Innsamlingen

Sunday, 14 July, 13:38

Nyheter om Innsamlingen

NRK - 29 mar 24 kl. 13:02

Pengeinnsamling for de som utsettes for jødehat

Det jødiske miljøet i Norge har foreløpig samlet inn 123.000 kroner for å betale for juridisk bistand til personer utsatt for antisemittisme og hatytringer. Innsamlingen på nettstedet Spleis ble opprettet av det jødiske fellesskapet etter at en sak nylig ble henlagt av politiet, skriver Dagen.

NRK - 14 feb 24 kl. 14:51

Samler inn penger etter fjøsbrann

I alt 73 dyr mista livet i fjøsbrannen på Breimo utenfor Sandnessjøen mandag kveld. Nå har det blitt opprettet en nettspleis som støtte etter fjøsbrannen. Onsdag ettermiddag har det blitt samlet inn 131.

VG - 20 nov 23 kl. 12:50

Spleis gjenåpner Innsamlingen «Hjelp Bamsegutt med familie hjem»

Spleis gjenåpner Innsamlingen for «Bamsegutt»..

NRK - 18 okt 23 kl. 21:19

Over 700.000 kroner er samlet inn til Torjus (7) sin familie

Over 700.000 kroner er samlet inn til til begravelse og uforutsette utgifter til familien til Torjus Seland på pengeinnsamlingsnettsiden Spleis. Ved 21-tiden hadde Innsamlingen fått inn 600.

NRK - 08 dec 23 kl. 23:08

OAS raser mot nye forsøk på å underkjenne Guatemalas valg

Guatemalanske myndigheter vil underkjenne valget av påtroppende president Bernardo Arevalo. Organisasjonen av amerikanske stater kaller det et kuppforsøk. Arevalo ble valgt etter å ha drevet valgkamp med lovnader om å bekjempe korrupsjonen i Guatemala.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

Derfor hjalp NRK Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK hjalp ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

NRK bidro til å få Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK bidro til å få ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

Klartale - 23 nov 23 kl. 12:02

Over 16.000 har fått tilbud om å få pengene tilbake

TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt» på NRK rørte norske TV-seere.Folk ga penger til Bamsegutt og familien gjennom en spleis. De ville hjelpe dem tilbake til Norge.

Dagbladet - 23 nov 23 kl. 10:54

«Bamsegutt»-innsamling raser nedover

Over 16 000 får nå tilbud om refusjon fra «Bamsegutt»-Innsamlingen..

NRK - 21 nov 23 kl. 22:55

Har samlet inn over 4 millioner til Granfoss

Det er samlet inn over 4 millioner kroner for å få Jan Egil Granfoss, kjent som Bamsegutt, med familie hjem til Norge. Innsamlingen via Spleis ble midlertidig stanset, da det ble kjent at NRK midlertidig trakk dokumentaren etter at det kom frem at hovedpersonen ble dømt i en overgrepssak i 1991. Spleisen er åpnet igjen..

NRK - 20 nov 23 kl. 12:52

Spleis gjenåpner «Bamsegutt»-innsamling

Spleis har besluttet å gjenåpne pengeInnsamlingen til mannen som er hovedperson i NRK-dokumentaren «Ingen elsker bamsegutt». Det skjer etter et hastemøte mandag, skriver Nettavisen. På Spleis nettsider står det nå: «Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte, og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på spleisen».

NRK - 24 okt 23 kl. 11:40

Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen. I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag.

NRK - 22 okt 23 kl. 12:43

Folk gir seg ut for å være fra TV-aksjonen flere steder

Flere steder er det meldt om at folk utgir seg for å være bøssebærere for søndagens TV-aksjon. I Hokksund sentrum skal det blant annet være falske bøssebærere på ferde, som politiet nå ser etter, skriver Sørøst politidistrikt. Politiet legger til at de ekte bøssene er godt merket og forseglet, og at Innsamlingen ikke starter før klokka 15.

