot en bensinstasjon i byen Maarib nord i Jemen, oppgir landets saudistøttede regjering..

NRK - 24 mai 21 kl. 09:01

Skal ha hindra angrep i Jemen

Den saudiarabiske militærkoalisjonen i Jemen hevdar dei har hindra eit nært kommande angrep frå houthi-militsen. Dei skal ha hatt planar om å bruke ein båt fullasta med eksplosiv sør i Rødehavet, ifølge Reuters, som siterer medium i Saudi-Arabia..

NRK - 23 mai 21 kl. 08:03

Houthi-leiar trugar med opptrapping

USA innførte torsdag sanksjonar mot to leiarar i Houthi-militsen i Jemen som leia ein offensiv for å ta Marib-regionen. Den amerikanske spesialutsendingen i Jemen etterlyste også ei nedtrapping og pressa på for ei våpenkvile. Ein leiar for militsen avviser sanksjonane, og truga med nye angrep mot land som angrip dei..

NRK - 05 juni 21 kl. 21:17

14 drept i rakettangrep i Jemen

Minst 14 ble drept da Houthi-opprørere skjøt en artillerirakett mot byen Marib. Raketten traff en bensinstasjon i Rawdha-området i byen, sier Ali al-Ghulisi, som er pressetalsmann for den lokale guvernøren, ifølge AP. En fem år gammel jente skal være blant de drepte, og flere titall skal være såret.

NRK - 04 juni 21 kl. 18:22

Oljetankskip kan eksplodere

FNs sikkerhetsråd advarer om at det er en økende risiko for at oljetankskipet FSO Safer kan eksplodere. Skipet har over en million fat med råolje om bord, og ligger seks mil nord for havnebyen Hodeidah i Jemen, ifølge Reuters. – Om den eksploderer vil millioner av Jemenitter bli utsatt for svært giftige nivåer av forurensning innen kort tid, sier Nina Langslet, leder for politikk og samfunn i Redd Barna..

VG - 30 mai 21 kl. 08:29

Verden gisper etter luft

Som intensivlege i Jemen, Brasil og Norge har jeg sett de enorme globale ulikhetene i tilgang på oksygen for covid-pasienter. Denne ulikheten er uakseptabel..

Dagbladet - 27 mai 21 kl. 10:53

Mystisk flybase: Nekter å svare

Tidligere i mai sto flybasen på den vulkanske øya utenfor kysten av Jemen nesten ferdig, men ingen vil innrømme å ha bygget den..

Aftenposten - 25 april 21 kl. 19:00

Usedvanlig godt skrevet bok om krigen i Jemen

Krigen i Jemen er en av vår tids største humanitære katastrofer. Cecilie Hellestveit gjør det lettere å forstå hvor….

NRK - 25 mai 21 kl. 23:59

Flybase dukket opp på vulkan-øy

Regjeringen i Jemen hevder at De forente arabiske emirater står bak byggingen av en flybase på den vulkanske øya Mayyun. Men ingen vil bekrefte hvem som eier basen som ligger midt i et av verdens mest trafikkerte skipsleder mellom Rødehavet og Adenbukta..

NRK - 18 april 21 kl. 23:31

Jemen verst fior barn

Jemen har over 10.000 barnesoldater, og er et av verdens verste land for barn. Barna deltar i kamper mellom houthi-militsen og regjeringshæren.

NRK - 16 april 21 kl. 02:56

FN: Stadig verre i Jemen

I Jemen blir den humanitære krisen stadig verre, advarer FN. Organisasjonens nødhjelpssjef Mark Lowcock sier at titusener av mennesker sulter i hjel. Ytterligere 5 millioner er ett steg unna sultdøden, advarte han på et møte i sikkerhetsrådet torsdag..

NRK - 12 april 21 kl. 14:07

MDG ber om mer støtte til Jemen

I et skriftlig spørsmål til regjeringen, ber Miljøpartiet De Grønne (MDG) regjeringen bevilge mer bistand til Jemen for å hindre en sultkatastrofe i landet. På en giverkonferanse i mars lovet på Norge å gi 200 millioner kroner..

NRK - 11 april 21 kl. 14:34

Rundt 70 drept i kamper i Jemen

Det har vært enda en dag med høye dødstall i kampene som raser i Maarib-provinsen i Jemen. 70 stridende meldes drept. Kampene foregår på tre fronter i den strategisk viktige provinsen, opplyser militære kilder som støtter regjeringssiden..

NRK - 10 april 21 kl. 12:20

Mange drept i harde kamper i Jemen

Kampene om den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen blir stadig hardere. Det siste døgnet er 53 stridende drept, blant dem både krigere som støtter regjeringen, og houthi-opprørere, opplyste kilder som støtter regjeringen..