NRK - 18 okt 23 kl. 21:19

Over 600.000 kroner er samlet inn til Torjus (7) sin familie

Over 600.000 kroner er samlet inn til til begravelse og uforutsette utgifter til familien til Torjus Seland på pengeinnsamlingsnettsiden Spleis. Nesten 3000 personer har gitt penger til Innsamlingen.

NRK - 18 okt 23 kl. 12:36

Har samlet inn tre millioner kroner til Fjordsøksmålet

Det har blitt samlet inn tre millioner kroner til Naturvernforbundet og Natur og Ungdom til deres søksmål mot staten om dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Totalt har 4911 personer bidratt med økonomisk støtte via Vipps, sosiale medier og folkefinansieringstjenesten Spleis. – Dette er folkets søksmål.

NRK - 03 sep 23 kl. 18:04

Valgkommisjonen i Guatemala stanser suspendering av partiet til valgvinneren

Guatemalas valgkommisjon har midlertidig opphevet suspenderingen av påtroppende president Bernardo Arévalos parti Semilla. Arévalo, som baserte sin valgkamp på kamp mot korrupsjon, vant en overveldende seier i andre omgang av valget 20. august.

NRK - 31 aug 23 kl. 02:17

Fem millioner bier falt fra lastebil

Politiet i Canada måtte kalle ut et titalls birøktere for å hjelpe til med å samle sammen fem millioner bier som hadde falt fra en lastebil, etter at stroppene som holdt bikubene fast løsnet. Det skriver BBC. Hendelsen skjedde i Burlington i Ontario.

NRK - 18 aug 23 kl. 11:22

Norge og Russland samarbeider på forskningstokt

Samtidig som alle andre institusjonelle forskningssamarbeid med Russland er lagt på is, er Forskingsskip fra Norge og Russland på vei til Barentshavet for å gjennomføre et årlig fellestokt. Det skriver Khrono. Det er Havforskningsinstituttet og det russiske havforskingsinstituttet i Murmansk som står bak toktet.

NRK - 04 aug 23 kl. 13:47

Meta ber tingretten om å stanse Datatilsynet

Meta har bedt Oslo tingrett om en midlertidig forføyning, etter at Datatilsynet truet med én millioner kroner i daglige bøter. Datatilsynet har tidligere beordret Meta, selskapet som eier Facebook og Instagram, å stanse Innsamlingen av nordmenns persondata til overvåkningsbasert reklame. Teknologiselskapet risikerer én million kroner i dagbøter som løper fra i dag.

NRK - 02 jul 23 kl. 18:02

Millioner av kroner samlet inn til drapssiktet politimann i Frankrike

Nesten seks millioner kroner er samlet inn til politibetjenten som er siktet for tirsdagens drap på en 17-åring i Frankrike. Målet med Innsamlingen er å støtte familien til politibetjenten, «som gjorde jobben sin og betaler en høy pris», ifølge en uttalelse fra innsamlingsaksjonen. Søndag var det samlet inn en halv million euro, tilsvarende nesten seks millioner kroner.

Aftenposten - 24 jun 23 kl. 09:45

John Arne Riise med på stjernelag for Ukraina

Det er ikke få tidligere fotballhelter som samles på Stamford Bridge i London for å bidra til Innsamlingen av penger til….

VG - 24 jun 23 kl. 09:45

John Arne Riise med på stjernelag for Ukraina

Det er ikke få tidligere fotballhelter som samles på Stamford Bridge i London for å bidra til Innsamlingen av penger til gjenoppbyggingen i Ukraina..

NRK - 06 maj 23 kl. 13:56

Scoret tidenes seneste Bundesliga-mål

Schalke-spiller Marius Bülters 3-2-scoring mot Mainz er den seneste som har kommet i en Bundesliga-kamp noen gang, skriver NTB. Straffescoringen kom etter nøyaktig 101 minutter og 13 sekunder, ifølge Opta. Nyhetsbyrået DPA skriver at det ikke er registrert et senere mål etter at Innsamlingen av slik data ble introdusert i den tyske toppserien i fotball i 1992..

Dagbladet - 05 apr 23 kl. 15:42

- Fortjener hver krone

Den første Innsamlingen med nesten en halv million kroner ble stoppet. Nå er det blitt opprettet ny spleis som skal gå til redningsmennene..

Dagbladet - 05 apr 23 kl. 10:14

Nærmer seg 500 000

Onsdag morgen nådde Innsamlingen for å redde en hund, som sto fast på en fjellhylle i et rasfarlig område, nesten en halv million kroner. Hva som skjer med pengene er foreløpig uklart..

Dagbladet - 05 apr 23 kl. 10:14

Avslutter hundeinnsamling

Onsdag morgen nådde Innsamlingen for å redde en hund, som sto fast på en fjellhylle i et rasfarlig område, nesten en halv million kroner. Nå er pengeInnsamlingen bestemt avsluttet, og pengene blir sendt i retur..

NRK - 19 mar 23 kl. 21:04

Innsamling nærmer seg én million

En spleis nærmer seg én million kroner til tidligere LSK-målvakt Emille Baron, skriver Romerikes Blad. TV 2 hadde i helga en sak om at sørafrikaneren og familien sliter hjemme i Johannesburg etter at han ble hardt skadet på fotballbanen. Supporterklubben Kanarifansen har startet Innsamlingen som søndag kveld var på over 934 000 kroner.

Klartale - 07 feb 23 kl. 15:20

Hva slags innsamlinger kan du stole på?

Det har vært jordskjelv i Tyrkia og Syria. Folk har begynt å samle inn penger for å hjelpe til. Og mange gjør det gjennom nettsiden Spleis.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:48

Von der Leyen lover senter for etterforskning av krigsforbrytelser i Ukraina

Det skal settes opp et nytt, internasjonalt senter i Haag for å koordinere etterforskningen av krigsforbrytelser i Ukraina, lover EU-kommisjonens president. Ursula von der Leyen kom med løftet under sitt besøk i Kyiv. Meningen er at International Center for the Prosecution of the Crime of Aggression in Ukraine skal hjelpe til med å samordne Innsamlingen av bevis..

Klartale - 13 dec 22 kl. 14:20

Mange sliter med penger før jula

21 prosent sier de sliter økonomisk. Og at de må ha hjelp til å dekke utgifter før jul. Mange har også bedt Frelsesarmeen om hjelp til jul.

NRK - 08 sep 22 kl. 15:46

Bannon melder seg for politiet

Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon har meldt seg for påtalemyndigheten i New York der han trolig blir tiltalt for å ha stjålet penger fra givere. Bannon var styreleder i fondet We Build the Wall som samlet inn 25 millioner dollar til bygging av en mur mot Mexico, en av den tidligere presidentens prioriteringer. Hundretusener av givere som hadde donert til Innsamlingen, ble svindlet, ifølge en føderal statsadvokat.

NRK - 14 nov 22 kl. 11:21

Biobank kan løse diabetesgåten

En ny nasjonal biobank har som mål å samle inn biologiske prøver fra 100.000 voksne med diabetes. Norsk diabank er navnet på den nye nasjonale biobanken som skal opprettes.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Hvalrossen Freya får egen statue

Hvalrossen Freya ble avlivet i Oslofjorden 14. august. Nå skal hun få en egen statue.

NRK - 24 okt 22 kl. 05:52

Plassering av Freya-statue er nå bestemt

Freya-statuen skal reises på Kongen Marina, like ved der hun døde, skriver Avisa Oslo. Etter planen skal statuen stå ferdig allerede i starten av neste år. Iniativtaker Erik Holm, som sto bak Innsamlingen til statuen, sier seg svært fornøyd med plasseringen.

NRK - 04 okt 22 kl. 01:31

Ukraina får stridsvogn i gave på Putins bursdag

En tsjekkisk, sivil innsamlingsaksjon har samlet inn penger fra over 11.000 mennesker for å kjøpe en stridsvogn som de vil gi til det ukrainske forsvaret. Den moderniserte T-72 Avenger stridsvognen fra Sovjet-tiden kostet rundt 14 millioner kroner og klar til overlevering, melder Reuters.