NRK - 09 mai 21 kl. 13:53

Stort våpenbeslag i Arabiahavet

Den amerikanske marinen har beslaglagt flere tusen geværer, maskingeværer og snikskytterrifler som var gjemt om bord i et lasteskip i Arabiahavet. En talsmann sier til AP at våpnene var på vei til houthi-militsen i Jemen, og at fartøyet kom fra Iran..

Aftenposten - 05 mai 21 kl. 08:16

Prio-forsker etter Aftenposten-avsløring: – Virker som om UD har lukket øynene for risikoen ved våpeneksport

UD mener det «ikke er informasjon» om at norsk forsvarsmateriell er på avveie i Jemen..

Aftenposten - 02 mai 21 kl. 19:54

UD hadde mistanke om at norske våpen ble brukt i Jemen. Likevel tillot de våpeneksport til gulfstat.

Utenriksdepartementet (UD) tillot omfattende norsk våpeneksport til De forente arabiske emirater..

NRK - 02 mars 21 kl. 10:21

Skuffet etter Jemen-konferanse

Verdenssamfunnet har for andre år på rad sviktet folket i Jemen, mener Redd Barna. Heller ikke under årets giverkonferanse ble innsamlingsmålet nådd. Ifølge FNs generalsekretær António Guterres trengs det i år 33 milliarder kroner til Jemen..

Klartale - 24 mars 21 kl. 12:49

– Barna i Jemen lever i et mareritt

Borgerkrigen i Jemen går hardt utover barna der. Det skriver Redd Barna i en ny rapport..

NRK - 22 mars 21 kl. 15:46

Foreslår våpenhvile i Jemen

Saudi-Arabia foreslår plan for våpenhvile i Jemen..

NRK - 22 mars 21 kl. 15:46

Saudi-Arabia foreslår våpenhvile

Saudi-Arabia sier de vil legge fram en plan for våpenhvile med houthiene i Jemen. Planen innebærer blant annet at hovedflyplassen i hovedstaden Sana åpnes igjen. Krigen i Jemen har utløst det som er beskrevet som verdens verste humanitære krise..

NRK - 18 mars 21 kl. 22:06

Ber om våpenhvile i Jemen

FNs sikkerhetsråd krever stans i kampene rundt byen Maarib i Jemen og frykter at den humanitære krisen i landet skal bli ytterligere forverret, skriver NTB. Houthiopprørerne innledet en offensiv mot den oljerike Marib-provinsen i februar..

NRK - 10 mars 21 kl. 17:34

– Minst 80 døde i brann i Jemen

Minst 80 mennesker mistet livet i en brann i en overfylt interneringsleir for migranter i Jemen søndag, opplyser lokale kilder onsdag. Nærmere 900 mennesker var i leiren, som drives av Houthi-opprørerne, da brannen startet. (NTB).

NRK - 07 feb. 21 kl. 21:13

Forsøk på å stanse krig i Jemen

FNs Jemen-utsending Martin Griffiths besøkte søndag Iran i et nytt forsøk på stanse den langvarige krigen i Jemen, melder DPA. Den militære konflikten mellom den Saudi-støttede regjeringen og opprørere knyttet til Iran har vart i over seks år..

NRK - 04 feb. 21 kl. 23:12

Saudi-Arabia støtter Jemen-løsning

Saudi-Arabia gjentar at de er positive til en løsning i Jemen etter at USAs president Joe Biden trakk dette fram i en tale torsdag. Biden kunngjorde torsdag at USA stanser støtten til den saudi-ledede koalisjonens krigføring i Jemen..

NRK - 06 mars 21 kl. 20:13

120 skal være drept i Jemen

Regjeringsvennlige styrker har drept minst 120 houthiopprørere i kamper om Marib-provinsen i Jemen det siste døgnet, opplyser kilder i regjeringshæren til DPA. Det oljerike området er det siste i nord hvor den saudistøttede regjeringen står sterkt..

NRK - 06 mars 21 kl. 10:58

90 drept i Jemen siste døgn

I løpet av de siste 24 timene har 90 personer blitt drept i kamper mellom regjeringsstyrker og Houthi-opprørerne i Jemen. 32 av de døde tilhørte regjeringsstyrkene, 58 tilhørte Houthi-opprørerne. Det bekrefter en militær kilde til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 04 april 21 kl. 13:29

Paven kaller konfliktene skandaløse

Pave Frans ba om en slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya under sin påskemesse søndag, og sa at det skandaløst at de ikke har stoppet. – Det er fortsatt for mange kriger og for mye vold i verden, sa paven i Peterskirken i Roma..

NRK - 02 april 21 kl. 11:55

Ville slutte seg til IS

To amerikanere er siktet for støtte til en terrororganisasjon etter at de prøvde å ta seg om bord på et skip til Jemen for å slutte seg til IS, melder AFP. Mannen skal ha uttrykt ekstreme holdninger og fortalt en agent at han ville gjennomføre angrep mot amerikanske mål..