Klartale - 21 sep 22 kl. 15:45

De skal lede TV-aksjonen i år

Hvert år er det en stor innsamling på TV. Den blir kalt TV-aksjonen, og det blir samlet inn penger til et godt formål.Anne Rimmen skal være med å lede programmet for andre året på rad.

NRK - 17 aug 22 kl. 14:44

Målet for Freya-innsamligen er nådd

Innsamlingen til en statue av hvalrossen Freya har passert 200.000 kroner. – Statuen skal minne oss på hvor egoistiske vi mennesker er, sier mannen bak spleisen Erik Holm til NRK.

NRK - 17 aug 22 kl. 10:45

Har samlet inn nesten 200.000 til statue

Det er nå samlet inn nærmere 200.000 kroner i innsamlingsaksjonen til en statue av hvalrossen Freya. Innsamlingen ble startet av en privatperson i Oslo for to dager siden, som en reaksjon på at hvalrossen ble avlivet av Fiskeridirektoratet.

NRK - 15 aug 22 kl. 13:28

Samler inn penger statue av Freya

«Statue til minne om hvalrossen Freya» heter Spleisen som ble opprettet kort tid etter at hvalrossen ble avlivet søndag morgen. – Alle pengene som samles inn går til produksjonen av en statue av hvalrossen, står det i Innsamlingen. I skrivende stund er det samlet inn i underkant av 10.

Klartale - 24 mar 22 kl. 11:30

Mange vil hjelpe Ukraina – men kommer pengene fram?

Krigen i Ukraina gjør at mange mennesker trenger vår hjelp. Både organisasjoner og privatpersoner samler inn penger. De ønsker å støtte de som har måttet flykte, eller de som er igjen i Ukraina og mangler mat og medisinsk hjelp.

NRK - 10 mar 22 kl. 17:17

Fengselsinnsatte gir penger til Ukraina-ofre

Innsatte i Oslo fengsel har satt i gang en innsamlingsaksjon til støtte for dem som rammes av krigen i Ukraina. De innsatte kan bidra på to måter, enten ved å la seg klippe av en innsatt under frisøropplæring og betale 50 kroner eller mer som går til Innsamlingen, eller ved å betale fra kontoen sin i fengselet. – Vi har jo ikke mange penger vi som sitter her, men det kjennes likevel godt å kunne bidra, sier den innsatte som tok initiativ til aksjonen.

NRK - 24 okt 21 kl. 17:23

Bøssebærerne går fra dør til dør

Bøssebærerne til årets TV-aksjon er nå ute og banker på dører over hele Agder. Innsamlingen startet klokken 16, og de frivillige skal holde på frem til klokken 18. Midlene fra årets aksjon går til organisasjonen Plan og arbeidet for å bekjempe barneekteskap.

NRK - 07 jun 21 kl. 06:37

Kritisk til forslag

Datatilsynet er kritiske til regjeringens forslag om å samle informasjon om alle norske flypassasjerar på reiser til og fra landet, og lagre dette i fem år. Innsamlingen skal hjelpe politiet å avdekke om personer som kommer til Norge er knyttet til internasjonal terrorisme eller annan alvorlig kriminalitet. Forslaget innebærer at politiet kan søke opp personer som aldri har hatt en kjent kopling til noe ulovlig, sier Jan Henrik Mjønes Nilsen i Datatilsynet..

NRK - 09 maj 21 kl. 07:31

300 millioner dollar til vaksiner

Veldedighetskonserten «Vax Live» ble sendt på amerikansk tv lørdag kveld. Målet var å samle inn penger til koronavaksiner i fattige land, samt å spre kunnskap om vaksinene. Målet for Innsamlingen ble passert, og i alt 302 millioner dollar kom inn..

VG - 04 jan 21 kl. 23:16

Kronerulling for rammede familier: Har samlet inn over 1,6 million på få timer

En kronerullingskampanje på Spleis.no har mandag samlet inn over 1,6 millioner kroner i løpet av få timer. Innsamlingen er til inntekt for ofrene i skredet på Ask i Gjerdrum..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com