NRK - 01 mars 21 kl. 18:00

Åtvarar mot redusert bistand

Generalsekretær i FN, António Guterres, åtvarar sterkt mot å redusere bistanden til Jemen. – Å redusere bistanden er ein dødsdom for heile familiar, sa han ved opninga av ein internasjonal givarkonferanse for Jemen måndag..

NRK - 01 mars 21 kl. 12:45

200 millioner kroner til Jemen

I forbindelse med giverkonferansen for krigsherjede Jemen, har Norge bestemt å øke støtten til landet med 200 millioner kroner. Det er verdens verste humanitære krise, og det er et enormt behov for humanitær hjelp, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 28 feb. 21 kl. 10:50

Sivile drept i angrep i Jemen

Ett barn og fire andre sivile skal ha blitt drept da boligen deres ble rammet av et angrep i havnebyen Hodeida i Jemen søndag. De ble drept i et artilleriangrep utført av Houthi-opprørerne, ifølge en militær kilde, melder AFP..

NRK - 27 feb. 21 kl. 20:42

Saudi-Arabia: Missil skutt ned

Saudi-Arabia sier de har skutt ned et missil over hovedstaden Riyadh lørdag, melder AP. Myndighetene mener Houthi-opprørerne i Jemen står bak flere luftangrep. Saudi-Arabia leder en koalisjon som er med å kjempe i den mangeårige krigen i Jemen.

NRK - 27 feb. 21 kl. 18:26

50 drept i kamper i Jemen

Minst 50 soldater er drept i kamper mellom regjeringsstyrker og houthi-opprørere i Marib-provinsen i Jemen, ifølge regjeringskilder. Houthi-styrker gjennopptok denne måneden offensiven for å ta kontroll over det strategisk viktige området, melder AFP..

NRK - 26 feb. 21 kl. 19:37

Minst 60 drept i kamper i Jemen

Over 60 personer har mistet livet i kamper i den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen, ifølge AFP. 27 av de drepte kjempet på regjeringens side, mens 34 av dem var houthi-opprøre, ifølge regjeringskilder. Byen Marib ligger nær flere oljefelt..

E24 - 26 mars 21 kl. 06:28

Brann på oljeterminal i Saudi-Arabia etter rakettangrep

Et rakettangrep utløste en brann på en oljeterminal sør i Saudi-Arabia, på dagen seks år etter landets militærintervensjon i Jemen..

NRK - 26 mars 21 kl. 02:24

Angrep på saudisk oljeterminal

Et rakettangrep utløste en brann på en oljeterminal sør i Saudi-Arabia torsdag. Energidepartement i Saudi-Arabia opplyser ikke hvem som sto bak angrepet i Jizan-provinsen, men det kom etter en periode med flere angrep fra Houthi-opprørerne i Jemen..

Aftenposten - 24 mars 21 kl. 05:52

Kan et nytt forslag være løsningen for verdens verste konflikt?

Saudi-Arabia foreslår en plan for våpenhvile i Jemen. Betyr det at det går mot en løsning for den humanitære katastrofen?.

NRK - 23 mars 21 kl. 16:54

Houthi-opprørerne angrep flyplass

Houthi-opprørerne i Jemen gjennomførte i dag et droneangrep mot en flyplass i Saudi-Arabia etter at landet i går la fram et nytt fredsforslag som innebærer en våpenhvile under overvåking av FN. En Houthi-talsperson avviste forslaget som useriøst..

NRK - 21 mars 21 kl. 13:42

Saudisk rakettangrep mot Jemen

Militæranlegg i hovedstaden Sanaa ble truffet av Saudiske raketter søndag morgen. Angrepet er en gjengjeldelse, etter at de Jemenittiske Houthi-opprørerne har påtatt seg ansvar for flere angrep mot Saudiske mål, sist uke. Dette melder Al Jazeera..

NRK - 14 feb. 21 kl. 12:22

Blodige kamper i Jemen i natt

Under kamper ved byen Maarib i Jemen i natt skal soldater på begge sider av borgerkrigen ha mistet livet. Ifølge kilder hos regjeringsstyrkene har de mistet 16 egne soldater i kampene, mens flere titall krigere fra houthi-geriljaen også er drept..

Dagbladet - 16 mars 21 kl. 10:26

Dette angår oss

Rystende, men opplysende Jemen-bok fra Cecilie Hellestveit..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:25

Biden vil ha slutt på krig i Jemen

President Joe Biden stansar USAs støtte til Saudi-Arabias krigføring i Jemen, som har bidrege til det FN kallar den verste humanitære katastrofen i vår tid. – Amerika er tilbake, diplomatiet er tilbake, sa Biden torsdag..

NRK - 07 mars 21 kl. 22:13

Brann i interneringsleir i Jemen

Minst åtte mennesker har mistet livet og over 170 er skadd i en brann i et interneringssenter for migranter utenfor Jemens hovedstad, ifølge FN. Tilstanden er alvorlig for over 90 av de overlevende, og dødstallet kan økte kraftig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt